Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Česká kancelář pojistitelů ČKP - aneb banda trotlů
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 8
Fegut je teď offline  Fegut
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.11.2012 , 21:37   Citovat  

Taky jsem ted řešil čkp, koupil jsem auto po 8 dnech ho pojistil, moh jsem za 3 dny, ale chtěl jsem od kamaráda potřeboval nějakej bonus. A nedávno mě přišlo že auto předtím 4 měsíce nebylo pojištěný, normálně přes web jsem zaslal kupní smlouvu a druhý den mě volala z čkp, že mě to teda opraví a musím platit těch 8 dní, což je 500. Pro příště pojistku uzavřít hned jak to jde a vždy mít pořádně vyplněnou kupní smlouvu kde je označený kupující a prodávající. Níkdy jsem takový problém při koupi neměl, až na tohle, kdy auto nebylo pojištěné a hned vznikne problém.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2012 , 22:15   Citovat  

FYI:

tudy odkaz
   Návrat  
GoldenR je teď offline  GoldenR
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:50   Citovat  

Ahoj

resim problem, prisel mi z CKP dopis. Vim na 100%, ze jsem v jimi udavanou dobu mel auto pojistene, spatna zprava ale je, ze za Boha nemuzu najit kupni smlouvu, a novy majitel mi ji ze strachu a nebo vykakani se na me, neposle.
Predpokladam, ze timto jsem mrtvy muz a nezbyde nez platit Bueee
Ma nekdo navrh? je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 10:57   Citovat  

Pokud víš údaje ze smlouvy, napiš ji znovu a pošli jim ji Úsměv
To auto není z tebe odhlášené?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 11:08   Citovat  

Je to z roku 2009 cca. Udaje nevim. zmatenej
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 11:29   Citovat  

No, pokud to z tebe není odhlášené, tak těžko prokazovat, že nejsi vlastníkem. Kolik po tobě chtějí?
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 12:23   Citovat  

Co výpis z registru vozidel? Tam by měla být informace v jakém odbobí si byl majitelm konkrétního auta, ne? Pokud tedy jeho prodej proběhl jak měl, včetně odhlášení Smutný
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 13:49   Citovat  

rattray napsal:
ze mě už taky něco vytáhli,po 3 letech mi poslali že jim dlužim asi buro,kvuli tomu že jsem neměl pojistku na autě ,které byo odstavené,ale bohužel moje blbost že jsem auto neodhlásil.Takže v mém případě měli pravdu,ale co tady čtu,tak to je mazec... cože cože ?

Jediná tvoje blbost je, že jsi neodevzdal značky, ale z vyhlášky jasně vyplývá, že za neprovozované auto na vlastním pozemku platit nemusíš. Ve stejné situaci se s nimi hádám i já už víc jak půl roku. Už to předali i vymahačům "Transcom Worldvide" Jsou to naprosto zoufalý loseři to snad ne Nejdřív jsem jim slušně psal já. Nefungovalo, já je varoval, že jestli trvaj na zaplacení neoprávněný pohledávky, že si s nima bude už dopisovat můj právní zástupce. Je naprosto úžasné, že ta vymahačcská firma funguje naprosto v rozporu s občanským řádem a je to v podsatě na žalobu nebo trestní oznámení za neoprávněné obohacování. Vtipy jako účtování správy pohledávky, vymáhání pohledávky po cca á500Kč cože cože ? na nic takového nemaj nárok, ani nepošlou zplnomocnění k vymáhání. Dopis co jim poslal právník(můj otec HaHaaa ) je dohnal až k takovejm zoufalostem, že napadaj v něm vloženou plnou moc pořádnej výtlem a podobné vtipy a co je naprosto nejvíc. Stále mě otavujou po telefonu a otci ani neodepsali. Tak je stále slušně posílám do háje a troufám si odhadnout, že to nakonec vyšumí do ztracena to mi hlava nebere Tak uvidíme.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 19:54   Citovat  

Koho by to zajímalo, tak ta banda buzerantů sídlí zde na Pankráci, mapa. Budova nese název Gemini B nebo něco takového.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 20:05   Citovat  

Minor napsal:
No, pokud to z tebe není odhlášené, tak těžko prokazovat, že nejsi vlastníkem. Kolik po tobě chtějí?

No, to auto na me nebylo ani prihlasene, byl jsem v poloprevodu, a chteji asi 8000 zmatenej
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 20:11   Citovat  

Minor napsal:

pokud nekdo na sebe uzavřel pojistku ( poviunne ) a je uveden v kolonce jako provozovatel, tak už to vymáhajé po nem i když to na nej není třeba ani v odhlášce, je to svým zpusobem lenost ( a nebo vychcanost ) pojistoven že uzavřou pojistlu na nekoho kdo valstníkem vozidla není, bohužel minimálne ve dvou případech už to posvetil i mistní soud, ted se čeká jak se k tomu vyjídří vyšší instance ( bylo podáno odvolání ). Takže pokud nezrušil pojistku a bylo na nej dál vedeno povinné ma problém, pokud ne a je si jistý že na danou osobu bylo uzavřeno pojistné má teoreticky možnost se bránit..
   Návrat  
Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 22:24   Citovat  

Me by zajímalo jestli vidí do registru vozidel nebo podle čeho zjištují kdy auto nebylo pojištěné. ví nekdo?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2013 , 8:15   Citovat  

Aliin napsal:
Me by zajímalo jestli vidí do registru vozidel nebo podle čeho zjištují kdy auto nebylo pojištěné. ví nekdo?

Dost o tom pochybuju. Vždyť co jsem četl, tak cca 70% výzev od ČKP je neoprávněných Tak to koukám! a těžko by tak docházelo k zasílání výzev u aut co byly třeba jen přez zimu v depozitu. Do se stalo kamarádovi ve firmě, kde maj 6 dodávek/náklaďáků na převážení kánoí a na zimu je dávaj do depozitu. Na každé z nich jim přišla výzva-zvlášt Tak to valím bulvy Domnívám se, že jen porovnávaj údaje pojišťoven o nově uzavřených pojistkách a porovnávají to s údaji o tom, jestli již bylo dříve pojištěné a také u aut, kde byla pojistka zrušena pro neplacení. Toť můj soukromý názor.
   Návrat  
Tina je teď offline  Tina
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 8:40   Citovat  

Tak už se ČKP dostala i ke mně. Požadují po mně 6.500,- Kč za období 29.03.2011 - 26.06.2011. Auto, na které se to vztahuje, jsem v internetová aukci vydražil v prosinci 2010 a nikdy ho na sebe nepřihlašoval, ani neodhlašoval. Auto bylo po celou dobu na brněnských značkách (jsem z Prahy) a prodal jsem ho přelom leden/únor 2011. 03.01.2011, jak ČKP správně uvádí, jsem já sjednal povinné ručení, které platilo do 28.03.2011. V době, za kterou po mně požadují úhradu, jsem již nebyl majitelem vozidla, problém je v tom, že jelikož nejsem skladník, nemám doma kupní smlouvu. Chápeš! Jak lze tuhle situaci řešit?? Protože jsem se nevyjádřil do 30ti dnů, stačila ČKP předat záležitost inkasní agentuře Transcom. Díky za pomoc.. je to dobrý
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 8:44   Citovat  

Tina napsal:
Tak už se ČKP dostala i ke mně. Požadují po mně 6.500,- Kč za období 29.03.2011 - 26.06.2011. Auto, na které se to vztahuje, jsem v internetová aukci vydražil v prosinci 2010 a nikdy ho na sebe nepřihlašoval, ani neodhlašoval. Auto bylo po celou dobu na brněnských značkách (jsem z Prahy) a prodal jsem ho přelom leden/únor 2011. 03.01.2011, jak ČKP správně uvádí, jsem já sjednal povinné ručení, které platilo do 28.03.2011. V době, za kterou po mně požadují úhradu, jsem již nebyl majitelem vozidla, problém je v tom, že jelikož nejsem skladník, nemám doma kupní smlouvu. Chápeš! Jak lze tuhle situaci řešit?? Protože jsem se nevyjádřil do 30ti dnů, stačila ČKP předat záležitost inkasní agentuře Transcom. Díky za pomoc.. je to dobrý

Skladník nejsi, ale vůl jo... Tak to valím bulvy To budeš mít těžký. Pochybuju, že Ti další majitel smlouvu dá (když by pak musel cvakat on). Obávám se budeš muset cvakat... Pořekladlo "za blbost se platí" tu bude doslovné.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 8:48   Citovat  

Hellborn napsal:
Skladník nejsi, ale vůl jo... Tak to valím bulvy To budeš mít těžký. Pochybuju, že Ti další majitel smlouvu dá (když by pak musel cvakat on).

Leda být dršoň a smlouvu si znovu napsat se skoro originálním podpisem kupujícího Se stydím Vlastně to skoro ani není podvod HaHaaa Jestli tedy ještě máš alespoň iniciály toho, komu jsi auto prodal. Jinak tedy prodat auto a nemít smlouvu v dnešní době krutovlády ČKP je holý nerozum(čti blbost na n-tou)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 8:51   Citovat  

sumy napsal:
Leda být dršoň a smlouvu si znovu napsat se skoro originálním podpisem kupujícího Se stydím Vlastně to skoro ani není podvod HaHaaa Jestli tedy ještě máš alespoň iniciály toho, komu jsi auto prodal. Jinak tedy prodat auto a nemít smlouvu v dnešní době krutovlády ČKP je holý nerozum(čti blbost na n-tou)

Už jenom z principu určitě nebudu nic falšovat a raději to zaplatím.. Bohužel, je to asi moje blbost, bylo to moje první auto => o ČKP jsem neměl ani páru.. KO
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 8:56   Citovat  

Tina napsal:
Už jenom z principu určitě nebudu nic falšovat a raději to zaplatím.. Bohužel, je to asi moje blbost, bylo to moje první auto => o ČKP jsem neměl ani páru.. KO

Tak jinak, zkus kontaktovat toho co jsi mu to prodal a požádat ho o podepsání kopie, páč jedna věc je ta, že jsi to pohnojil(už jenom tím ignorováním 30 denní lhůty Tak to valím bulvy ), ale dost možná nový majitel auto pojistil a tak je vše v poho, jen v tom má ČKP bordel(asi jako ty pořádnej výtlem -fuj končim s moralizování-sám jsem hledal potvrzení o ekolikvidaci 14 dní Se stydím -mě šlo o cca 70.000,-Kč) Tím, že to teď jen zaplatíš totiž nic nevyřešíš a za pár dní/týdnů/měsíců, ti příjde další výzva a tak dále až do nekonečna.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 8:57  Naposledy upravil Hellborn dne 26.4.2013 , 8:58, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Tina napsal:

První nebo desátý... V papírech to chce mít pořádek = přihlásit na sebe a pak odhlásit po prodeji. Pak by tenhle problém nebyl- teda možná jo,ale dal by se snáze řešit.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 8:57   Citovat  

sumy napsal:
Tím, že to teď jen zaplatíš totiž nic nevyřešíš a za pár dní/týdnů/měsíců, ti příjde další výzva a tak dále až do nekonečna.

Tomuhle moc nerozumím, když zaplatím to, co po mojí osobě nárokují, jak mi může přijít další výzva..? Na co..?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 9:00   Citovat  

Tina napsal:
Tomuhle moc nerozumím, když zaplatím to, co po mojí osobě nárokují, jak mi může přijít další výzva..? Na co..?

No pokud auto nebylo dál pojištěný...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 9:04   Citovat  

Takže pokud zaplacení není řešení, tak je řešení co..? Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 9:10   Citovat  

Tina napsal:
Takže pokud zaplacení není řešení, tak je řešení co..? Velmi šťastný

Vyřešit to a dokázat, že již od toho a toho data nejsi majitelem vozidla. Teď mě tak napadá, když jsi rušil pojistku, tak jsi v pojišťovně ukazoval smlouvu? Neskenovali si ji? Nedali by ti oni kopii?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 9:14   Citovat  

Ale jak to můžu prokázat, když nemám kupní smlouvu.. Pojistka byla uzavřená jen na 1/4 roku, do 28.03.2011 a nerušil jsem ji, když byla zaplacená do toho data. 29.03. zanikla, protože byla sjednána jen do 28.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 9:18   Citovat  

Tina napsal:
Ale jak to můžu prokázat, když nemám kupní smlouvu.. Pojistka byla uzavřená jen na 1/4 roku, do 28.03.2011 a nerušil jsem ji, když byla zaplacená do toho data. 29.03. zanikla, protože byla sjednána jen do 28.

Tak máš 3. možnosti. a) kontaktovat kupce a smlouvu sepsat znovu přátele b) smlouvu si napsat sám Se stydím c) platit do smrti smrťoucí to snad ne
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 9:22   Citovat  

sumy napsal:
Tak máš 3. možnosti. a) kontaktovat kupce a smlouvu sepsat znovu přátele b) smlouvu si napsat sám Se stydím c) platit do smrti smrťoucí to snad ne

Jenže...

a) Na toho člověka kontakt nemám.. Dávno už ho nemám v telefonu. Vím, že to auto párkrát v Praze někdo viděl, ale to je tak všechno.. KO
b) Nemám co do smlouvy napsat, nepamatuju si údaje toho kupce..
c) wc

Takže evidentně situace bez východiska. Do Đ€&#Ł*>ß$ !!! naštvanej
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 18:55   Citovat  

Z tohodle důvodu nemám rád polopřevody,nedohlášky atd a překvapuje mne kolik lidí tím řeší ekodan-pravda je že pčr to neřeší (pčr v dnešní době již není pčr co bývala) ale i tak to není úspora,raději dám 10 tis a ten klidný spánek za to přeci stojí ne?
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 19:10   Citovat  

Tina: Určitě neplatit! ČKP je zločinecká organizace, která obchází zákony a spoléhá se na to, že my zákony neznáme.
Nemusíš jim dokazovat vůbec nic, hlavní je nenechat se zastrašit. Stačí jim poslat čestné prohlášení, že v době za kterou požadují platby jsi nebyl majitelem vozidla. A vůbec nehraje roli jestli v danou dobu jsi byl zapsán na registru či nikoliv. Registr vozidel je dle zákona je jen seznamem provozovatelů, není dokladem vlastnictví vozidla. Stejně tak nemůže být za doklad vlastnictví vozidla považováno to, že jsi na něj platil pojistku jako poslední. Pošli jim dopororučeně vyjádření v tomto smyslu.
   Návrat  
Iker je teď offline  Iker
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 19:24  Naposledy upravil Iker dne 29.4.2013 , 20:28, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

a sakra takže mam taky něco čekat jak to tak čtu Smutný koupil jsem auto od kamarada ten mě přepsal v TP ( byl jsem v odhlašce ) auto jsem měl pojištěne pak jsem ho prodal do bazaru se smlouvou zašel na pojištovnu a zrušilo se to nedavno mi přišla pokuta v nějakem uplně cizim městě tak sem tam volal na magistrat porvolaneho asi 80kč než sem to vysvětlil pak dva dny hledaní smlouvy a zase posilat takže zase všechno špatně..
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 19:32   Citovat  

Jarek napsal:
Tina: Určitě neplatit! ČKP je zločinecká organizace, která obchází zákony a spoléhá se na to, že my zákony neznáme.
Nemusíš jim dokazovat vůbec nic, hlavní je nenechat se zastrašit. Stačí jim poslat čestné prohlášení, že v době za kterou požadují platby jsi nebyl majitelem vozidla. A vůbec nehraje roli jestli v danou dobu jsi byl zapsán na registru či nikoliv. Registr vozidel je dle zákona je jen seznamem provozovatelů, není dokladem vlastnictví vozidla. Stejně tak nemůže být za doklad vlastnictví vozidla považováno to, že jsi na něj platil pojistku jako poslední. Pošli jim dopororučeně vyjádření v tomto smyslu.

bohužel s epletešč projdi si rozhodnutí nejvyššího soudu tuším nekdy z konce lonského roku, v tom případe bylo auto v polopřevodu, nedohlášené na kupce, on si ho na sebe pojistil a soud tenkrát po xtém odvolání potvrdil že pokud bylo v odhlášce a on ho pojistil na sebe je to jasný dukaz že měl auto zájem provozovat. Zároven je tam konstaováno žeje velká chyba že s enepokutují pojistovny které pojistí auto v polopřevodu na na človeka který není vlatsníkem vozu - to by neměli delat pokud nevidí kupní smlouvu.. bylo to celkem speltie ale výsledek je ten že pokud je auto na tebe v polopřevodu a tys zaplatil pojistku tak s enevykroutíš jinak než že to auto "prodáš" ( = mas kupni smlouvu kterou to auto prodáváš /daruješ pryč ).
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Česká kancelář pojistitelů ČKP - aneb banda trotlů
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina