| Denní svícení |
| Galerie: HondaDnes |
| Hodnocení: Nehodnoceno |
| |
|
|
Autor: Petr 78
Zaslal: 8.7.2011 , 22:28
Zobrazení: 594
|
|
 |
Popis: Tak už šetřím alternátor, žárovky, světla, snad i benzín.... |
 |
|
|
| Zasláno: 8.7.2011 , 22:38 |
|
pěkné vozítko...s tím šetřením žárovek,alternátoru atd to je asi ironie co?  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 8.7.2011 , 22:42 |
|
proč benzín diť to nic nepapá ale pěknej aero  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 8.7.2011 , 22:43 |
|
no pekne to sviti ale kde mas otrikovace |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 8.7.2011 , 22:48 |
|
To jsou ty čtyřdiodová světla SJ-288? Jsem si je, asi před 2měsíci koupil a taky budu instalovat na Aero.
jen ještě nevím, zda ty krytku nechat v barvě auta (bílá) nebo stříknout na černo. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 8.7.2011 , 22:57 |
|
Kmóďa: nene, to není ironie. Když žárovky nepoužívám tak je šetřím. Altík nemusí vyrábět tolik elektriky, má menší odpor takže i motor jde lehčeji což slibuje menší spotřebu.
KureKungPao: jo však jo. Úspora benzínu nebyl hlavní důvod montáže. 8L není špatná spotřeba
Hondik: ostřikovačům jsem dal "výpověď" z důvodu nepotřebnosti
Ajsik: jo to jsou přesně ony. Pasují tam úplně parádně místo mlhovek. Já měl ty krytky původně taky v barvě (stříbrné), ale takhle předek vypadá opticky širší a černé krytky se tváří jako průduchy. |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 8.7.2011 , 23:05 |
|
Petr78: Jo to už jsem zkoušel že do krytky pásnou přesně, jen ještě udělat držáky. Jeden prototyp jsem už udělal, ted jen trochu poopravit a udělat podle něho druhý.
Světla se Ti rozsvítí už po otočení klíčku nebo až po nastartování? V návodu něco psali, že to nemusí fungovat stejně při testu přes trafo jako přímo v autě. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 8.7.2011 , 23:08 |
|
Petr78: ta spotřeba navíc je neměřitelná,pokud teda nějaká navíc je,žárovky když to vezmu podle sebe,tak mi praskne možná jedna za dva roky a když vezmu cenu H4 od asi 25Kč tak to bude několik desetiletí než prodělám víc než kolik stojí pořízení denního svícení
Denní LED svícení chápu u někoho kdo má xenony a drahé výbojky jinak mi to přijde vtipné. Ale jako je to pěkný,jen bych z toho udělal mlhovky jak to má být asi... |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 8.7.2011 , 23:37 |
|
Ajsik: rozsvítí se až po nastartování. Reagují totiž na zvýšení napětí v palubní síti. Po chcípnutí motoru zhasnou až po cca 4 sekundách.
Kmóďa: Mně to až tak vtipné nepřijde. Proč myslíš že všechna nová auta určená pro EU vyrobená po 7. únoru 2011, musí mít světla pro denní svícení? :arrow: odkaz
Zkus si někdy při nastartovaném motoru zapnout dálková světla a k tomu si třeba zapni vyhřívání zadního okna. Uslyšíš ten rozdíl a pochopíš proč má smysl zatěžovat alternátor o 130 W méně  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 8.7.2011 , 23:39 |
|
Kmóďa: a jak jsi to myslel s těma mlhovkama? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 9.7.2011 , 0:45 |
|
možná blbá otázka: dají se tyhle světla použít jako mlhovky? |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 9.7.2011 , 1:46 |
|
yarina: absolutně špatná otázka... nedají... jako mlhovky nejsou jednak homologované a druhak nebudou !nikdy! tak fungovat  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 9.7.2011 , 7:13 |
|
Kmoďa: já mám taky tohle denní svícení a to z důvodu že od toho nesmyslného svícení H4 v létě mám odrovnané obě paraboly. To pokovení mám kolem žárovky odlouplé a musím koupit buď nové světla nebo si nechat udělat nové pokovení a věř že to proděláš daleko dříve. Takže proč zbytečně vypalovat parabolya ničit světla 
Petr78: to jsem taky nepochopil co s těma mlhovkama myslí.
Ajsik: já žadné držáky na ně nemám. Prostě jsem tu krytku provrtal vykružovákem a koupil jsem k těm světlům redukční kroužky ,které jsou k těmto světlům a zacvaknou se donich a a přilepil jsem to nějakým tmelem v kartuši a drží to hodně dobře. Navíc ty kroužky schovají nepřesnosti po tom vrtání a vypadá to velice dobře. Hondík může potvrdit moje už viděl. :arrow: odkaz |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 9.7.2011 , 8:56 |
|
V těch místech kde jsou ty světla,je normálně místo pro mlhovky ne? Tak píšu že bych tam dal mlhovky radši. Co je na tom nepochopitelného?  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 9.7.2011 , 10:42 |
|
No mne slo taky hlavne o setreni parabol, mam ty stejne a pridelane jak cune, ale sou tam  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 9.7.2011 , 14:32 |
|
ja bylo psano ...je mozne to pouzit ako mlhovky ? ty krytky jsi upravoval taky ?
muzes poslat link kde si to koupil ? diky 
Kazdopadne od puvodnich mlhovek jsou vetsi a hezci  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 9.7.2011 , 16:08 |
|
omega: jsou třeba tady: :arrow: odkaz
Ale mě třeba vyšli na Aukru na 700,- bez pošty, měl jsem to kousek. |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 9.7.2011 , 16:29 |
|
omega to poznas sam, ze kdys je budes chtit jako mlhovky tak nic neuvidis,,,to proste nema ten vykon na to...i když občas v noci jedu jen s tim dennim svicenim, a semtam nadavam ze to zas malo sviti:)) ale ono pak staci jen otocit packu a budiž světtlo ) |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 9.7.2011 , 19:08 |
|
pěkná práce, ve skutečnosti ty světla svítí víc než fotce  |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 9.7.2011 , 22:41 |
|
Kmóďa: jo takhle. Tak to jo. Chápu, že někdo má radši 100% originál.
omega: krytky jsem upravoval jenom minimálně. Stačilo ten výřez vybrousit asi o milimetr nahoře a dole.
capino: díky za chválu. Ano ve skutečnosti a pod správným úhlem ty světla svítí až moc  |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 10.7.2011 , 9:21 |
|
spotřebu to opravdu sníží. Udává se cca 2dcl na 100km jízdy.
Jinak smysl to samozřejmě má jiný, jak psal někdo výše, neničíš si paraboly a určitě to odlehčí alternátoru. Já osobně přes den svítím mlhovkami, xenony nechávám jen na tmu. Nestojím o to,až mi přestane svítit výbojka kvůli každodennímu zapínání a já pak pojedu v noci "poslepu". |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 10.7.2011 , 11:42 |
|
tsmart mlhovkari jsou nejhorsi ty pali do oci i ve dne..radsi si kup to denni sviceni, jak rikas u xenonu je to vyhoda mit denni sviceni, preci jen vybojku nekoupis na kazde benzince. nebo jo? ) a 2dcl fakt? priklad u 12 ti litrovyho 6ti valce mi to snizilo spotrebu o 2 deci jak pises, ale ze by u 1,6ky taky 2deci? |
|
|
 |
|
|
| Zasláno: 10.7.2011 , 15:45 |
|
Brnďo nesouhlasím, se podívej jak ostrý světlo mají ty diodový denní světla co má spoustu aut. Vydíš jich denně hodně a proti jejich vysoce svítivým diodám jsou moje mlhovky bludičky. jezdím na mlhovky už dlouho a nikdo na mě ani nebliká, dnes už lidi nepoznají rozdíl mezi mlhovkou a denním svícením ale je pravda,že porušuju zákon...
K té Spotřebě, 12litrovej 6válec??? kdes to vzal jinak na objemu motoru nezáleží, zatíží to el. soustavu na 100km jen o cca 2dcl |
|
|
|
|
|
| Zasláno: 12.7.2011 , 20:05 |
|
tu spotrebu to spis snizi u maloobjemoveho motoru nez u toho co psal brnda
Ja sem si udelal jeste spinac na to denni sviceni, pac kolikrat vecer stojim a nepotrebuju to mit rozsviceny  |
|
|
|
| Denní svícení |
| Galerie: HondaDnes |
| Hodnocení: Nehodnoceno |
| |
|
|
Autor: Petr 78
Zaslal: 8.7.2011 , 22:28
Zobrazení: 594