Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 105, 106, 107 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 106 z 158
Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2015 , 9:09   Citovat  

4-5 tis. na zaklepávání ventilů je fakt divné. Když to takhle půjde dál, za chvíli se vyklepou z hlavy ven Ble
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Teny85 je teď offline  Teny85
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2015 , 9:25   Citovat  

Díky za odpovědi Mrk
No právě.. může to způsobovat to přisávání nebo špatný tlak na válcích? Proberu s mechanikem, co už vše kontroloval a napíšu to sem, ale holt zatím nenašel nic. Dělat kompletní generálku motoru se mi nechce..

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2015 , 17:44   Citovat  

...tak jsem tu zas a mam dva dotazy Velmi šťastný...

...prvne foto tehle ryhy v obalu jadra vstrikovace - tubus ve kterem beha pistek Úsměv...muze zpusobovat zasekavani pistku? a jak poznam ze je pistek na vymenu? nejake srazene hrany oder?...

...druha otazka se tyka umistneni teda spis sklonu vstrikovaci listy...pokud beru os vstrikovace ma byt kolmo nebo svisle? ...vid moji listu kde je videt konstrukci listy - vstrikovace jsou umistnene na boku listy s tim ze z te strany je vstup plynu Úsměv...

DSCF1277.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCF1277.JPG, 147.87 kB

DSCF1283.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCF1283.JPG, 133.94 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2015 , 8:07   Citovat  

Vstřiky by měly být kolmo dolů, nebo alespoň šikmo dolů, aby mohl volně vytékat parafin do sání. Jinak se dřív nebo později pístky zalepí. Jestli máš jakékoliv problémy mechanického rázu na pouzdrech vstřikovačů, vyměnil bych je.
Dokonce i když je jen rozebíráš, tak už potom nemusí dávat do všech válců úplně stejnou dávku, měly by se přesně seřídit na takovém speciálním průtokoměru. Levnější je vyměnit. Změř, kolik mají Ohmů a mohu Ti poslat jiné.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2015 , 18:23   Citovat  

jiriku...tak zatim zkusim prendat tu listu jinam plus objednam 4x obal jadra plus 4x sadu pistku Úsměv...cca 30€ to jeste dam Úsměv...

...proste ja to tartarini miluji! a udelam to tak aby to proste frcelo Velmi šťastný ...

AFY

Madjackob je teď offline  Madjackob
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2015 , 19:32   Citovat  

Chlapi nejak mi Legend kb1 zacal jakoby trhat v nizkych otackach. Ne pravidelne....nevite cim to je?
A dalsi vec podle papiru od predesleho majitele ma byt 56l nadrz ale vleze se mi tam max 40l Bueee

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2015 , 22:13   Citovat  

chalejkum napsal:
jiriku...tak zatim zkusim prendat tu listu jinam plus objednam 4x obal jadra plus 4x sadu pistku Úsměv...cca 30€ to jeste dam Úsměv...

...proste ja to tartarini miluji! a udelam to tak aby to proste frcelo Velmi šťastný ...

AFY

Nevím proč Tartarini miluješ,když Tě už stálo tolik času.... Ještě ten název, víš co znamená?? to mi hlava nebere
Doporučil bych výměnu komplet vstřikovačů, když změříš impedanci, mohu Ti poslat obyč. vstřiky komplet už rovnou převrtané na Tvůj výkon. Nebo se stav, Tartarini už taky napojím.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2015 , 22:15   Citovat  

Madjackob napsal:
Chlapi nejak mi Legend kb1 zacal jakoby trhat v nizkych otackach. Ne pravidelne....nevite cim to je?
A dalsi vec podle papiru od predesleho majitele ma byt 56l nadrz ale vleze se mi tam max 40l Bueee

Nevíme proč Legend škube, ale můžeš se kouknout na korekce přes OBD, jestli nejsou moc daleko od nuly.
Multiventil v nádrži je z výroby nastaven na 80% plnění, tak si snadno spočítej, jestli to odpovídá Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2015 , 19:06   Citovat  

Jiřik napsal:
Nevím proč Tartarini miluješ,když Tě už stálo tolik času.... Ještě ten název, víš co znamená?? to mi hlava nebere
Doporučil bych výměnu komplet vstřikovačů, když změříš impedanci, mohu Ti poslat obyč. vstřiky komplet už rovnou převrtané na Tvůj výkon. Nebo se stav, Tartarini už taky napojím.

...neber to vubec tragicky jiriku...ja se jenom nemozu stale dopatrat proc s tartarini nikdo jiny nema problemy jenom ja Mrk...ja tem klukum talianskym proste verim! Velmi šťastný sak to sedi Velmi šťastný...krom toho me podezreni ze ta dilna je neschopna musi byt podlozena nejenom teoretickymi ale i praktickymi zkusenostmi...
...budeme pokracovat asi tak za tyden dva pac jedu na druhou stranu a budu na dovolene Úsměv...

AFY

Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2015 , 20:22   Citovat  

Ahojte, má tu niekto Civic 7g s motorom 1.6VTEC (alebo aj 1.4) prerobené na LPG? Zaujímalo by ma, ako ste spokojní, koľko máte najazdené a ostatné poznatky Úsměv Ďakujem.

wc je teď offline  wc
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2015 , 14:12   Citovat  

Chlapi, pomoc:

pátrám kde můžu - je 2.0 i-VTEC v CRV 4G (2015) přímá stříkačka?

Uvažuju o LPG a nerad bych si tuto cestu zavřel...

díky

wecka

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2015 , 16:47   Citovat  

wc: pokud je v tom tento motor (výkon by seděl), tak nejspíš je...

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2015 , 17:18   Citovat  

Jiřik napsal:
Přátelé, tak jsme toto řešení úspěšně otestovali. Nabízím tedy montáže do Vašich Hond.
tudy odkaz
Trvá to trošku déle, na takovou přestavbu potřebuji zhruba týden, ale myslím že se to vyplatí pro ty, kteří chtějí
hlavně pořádný výkon, průběh krouťáku, perfektní spotřebu a okamžité přepínání.
OK

Tak se hlásím, tak do měsíce bych to chtěl zrealizovat, pokud se vejdeme do těch 30k. Mrk Pokud je to s tím nárůstem výkonu opravdu takové, tak alespoň ušetřím za Hondata OK

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2015 , 18:06   Citovat  

Gabo napsal:
Ahojte, má tu niekto Civic 7g s motorom 1.6VTEC (alebo aj 1.4) prerobené na LPG? Zaujímalo by ma, ako ste spokojní, koľko máte najazdené a ostatné poznatky Úsměv Ďakujem.

Mám na LPG c7g D16v1 a bez problémů, nádrž toroidní, systém BRC Sequent + flashlube, spotřeba o 1litr větší.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2015 , 22:02   Citovat  

silenec napsal:
wc: pokud je v tom tento motor (výkon by seděl), tak nejspíš je...

No vidíte, to jsem ani nevěděl, že i Honda podlehla moru přímého vstřiku KO
takže kombinace písmen i-VTECi budiž pro nás LPG nadšence tím samým co FSi, TSi, GDI a další plevel.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2015 , 22:11   Citovat  

Střelec napsal:
Tak se hlásím, tak do měsíce bych to chtěl zrealizovat, pokud se vejdeme do těch 30k. Mrk Pokud je to s tím nárůstem výkonu opravdu takové, tak alespoň ušetřím za Hondata OK

Střelče, nevím jak na tom budu v srpnu, ideální by byl poslední týden, když by to šlo. Měl bych tedy objednat pumpu, vstřiky a regulátor, napiš mi v mailu, nebo SZ typ motoru, jak si to představuješ a budeme postupovat podle toho co jsem tu napsal. Liquid není pro běžné uživatele prahnoucí po úspoře za palivo, je pro nadšence, novátory a fajnšmekry kteří chtějí výkon. Maximální úspora (v podstatě nulová spotřeba benzínu) a perfektní ochrana motoru jsou další bonusy.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2015 , 23:56   Citovat  

wc napsal:
Chlapi, pomoc:

pátrám kde můžu - je 2.0 i-VTEC v CRV 4G (2015) přímá stříkačka?

Uvažuju o LPG a nerad bych si tuto cestu zavřel...

díky

wecka

Neřekl bych že v CR-V 2015 je motor i-VTEC i

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2015 , 6:02   Citovat  

Kmóďa napsal:
Neřekl bych že v CR-V 2015 je motor i-VTEC i
to bude ten earthdreams slavnej.

wc je teď offline  wc
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2015 , 19:05   Citovat  

sablos napsal:
to bude ten earthdreams slavnej.

v pondělí se stavím v Hondě a zeptám se kluků...

to by mě ovšem nasssssr.lo a pěkně, protože pak by byl s LPG problééém...

Jinak si myslím, že by ten i-VTEC I zmínili, všude píšou o i-VTEC... He?

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2015 , 19:34   Citovat  

Gabo: taky mám reálnou zkušenost s EP2 a LPG Autogas s přimazáváním.. za 60 000 km odešli akorát vstřiky, což je u LPG běžný spotřebák, ale byl trochu problém sehnat funkční náhradu,, ROSSi odešli do 10 000 km, VALTECi držejí dodnes (a hlavně jsou neuvěřitelně tichoučký) jezdil jsem v průměru za 1 - 1,3 Kč/km.. sám jsem s autem najel asi 40 000 km a můžu jedině doporučit je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2015 , 19:59   Citovat  

Vstřikovač Valtek zdá se drží, ale pokud jsou tichoučký, znamená to, že mají velmi nízký zdvih i výdajnost (tak max. 90kW) už jsem takto měnil několik lišt, protože zdá se dělají několik provedení- s nízkým výkonem jsou tiché a pak s vyšším a ty cvakají opravdu nahlas.Hlavně pozor na regulaci zdvihu- doporučuji vůbec neprovádět, musí se korigovat průtokoměrem Ble

wc je teď offline  wc
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2015 , 22:32   Citovat  

wc napsal:
v pondělí se stavím v Hondě a zeptám se kluků...

to by mě ovšem nasssssr.lo a pěkně, protože pak by byl s LPG problééém...

Jinak si myslím, že by ten i-VTEC I zmínili, všude píšou o i-VTEC... He?

Jinak, pohledem na ta videa na you... a obrázky motorů z testů mi to cr-v nepřijde jako přímý vstřik...

kéééžby...

wecka

Rimmsi je teď offline  Rimmsi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 2:48   Citovat  

Jiříku to kapalné LPG zní hodně zajímavě možná bych časem i zauvažoval o upgradu ale jelikož výkon nějak nehoním tak to nechám jako možnost do budoucna Úsměv Docela by mě zajímalo jak funguje ta vratka zpět do nádrže nechci z tebe tahat know how ale kdyby ses o tom chtel trošu rozepsat myslím že nejsem jedinej koho by to zajímalo Úsměv

Nicméně ještě sem se chtěl zeptat na jedno zvláštní chování u mého Lovata ... víceméně vše fungouje bez problému ale občas se mi stalo že po natankování mi 1 až 2 x při plné nádrži vyhodíl jednotkaq chybu a přepne na benzín (bez škubnutí prostě plynule ) nějak sem to neřešil protože se to stalo třeba 2x z 5ti tankování .. každopádně co se mi stalo po odjezdu z Honday mě trošku nas.... Úsměv celou cestu - 270km naprosto bez problémů ale při odjezdu jsem jel natankovat plnou na ONO (nic jiného sem nenašel) a začli se dít věci .... po pár KM po natankování jednotka přepla na benzin a zacla hlasit chybu .... celou cestu - 250 km cca se mi po chvíli neustale opakovala stejna vec nekdy vydzelo na plyn ject xx kilometru a po chvili zase chyba ... za cestu sem asi 20x musel prepinat manualne zpet na plyn tak jsem jel radši na benzin ... vyjel jsem tedy nadrz - s ubyvajcim palyvem se to uklidnovalo az to skoro nehazelo chybu.... potom jsem natankoval opet na cerpaci stanici u nas kde tankuju a opet stejne problem ... udelalo to 2x 3x hned po natankovani a ujeti asi 5 km ... pak uz bez problemu dva dny zadna zavada..... Muze to byt spatnym plynem? ONO? .... vím že nema cenu spekulovat a bude nejjednudusi to napichnout a podivat se co to hlasi za chybu ale ptám se než pojedu ke svému plynaři ..... nevím proč ale mám podezrení na ventily v nádrži .... mám tuším nádrž irene a jsou tam dva ventili (říkal plynař)- možná kecám .. napřed cvakne jeden a pak druhej a někdy mi to přijde jako by to špatně tlačilo... nápady?

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 6:28   Citovat  

Jestli se nepletu,tak na Tank-Ono mají mít všude Tomegas,což by neměl být špatný plyn. Mě to taky zlobilo asi dva dny v těch vedrech,že se to přepínalo na benzin,asi tomu bylo teplo Velmi šťastný ale teď už je klid skoro 14 dní a funguje to jak má...

Mc.Master150 je teď offline  Mc.Master150
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 7:09   Citovat  

na ono jezdim do plzne furt pro plyn a zatim zadna spatnost nebyla a jede to lip jak na nakou flagu:D

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 8:24   Citovat  

Jiřík: EP2 má 81 kw, tak předpokládám, že OK.. najel jsem s nima asi 10 000 km a nemohl jsem si je vynachválit.

Mc.Master150: to opravdu poznáš rozdíl mezi Flagou, Kralupolem a Tomegas? jezdím po celé ČR a stanice, na jejíž plyn mám absolutně nejlepší dojezdy bere Flagu.

Mc.Master150 je teď offline  Mc.Master150
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 8:41   Citovat  

kdyz tankuju na Onu tak sem mel vzdy vetsi dojezd jak na flagu.hlavne na onu stoji plyn 13.90 flaga za 17kc ..tak nakej ten rozdil se da poznat. ale treba se taky mylim.

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 9:46   Citovat  

Rimmsi napsal:
při odjezdu jsem jel natankovat plnou na ONO (nic jiného sem nenašel) a začli se dít věci ....
Cestou z HD jsem taky bral plyn na ONO za 12.9,- a naprosto bez problémů Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 11:12   Citovat  

Rimmsi napsal:
Jiříku to kapalné LPG zní hodně zajímavě možná bych časem i zauvažoval o upgradu ale jelikož výkon nějak nehoním tak to nechám jako možnost do budoucna Úsměv Docela by mě zajímalo jak funguje ta vratka zpět do nádrže nechci z tebe tahat know how ale kdyby ses o tom chtel trošu rozepsat myslím že nejsem jedinej koho by to zajímalo Úsměv

Nicméně ještě sem se chtěl zeptat na jedno zvláštní chování u mého Lovata ... víceméně vše fungouje bez problému ale občas se mi stalo že po natankování mi 1 až 2 x při plné nádrži vyhodíl jednotkaq chybu a přepne na benzín (bez škubnutí prostě plynule ) nějak sem to neřešil protože se to stalo třeba 2x z 5ti tankování .. každopádně co se mi stalo po odjezdu z Honday mě trošku nas.... Úsměv celou cestu - 270km naprosto bez problémů ale při odjezdu jsem jel natankovat plnou na ONO (nic jiného sem nenašel) a začli se dít věci .... po pár KM po natankování jednotka přepla na benzin a zacla hlasit chybu .... celou cestu - 250 km cca se mi po chvíli neustale opakovala stejna vec nekdy vydzelo na plyn ject xx kilometru a po chvili zase chyba ... za cestu sem asi 20x musel prepinat manualne zpet na plyn tak jsem jel radši na benzin ... vyjel jsem tedy nadrz - s ubyvajcim palyvem se to uklidnovalo az to skoro nehazelo chybu.... potom jsem natankoval opet na cerpaci stanici u nas kde tankuju a opet stejne problem ... udelalo to 2x 3x hned po natankovani a ujeti asi 5 km ... pak uz bez problemu dva dny zadna zavada..... Muze to byt spatnym plynem? ONO? .... vím že nema cenu spekulovat a bude nejjednudusi to napichnout a podivat se co to hlasi za chybu ale ptám se než pojedu ke svému plynaři ..... nevím proč ale mám podezrení na ventily v nádrži .... mám tuším nádrž irene a jsou tam dva ventili (říkal plynař)- možná kecám .. napřed cvakne jeden a pak druhej a někdy mi to přijde jako by to špatně tlačilo... nápady?

Ventily by měly cvaknout najednou, asi to vypadá na chybu tlaku, která může být zapřičiněna i například vadným reduktorem, těžko říc co toje. Jestli máš najeto na reduktoru 50 tis. a víc, je to možné.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 11:16   Citovat  

Ještě k Tvému dotazu, jak se vrací plyn zpět do nádrže- jednoduše mám téčko na tankovací trubce a tamtudy to jde přes ventil zpět. Je to dost důležité aby se to vracelo do nádrže, protože tam se plyn zase schladí a zkapalní. Když jsem to zkoušel vracet před čerpadlo, nefungovalo to, ten rezervoár je tam důležitej.
Můžu Vám říct cokoliv, není to tajný, stejně se do toho nikdo jiný pouštět nebude, protože je to dost složitý naladit Velmi šťastný
Ta akcelerace ale nemá chybu, už tady v ulici máme černé čáry od gum HaHaaa

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 105, 106, 107 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď