Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Horské kolo info
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 13:17   Citovat  

Zdarec!

Vzhledem k tomu, že malej už dost vyrostl, tak to vypadá, že brzo začneme dělat výlety na kolech (s ním v sedačce). Ale už pár let (tak 15) jsem kolo nekupoval,takže si rád nechám poradit jakou značku vybrat... Pánské i dámské..

Je to fakt jen na výlety,ale aby to zvládlo i menší terén (lesní cestu apod.). Nosnost pánského nad 90kg (no když započtu batoh s foťákem,stativem atd.,tak radši nad 100kg). Cenovka za kolo tak do 10tis...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 13:43   Citovat  

rady za me:
nenech si vnutit trekinga ani 29palc horaka, kup normalni 26palc horak, hypoteticka nejezdivost po asfaltu se da doladit vyberem vzorku na gumach
ram spis mensi nez vetsi, kramy maj tendenci vnucovat vetsi ramy. Vyber je rozsahlej, navstivil bych nekolik kseftu s velkym rozsahem kol, par jich vyzkousel a pak vybral. Na netu nemusi byt nutne nejlevnejsi. Momentalne se ladujou novy modely, a stary dochazej a jsou ve slevach.....
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 13:46   Citovat  

Treking ani náhodou, to neboj. Úsměv Za ten rám dík za radu. Úsměv Do kšeftů polezeme,ale nějaký tip na značku by nebyl špatný... Kdysi jsem měl Wheelera a ten nebyl špatnej (teď po 15ti letech je teda už ve stadiu rozkladu), a fakt nevím,co vybrat... Se stydím
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 13:52   Citovat  

Hellborn napsal:
Zdarec!

Vzhledem k tomu, že malej už dost vyrostl, tak to vypadá, že brzo začneme dělat výlety na kolech (s ním v sedačce). Ale už pár let (tak 15) jsem kolo nekupoval,takže si rád nechám poradit jakou značku vybrat... Pánské i dámské..

Je to fakt jen na výlety,ale aby to zvládlo i menší terén (lesní cestu apod.). Nosnost pánského nad 90kg (no když započtu batoh s foťákem,stativem atd.,tak radši nad 100kg). Cenovka za kolo tak do 10tis...

s tou sedačkou si seš jistej zmatenej
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 13:54   Citovat  

Dejf napsal:
s tou sedačkou si seš jistej zmatenej

Co se Ti nezdá? Akorát budu muset vynechat ježdění po zadním... Se stydím
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 13:58   Citovat  

zvlast v tyhle cenovy relaci je znacka celkem jedno. Principielne to bude vzdycky ram uvarenej v cine, v lepsim pripade na taiwanu, osazenej nejakym mišungem shimana a spol. Vyrobci tam zpravidla jednou za rok najedou, naspecifikujou co chtej za ram a vybavu a cinani jim to navozej v kontejneru i s nalepkama, co si poslou mejlem:). V relaci kolem 10 tis nemam moc prehled, daval bych trochu majzla na odpruz vidli, nektery znacky, jako napr. RST jsou kakavější než jiný ( napr Suntour, Rockshox).
Mozna bych sel cestou jetyho kola, vzhledem k rozmachu celoodpruzenejch kol a kotoucovejch brzd jsou standartnich hardtailu s veckama na netu mraky, za pomerne lakavy ceny.
   Návrat  
Skin3r je teď offline  Skin3r
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 13:59   Citovat  

Prave sme kolo kupovali ale ojetý, nový do 10 K urcite neseženeš kvalitní,urcite koupit nakou ojetou značku napr , mas tam zaruceny znackovy poradny dily zadny tesco přátele
tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 14:08   Citovat  

Skin3r napsal:
...nový do 10 K urcite neseženeš kvalitní...

