Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Album
Hledat:     obsahující:      
  Denní svícení
  Galerie: HondaDnes
  Hodnocení: Nehodnoceno

Řadit komentáře: 

NásledujícíNásledující PředchozíPředchozí
Autor: Petr 78
Zaslal: 8.7.2011 , 22:28
Zobrazení: 593

Popis: Tak už šetřím alternátor, žárovky, světla, snad i benzín....
Denní svícení

Strana 1 z 1

Kmóďa

Zasláno: 8.7.2011 , 22:38    

pěkné vozítko...s tím šetřením žárovek,alternátoru atd to je asi ironie co? Velmi šťastný
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ

KureKungPao

Zasláno: 8.7.2011 , 22:42    

proč benzín diť to nic nepapá Velmi šťastný ale pěknej aero OK
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Hondik

Zasláno: 8.7.2011 , 22:43    

no pekne to sviti ale kde mas otrikovace

Ajsik

Zasláno: 8.7.2011 , 22:48    

OK
To jsou ty čtyřdiodová světla SJ-288? Jsem si je, asi před 2měsíci koupil a taky budu instalovat na Aero.
jen ještě nevím, zda ty krytku nechat v barvě auta (bílá) nebo stříknout na černo.

Petr 78

Zasláno: 8.7.2011 , 22:57    

Kmóďa: nene, to není ironie. Když žárovky nepoužívám tak je šetřím. Altík nemusí vyrábět tolik elektriky, má menší odpor takže i motor jde lehčeji což slibuje menší spotřebu.

KureKungPao: jo však jo. Úspora benzínu nebyl hlavní důvod montáže. 8L není špatná spotřeba Mrk

Hondik: ostřikovačům jsem dal "výpověď" z důvodu nepotřebnosti Velmi šťastný

Ajsik: jo to jsou přesně ony. Pasují tam úplně parádně místo mlhovek. Já měl ty krytky původně taky v barvě (stříbrné), ale takhle předek vypadá opticky širší a černé krytky se tváří jako průduchy.

Ajsik

Zasláno: 8.7.2011 , 23:05    

Petr78: Jo to už jsem zkoušel že do krytky pásnou přesně, jen ještě udělat držáky. Jeden prototyp jsem už udělal, ted jen trochu poopravit a udělat podle něho druhý.
Světla se Ti rozsvítí už po otočení klíčku nebo až po nastartování? V návodu něco psali, že to nemusí fungovat stejně při testu přes trafo jako přímo v autě.

Kmóďa

Zasláno: 8.7.2011 , 23:08    

Petr78: ta spotřeba navíc je neměřitelná,pokud teda nějaká navíc je,žárovky když to vezmu podle sebe,tak mi praskne možná jedna za dva roky a když vezmu cenu H4 od asi 25Kč tak to bude několik desetiletí než prodělám víc než kolik stojí pořízení denního svícení Velmi šťastný
Denní LED svícení chápu u někoho kdo má xenony a drahé výbojky jinak mi to přijde vtipné. Ale jako je to pěkný,jen bych z toho udělal mlhovky jak to má být asi...

Petr 78

Zasláno: 8.7.2011 , 23:37    

Ajsik: rozsvítí se až po nastartování. Reagují totiž na zvýšení napětí v palubní síti. Po chcípnutí motoru zhasnou až po cca 4 sekundách.

Kmóďa: Mně to až tak vtipné nepřijde. Proč myslíš že všechna nová auta určená pro EU vyrobená po 7. únoru 2011, musí mít světla pro denní svícení? :arrow: odkaz
Zkus si někdy při nastartovaném motoru zapnout dálková světla a k tomu si třeba zapni vyhřívání zadního okna. Uslyšíš ten rozdíl a pochopíš proč má smysl zatěžovat alternátor o 130 W méně Mrk

Petr 78

Zasláno: 8.7.2011 , 23:39    

Kmóďa: a jak jsi to myslel s těma mlhovkama?

yarina

Zasláno: 9.7.2011 , 0:45    

možná blbá otázka: dají se tyhle světla použít jako mlhovky?

gear

Zasláno: 9.7.2011 , 1:46    

yarina: absolutně špatná otázka... nedají... jako mlhovky nejsou jednak homologované a druhak nebudou !nikdy! tak fungovat KO

optimas

Zasláno: 9.7.2011 , 7:13    

Kmoďa: já mám taky tohle denní svícení a to z důvodu že od toho nesmyslného svícení H4 v létě mám odrovnané obě paraboly. To pokovení mám kolem žárovky odlouplé a musím koupit buď nové světla nebo si nechat udělat nové pokovení a věř že to proděláš daleko dříve. Takže proč zbytečně vypalovat parabolya ničit světla Hihi

Petr78: to jsem taky nepochopil co s těma mlhovkama myslí.

Ajsik: já žadné držáky na ně nemám. Prostě jsem tu krytku provrtal vykružovákem a koupil jsem k těm světlům redukční kroužky ,které jsou k těmto světlům a zacvaknou se donich a a přilepil jsem to nějakým tmelem v kartuši a drží to hodně dobře. Navíc ty kroužky schovají nepřesnosti po tom vrtání a vypadá to velice dobře. Hondík může potvrdit moje už viděl. :arrow: odkaz

Kmóďa

Zasláno: 9.7.2011 , 8:56    

V těch místech kde jsou ty světla,je normálně místo pro mlhovky ne? Tak píšu že bych tam dal mlhovky radši. Co je na tom nepochopitelného? Tak to koukám!

Brnďa

Zasláno: 9.7.2011 , 10:42    

No mne slo taky hlavne o setreni parabol, mam ty stejne a pridelane jak cune, ale sou tam Velmi šťastný

omega

Zasláno: 9.7.2011 , 14:32    

ja bylo psano ...je mozne to pouzit ako mlhovky ? ty krytky jsi upravoval taky ?
muzes poslat link kde si to koupil ? diky Cool
Kazdopadne od puvodnich mlhovek jsou vetsi a hezci OK

Ajsik

Zasláno: 9.7.2011 , 16:08    

omega: jsou třeba tady: :arrow: odkaz
Ale mě třeba vyšli na Aukru na 700,- bez pošty, měl jsem to kousek.

Brnďa

Zasláno: 9.7.2011 , 16:29    

omega to poznas sam, ze kdys je budes chtit jako mlhovky tak nic neuvidis,,,to proste nema ten vykon na to...i když občas v noci jedu jen s tim dennim svicenim, a semtam nadavam ze to zas malo sviti:)) ale ono pak staci jen otocit packu a budiž světtlo Úsměv)

capino

Zasláno: 9.7.2011 , 19:08    

OK OK pěkná práce, ve skutečnosti ty světla svítí víc než fotce Mrk

Petr 78

Zasláno: 9.7.2011 , 22:41    

Kmóďa: jo takhle. Tak to jo. Chápu, že někdo má radši 100% originál.

omega: krytky jsem upravoval jenom minimálně. Stačilo ten výřez vybrousit asi o milimetr nahoře a dole.

capino: díky za chválu. Ano ve skutečnosti a pod správným úhlem ty světla svítí až moc Úsměv

Neznamy205

Zasláno: 10.7.2011 , 9:21    

spotřebu to opravdu sníží. Udává se cca 2dcl na 100km jízdy.
Jinak smysl to samozřejmě má jiný, jak psal někdo výše, neničíš si paraboly a určitě to odlehčí alternátoru. Já osobně přes den svítím mlhovkami, xenony nechávám jen na tmu. Nestojím o to,až mi přestane svítit výbojka kvůli každodennímu zapínání a já pak pojedu v noci "poslepu".

Brnďa

Zasláno: 10.7.2011 , 11:42    

tsmart mlhovkari jsou nejhorsi Úsměv ty pali do oci i ve dne..radsi si kup to denni sviceni, jak rikas u xenonu je to vyhoda mit denni sviceni, preci jen vybojku nekoupis na kazde benzince. nebo jo? Úsměv) a 2dcl fakt? priklad u 12 ti litrovyho 6ti valce mi to snizilo spotrebu o 2 deci jak pises, ale ze by u 1,6ky taky 2deci?

Neznamy205

Zasláno: 10.7.2011 , 15:45    

Brnďo nesouhlasím, se podívej jak ostrý světlo mají ty diodový denní světla co má spoustu aut. Vydíš jich denně hodně a proti jejich vysoce svítivým diodám jsou moje mlhovky bludičky. jezdím na mlhovky už dlouho a nikdo na mě ani nebliká, dnes už lidi nepoznají rozdíl mezi mlhovkou a denním svícením Úsměv ale je pravda,že porušuju zákon...
K té Spotřebě, 12litrovej 6válec??? kdes to vzal Velmi šťastný jinak na objemu motoru nezáleží, zatíží to el. soustavu na 100km jen o cca 2dcl

VlastaFR

Zasláno: 12.7.2011 , 20:05    

tu spotrebu to spis snizi u maloobjemoveho motoru nez u toho co psal brnda Cooo???

Ja sem si udelal jeste spinac na to denni sviceni, pac kolikrat vecer stojim a nepotrebuju to mit rozsviceny Nápad je tu!

Album
Hledat:     obsahující:      
  Denní svícení
  Galerie: HondaDnes
  Hodnocení: Nehodnoceno

Řadit komentáře: 

NásledujícíNásledující PředchozíPředchozí
Autor: Petr 78
Zaslal: 8.7.2011 , 22:28
Zobrazení: 593

Board Security