Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
Autodíly CarDo - kryogenika
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zapojení DLC 3-pin, 5-pin, 16-pin
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď



  Strana 1 z 1
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2014 , 22:52   Citovat  

Víte někdo jak jsou zapojeny tyto diag konektory? Hledal jsem na netu a informace se bohužel rozcházejí. Tady na foru jsem taky nic moc nenašel, v servisních manuálech jsem se taky nedopátral a nechcou se mi rozebírat auta a hledat drát po drátu, na to nemám ted bohužel čas Velmi šťastný

3-pin
To není takový problém, ten lze doměřit (Zem, +12V, datová K-line)

5-pin
Ten je horší (Zem, +12v, ?dvě? datové K-line, a poslední pin nevím

16-pin
Je to klasicky jako u ostatních aut s OBD2, nebo je tam rozlišnost? (údajně pin 1 je zapojený, avšak u ostatních ne Honda autech zapojený není a uvádí se jako prázdný

Jde mi o udělání redukcí z 3-pin -> 16-pin a 5-pin -> 16-pin abych se dokázal spojit s auty, která mají OBD1 protokol, origo HIM HDS diagnostikou, která má koncovku OBD2 16-pin.
Jinak všechny Honda s 16-pinem v pohodě načtu = všechny ECU, parametry, základní nastavení atd...

(běžně koupitelné redukce mám, ale jak si nefungují. (teda 3-pin jsem ještě nezoušel, jde mi hlavně o 5-pin na A5G)

Rád bych se dopátral výsledku, mužem z toho pak udělat třeba FAQ, tak prosím bez odpovědí mimo HaHaaa přátele
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 2001 H+ body: 16  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2014 , 0:19   Citovat  

Dovolím si přispět skromnou radou - vycházel bych z pin-outů jednotlivých ECU a ze studia servisního manuálu k příslušnému modelu. Mám taky zato, že ten 5pin je stejný jako 3pin - kostra(GND), +12V a TX/RX datový drát (halfduplex), ale to nemám ověřené..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 4980 H+ body: 17 1992 Civic  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2014 , 15:19   Citovat  

Dík za odpoved, potvrdil jsi mojí doměnku je to dobrý , takže zjistím ještě ten 5 drát k čemuslouží a asi to vyzkouším stylem pokus omyl Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 2001 H+ body: 16  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2014 , 7:11   Citovat  

Now for the DLC connector: there is no 16-pin OBD iso connector, instead it is a 5-pin honda thingy.
Pin 1 is Data, pins 4 and 5 are GND and +12v.
It looks to be compatible with the ISO connector:
where Pin 1 is GND, pin 7 is K-line, and pin 16 is +12V

http://forum.pgmfi.org/viewtopic.php?f=2&t=17385

asi vyčerpávající Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 4980 H+ body: 17 1992 Civic  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2014 , 11:13   Citovat  

Koupil jsem redukci 5pin-16pin OBD2 s tim ze by to melo jit propojit, ale OBD2 dongle se moc nepochlapil. Funkcni je (vyzkouseno v Jazzu), ale na Englanovi jsem se nedomluvil.

Nevim jestli je problem v SW ktery se nesnazi o spojeni v rezimu ISO-9142, dongle by to udajne umet mel (protoze je pry jakoze ELM327). Pinout redukce jsem jeste taky neoveroval, ale ten snad maj spravne kdy se to vali takhle po netu.

tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1661 H+ body: 3 1998 Civic  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2014 , 12:48   Citovat  

DrSlimm: zapomněl jsi na jednu podstatnou věc - anglán neumí obd2 diagnostiku.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 2612 H+ body: 7 2000 Civic VTEC-E  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2014 , 13:14   Citovat  

Asi neumi, je tam dle servisniho manualu jen nejaky jednodrat half-duplex, nejak jsem pred tim koukal na jine pinouty hondich jednotek kde popisovali K-line a L-line.

Chtel jsem to dostat do RaceChrono, louskat to a jeste delat BT emulator OBD2 se mi uplne nechce.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1661 H+ body: 3 1998 Civic  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2014 , 13:59   Citovat  

OBD2 programy bohužel fungovat nebudou, ale odkaz by mělo fungovat. Chce to jen vyřešit zapojení, ale bohužel nemám k dispozici auto s 5-pin konektorem, abych to mohl zkoušet. Vzhledem k téměř nulovému zájmu o funkční otestovanou 3-pin diagnostiku si ovšem myslím, že by to stejně skoro nikoho nezajímalo Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 2612 H+ body: 7 2000 Civic VTEC-E  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2014 , 14:31   Citovat  

silenec napsal:
OBD2 programy bohužel fungovat nebudou, ale odkaz by mělo fungovat. Chce to jen vyřešit zapojení, ale bohužel nemám k dispozici auto s 5-pin konektorem, abych to mohl zkoušet. Vzhledem k téměř nulovému zájmu o funkční otestovanou 3-pin diagnostiku si ovšem myslím, že by to stejně skoro nikoho nezajímalo Úsměv


Tak zapojeni je to posledni, dva jsou tam nepouzity takze bude stejny jen trefit pozice dle servisniho manualu.

Vim o tomhle kabelu co si tu nabizel, ale prave z duvodu co uz jsem psal jsem do nej nesel, protoze se mi uplne nechce mit dva datalogy a pak je pracne spojovat. Jedine dopsat OBD2 emulator na druhou stranu, coz je bez dokumentace nic moc (zadnou jsem zatim nehledal), pak nejlepe BT modul, tam uz to neni tak hrozny, uz jsou reseni ze kterejch kouka transparetni UART, nemusi se clovek starat o HCI vrstvu.

Presne jak rikas, cilova skupina to pak stejne neoceni Ble
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1661 H+ body: 3 1998 Civic  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2014 , 0:15   Citovat  

Super konečně se to tu chytlo, projdu to všechno a udělám z toho nějaký závěr a až budu mít chvíli, tak to vyzkouším na autě, ale přes k-line s ISO-9142 by základ diag měla normálně jít ne? v servisních manuálech je diagnostika uváděna.
Mám k dispozici hondáckej Honda Interface Module, sice je to kopie, ale s orig SW v pc, to všechny Honda auta který jsem s 16-pin zkoušel bere uplně v pohodě (crv, c7g, legend KA9, FR-v ..), takže chyba v HW nebude
Jinak neřeším to že bych měl nějaký problém, na A5G to za 308 tisic nebylo potřeba, ale spíš tak ze zajímavosti Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 2001 H+ body: 16  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2014 , 22:00   Citovat  

Zrovna Englani maj asi 5-pin co se stejne nakonec chova jak 3-pin, viz. priloha.


EnglanDataLink.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
EnglanDataLink.png, 95.13 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1661 H+ body: 3 1998 Civic  
TMisa090 je teď offline  TMisa090
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2014 , 18:58   Citovat  

čau čau, narazil jsem na toto téma, jak jsi dopadl ? Funguje 3 pin nebo 5ti pin na HDS ? Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 268 H+ body: 0 1998 Accord  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2014 , 20:32   Citovat  

TMisa090 napsal:
čau čau, narazil jsem na toto téma, jak jsi dopadl ? Funguje 3 pin nebo 5ti pin na HDS ? Úsměv


Zatím jsem neměl čas Se stydím , ale mělo by to jít, jen co budu mít čas tak si propinuju konektory klasicky mezi sebou drátama bez redukcí a uvidí se Velmi šťastný ale jen ten čas mno (kovářova kobyla chodí bosa pořádnej výtlem )
každopádně pořád nevím k čemu slouží ten poslední pátý drát Velmi šťastný jsem hroznej, ale já když nevim k čemu co je tak jsem nervozní Velmi šťastný ikdyž vim, že to nikdy potřebovat v praxi nebudu Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 2001 H+ body: 16  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 8:57   Citovat  

U toho co sem posilal jsou nepouzity dve linky pro ISO9142, pocitam ze modely co maj tuhle linku maj zas nepouzitej ten jeden co na nem je "stara OBD1" diagnostika pres jeden drat. So si vzpominam na servisni manual EJ/EK, tak to tak bylo. Nic vic bych v tom nehledal.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1661 H+ body: 3 1998 Civic  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 21:07   Citovat  

DrSlimm napsal:
U toho co sem posilal jsou nepouzity dve linky pro ISO9142, pocitam ze modely co maj tuhle linku maj zas nepouzitej ten jeden co na nem je "stara OBD1" diagnostika pres jeden drat. So si vzpominam na servisni manual EJ/EK, tak to tak bylo. Nic vic bych v tom nehledal.


jj je to možný, ale jak říkam nemám čas na to juknout, moje domněnka je že ten poslední drát bych řekl že bude k airbagu(je i žlutej), pač když jsem ho proklemoval tuším proti kostře tak mi blikal chybový kod airbagu, ale už je to dávno co jsem to zkoušel Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 2001 H+ body: 16  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 21:16   Citovat  

SRS jednotka podle všeho visí na K-line..

tudy odkaz

(možná nutná registrace, kdyžtak se regni Úsměv v tom fóru je extra hodně užitečných věcí k tématu)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 4980 H+ body: 17 1992 Civic  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 21:37   Citovat  

Jj je to tak, spletl jsem, není to airbag ale je to ABS, takže když se proklemuje pin 3 a pin 5 tak bliká chybu ABS.
Shrnutí:
Pin 1: K-line
Pin 2: Spolu s pin 1 tvoří halfduplex?
Pin 3: ABS
Pin 4 a 5 je +12v a kostra
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 2001 H+ body: 16  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2016 , 12:09   Citovat  

Nejak jsem prestal mit cas na vsechno. Pokracoval jsem v pruzkumu a nakonec jsem nasel par implementaci OBDI/K-Line na arduino, kde pak pripojili BT modul a na BT se to tvarilo jako ELM327/cinsky UBD BT dongle do OBD2. Kontaktoval jsem jednoho autora na Githubu z malajsie a rikal ze mu to fungovalo, dokonce jsem si Arduino a BT modul koupila a pak jako obvykle nebyl cas a zatim to lezi.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1661 H+ body: 3 1998 Civic  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2016 , 13:18   Citovat  

Jo, taková důležitá drobnost, resp. je jich vícero Úsměv

- OBD1 ve skutečnosti není vůbec žádný konkrétní komunikační standard (in fact, to, co označujeme u Hond jako OBD1, je konkrétní implementace stock hondího komunikačního protokolu o pětibajtových packetech). To, že se v souvislosti s těma našima plechofkama říká třeba "koupím OBD1 elektriku" je vlastně hodně zjednodušený způsob označení "generace" řízení motoru a elektrikařiny okolo toho..

- z toho vyplývá, že Hondí OBD1 je nekompatibilní s OBD1 komunikací jakékoliv jiné značky

- K-Line taky není protokol Velmi šťastný je to tak nějak zažité označení pro halfduplexní sériák po jednom drátu. By default se předpokládá podpora ISO9141. Kupříkladu u VW/Škoda v rámci OBD2 konektoru po K-Line běží protokoly KWP2000 a ISO9141-2, Kawasaki po K-Line komunikuje protokolem ISO 14230-4, u Hondy těžko říct, nevím to z hlavy..

S tou konverzí hondího OBD1 na pseudoELM327 výstup, to jsi myslel tohle? Vždycky mě lákalo to vyzkoušet (i když faktem jest, že momentálně mám v ECU chip s modifikovanou rutinou sériové komunikace, takže bych musel programovati..)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 4980 H+ body: 17 1992 Civic  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2016 , 13:34   Citovat  

Jo, mel jsem na mysli kerpz/ArduinoHondaOBD. Me se jedna jen o live data z MB6, na to by to stacit melo, ale cas proste neni.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1661 H+ body: 3 1998 Civic  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2016 , 13:47   Citovat  

Jo, tak MB6 zrovna má původní "OBD1" protokol v rámci OBD2a konektoru.. mělo by to tudíž přesně fungovat.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 4980 H+ body: 17 1992 Civic  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2016 , 11:53   Citovat  

Jo.. MB6 má klasickej OBD2 konektor jako třeba koncerny, oválný 16kontaktový?

Pak by podle toho, které kontakty obsahuje, mělo jít zjistit komunikační formát..

On 1996 and later vehicles, you can tell which protocol is used by examining the OBD II connector:
J1850 VPW--The connector should have metallic contacts in pins 2, 4, 5, and 16, but not 10.
ISO 9141-2--The connector should have metallic contacts in pins 4, 5, 7, 15, and 16.
J1850 PWM--The connector should have metallic contacts in pins 2, 4, 5, 10, and 16.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 4980 H+ body: 17 1992 Civic  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2016 , 12:43   Citovat  

Myslím že, MB6 bude mít něco jako A5g bud 3 nebo 5 pin, ovál 16 pin mám až u C7g a tam třeba HIM funguje perfektně.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 2001 H+ body: 16  
iNtEgRaCZ je teď offline  iNtEgRaCZ
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2016 , 19:38   Citovat  

Nechci do toho kecat ale neni jednodusi koupit nap tohle?http://www.dx.com/p/3-pin-male-to-16-pin-female-obd-diagnostic-adapter-cable-for-honda-10cm-115874#.VumZrlmLrqA

Osobni zkusenost nemam, ale objednaval jjsem je klukum na moravu - silponix / HTB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 335 H+ body: 0 1991 Prelude  
mitic70 je teď offline  mitic70
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2017 , 19:53   Citovat  

iNtEgRaCZ napsal:
Nechci do toho kecat ale neni jednodusi koupit nap tohle?http://www.dx.com/p/3-pin-male-to-16-pin-female-obd-diagnostic-adapter-cable-for-honda-10cm-115874#.VumZrlmLrqA

Osobni zkusenost nemam, ale objednaval jjsem je klukum na moravu - silponix / HTB


zdarec,víš neco blíže k tomuto kabelu???
mám problém taky s připojením k diagnostice a tak hledám co jde,s technikem jsme našli 2 a 5 pin konektor,jestli to je ono
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1 H+ body: 0  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2017 , 22:56   Citovat  

Mě to přes tyhle redukce nikdy nešlo. Co máte za diagnostiku?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 2001 H+ body: 16  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2017 , 19:36   Citovat  

MB6 ma 5pin. 16pin ma podle mych informaci nektere posledni Aerodecky (2000/01) a posledni EJ/EK. Nejaky cinsky obd bluetooth dongle mi v 2000 EKcku s D14z1 na 16pinu chodi. S redukci v MB2 ani v MB6 nechodi, ale problem vidim spis prave v tom OBDI.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1661 H+ body: 3 1998 Civic  

  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zapojení DLC 3-pin, 5-pin, 16-pin
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď



 Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
    
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Nemůžete moderovat Vaše témata v tomto fóru.



Board Security

(91372 útoků)
::  www.honda-club.cz  :: Témata RSS TOPlist

[ Čas: 0.1518s ][ Dotazy: 142 (0.0197s) ][ GZIP on - Debug on ]