Dá se ve výprodeji. Např. pořizovačka tohoto byla 3000Kč... Velmi šťastný

Návrat  
Skin3r je teď offline  Skin3r
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 14:11   Citovat  

Ale jo vypadá kvalitně bal bych se i po rovince HaHaaa
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 14:15   Citovat  

Kdo se bojí, nesmí na bike. Bez potíží mě bnešvic povozil v Legoangu, Semmeringu a samozřejmě po beskydech. Pochopitelně po výměně stock drobností jako pláště, pedály, představec, řidítka, sedlo atd... Za ty prachy jsem eminentně spokojený, běžně bych za to nekoupil ani ty brzdy, co na tom jsou.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 15:28  Naposledy upravil kandik dne 25.3.2011 , 15:50, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Skin3r napsal:

ty, skin3r, na jakym bajku ty by ses jako nebal? kdyby to melo na trubce kanondejl a na prehazce ikstéer vid? pořádnej výtlem
Skin3r napsal:
...nový do 10 K urcite neseženeš kvalitní...

staci vlizt na kteroukoliv masovejsi znacku tudy odkaz
samozrejme ma to 13,5kila vidle bude mit kratsi funkcni obdobi, ale principielne se za desitku dobre Helbi sveze. Nazor, ze se slusne neda jezdit na stroji pod 25tKc, jsem davno vopustil a tobe bych doporucil totez
   Návrat  
cednicek je teď offline  cednicek
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 15:36   Citovat  

Ja mam treba rad firmy TREK a Gary Fisher (ktera ovsem uz byla pozrana TREKem). Dobry jsou i dalsi jako SCOTT, Merida, GT (od toho se mi nelibi moc ty ramy). Taky doporucuje znackovy kolo.

Jestli chces mit jistotu a bezpeci, urcite by kolo melo mit hydraulicky kotoucovky (mechanicky nebrat), stoji to ale vic. Na druhou stranu klasicky V-brake (spalky) taky nebrzdej zle, ale neni to ono a po prujezdu vodou se tomu chvili nechce.

Odpruzeni podle me postaci predni vidle, celopero neni na vylety to pravy, ko kopce se to vzdycky bude houpat. Predni vidlice by mela mit urcite zamykani (lock) - kdyz si stoupnes pri jizde do kopce tak vidlice bez lock to slapani desne ztezuje). Cim drazsi vidlice, tim lip, urcite by mela byt pero+olej nebo vzduch+olej (tim jsem chtel rict jen pruzinu nebrat!) pro vylety na zdvihu tolik nezalezi ani na jeho stelovani, kalsika 100mm je ok.

Prehazovacka, podle staci i Alivio (Shimano), coz je ta nejnizsi rada, ale pri dobry sestelovani funguje ok, dalsi rada je Deore, dal uz je to asi zbytecny (Deore XT stoji uz dost).

Ostatni uz je na vkusu a tak, ale doporucuju samolepici zaplaty, montpaky a pumpu vzdy s sebou..

v nejaky akci by se takovy kolo kolem 10tis sehnat asi dalo, ale muze byt problem s velikosti, ze uz nebude ta prava.
   Návrat  
Tina je teď offline  Tina
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 15:40   Citovat  

Principielne to bude vzdycky ram uvarenej v cine, v lepsim pripade na taiwanu

- v dnešní době už to ani není jinde, v posledních pár letech skoro všechny značky výrobu přesunuly za levnější pracovní silou. (samozřejmě se najdou i světlý výjimky, například domácký RB)

RST jsou kakavější než jiný ( napr Suntour, Rockshox).

- o Suntouru se ohledně vidlic rozhodně nedá říkat, že jsou kvalitní, pořád je to ohledně odpružení lowend značka. (. Vystřídal jsem RST, Suntour, Marzocchi, teď mám RockShox. Z těhlech byla rozhodně nejlepší Marzocchi (mimo nešťastnej ročník 2008, kdy se výroba z Itálie přesunula do Asie), kterou jsem za dva roky nemusel ani jednou servisovat a pořád chodila máslově. Vzhledem k cenový relaci je ale celkem jedno, od koho vidlice bude. Je jedno, jestli bude mít ten elastomer nápis RS nebo SR Suntour Mr. Green
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 15:49   Citovat  

Tina napsal:
Principielne to bude vzdycky ram uvarenej v cine, v lepsim pripade na taiwanu

- v dnešní době už to ani není jinde, v posledních pár letech skoro všechny značky výrobu přesunuly za levnější pracovní silou. (samozřejmě se najdou i světlý výjimky, například domácký RB)

RST jsou kakavější než jiný ( napr Suntour, Rockshox).

- o Suntouru se ohledně vidlic rozhodně nedá říkat, že jsou kvalitní, pořád je to ohledně odpružení lowend značka. (. Vystřídal jsem RST, Suntour, Marzocchi, teď mám RockShox. Z těhlech byla rozhodně nejlepší Marzocchi (mimo nešťastnej ročník 2008, kdy se výroba z Itálie přesunula do Asie), kterou jsem za dva roky nemusel ani jednou servisovat a pořád chodila máslově. Vzhledem k cenový relaci je ale celkem jedno, od koho vidlice bude. Je jedno, jestli bude mít ten elastomer nápis RS nebo SR Suntour Mr. Green

mno nebudem tady z toho delat bike-forum.cz, zejo. Jakej je aktualni stav na lowend vidlicich nevim, jen vim ze zrovna Suntour lidi dost pouzivaj na nizkorozpoctovy kola, protoze jsou pomerne slusne postaveny a tunitelny.Pokud ovsem posuzujes dily ( nejen na kole) podle nalepky, tak asi jo....
RSTcka jsem mel kdysi dve, ty nefungovaly vubec - u tyhle firmy je vubec problem, ze dela POUZE lowend modely a tak k tomu taky obecne pristupuje. Marzošky jsem mel taky dve, Z3 coil uplne mrtva po case, Z3 100 nebo jak se jmenovala byla neuštelovatelna. Tak jsem skoncil na Foxu.
Pro Helbiho bych z toho vytahl to, ze by mel chtit vidli s volejovou lazni, ne elastomerama. Pokud to na kole za 10ku bude.....

proste bych se bejt Helbim zved, sel bych do nejakyho velkyho a pritom seriozniho kramu, kterej prodava nejakou standartni znacku - Merida, Author, Superior atd., rekl bych jim ze chci kolo pro sebe a pro zenu - ukazou co maj, mozna tasej slevu a bude. Porovnal bych to s cenama na netu a pripadne sel koupit tam....
Pokud nebude chtit kupovat jety, tak nic šibalštějšího nevymysli a ani jedna z tech firem nebude mit u adekvatnih modelu vyraznejsi rozdily, resp. kopance v komponentech. Naopak bych vynechal značkovější značky Trek, GaryF, Scott atd. protoze ve stejnejch cenovejch relacich to bude mit jen lepsi nalepku za kterou bude priplacet. Kvalita ramu napr. bude naprosto shodna ( tzn. dobra pro ten ucel)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 16:37   Citovat  

lidi, uvědomte si, že hellborn vezme manželku a dvouletýho vojtu a pojede na vejlet

nejede na X games proboha Tak to valím bulvy

Hellborn napsal:
Co se Ti nezdá? Akorát budu muset vynechat ježdění po zadním... Se stydím

asi nejsem dostatečně sportovně založen, ale když se na ty sedačky podívám jako strojař a zároveň otec, tak mi to přijde jako velice jednoduchej způsob jak se dítěte zbyvit

nedej bože, když rodiče vytáhnou haranty na nějakou průměrně zatíženou silnici. z toho mi opravdu běhá mráz po zádech

ale asi sem posera Úsměv

nicméně mě to nijak netankuje, páč na kolo nemám potřebu vůbec myslet. u nás v brdech je to všude do kopce a na to házim bobek Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 17:15   Citovat  

co se tyka vozeni deti jakkoliv, tak moje zkusenost je nasledujici: pokud jsme jeli jako partaj, kde se michaly nasledujici druhy: otcove, maminy, jejich deti a jeste svobodni: tak bylo vysledkem, ze:
1)deti z toho mely prd, ponevadz bud se divaly tatum do zadele, nebo usnuly - samozrejme se nevyspaly, protoze se jim hlava klatila na stranu, coz je neustale budilo.
2) otcove z toho meli prd, protoze za sebou vozili ony deti, furt jim narovnavali hlavicky a kolo s vysokym tezistem bylo velmi napytel ovladatelne.
3) svobodni a zaroven otcove bikeri - z toho meli prd, pac cekali na ty otce s detmi nebo nebo byli ocekavani
4)jedna skupina nam zbyva, a ta asi byla stastna - ktera?

Ja jsem si pro sebe z toho udelal resultat nasledujici: jezdit s detma na kole v tomto veku je pitomost.At si jedou samy matky dopoledne, ja deti pohlidam, odpoledne potyram s kamosema les ja a zena pohlida. Vecer se ozeru, az zena uspi tak se ozere i ona a pripadne šuk a vsichni budou spokojeny. Nejsem ja to chytry socialni inzenyr?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 17:27   Citovat  

kandik napsal:
co se tyka vozeni deti jakkoliv, tak moje zkusenost je nasledujici: pokud jsme jeli jako partaj, kde se michaly nasledujici druhy: otcove, maminy, jejich deti a jeste svobodni: tak bylo vysledkem, ze:
1)deti z toho mely prd, ponevadz bud se divaly tatum do zadele, nebo usnuly - samozrejme se nevyspaly, protoze se jim hlava klatila na stranu, coz je neustale budilo.
2) otcove z toho meli prd, protoze za sebou vozili ony deti, furt jim narovnavali hlavicky a kolo s vysokym tezistem bylo velmi napytel ovladatelne.
3) svobodni a zaroven otcove bikeri - z toho meli prd, pac cekali na ty otce s detmi nebo nebo byli ocekavani
4)jedna skupina nam zbyva, a ta asi byla stastna - ktera?

Ja jsem si pro sebe z toho udelal resultat nasledujici: jezdit s detma na kole v tomto veku je pitomost.At si jedou samy matky dopoledne, ja deti pohlidam, odpoledne potyram s kamosema les ja a zena pohlida. Vecer se ozeru, az zena uspi tak se ozere i ona a pripadne šuk a vsichni budou spokojeny. Nejsem ja to chytry socialni inzenyr?

nahradim to potýránim serpentiny se spotřebou min 25/100 a je to naprostej ideal
   Návrat  
Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 18:30   Citovat  

Skin3r napsal:

Řekni mi kde a jedu si pro něj.
   Návrat  
Tina je teď offline  Tina
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 20:18   Citovat  

kandik napsal:
mno nebudem tady z toho delat bike-forum.cz, zejo. Jakej je aktualni stav na lowend vidlicich nevim, jen vim ze zrovna Suntour lidi dost pouzivaj na nizkorozpoctovy kola, protoze jsou pomerne slusne postaveny a tunitelny.Pokud ovsem posuzujes dily ( nejen na kole) podle nalepky, tak asi jo....
RSTcka jsem mel kdysi dve, ty nefungovaly vubec - u tyhle firmy je vubec problem, ze dela POUZE lowend modely a tak k tomu taky obecne pristupuje. Marzošky jsem mel taky dve, Z3 coil uplne mrtva po case, Z3 100 nebo jak se jmenovala byla neuštelovatelna. Tak jsem skoncil na Foxu.

No nevím, podle čeho usuzuješ, že díly (nejen na kole), posuzuju podle nálepky? Myslím, že FR a DH prověří vidlici ve stížených podmínkách víc, než XC, tudíž podle nálepek opravdu nevolím. Srovnávat Suntour a jakoukoliv solidní značku, nevím nevím. Možná tak v případě Duroluxe předělanýho na olej, tam už je to něco jinýho.
Značky jsem minimálně nějakou dobu jezdil všechny (co se týče těch masovějších)a z mojí zkušenosti říkám, že Marzocchi. Foxku jsem nikdy neměl a nejspíš ani nechci, z hlediska servisování je to bída (řekne pravděpodobně jakejkoliv majitel FOX40). Marzoška držela 2 roky a ani necekla, žádnej servis (pochopitelně je nutný se vyhnout ročníku 2008). Teď mám Boxxera od RS a servis potřeboval okamžitě, navíc hned potom zase začal tahat bordel. Neznám nikoho, kdo by RS nemusel servisovat po dobu dvou let. O Suntouru mluvit nebudu, měl jsem RUX S a ohla se + absolutně přestala chodit. RST nechoděj ani jako nový, pokud jsou lowendový, nicméně RST už je s kvalitou o dost jinde, než před lety (viz například SuperStorm). Že jsem psal na tvůj příspěvek neber nijak špatně, pouze jsem reagoval.

Vím, zbytečně se tady rozkecávám, navíc tady v tomto případě je potřeba naprosto odlišnej typ vidlice, tak se omlouvám za offtopic

A k věci: Souhlasím s tím, že v týhle cenový hladině nemá absolutně žádnej smysl připlácet za značku s lepším jménem, protože rámy na tom budou totožně, podobně vybavený kola od "běžnějších" značek budou podstatně levnější a poslouží stejně dobře OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 6:59   Citovat  

Tak nakoupeno... Se stydím

Já mám Fuji Nevada Ltd 21´´ - viz. ilustrační foto...

A Péťa má taky Fuji Nevada 17´´.

Tyhle nám sedly nejlíp... Se stydím
   Návrat  
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 8:12   Citovat  

Tak hodně šťastně a bezbolestně najetých kilometrů je to dobrý

A po první tůře to možná budeš chtít vzít a hodit ze skály, ale to přejde a pak už to bude dobrý Mrk

Včera jsme s kolegou dali 36km a asi 550 výškových metrů a to kolo jsem upřímně nenáviděl Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 8:22   Citovat  

capino napsal:

A po první tůře to možná budeš chtít vzít a hodit ze skály, ale to přejde a pak už to bude dobrý Mrk

Včera jsme s kolegou dali 36km a asi 550 výškových metrů a to kolo jsem upřímně nenáviděl Velmi šťastný

Po první tůře ani ne, spíš když jsem na to sednul druhý den... Velmi šťastný Budu muset ještě investovat do nějakého sedla... Se stydím
   Návrat  
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 8:28   Citovat  

Hellborn napsal:
Po první tůře ani ne, spíš když jsem na to sednul druhý den... Velmi šťastný Budu muset ještě investovat do nějakého sedla... Se stydím

to souhlasí Velmi šťastný já, ač nerad, asi zainvestuju do těch úchylnejch trenek s tou plenou v rozkroku, jinak mi hrozí neplodnost Velmi šťastný
např.: tudy odkaz nebo tudy odkaz
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 8:35   Citovat  

Hellborn napsal:
Budu muset ještě investovat do nějakého sedla... Se stydím

Hellby ty sis koupil kolo bez sedla ? :-O Velmi šťastný sory za offtopic
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 9:25   Citovat  

capino napsal:

asi tak no, já taky s přítelkyni jel po cca 3 letech na kole a moje kiss me poznala středověk a nožičky bolely jak cyp.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 9:26   Citovat  

shaman napsal:
Hellby ty sis koupil kolo bez sedla ? :-O Velmi šťastný sory za offtopic

No jistě. Lucy
   Návrat  
radekv je teď offline  radekv
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 12:43   Citovat  

Na sebelepší sedlo si bude muset pr..l stejně zvyknout Úsměv
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 12:51   Citovat  

radekv napsal:

Přesně tak OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 12:57   Citovat  

radekv napsal:

Na ty,co se dělají teď asi jo... Na minulém horáku (Wheeler) jsem s tím problém neměl... Se stydím
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 13:21   Citovat  

jako pomerne pohodlny sedlo se uvadi WTB Vigo, pokud by to nekoho zajimalo. Pan VIGO ho sice nedyzajnoval, ale nejakej cech pro americkou firmu WTB jo, udajne s vedomim rozmeru ceskych řiťí - to spociva zejmena v tom ze je sedlo vzadu siroky, takze sedaci kosti dal od sebe dosednou na sedadlo a ne do vzduchu
maj ruzny verze radove od par stovek po 2500,-
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Horské kolo info
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina