Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Články

Boo-Boo, Honda Civic 5G Coupe, D15B7
  Sekce: Můj příběh
  Zaslal:  21.4.2012 , 20:30

AUTOR: Boo-Boo
1 háčko
Články: 1
Komentáře: 0

Hodnocení: 0.00/5.00 [0]

Technika Jak na to Klub Srazy a výlety Novinky a historie Partneři Můj příběh

Článek  Strana 1 z 1

Zdravím všetkých fanúšikov a majiteľov Honda .

Keď tak doma sedím a čítam si tie pekné a zaujímavé príbehy tu na fóre, žiada sa mi podeliť sa s vami o môj príbeh, ako a prečo som sa dostal k Honda .

Prajem pohodlné čítanie a hádam vás môj príbeh zaujme.

Po dovŕšení 18-tich rokov môjho života a úspešne zvládnutému vodičáku som sa ako správny teeneger začal pozerať po autách to je asi pre mnohých nič nové Úsměv.
Moje prvé autá ktoré som šoféroval boli značky ako Peugeot, Citroen, Lancia, Seat a Škoda, no už vtedy som vedel, že to nieje nič pre mňa. Vždy sa mi páčili japonské mašiny, konkrétne Mitsubishi Evo8 a Galant boli u mňa top. Nemal som však skúsenosti s autami a nevedel som ešte presne, čo chcem. Potom však všetky tie auta v našej rodine vystriedala značka Toyota. Presnejšie Toyota Corolla 1.4 16v 94 ročník, doviezli sme ho z bráchom z Londýna na Pardubických značkách a šlape do dnes bez poruchy ako mlynček. Na tom som sa učil a zdokonaľoval v jazde. O pár mesiacov na to vstúpila prvý krát do môjho života Honda . Za zarobené peniaze z Anglicka som si kúpil crossku Honda CR 125 , bola to stará dáma z 88-meho no šlapala super.

Potom keď som mal 19 rokov, vstúpila mi do života Honda druhý krát. Kamarát mi zavolal či si nejdeme na dvor poumývať a povysávať autá (foto 1), reku že si z Hradca-Kráľové doviezol novú mašinu. Neváhal som a zvedavo som išiel za ním. Čakal ma na parkovisku a vedľa neho zaparkovaná krásna zelená Honda Civic, krásne kolesa, celkový coupe vzhľad ma hneď očaril..... bol som nadšený a ticho som mu závidel. Mala najazdených cca 133 000 km, žiadna hrdza, krásny čistý zvuk motora a veľmi som mu pochvaľoval dizajn prístrojovky. Boli sme spolu aj na nejakých tých výletoch avšak nikdy mi na nej nedal odviesť.....

.....čas plynul a kamarát sa dostal do problémov. Mal nejaké problémy s peniazmi a nemohol si po dlhšom čase dovoliť prepísať Hondu na slovenské papiere. Takže sa stalo to, že Honda stála na parkovisku približne 1 rok aj mesiac. Chalan ju mal rád a každý týždeň ju chodil umývať a na neplatných českých značkách ju sem tam aj prevetral za domom na panelovej ceste (foto 2)

Prejdem teraz na rok 2010 keď som mal 20 rokov, moja cross už neštartovala ak mala, tak išla na inzerát a keďže bola po generálke motora a bolo zlé len zapaľovanie, nový majiteľ si pre ňu prišiel hneď na druhy deň od inzerátu. Ale bol som spokojný, za 2 roky som si na nej zajazdil až až. Potom prišiel jún 2010 a sním aj telefonát v ktorom sa mi ozval kamarát s ponukou, či by som nechcel kúpiť jeho Honda . Netrvalo mi ani 2 sekundy a s mojich úst vyšlo jednoznačné ,,ÁNO!“ , pritom som ešte nevedel koľko bude za ňu pýtať. Suma bola 600€ (cca 15 000 kč) a ja som bol s cenou nadmieru spokojný, bol som rozhodnutý že ju chcem a keby povedal aj 1000 aj 1300 €, tak by som ju bral. On však potreboval peniaze na ruku hneď a ja som akurát predal motorku takže som mu vyhovel a tak 1.7.2010 som si kúpil svoje vlastné auto.

Honda Civic 1.5 LSi 16v coupe r.v.1995 z el. zrkadlami a oknami, klímou, šíbrom a na palubovke svietilo presne 156 002 km. Za tú dobu chalan vymenil akurát baterku, spojku a manžety na polosiach. Chyby na aute boli minimálne..... trošku natrhnutý poťah na vodičovej sedačke, z pneumatík trčali drôty z vnútornej strany, mierne vyosená tyčka na servo čerpadle (ktoré mimochodom šlape doteraz a s touto chybou ho chalan aj kupoval, týmto chcem vyzdvihnúť kvalitu tejto značky) a ešte nepekne popraskaný zadný blatník nad kolesom (dôvod bol zle zagitovaný blatník po zrážke z jeleňom).

Honda som si kúpil 1.7.2010 ale úspešne som prešiel cez originalitu, STK a EK až 15.8.2010, dovtedy som ho chodil tiež sem-tam prevetrať po ulici na viac než rok prepadnutých značkách a túžba voziť sa mojom prvom aute bola silnejšia ak uvedomenie si následkov keby ma chytili policajti. Ešte pred STK a EK som musel z autom prejsť 20 km do okresného mesta a tam jazdiť a vybavovať potrebne veci kontroly. Nebolo mi pri tom všetko jedno, bál som sa a chcel som to mať čím skôr za sebou. Všetko prebehlo hladko....

....potom som kúpil nové pneu, vymenil olej, filter, kvapaliny, platničky a už som frčal na mojom stroji. Hondička ide doteraz skvele, mám natočených 188 000 km a všetko cvaká bez poruchy ako má. Ani raz som nemusel dobíjať baterku a v zime mi vždy krásne naštartovalo. Neuveriteľne spoľahlivé, skoro bez údržbové auto, ktoré ma nikdy nesklamalo a nenechalo v štichu. Prekonal som s ním aj 1100 kilometrovú túru do Chorvátskej Makarskej (foto4) a za ten 1 rok aj 10 mesiacov som v nej prežil zhruba 32 000 km, bez poruchy.... čo sa týka bežnej prevádzky a chodu motora.

Avšak 4.3.2011 som mal vážnu dopravnú nehodu, pri ktorej mi zahynuli môj 18 ročný kamarát a 17 ročná kamarátka ktorú som poznal len z videnia. Česť ich pamiatke.
Okolnosti nehody nemôžem zverejniť z dôvodu stále trvajúceho vyšetrovania.
Vtedy mi auto stálo jeden mesiac nepojazdné. Škody na Honda boli pre mňa zdrvujúce a som rád že mi ich šikovný mechanici dali čím skôr do poriadku. Niečo som si opravil aj sám ako som vedel.
Moja Honda bola trafená z boku na oblasť ľavého predného kolesa a následky boli takéto:
- ohnutá polos (výmena z Civica 5g HB)
- zlomený tlmič (výmena z Civica 5g HB)
- ohnutá tyčka riadenia (Kúpená nová)
- zlomené rameno (Kúpené nové)
- poškodené úchyty smerovky a svetla (opravil som ak som vedel)
- stlačený blatník a podblatník (tiež som opravil ako som vedel)
- deravá nádobka na vodu do odstrekovačov (opravené)
- spätné zrkadlo zničené (výmena z Civica 5g HB)
- dvere poškodené v oblasti pántu (dvere sa ako tak napravili, zavrieť a zamknúť idú len trochu menej tesnia, ale chystám sa ich vymeniť)
Moja peňažná situácia sa pritlačila k tomu že auto mám aké mám a moje veškeré plány na opravy a vylepšenia môjho miláčika sa odsunuli na dobu neurčitú. V pláne bola výmena rozvodov, serva a sviečok, no našetrené na to už je takže za chvíľu to budem riešiť.

Do budúcnosti by som chcel na Honda spraviť celolak, keďže auto je dobúchané s každej strany! : )
Tiež rozmýšľam o prečalunení interiéru, nové lepšie pneu, športový podvozok, výfuk komplet od zvodov až po koniec, páčia sa mi lepšie osvetlené US zadné svetlá a úžasné sú aj JDM smerovky.... tie nemajú chybu...

.....a ešte mám v hlave to, že síce patrím medzi H+ Honda pozitívnych ale stále mi chýba titup VTEC pozitívny. No a keďže som s motorom spokojný a nerád by som ho menil , prichádza varianta swapu.
Je tu ale taký problém, že stále sa učím a nemám ešte také skúsenosti aby som vedel či to je po technickej stránke správne. Či tým nič nepokazím, a či sa to vlastne oplatí.... cca o 30 koni viac a to že budem VTEC pozitív, sa mi pozdáva, aj keď kamarát z HC mi povedal .... citujem ,, to je veľa roboty a málo muziky“, čo si o tom asi tak myslíte? Neviem, ale dúfam že mi čo najviac ľudí poradí, vaše skúsenosti a názory si rád vypočujem a zatiaľ musím najviac poďakovať Mailovi, M@jkimu, sablosovi, Minorovi a ďalším za ich rady a čas.

Zo 188 000 km som najazdil ja 32 000 km.
Rok výroby : 1995
Motorizácia : civic 1.5 LSi, typ EJ12, motor D15B7 , 74 kw

Čo mi na aute vadí / chýba :

- kontrolka rezervy na pristrojovke
- viac odkladacieho priestoru v interiéri
- tretie brzdové svetlo
- zrkadielko na spolujazdcovom clonítku (to chýba mojej priatelke  )
- nemá žiadny airbag

(čo sa týka nastupovania a vystupovania z auta zo zadných sedačiek, je na coupe jasné, že to je niekedy otrava, ale ja prevažne jazdím sám alebo s priateľkou, takže nám to absolútne stačí  a čo sa týka toho odkl.priestoru v interiéri, ten som vyriešil doplnením lakťovky a kastlíku)

Čo sa mi na aute páči :

- ND za prijateľné ceny
- jazdné vlastnosti
- výborné kúrenie za krátky čas
- spoľahlivosť
- celková údržba

Závady :

- odtrhnutá zadná časť výfuku

(za tých 31 tisíc kilometrov som zatiaľ nemal iné závady)
menil som iba bežné veci ako kvapaliny, olej, filtre, platničky, stierače a žiarovky

Úpravy :

- ladený výfuk (zadná časť)
- pieskovanie a lakovanie kolies na bielo
- lakťovka
- stredový tunel (kastlík)

Plány :

- rozvody, sviečky, kotúče, pneu,
- celolak, fólie, zadné US svetlá
- celý výfuk od zvodov až po koniec
- športový podvozok / zadná náprava s kotúčmi a stabíkom (naj s ESi)
- prečalunenie interéru
- možno swap, JDM smerovky

....na mojej Honda zbožňujem ten pocit keď ju odomknem, sadnem do nadoraz zatiahnutej sedačky, potočím kľúčikom a začujem ten krásny zvuk motoru, určite všetci viete o čom píšem.... priam zbožňujem keď stojím pri kapote zohriatého motora a zapne sa ventilátor na chladiči alebo ešte ten keď už auto stojí zaparkované po jazde a motor tak krásne cinká a mne je ľúto že už musím ísť.
Čo všetko vie spraviť s človekom jedna Honda Civic 5g 1.5 LSi!!! A to som sa ešte nikdy neviezol na Prelude, Integre, Accordke alebo S2OOO-ke ...wow to musí byť paráda, snáď sa mi to niekedy splní.
Od kedy som takto zažratý do Honda , už nie je v mojom top rebríčku Evo8 alebo Galant ako keď som sa začínal venovať autám, ale už je tam Civic, S2000, NSX, Accord a potom všetky ostatné Honda : )
Za ten čas ak mám Honda , nechcem počuť o inej značke a niekedy sa až prichytím pri tom aký som do nej fanatik, alebo som skôr u seba objavil tu úžasnú silu tejto značky ktorú Seichiro Honda vytvoril.

Pritom mám pre niekoho len obyčajnú Honda Civic z deväťdesiateho piateho z malým 1.5 obsahom motora, bez turba, bez kože, bez super výbavy, s 15-kami kolami, ale pre mňa to je niečo výnimočné a vážim si to auto lebo je len moje a moje prvé. A aj keď budem mať v živote ešte veľa druhou aut, chcem si ho nechať čo najdlhšie ak sa bude dať, hádam mi to toľko vydrží a budem robiť pre to všetko!!!!!!!

Naplno si plním svoje sny z Hondou, plnte si ich aj vy meetallll ......The power of Dreams je to dobrý

Autor  Komentáře
Daver
Administrátor

Články: 16777170
Komentáře: 39
 Zaslal: 23.4.2012 , 8:13  Předmět:    
Vstoupit do diskuze k článku ZDE

Rating box? ? neni

Články

Boo-Boo, Honda Civic 5G Coupe, D15B7
  Sekce: Můj příběh
  Zaslal:  21.4.2012 , 20:30