Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Články

Recenze : Honda legend 2007 by Lucaslegend
  Sekce: Můj příběh
  Zaslal:  10.4.2015 , 17:28

AUTOR: Lucaslegend
Články: 1
Komentáře: 0

Hodnocení: 0.00/5.00 [0]

Technika Jak na to Klub Srazy a výlety Novinky a historie Partneři Můj příběh

Článek  Strana 1 z 1

Caute hondaci.

Napisem tu taku recenziu na toto auticko kedze ho uz par rokov vlastnim a viem co to o nom Úsměv

Tak najpr ako som sa dostal k tomuto autu? vlastne tak nahodou...vobec som legendy nepoznal, zhanal som bezpecne, velke, pohodlne a spolahlive auto s dakym silnejsim motorom, aspon 6 valcom a najlepsie aj 4x4 a adaptivnym tempomatom.......konkretne velmi sa mi pacil a aj stale paci dizajn auta chrysler 300c...ale vlastne po testovacej jazde ma moc diesel 3.0 v6 (ano chcel som najprv v6 diesel Úsměv ) nezaujal a nastastie 5.7 hemi som nebol testovat, lebo to by ma asi dostalo Úsměv......nahodou sme potom nasli s brachom v inzeratoch hondu legend ktora splnala vsetky vybrane kriteria a este aj cena bola velmi prijemna a auto bolo priamo v autorizovanej predajni hondy, tak som si povedal ze to auto musim ist vyskusat, aj ked to bolo trocha dalej....zavolal som tam a siel som ju pozriet do ciech.... a hned po par sekundach jazdy bolo rozhodnute Úsměv to auto ma hned dostalo Úsměv uz som si len 2 tyzdne zistoval podrobnejsie technicke informacie, servisnu historiu a potom konecne kupil Úsměv

Vybavu ma auto vlastne vsetko co som vtedy chcel.....vlastne to auto sa ani v europe v inej vybave nedovazalo...
cize vypisem celu vybavu, takze to bude trosku dlhsi zoznam Úsměv :

- prevodovka 5st. automaticka, HDM(hydromenic) konstrukcia , vlastny vyvoj, dlhodobo overeny bezporuchovy a na udrzbu nenarocny automat so sekvencnym radenim s packami pod volantom a logikou, ze sa automat trocha prisposobuje vasmu stylu...
- permanentny pohon 4x4 oznacovany ako SH-AWD : cize staly zaber vsetkych kolies s rozdelovanim krutiaceho momentu medzi prednou a zadnou napravou v pomere 70 : 30 az plynulo po 30: 70 + rozdelovanie na zadnej naprave medzi pravym a zadnym kolesom 100:0 - 0: 100(cize ma aj AKTIVNY zadny diferencial!),
- adaptivny tempomat ACC (funkcny od 28km do 180km)
- protikolizny system CMBS (detekcia do 100m v uhle 16°) - da sa plne vypnut,
- karoseria ma technologiu ACE(lepsia pasivna ochrana pri naraze)
- stabilizacny system VSA (obdoba esp), da sa plne vypnut, spolu so systemom SH-AWD dokaze pribrzdit koleso, ktore straca prilnavost pri zrychlovani na klzkom povrchu
- brzdovy system ABS, EBD a BA
- zimny jazdny rezim snow (da sa pouzivat do 100km rychlosti ale nesmu byt vytocene kolesa a plynovy pedal na podlahe, inac ho vypne Mrk ),
- kontrolka nizkej hladiny vody v ostrekovacej nadrzke stieracov a svetiel ktora ma kapacitu slusnych 6litrov
- natacacie xenony AFS,max uhol natacania 20°, da sa to vypnut
- LED svetla zadne obrysove + brzdove
- LED smerove svetla v spetnych zrkadlach
- LED cuvacie svetla a zadna hmlovka,
- automaticky sa stmievajuce vnutorne spetne zrkadlo- da sa to vypnut keby to dakomu vadilo,
- automaticky stmievajuce vonkajsie spetne zrkadla a moznost spetne zrkadla sklopit po zaparkovani tlacidlom,
- dazdovy senzor: rezim manual alebo automatic (s moznostou nastavenia intenzity stierania v 5 krokoch)
- svetelny senzor pre vonkajsie svetla a pre vnutorne osvetlenie a aj pre klimatizaciu
- kozenne sedacky, opierky a oblozenie dvier
- vyhrievane a vetrane predne sedacky
- pamet pre dve nastavenia polohy sedacky a volantu a spetnych zrkadiel,
- stresne okno,
- vstavana navigacia (podrobna aj mapa Slovenska a aktualna(Q4/2012) cize da sa zohnat nova, aj na nete....)
- audio system BOSE s 6 cd/dvd menicom,
- cuvacia kamera sirokouhla 135°
- elektricka zadna roletka (automaticky sa sklopi pri cuvani)
- zadne bocne roletky(manualne)
- zadne opierky pre vsetky 3 sedadla, elektronicky sa daju sklopit tlacidlom z miesta vodica/spolujazdca, vyklopit spet ich ale treba manualne,
- 2 zonova automaticka klimatizacia ale velmi ucinna - druha zona pre spolujazdca nastavuje teplotu aj pre cestujucich v zadu , cize ako pre vodica je prva zona a pre sediacich vzadu alebo pre spolujazdca druha...,klima moze fungovat v rezime full automatic alebo poloautomatickom rezime, cize da sa menit rychlost ventilatora v 7 krokoch, dalej kam bude prudit vzduch alebo sa da ventilator pouzivat bez klimy, ak by niekomu vadila...
- podsvietene vonkajsie klucky auta pri odomknuti auta dialkovym
- bluetooth hands-free, funguje celkom dobre, jeden mikrofon je v predu a druhy nad zadnymi sedackami
- hlasove ovladanie navigacie, radia, klimy a bluetooth handsfree, ale komu sa chce ucit tie prikazy? Úsměv
- aktivna kapota na ochranu chodcov
- aktivne znizovanie hluku v aute pomocou technologiou ANC
- predna stredova opierka na ruky je velka a s velkym uloznym osvetlenym priestorom + 12V zastrcka + dva mensie odklacie priestory
- vpredu su dva drziaky na napoje, daju sa nastavit pre mensie pohare alebo velke
- odkladaci priestor v prednych dverach
- zadna stredova vyklopna opierka na ruky s dvoma drziakmi na pohare alebo male 0.5 flasky
- zrkadielka s osvetlenim v slnecnych clonach
- 2 haciky v kufri a 4 uchycovacie body v podlahe kufra
- predna odkladacia priehradka je zamykatelna a osvetlena
- smerovky maju funkciu trojblik
- zadne postranne sedacky maju uchytenie ISOFIX pre detske autosedacky

----------------------------------------

Technicke udaje:

- nieco o motore: je to celohlinnikovy 24 ventilovy ulozeny napriec, rady valcov zvieraju 60°, ojnice su vyrobene metodou lamania, cize sa vykovaju ako jeden kus, 7x ulozeny klukovy hriadel, plaste piestov su pokryte vrstvou pevneho lubrikantu disulfidu molybdenu, dna piestov su chladene striekajucim olejom, sacie potrubie ma premenlivu dlzku, elektronicke vstrekovanie paliva PGM FI, ovladanie skrtiacej klapky DBW, bezdotykove zapalovanie, kompresny pomer 11:1, vykon 295k pri 6200ot, rozvod SOHC-VTEC, max tocivy moment 351Nm pri 5000ot, splna normu EURO4,

- dlzka auta 4955mm, razvor 2800mm, sirka 1845mm

- aby odlahcili auto tak predna kapota, predne blatniky a veko ulozneho priestoru su z hlinniku, tak isto predne aj zadne pomocne ramy, ramena naprav a nosniky naraznikov, ramy sedadiel su z horcikovej zliatiny a klbovy hriadel vystuzeny karbonovymi vlaknami, karoseria je z vysokopevnostnej ocele

- z rychlenie z 0-50 km/h 2,7s
- z rychlenie z 0-200 km/h 32.3s
- z rychlenie z 0-220 km/h 43.6s
- 1/4 mila 15.1s

-----------------------------------------------------

cize ked to zhrniem tak bezpecne, pohodlne a vcelku aj rychle auto, ktoremu by sa zislo pridat krutak v nizsich otackach alebo skor upravit/skratit niektore prevody na prevodovke, potom by sa aj viac ukazal potencial aktivneho zadneho diferencialu......nieco podobne ma BMW X6(uz len za priplatok),X6M a X5M a aj 5M, 6M(od roku 2011asi) ale maju vykonnejsie motory s lepsie odstupnovanymi prevodmi....

--------------------------------------------------------
- Este napisem nejake vseobecne informacie, odkedy sa vyraba a o facelifte:

- Legend IV generacie (KB1) sa zacal vyrabat v japonsku v roku 2004 a v europe sa zacal predavat od konca roku 2006

- na konci roku 2008 prisiel facelift (oznacenie KB2) :
najpodstatnejsie zmeny su :
aktivne predne opierky, vyhrievane zadne sedacky, USB port, lepsie odhlucnenie a ine odpruzenie auta a najhlavnejsia zmena je vylepseny povodny motor, bol prevrtany na 3.7l a dostal aj variabilne casovanie vyfukovych ventilov a tym sa zlepsil krutiaci moment v strednych otackach a o cosi znizila spotreba...zrychlenie bolo nepatrne zlepsene na 7.1s, maximalna rychlost rovnaka, elektronicky obmedzena na 250km
a samozrejme bol upraveny dizajn ale iba z vonku, trocha upravena bola prevodovka - zmenene prevody 2,3 a 5, pridane tlacidlo sport pre prevodovku,
- pridane samostatne tlacidlo na vypnutie ostrekovania svetiel a pridane tlacidla na ovladanie priamo hw tlacidlami rychlost ventilatora klimy

o tomto facelifte mozno napisem samostatnu recenziu kedze na facelifte som jazdil a mam dostatok informacii o nom od kamarata co ho vlastni...

- v roku 2011 boli dalsie upravy, hlavne nova 6stup. prevodovka, ale uz nie pre europu lebo v europe predaj skoncil ! :/

- rok 2014 legend hybrid! 3.5 V6 + 1 elektromotor vpredu + 2 krat vzdadu, spolu 382koni, pohon Sport Hybrid SH-AWD(samozrejme ze do Eu do nepride!)

nejake info k prevodovke:

- pokial ste kludny sofer ktory dodrziava predpisy tak otacky motora budu pocas jazdy povecsinou v 1500ot.....(urcite ale nebudete brzda premavky!)

- na okreske pri tachometrovych 95km/h to bude iba cca 1900ot...

- na dialnici pri 135km to je cca 2700ot

cize od toho sa aj krasne odvija spotreba Úsměv cize predpisova jazda vecsinou mimo mesta a obcas dialnica sa da jazdit aj za 9.5litra alebo aj za menej ale ja tak nevzdrzim dlho jazdit takze pod 9.5 som sa ja nedostal a ani ma to nebavi skusat .... Úsměv edit: (raz som uz skusil , ked som mal moc casu cestou, predpisova spotreba do 9l cesta TN - PD)

- pri 63km/h uz automat zaradi piaty prevodovy stupen, cize v meste sa da skoro stale jazdit na stvorke a trojke, na trojke sa da ist od 13km, ked klesne rychost pod 13km tak automaticky podradi na jednotku....

Maximalne rychlosti na prevodovych stupnoch: (v zatvorke udaj ktory som realne dosiahol pri manualnom preradeni pri 7000otackach Úsměv )

- I. stupen cca 70km/h (7Cool

- II. stupen cca 120km/h (122)

- III. stupen cca 165km/h (175)

- IV. stupen cca 240km/h , ale to zatial nemam overne, tak uvidime Úsměv

- V. stupen cca 250km, asi zrejme elektronicky obmedzene, este som nemal kedy skusat, obcas to dam na 210km , iba raz som skusal na 220 ale bezne nemam kde tak chodit a nemam antiradar ani miliony vo vacku .... Úsměv bezne proste chodim do tych 150 km/h, ale najlepsie sa mi ide na dialnici pri tych 150 - 170km/h ale kto by platil pokuty...)

cize zbytocne dost dlhe prevody 2,3 a 4, ktore uberaju z vykonu motora

-automat toci maximalne do cca 6350ot,potom uz preradi automatika

-manualny rezim dovoli tocit az do 7000ot kedy uz zasiahne obmedzovac....

-na neutrali sa da vytocit motor do 5000ot, potom zasahuje obmedzovac

Prevodovka ma rezim kickdown, cize ked zasliapnete plyn uplne na podlahu tak dokaze podradit aj o tri stupne "okamzite", cize napr zo 4rky hned na 1tku, samozrejme ak to dovolia otacky…...to znamena, ked pojdem 65 na petke a dupnem plyn.pedal na podlahu tak rovno zaradi dvojku Úsměv

V zime udrzuje prevodovka chvilu vyssie otacky pri jazde, dokym sa trocha nezohreje motor..

dlhsie otacky na volnobehu (cca 1200ot) drzi aj hned po nastartovani studeneho motora v chladnom pocasi..

Rozbiehat sa da aj priamo z druheho prevodoveho stupna v manualnom rezime v ktorom auto stale ostane aj ked bude rychlost iba 5km alebo zastane, asi vhodne na snehu aby menel preklzovali kolesa ked zapadnete.....

Rezimy prevodovky.... M - manual, P - parking, R - reverse, N - neutral, D - drive, D3 - radi iba 1,2,3

najviac si sportovu jazdu uzijete na manualnom rezime prevodovky s vyuzitim radenim pod volantom packami a treba drzat motor v otackach od tych 4800 do 7000 Úsměv) skoda ze to netoci este o cosi viacej....

Aby to ale nevyznelo ze auto v nizsich otackach nejde/netaha , tak to nie je pravda , krutak je dostatocny na beznu jazdu s plne nalozenym autom aj do kopca, moze ist na petke stym ze udrzi zvolenu rychlost...samozrejme ze ked budete chciet rychlejsie zrychlovat tak podradi...

- motor ma uz od cca 1800ot krutak 290Nm

- minimalne 320Nm ma motor cca od 2450ot az do 6250ot

- - - - - - - - -- - - - - - - - - - - -

Dodatok ako sa rychlo zohreje motor a kurenie:

Subjektivne si myslim, ze motor sa zohreje celkom rychlo, auto rychlo zacne kurit...
Tu su namerane hodnoty, ktore mam z diagnostiky :

- Pri 0°C ked nastartujem auto a necham ho bezat 2min na volnobehu, tak chladiacu kvapalinu zohreje na 38°C a motorovy olej ma teplotu vtedy iba 9°C, prevodovkovy olej ma teplotu 7°C.
- Po 4min od nastartovania ma chladiaca 60°C a motorovy olej 23°C a teplota prevodovkoveho oleja 10°C.

- Dalsie meranie pri teplote 5 stupnov:
Hned po nastartovani jazda 3.9 km, teplota chladiacej uz 82 st, teplota oleja 56 st, teplota prevodovkoveho oleja 31 st, teplota zadneho diferencialu 15 st, auto zacina kurit uz po necelom kilometri, automaticky zapne a prepne fukar na predne sklo akonahle sa ohreje voda v kureni a po chvili zapne aj ostatne fukare na pasazierov...

- cize uz po prejdeni 7.9km v chladnom pocasi ma motorovy olej teplotu nad 80st, takze uz sa moze smelo vytacat Úsměv

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

NAKLADY NA PREVADZKU AUTA:

- Podrobne vypisem co obnasa predpisana udrzba tohto auta, cenovo, casovo....
na aute som ja nabehal cez 55 000KM, takze uz by som mal vediet co to auto potrebuje Úsměv ale nie vsetky ukony uz som musel robit, ale mam o nich aj tak podrobne informacie aby som vedel co ma caka...

Takze STANDARTNY PLAN UDRZBY ODPORUCANY HONDOU:

- takze klasika, motorovy olej s filtrom sa meni kazdych 15 000KM alebo 1rok, cena vymeny v honde je cca 80E, co mi pride dost, ale tak je to podobne v kazdom autorizovanom alebo aj viac...

Cize radsej kupit olej v obchode za 30E 5litrov, napr Shell helix ultra 5w-40, filter japan parts stoji do 4E...vymena doma, klasika vymena, ziaden zadrhel.....ja ale menim olej uz kazdych 8000 az 10 000 km, davam 5w40 a na zimu uz 0w40 a na leto prechadzam uz na 5w50(koli sportovej jazde)...

- vzduchovy filter menit kazdych 45000KM alebo 3roky, cena 13E v obchode,
( ja ho menim o nieco skor.....tiez zvladnutelna vymena doma za par minut...

- nutnost kontroly vole ventilov kazdych 45 000, priblizna cena s aj dostelovanim je cca 60E v honde
(50E mimo autorizovany), auto musi byt v servise dlhsie, par hodin, lebo kontrola sa musi robit v podstate pri vychladnutom motore, ktory musi mat teplotu pod 38st!(kontrolu staci robit aj kazdych 50000km)(ziadne tesnenie sa pri kontrole nemeni!)

- vymena oleja v zadnom diferenciali kazdych 45 000 KM alebo 3 roky),
je horsi pristup k napustaciemu srobu (treba na to obrovsku striekacku s hadickou), je aj navod na youtube, ide tam spolu cca 3.9 litra....

- vymena oleja v rozvodovke kazdych 75 000KM alebo 5rokov), ide tam 80W-90 cca 0.5 litra....da sa to doma ale treba to tiez striekackou naplnit......

- vymena prevodoveho oleja je kazdych 75 000KM , nevymiena sa cely, ale iba co vytecie cca 2.7 litra, vytecie behom par minut, vymenu zvladnete aj doma, je to podobne ako menit motorovy olej, stym ze sa nemeni ziaden filter, takze este jednoduchsie......( kludne odporucam spravit po 200 000km aj preplach prevodovky takym istym olejom alebo nechat odtiect aspon viac ako 4 litrov oleja co asi nebude jednoduche-vlastne nemozne bez pomoci tlaku.....jednoduchsie bude vymenit 2.7 litra, pojazdit tyzden a zase vymenit 2.7 litra nech je tam viac noveho alebo znizit interval vymeny na 50000 az 60000km....) vypustaci srob ma na konci magnet aby zachytil jemnulinke kovove "piliny" ktore mozu vznikat, takze treba to iba ocistit handrou pri vymene oleja)

cena spolu vymeny oleja v prevodovke rozvodovke a diferencialu je do 170E v honde, koli tomu vyssia cena, lebo tam ide olej ATF-Z1, ktory predava iba honda a je drahy, stoji cez 22E liter! iba do rozvodovky ide lacnejsi olej ktory mozte kupit aj inde norma 80w-90......(edit, zohnal som nemecky olej RAVENOL ATF Z1 ktory sa vlastne da pouzit namiesto originalu do prevodovky liter stoji iba 10.50E)

- vymena sviecok sa robi iba kazdych 120 000KM, sviecky su drahsie lebo su iridiove NGK alebo DENSO, cca za 6kusov 80E z ebay alebo sa daju zohnat aj na SK za cca 90 - 100E

- vymena rozvodoveho remena je kazdych 120 000KM, meni sa remen a dve kladky a rovnobezka a vodna pumpa sa ma iba skontrolovat ale bola by hlupost nevymenit aj ju ked uz to je rozobrate a v honde servise to aj odporucaju tiez.......celkova cena s pracou v honde je prijatelnych 670E, alebo sa da zohnat cela OEM honda rozvodova sada z ebay do 400E (ja som este rozvody menit nemusel ale raz budem tiez preto som info zistoval dopredu)

- vymena remena prislusenstva je podla toho v akom je stave, treba iba kontrolovat kazdych 45 000km...na mojom aute sa este nemenil, najazdenych 213 000km,chodil som ale s autom raz za rok na servisnu kampan do hondy za par euro, kde kontroluju aj remen...(edit, remen mi uz menili cca35e v honde)

- palivovy filter sa meni kazdych 120 000KM a je v nadrzi spolu s cerpadlom pod zadnymi sedackami....mal by sa dat vymenit doma ale odporuca sa diagnostikou minut palivo z hadicky aby neostal tlak v hadicke ked sa odpoji hadicka od filtra..asi by striekal benzin..., zadne sedacky date dolu behom minuty a potom uz len treba povolit 4 sroby na kryte cerpadla....

- stierace...kupujem iba gumicky stieracov v obchode za cca 3E, vydrzia cca rok..v honde by vam iba predali cele stierace za tusim 120E Úsměv

- pelovy filter (uhlikovy) odporucaju menit kazdych 30 000KM alebo 2 roky, ja radsej menim kazdy rok, cena 13 - 25E s aktivnym uhlim v obchode , v honde chcu cca 45E, da sa uplne jednoducho vymenit doma za 2 minutky, ziadne sroby sa nepovoluju...navod je v prirucke od auta...

- xenony vydrzia okolo 5 - 6 rokov znackove a pri vymene musi ist dole predny naraznik a svetlomety....takze radsej zverit servisu, hoci ja som to zvladol doma Úsměv

- chladiacu kvapalinu odporucaju menit po 5 rokoch alebo 100 000KM

- brzdova kvapalina by sa mala menit po 3 rokoch, musi splnat normu DOT4

- brzdove platnicky predne original cca 130 E sada v honde, v obchode s autosuciastkami 50 - 85E znacka TRW, vydrz odhadujem tak na 50 000 az 80 000km, daju sa v pohode vymenit doma, ale jasne ze treba stahovak na zmacknutie piestikov.... Zadne platnicky cca 35 - 60E v obchode.

- predne kotuce stoja originaly v honde 170E kus, v obchode sa daju este zohnat za cenu 120E znacka delphi

- pneumatiky sa daju kupit od 400E za 4kusy(dobre letne napriklad KUMHO KU39 235/50 R17), cize v pohode cena na vyssiu triedu..

to som vypisal standartny servis, samozrejme ze ked jazdite trebars stale kratke trasy alebo s privesom alebo kopcovity teren, tak treba niektore intervali skratit podla servisneho planu!

to je asi tak vsetko co je nutne robit na aute Úsměv ja som na nom zatial najazdil cez 50 000KM bez problemov, jedine mensie problemi boli ze mi prestali svietit dve ziarovky v klime a jedna v tlacidle vystraznych smeroviek, nove stoja okolo eura, na youtube je navod ako to vymenit, treba dat dole stredovy panel.......

este sa mi pokazilo to ze mi svieti ziarovka vo dveroch stale, na to som este neprisiel co by to mohlo sposobovat, mozno to, ze som tam dal diodu a nejak to zblblo...

a este som menil hadicu na nasavanie vzduchu z filtra...popraskana bola...cena 44E , cas dodania 2dni....

co som vycital zo servisnej historie co musel menit predchadzajuci majitel:

- menil predne ramena, ktore su hlinnikove , cize asi raz za zivotnost auta ich treba vymenit....(inac su dost drahe kus okolo 480E)
- menil cidlo naklapania svetiel
- menil ovladac radia na volante

urcite treba vymenit raz aj predne tlmice, nie je to lacne cca okolo 850-950E za par prednych komplet aj spruzinami a vsetkym okolo...samotny tlmic stoji cca 250E, pruzina 140E

napriklad predne sklo stoji okolo 550E

- - - - - -- - - - - - - - - - - - -- - - -- -- -

Vysvetlenie ako funguje 4x4 v tomto aute:

skratka Sh awd znamena Super-Handling All-Wheel Drive

Sh-awd vytvorila honda sama a pouziva ho od roku 2004 v jedinej honde a to legende a v niektorych acurach napr MDX od roku 2007 a v TL a RL

-system nema medzinapravovy diferencial, ten supluje zadny diferencial.

- zadny diferencial sa sklada z akceleracneho zariadenia, hydraulickeho okruhu a dvoch elektromagnetickych spojok

permanentne stvorkolky s aktivnym diferencialom umoznuju vyrazne bezpecnejsi a rychlejsi prejazd zakrutou Úsměv

permanentny aktivny 4x4 ma napriklad aj subaru impreza wrx sti, mitsubishi lancer evo, niektore infiniti a bmw Mkove

- - - - -- - - - - - - - - - - - - -

Silné stránky

- samozrejme spolahlivost, to bral ako samozrejmost u hondy a vlastne malo ludi to berie ako prioritu pri kupe auta! :/ a este ziaden zaujem zlodejov o tento model....

- drzi na ceste jak prilepene Úsměv vdaka sh-awd 4x4 (a aktivnemu diferencialu) a tvrdsiemu podvozku

- nadherny zvuk motora, ale je tichucky pri nizkych otackach a stupnujuci linearny tah vo vysokych otackach, 6valec+vtec a od 4950ot sa zapina ostra vacka Úsměv)

- obrovske spetne zrkadla, pokryty mrtvy uhol, su automaticky stmievajuce, da sa to vypnut...jedina nevyhoda velkych spetnych je trocha hluk pri rychlosti nad cca 110km, a je uplne jedno ci uz idete 130 alebo 200km/h, hluk sa uz nezvysuje...

- po zaradeni spiatocky sa da nastavit aby sa jedno spetne zrkadlo nastavilo tak aby ste videli presne pri okraj obrubnika a zadneho kolesa, aby ste si pri cuvani neposkrabali disk, mozte si kedykolvek prepinat ci to bude zrovna prave alebo lave spetne alebo ani jedno...

- protikolizny system (Collision Mitigation Brake System),
upozornuje na koliziu najprv zvukovo a vizualne a potom aj zavibrovanim pasu a nakoniec ak je to nevyhnutne tak zatiahne predne pasy a zacne brzdit....

- adaptivny tempomat(ACC)
nastavite si rychlost napr 130km a auto ju dodrzuje a ked dobehne pomalsie auto tak spomali samo na jeho rychlost, je mozne nastavit odstup od vozidla v troch urovniach.

- vynikajuci sound system Bose s 8kanalovym digitalnym 260W zosilovacom, 10 repro + subwoofer, 6 cd/dvd menic zabudovany v predu v palubnej doske, prehrava aj MP3 s 48Khz kvalitou a WMA a kvalitny format AUDIO-DVD hudbu v podporovanej maximalnej kvalite az 24bit 192Khz (tazko sa ale taka kvalita zhana na Svk..) da sa ale vytvorit doma dvd audio z FLAC hudby

- sekvencny manualny mod radenia, moznost radit packami pod volantom alebo aj radiacou pakou tukat iba dopredu alebo dozadu, pri dosiahnuti otacok po obmedzovac auto samo nepreradi pri manualnom rezime! , zacne zasahovat iba obmedzovac, ale ked poklesnu otacky prilis nizko t.j. pod 1100 - 1300 tak uz automatika zasiahne a podradi koli ochrane motora ak zabudnete podradit....

- kontrolka nizkej hladiny oleja (vdaka za to , kedze troska papa olej ak hodne tocim motor, asi tak 0.5 az 1.5l na 10000km)

- rychla a podrobna zabudovana navigacia, honda stale ponuka nove aktualizacie, navigacia podporuje aj dopravne informacie (RDS-TMC) ale bohuzial na Slovensku to zatial nefunguje ale mam to otestovane v CZ....navigacia je pristupna hned po par sekundach po vlozeni klucika do zapalovania a otocenia do prvej polohy... satelity ma preto tak rychlo nacitane, lebo ich "vyhladava" aj ked sa auto nepouziva a je zamknute.

- vela miesta na sirku v predu a aj vzadu

- uzamykatelny otvor na lyze v zadnej strednej sedacke (pre 3 pary lyzi vyskusane)

-pekne podsvietene klucky zvonku bielou diodou a celkovo pekne ambientne modre podsvietenie zvnutra aj pod nohami vpredu aj vzadu ......

- taka drobnost ale potesi ze hodiny v aute sa nastavuju automaticky, podla gps, netreba ich nikdy nastavovat , ani prechod medzi letnym a zimnym casom Úsměv

- nastavitelny volant pozdlzne aj vyskovo s moznostou ulozenia nastavenia spolu s nastavenim sedacky a spetnych zrkadiel

- moznost nastavit si dve rychlosti ktore chcete aby boli sledovane gps, ci ste ich neprekrocili....cize ked si nastavite 50km tak ked pojdete v dedine viac ako 50 tak vas auto upozorni ze prekracujete povolenu rychlost v dedine....

- displej navigacie sa da uplne vypnut a aj tak navigacia bude hlasovo navigovat, vhodne na noc

- denny a nocny rezim osvetlenia budikov a osvetlenia tlacidiel s velkym rozsahom nastavenia intenzity....
zvlast denny a nocny rezim nastavenia intenzity osvetlenia navigacie, rezimy sa prepinaju automaticky podla snimaca intenzity svetla, ale daju sa aj manualne prepinat

- kufor sa sice neotvara sam pomocou motorcekov, ale nastastie ide velmi lahucko vysunut jednym prstom, kedze je odlahceny

- oficialne su podporovane 17 a 18 kolesa, na aute vyzeraju dobre, netreba tam zbytocne vecsie ...

- velke bocne skla, cize pekny vyhlad z auta hlavne pre spolujazdcov vzadu a taky lepsi pocit vzdusnosti, priestrannosti v aute...

- klima ma na nastavovanie teploty mechanicke packy a nastavuje po jednom stupni presne

- - - - - - - -- - - - - - - -

Slabé stránky

vypisem tu vsetky negativa ktore sa mi nepacia, nie su to ziadne tragicke veci ale na tak drahom aute by som to ocakaval mat vyladene vsetko a skusim to napisat v poradi v akom mi co najviac vadi, cize prve v poradi mi najviac vadi.......

- prevodovka...pomalsie radi pri sekvencnom radeni a chyba sestka, koli tomu su dlhsie prevody a tym straca motor v nizkych otackach a aj trocha v pruznosti, treba motor drzat v otackach aspon nad 3500ot pri "sportovejsej jazde"

- slaby jas displeja, ktory je zle vidiet pri pouziti cuvacej kamery, ked svieti silno slnko zo zadu a obcas cez zimu ked je este zima v aute cca pod 5stupnov.......(som zistil, ze sa da este regulovat jas priamo pri cuvani, uz pri zaradenej spiatocke, takze to trocha pomoze...Úsměv, ostatne udaje su vidiet na displeji dobre, horsie iba obcas, ked je auto este studene cez zimu, t.j. pod 5stupnov priblizne.....

- nema parkovacie senzory v zakladnej vybave..na 5metrove auto ich treba aj ked je cuvacia kamera, lebo nema vodiace ciari, tak zo zaciatku sa bude stym zle parkovat kym sa to clovek nauci....ale velmi chybaju predne senzory kedze kapota je tak blbo robena koli ochrane chodcov, ze nie je vydiet na jej koniec...a nakoniec koli tomu som pred nedavnom jemnulinko oprel prednu znacku o obrubnik a koli tomu mi zacala svietit kontrolka senzoru systemu ochrany chodcov...troska som asi pretlacil senzor...je to velmi citlive hoci viditelne poskodenie na prednom narazniku vobec neni! nove senzory s celou tou listou cez 500e! ale skusi sa to iba najprv vyrovnat, je posunuty jeden senzor, snad to pojde...takze urcite pojdem domontovat predne senzory na parkovanie alebo kameru alebo budem parkovat iba cuvanim, tak sa mi aj tak najlepsie parkuje Úsměv

- na luxusne auto troska tvrdsi podvozok..ale za to dobre drzi na ceste

-na tak velke auto troska mensi 452 litrovy a horsie tvarovany kufor(zrejme koli pohonu sh-awd 4x4), takych 490 litrov by bolo super, ale dalsi priestor zabera dojazdova rezerva pod kufrom, takze komu staci len suprava na opravovanie defektov, tak ma navyse dalsich cca 40-50litrov priestoru

- zadne sedacky sa nedaju sklopit, aspon ze tam dali ten otvor na lyze, ale snowboard cez to neprepchate! :/

- zadna stredna sedacka je viac vyvysena oproti bocnym, asi o 10cm, cize vyssi dospely clovek tam dlho sediet nemoze, lebo sa bude dotykat stropu ked bude chciet sediet normalne oprety....pre mensie osoby a deti do vysky 170cm uz pohodlne sedenie, cize to auto fakt neratajte ako 5miestne pre vysoke dospele osoby na velmi dlhe trasy...

- neda sa nastavit citlivost svetelneho senzoru pre hlavne svetla ( da sa to nastavovat iba na mimoeuropskych verziach!) nechapem preco to nedali aj pre EU verzie!!(nastavovanie citlivosti som mal na obycajnom fiate stilo)

- bluetooth handsfree nevie vyuzivat telefonny zoznam priamo z mobilu...,ukaze iba volajuce cislo ale meno treba ulozit manualne do zoznamu auta a to len pomocou hlasoveho ovladania, cize zdlhave komplikovane...

- treba spomenut hmotnost, ktora je papierovo celkom velka na sedan, je to 1920Kg s vodicom a plnou nadrzou a rezervnym kolesom a povinnou vybavou....ale nastastie to celkom dobre eliminuje aktivny diferencial, cize auto sa sprava ako o par stovak kg lahsie ale da vam pocitit vyssiu hmotnost pri nahlom zabrzdeni v zakrute, vtedy vypne aktivny diferak,...cize v zakrute sa netreba bat pridat plyn...kludne si to na zakrutach moze rozdat s aj ford mondeom ktory je omnoho lahsi a ma fakt dobry podvozok, dovolim si tvrdit ze bezne mondeo mi nestaci na zakrutach...

- autoradio nefunguje pokial nie je vlozeny kluc v zapalovani, neprehrava DVD s mp3, iba CD s mp3 prehra...

- auto nema 12v zastrcku v kufri, nastastie sa da pod otvorom pre lyze prepchat kabel a potom dalej pod zadnou sedackou az k prednej zastrcke, ano auto ma iba dve zastrcky a obe su iba v predu

- slaby lak na aute zrejme...ma to uz nejak moc "skrabancov" od kamienkov...

- vcelku mohutne predne stlpiky, co je asi fajn koli bezpecnosti, ale su sirsie, co uz troska zhorsuje vyhlad obcas...

Tak snad tato rozsiahlejsia recenzia dakomu pomoze Úsměv

Autor  Komentáře
crxmann
5 háček

Články: 16777126
Komentáře: 92
 Zaslal: 20.4.2015 , 11:43  Předmět:    
Vstoupit do diskuze k článku ZDE

Rating box? ? neni

Články

Recenze : Honda legend 2007 by Lucaslegend
  Sekce: Můj příběh