|
|
|
Autor: Hondza
Zaslal: 28.2.2011 , 11:08
Zobrazení: 606
|
|
 |
Popis: Konečně se věci dali do pohybu |
 |
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 11:09 |
|
ten rám je dobře orezlej  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 11:11 |
|
na co to bude? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 11:26 |
|
mrgrudge: to je jenom povrchový, stačí přeject šmirglem a je to pryč
vojt4s: amatérské rally - RallyeCup a podobně |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 11:37 |
|
RatRám! :twisted:  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 11:38 |
|
 |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 11:53 |
|
vypada to hodne pekne ... v nekterejch rallye jsi ale v skupine "special" kdyz mas ram udelaj sam, sem to chtel taky jezdit a tohle me odradilo ale uz moznaty pravidla poupravili |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 12:00 |
|
osiris: Díky V Rallycupu žádná skupina "special" není. Dělí se to pouze na historická a soudobá vozidla podle nějakého roku výroby a podle objemu motoru. C5G je samozřejmě ještě soudobé.
:arrow: odkaz |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 12:14 |
|
nějaký tenký ty trubky ne ?nebo se mi to zdá ? máš to podle j čka ? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 12:23 |
|
monty: jj je to podle Jčka. Hlavní oblouk 50x2 zbytek 40x2. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 12:25 |
|
postneš nějaký další speclist civica, nebo bude v serii pouze s rámem? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 12:28 |
|
Drambejs: přesně tebe jsem tady čekal, když sem viděl ty rezavé trubky
Hondza: vidím, že to stálo delší dobu, podle toho vyvařeného orezlého prahu.
Sedačka tedy bude uprostřed a budeš posunovat dozadu kvůli těžišti? |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 12:43 |
|
streetkid: řekl bych že tam budou dvě sedačky nevypadá to že by byla na prostředku spíš u spolujezdce a tady u řidiče jsou vidět navařený jekle na druhou sedačku  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 12:46 |
|
vojt4s: Podvozek XYZ Tarmac rally, brzdy EBC Turbogroove + Bluestuff, motor zatím D16Z5 (na rally 130 koní na začátek bohatě stačí), jestli to přežije sezónu bude B16
Streetkid: Vyvařeny orezlý práh je pozůstatek po bývalém majiteli, na tom se ještě bude pracovat. Sedačky budou dvě umístěné víceméně na originál místě. Je to první takový auto co stavím, tak jsem se nechtěl pouštět do zbytečně moc nových věcí najednou. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 15:14 |
|
kolik by to tak mělo cca vážit?? |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 16:10 |
|
vypada to jak RHD  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 17:21 |
|
Ten rám v prostoru dveří bych nepodceňoval udělal bych tam komplet kříž + tu spodní u prahu,podběhy a pod palubkou přes. Nedej bože kdyby.... tak tahle kastle ti nic nezastaví,tak aspoň rám něco... (zkušenost) jinak držím palce.  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 17:54 |
|
šlomil#27: to se ukáže až se to dostaví tipuju, že to bude podobný jako série
H_ironman: prostor dveří ještě není dodělaný, došel drát ve svářečce. Bude tam ta spodní + jedna šikmo. Na druhé straně je už položená, ale bude pod menším úhlem. Pak tam bude ještě výztuha sloupku (od horní hrany předního okna k ukotvení rámu vepředu). Výztuha pod palubkou přes tam je, jenom není na fotce vidět. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 19:01 |
|
tiez by ma zaujimalo, kolko to bude finalne vazit |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 28.2.2011 , 22:03 |
|
To musi byt tezky z normalnich ocelaku ne?Dela se to z duralu pokud se nepletu.Uz jenom ze se jen tak neohne.To se nebojis ze pri narazu praskne svat a akorat te to nekde propichne? Mozna se pletu ,jenom se ptam ,ale jsem klempir tak premyslim jak se to asi bude chovat.  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 1.3.2011 , 1:25 |
|
Je to z bezešvých trubek přesně dle předpisů FAS. Schánějí se docela blbě, tak nevím jestli bych je nazýval normální . Metr váží cca 1,9kg a je tam cca 28 metrů. Profi rámy se dělají z chrommolybdenu, který je lehčí a pevnější, ale cena je samozřejmě taky jiná. A nevím přesně jak je to s pevností sváru, ale dle člověka znalého je ten svár výrazně pevnější než samotná trubka. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 1.3.2011 , 11:20 |
|
výztuhu A sloupku,jak píšeš, nemám..připadalo mi, že přes ní bude hůř vidět..
jinak koukám, že nemáš vzadu kříž a pasovky..
a máš to protažený na přední klobouky??
jo a co sem tak slyšel, když přijde joo krizovka, rám z chrommolybdenu má tendenci praskat..konstrukční ocel se ohne..
samozřejmě,že jinak na tom bude rám z chr.mol. za 100 papírů
neni 25CrMO4 jako 25CrMO4
EDIT:jinak budu taky začínat s D16Z5
stejně hnedka někde vyzkoušim pevnost rámu,tak co  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 1.3.2011 , 13:17 |
|
Ten kříž ve dveřích bych ještě promyslel jestli ho neudělat + i tu svislou(ta je stejně jen kvuli překulení a to není tak pravděpodobný než bum ze předu a nebo z boku. A jestli ne, tak ještě protáhni z toho vyššího místa (tý sešikmený) jednu dozadu k podběhu,taky dost pomůže.Mně ta sešikmená prohla v tom vyšším místě hlavní oblouk o 20cm dozadu....  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 1.3.2011 , 14:05 |
|
RASTA: vidět přes ní asi hůř bude, ale vzhledem k tomu jak moc je A sloupek šikmý, si myslím, že při převrácení na střechu se bude dost hodit. Podle J přílohy je povinná jedná příčná výztuha za sedačkama. Už to, že tam mám celý kříž je defakto navíc. Pásy se uchytí na rozpěru mezi tlumičema, která tam je. Na misky tlumičů to vepředu není, údajně podle J nesmí jít rám mimo kabinu.
Taky vyrábíš něco podobného? Na ten motor a zkoušení pevnosti rámu máme stejný pohled.
H_ironman: Opět dle J přílohy, je povinná jedna trubka. Další možnosti jsou trubky dvě a nebo kříž. Z těhle tří možností mě nejpevnější přijde varianta dvou trubek. Kříž si myslím v tom místě kde se protíná bude slabší, i když se tam vyztuží.
A co přesně myslíš tou v druhé části příspěvku, nějak z toho nejsem moudrý.
Edit: už jsem to asi pochopil, myslíš, aby navazovala z tý horní ve dveřích dozadu k tlumiči. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 2.3.2011 , 17:32 |
|
v příloze J může rám procházet palubní deskou, tam kam může zasahovat je vymezeno prostorem od předních klobouků po zadní a dle obrázku 253-25 (aspoň myslim) jsou výztuhy na přední klobouky (lze upravit dle uvážení výrobce) - já mám jen tu horní výztuhu na klobouk..
jinak já stavim na vrchy..co nevidět přidám nějaký fotky..teďka to chvilku stálo,ale už s tim zase hýbu  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 3.3.2011 , 9:46 |
|
Dobre ty.Ale jeste k tomu svaru.Vetsinou svar je tvrdsi tak ta trubka ale kolem nej to neji vzdy pevny,ponevac je ten kov prohratej a nebo zeslabenej.Je jasny ze to nepraskne ve svaru ,ale kolem svaru Snad vis co delas Ale hezky to je.To se musi nechat.  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 7.3.2011 , 19:18 |
|
Sem zvědav až to bude hotové  |
|
|
|
|