Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vychytávky do každodenních jízd v H
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 0:20   Citovat  

Ahoj,

uvažuju zatím teoreticky o všech možných vychytávkách do Honda , které by mohly každodenní jízdy trošku zpříjemnit..

- rozjezdový asistent: pokud by byl zapnutý, při rozjezdech by přes EACV přidal trošku plynu, aby se dalo v koloně pohodlněji popojíždět jen přes spojkový pedál, asistent by mohl bránit chcípnutí motoru (mohlo by to vyhodnocovat otáčky cca pod 2000 a vyšší zátěž motoru z MAPu, jakožto stav popojíždění v koloně přes spojku)

- LEDkový měřič spotřeby: něco jako tu byl uveřejněný měřič A/F ze signálu z lambdy, tak udělat indikátor okamžité spotřeby, v páskovém režimu by indikoval řadou diod, kolik auto zrovna právě žere. Provedení asi nějaký integrátor s operačním zesilovačem, snímající signál ze vstřikovače. Trošku potíž vidím ve dvojbodu :/

- tlakování palivové soustavy na otevření dveří: nafťáky běžně žhaví už při otevření dveří řidiče. Mě by se třeba líbilo, kdybych nemusel při menším stavu paliva v nádrži otáčet klíčkem a čekat, až se čerpadlo natlakuje, abych mohl rychleji nastartovat. Kdyby se čerpadlo pustilo už při otevření dveří, dalo by se startovat hned.

- řízení hlasitosti audia podle rychlosti auta: asi jednoduchý, VCA řízený signálem z VSS.

Další věci by mě určitě napadly, vypsal jsem zatím ty, které mi přijdou snadno realizovatelné např. jednočipem nebo pár jednoduchými obvody. Přijde vám to jako kravina, nebo byste se na tom snad chtěli taky podílet? Úsměv

Jaký rozsah ekvivalentu "tahání za plyn" může mít EACV? Jak se ovládá plyn při tempomatu, přes EACV nebo jinak?

Jaký průběh impulzu mají vstřikovače a jak se chová druhý vstřikovač u D15B2? Stačilo by impulzy z obou vstřiků sečíst? A nejvíc by mě zajímalo, jak by se to kalibrovalo Velmi šťastný

Brainstormujte, přehánějte, a hlavně mi nepište, že su blázen Hihi
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
myst je teď offline  myst
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 0:49   Citovat  

az poresis tu spotrebu, tak dej vedet =D

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 5:48   Citovat  

tempomat u c5g je takovej malej kravinec na škrticí klapce a ten ti ji zablokuje když zmáčkneš čudl CRUISE na palubce tak když jedeš třeba 90 zmáčkneš to a no ti tu klapku jakoby zablokuje v tý poloze.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 6:07   Citovat  

nevím jak civic , ale prelude má tempomat u motoru krabici a z ní druhý lanko na klapku.volnoběžák takovej chod mít nebude ,jestli si odpoledne vzpomenu tak zkusím kolik zvládne.i kdyby to utáh nevím jak chceš řešit to aby při ovládání externě nevyhodilo chybu na ecu při přepojení na ten asistent musel bys jí dát na vstup zátěž. otázka jestli na sání nedat ještě druhej volnoběžák a ten ovládat.
tlakování paliva nic neřeší , ano budeš mít natlakováno palivo,ale stejně bys při startu měl počkat až zhasne kontrolka ecu což značí ukončení načtení a testu vstupů a výstupů ecu = uspora času žádná.
rízení hlasitosti bych možná nevázal na rychlost ale na nějakej vhodně umístěnej ruchovej mikrofon , např při dešti nebo za silnějšího větru bude určitě nutná jiná uroveň zvuku při stejný rychlosti než za sucha a bezvětří, jiná bude hlučnost na pěkným asfaltu a jiná na hrubým nebo kostkách.
pruběh impulsu neznám co jsem viděl tak byla pro výpočet použita doba zavření vstřikovače(je ve většině případů delší než doba jeho otevření). u dualpointu bych to možná řešil jen vyhodnocením jestli druhý pomocný vstřikovač pracuje nebo ne a podle toho v programu násobil dýlku vstřiku hlavního vstřikovače nějakým koeficientem .

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 6:25  Naposledy upravil Hellborn dne 17.8.2010 , 8:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ono Ti to při jízdě v koloně bez plynu chcípne? Pokud nestojím v koloně na Barandovský kopec nebo na Letnou,tak se dá popojíždět bez plynu,jen se spojkou... Se stydím

Raven je teď offline  Raven
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 8:19   Citovat  

Hellborn napsal:
Ono Ti to při jízdě v koloně bez plynu chcípne? Pokud nestojím v koloně na Barandovský kopec nebo na Letnou,tak se dá popojíždět bez plynu,jen se spojkou... Se stydím

jj přesně tak Hellborn má pravdu Mrk OK

RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 8:34   Citovat  

raketomety a vypust oleje by šla udělat ??? pořádnej výtlem ne sorry za offtopic

každopádně kdyby se ti povedlo vyřešit tu spotřebu tak do toho bych šel, takovej budíček se hodí vžycky je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 8:49   Citovat  

jj tu spotřebu bych taky bral je to dobrý Kdysi tu byl na prodej i takovej "palubní počítač" a ten tu spotřebu ukazoval přímo v litrech, ale prý se to už nevyrábí Smutný

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 8:57   Citovat  

rotker napsal:
jj tu spotřebu bych taky bral je to dobrý Kdysi tu byl na prodej i takovej "palubní počítač" a ten tu spotřebu ukazoval přímo v litrech, ale prý se to už nevyrábí Smutný

takovej pocitac jsme montovali na zigulika(10 let uz to bude)...fungoval ciste mechanicky - meril pruok v hadici a tim spocital kolik paliva spotrebovavas. poruchovost velka...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 9:00   Citovat  

oorrbb napsal:
takovej pocitac jsme montovali na zigulika(10 let uz to bude)...fungoval ciste mechanicky - meril pruok v hadici a tim spocital kolik paliva spotrebovavas. poruchovost velka...

Nee to bylo něco jinýho, myslím, že to má v autě Ondras Úsměv

Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 9:34   Citovat  

rotker napsal:
...myslím, že to má v autě Ondras Úsměv

Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 9:37   Citovat  

Díky za pointy Úsměv

ad EACV - samozřejmě by se musela ECU oblbnout, aby si myslela, že tam ten ventil je. Řešení pro jeden tranzistor, spínající odpor o stejné hodnotě odporu, jako má EACV ventil, plus relé přepínající signál pro EACV mezi ECU a signálem z mého budoucího udělátka. Druhý ventil už mi přijde jako kanón na vrabce, zejména když na mechaniku jsem úplně levej.

ad hlasitost rádia - postřeh s mikrofonem dobrý, poznamenám si a někdy vyzkouším.

ad tlakování palivového čerpadla - no, já někdy musím ten klíček otočit dvakrát, jinak nestartuju 1s, ale klidně 3-5s, a to už je docela rozdíl. Děje se to zejména když je málo paliva (u mě poslední dobou docela často) v nádrži a vždy pomůže to natlakovat dvakrát a pak startovat. Takže tohle by mohlo dost zvýšit komfort - nastoupím, otočím, startuju.

ad tempomat - to je teda dost trapně udělaný Velmi šťastný že to fixuje ne rychlost, ale polohu klapky..

ad popojíždění se spojkou - musím uznat, že tohle se mi, zejména do kopce, dařilo líp v dieselových autech, holt mají dole krouťák. Civic mi občas při pojíždění jen na spojku chcípne, když se nevychytá jedno konkrétní místo na záběru spojky, tak se auto buďto vůbec nehne, nebo to podtočí a klepe jak blázen, popř. rovnou chcípne. Což je značně nepohodlné, za 2 roky jsem si na to ještě nezvykl, a proto řeším takovouhle ptákovinu, udělat něco, co mi při rozjezdu samo trochu zatáhne za plyn Úsměv

ad palubní počítač - taky mě to napadlo, to by byl další krok. Ale nejdřív ten diodový měřič spotřeby. Původně jsem chtěl načítat hodnoty z ECU, ale zrovna ECU D15B2 má nějaký dost podivný protokol (holt to není OBD2, ze kterého by to bylo jednoduché), tak chci jít cestou snímání signálů z vstřikovačů. Jako nejlogičtější mi přijde měření celkové doby otevření vstřiků za dobu jedné nebo několika otáček motoru.
Kalibrace by se nejspíš dala udělat výpočtem podle hodnoty plného průtoku vstřikovačů (litry/h) a poměru vůči naměřené - de facto - střídě impulzů do vstřiků.

Průtoková metoda na hadici by moc úspěšná nebyla - stříkačky mají vracecí hadici do nádrže, ne?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 9:38   Citovat  

HaHaaa A na jakým to funguje principu? Třeba by to byl dj bobr podle toho schopen udělat Úsměv

Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 9:45   Citovat  

rotker napsal:
HaHaaa A na jakým to funguje principu? Třeba by to byl dj bobr podle toho schopen udělat Úsměv

Měří délku vstřiku z jednoho vstřikovače a načítá pulzy v VSS. Po zkalibrování si to dopočte aktuální a průměrnou spotřebu, dojezd a další nepodstatné údaje.

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 10:00   Citovat  

Ondras napsal:
Měří délku vstřiku z jednoho vstřikovače a načítá pulzy v VSS. Po zkalibrování si to dopočte aktuální a průměrnou spotřebu, dojezd a další nepodstatné údaje.

co máš za zařízení pls? máš odkaz kde jsi ho koupil,nebo to je samovýroba..?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 10:07  Naposledy upravil rotker dne 17.8.2010 , 10:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jakub Erben napsal:
co máš za zařízení pls? máš odkaz kde jsi ho koupil,nebo to je samovýroba..?

Je to tuším nějaká polská výroba a už se to pár let nevyrábí a mám pocit, že tehdá to bylo docela i dost drahé, Ondras mě kdyžtak opraví Úsměv
EDIT: tohle je ono

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 10:07   Citovat  

Osobne sem v tomhle smeru uvazoval jen o vykuchani vnitrku palubnich hodin a zastavbu teplomeru, hlavne v zimne se hodi vedet, jesti jde teplota nebezpecne k nule, ale nemuselo by to merit jen okolni teplotu. Zatim jsem se ale neodhodlal..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 10:20   Citovat  

Myslím, že Ondras mluví o zařízení s LED číselným displejem, o kterém se zmiňovalo ve vlákně InfoBoard..

Jinak teploměr je celkem prima nápad. Až se mi podaří všechny tyhle vychytávky jednou vyrobit a zapojit, další verze bude s ATmega jednočipem a LCD/VFD displejem, který bude ukazovat všechno možný - teplotu, rychlost, otáčky, shift light, čas, napětí baterie, spotřebu, map, klidně třeba i teplotu oleje, A/F poměr, přesnější množství paliva, .. co hrdlo ráčí a počet analogových vstupů dovolí Úsměv ale to je hudba budoucnosti..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 10:25   Citovat  

něco jsem vyšťoural, je to náš výrobek,sice zýstavba do Fiatu,ale principielně stejný, jen při kalibraci zadat správný údaje tudy odkaz krabička úděsná,takže bych volil zabudování.

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 10:43   Citovat  

a na cívu mi to nepůjde, sakra Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 11:56   Citovat  

Jakub Erben napsal:
něco jsem vyšťoural, je to náš výrobek,sice zýstavba do Fiatu,ale principielně stejný, jen při kalibraci zadat správný údaje tudy odkaz krabička úděsná,takže bych volil zabudování.

Vypadá to docela dobře je to dobrý Vyzkoušejte to někdo HaHaaa

Vergas je teď offline  Vergas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 15:05   Citovat  

Já kdysi narazil na tohle odkaz, pravda, sice trošku dražší...Myslím, že to má tady na klubu někdo v accu Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 15:13   Citovat  

Vergas napsal:
Já kdysi narazil na tohle odkaz, pravda, sice trošku dražší...Myslím, že to má tady na klubu někdo v accu Úsměv

To jo,ale to co jsem sem hodil já tak to jde i na starší auta. stačí vstřikování a elektronickej tacho.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 15:16   Citovat  

Jasně, mým záměrem nebylo "shodit" tvůj návrh Úsměv Jenom jsem sem hodil něco na co jsem narazil já Mrk

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 15:18   Citovat  

Tak na starsi auta (tusim 92 a novejsi) uz tu byl infoboard, navic neni potreba nic zapojovat v motoru, protoze data bere z ECU pres originalni servisni konektor.
ScanGauge funguje jen s OBD2, pokud vim.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 15:21   Citovat  

silenec napsal:
Tak na starsi auta (tusim 92 a novejsi) uz tu byl infoboard, navic neni potreba nic zapojovat v motoru, protoze data bere z ECU pres originalni servisni konektor.

a když máš ještě straší auto ale stříkačku která nemá servisní konektor tak co z toho jde použít?? hm? Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 15:25   Citovat  

silenec napsal:

Pravda funguje jen s OBD2. Na to jsem trošku pozapomněl Velmi šťastný

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 15:25   Citovat  

Jakub Erben napsal:
a když máš ještě straší auto ale stříkačku která nemá servisní konektor tak co z toho jde použít?? hm? Velmi šťastný

To co psals, nerikam ze nejde Mrk Ale je tu hodne aut mezi 92 a 2000 kde jde pouzit treba ten infoboard, ktery ma funkce zase jinde a ma lehci instalaci.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 17:01   Citovat  

Ten scan gauge se mi líbí ještě víc, jelikož člověk nijak nemusí zasahovat do elektroinstalace je to dobrý Vážně o tom začínám uvažovat, jenom ta cena je trochu vyšší Tak to valím bulvy

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 17:22   Citovat  

rotker napsal:
Ten scan gauge se mi líbí ještě víc, jelikož člověk nijak nemusí zasahovat do elektroinstalace je to dobrý Vážně o tom začínám uvažovat, jenom ta cena je trochu vyšší Tak to valím bulvy

No já bych řekl, že zas tak vysoká není...půjdu do něj.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vychytávky do každodenních jízd v H
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina