Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo leje jaký olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 57, 58, 59  Další 
Zaslat odpověď

Strana 43 z 59

kdo co leje do svých mazlíčků?
Motul
10%
 10%  [ 53 ]
Mogul
6%
 6%  [ 33 ]
Castrol
32%
 32%  [ 171 ]
Valvoline
13%
 13%  [ 71 ]
starline:-)
1%
 1%  [ 8 ]
jiné... připsat dolu
35%
 35%  [ 184 ]
Hlasovalo : 520
Celkem hlasů : 520

Chris je teď offline  Chris
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2014 , 1:14   Citovat  

Do 2.2 i-CTDi len Mobil 1 0w30 Fuel Economy VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
autodily-cardo.cz je teď offline  autodily-cardo.cz
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2014 , 3:40   Citovat  

JARYN napsal:
Má zkušenost s "cardo". Táta když koupil SX4, tak jen u nich jsem tenkrát našel olejový filtr, tak jsem tam vzal 4litry Elfu 5w40. V pořádku to došlo, jen ten Elf byl popsán polsky.
Tak jsem jim volal, že kdybych chtěl polský olej, objednal bych Orlen Ble pán se teda podle čísla šarže díval, a že prý vyrobeno ve Francii, ale pro polský trh.... Ble Tak nevím, ale MOŽNÁ Elf made in France v Polsku a Elf made in France v Německu nemusí být úplně totéž.... Ble

Ano, společnost Elf, ale nejen Elf, v případě vyprodání zásob určených pro daný trh, v našem případě odběru Francie, dodává olej určený i pro jiné státy = stejný olej s jinou výchozí etiketou. To že má polskou etiketu znamená pouze jediné, že se doprodal olej s výchozí francouzskou etiketou a tak nám byl dodán s etiketou jiného státu. Polsko je pro výrobce olejů velmi zajímavý stát, neboť je to skoro 40 miliónu lidí, z nichž velká část si udržuje auta "na zahradě". Německo, Francie a další západní státy mají sice větší počet obyvatel, ale podstatně menší prodej malých kanystrů, boť tam většina lidí jede do servisu (tam letí sudy).

Elf made in France je tedy úplně stejný. I kdyby měl na zadní straně korejskou etiketu OK

Toto je zvláštnost českého charakteru. Polština = zlo. Já vyrábět nějaký produkt pro ČR a Polsko a mít možnost pouze jediné etikety ... tak rozhodně vyrobím polskou etiketu, boť jich je skoro 4x více jak nás Úsměv
Mimochodem, toto není otázka pouze olejů. Polovina značkové kosmetiky se u nás prodává s výchozím polským jazykem. To samé platí u elektroniky.
Prostě český národ má předsudky. S německou etiketou je vše nepřekonatelný produkt, ale jakmile etiketu přelepíte polskou etiketou = vzniká z produktu křáp Úsměv

(ReNo)

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2014 , 10:36   Citovat  

Za sebe mohu e-shop cardo jen doporucit.Vyborna komunikace, ochota a rychlost.Vse bez problemu ihned resi a poradi. je to dobrý
Nakupuji tam pravidelne. přátele

Vergas je teď offline  Vergas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2014 , 10:41   Citovat  

Taky můžu Cardo jen doporučit, pravidelně od nich beru nejen oleje a auto pořád jezdí bez problémů...

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2014 , 11:28   Citovat  

Nechtěl jsem se cardo dotknout. Jen jsem napsal svoji zkušenost. A taky proto jsem napsal že "MOŽNÁ", ale napsal jsem to taky proto, že o tribotechnice něco vím.... ale jinak jejich jednání, přístup a dodací lhůta: 1+ OK

georgin je teď offline  georgin
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2014 , 15:53   Citovat  

S Autodíly Cardo mám super zkušenosti, olej beru pouze tam i s filtrem a Motul 6100 mají za super cenu. Za mě OK

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2014 , 16:06   Citovat  

autodily-cardo.cz napsal:
Ano, společnost Elf, ale nejen Elf, v případě vyprodání zásob určených pro daný trh, v našem případě odběru Francie, dodává olej určený i pro jiné státy = stejný olej s jinou výchozí etiketou. To že má polskou etiketu znamená pouze jediné, že se doprodal olej s výchozí francouzskou etiketou a tak nám byl dodán s etiketou jiného státu. Polsko je pro výrobce olejů velmi zajímavý stát, neboť je to skoro 40 miliónu lidí, z nichž velká část si udržuje auta "na zahradě". Německo, Francie a další západní státy mají sice větší počet obyvatel, ale podstatně menší prodej malých kanystrů, boť tam většina lidí jede do servisu (tam letí sudy).

Elf made in France je tedy úplně stejný. I kdyby měl na zadní straně korejskou etiketu OK

Toto je zvláštnost českého charakteru. Polština = zlo. Já vyrábět nějaký produkt pro ČR a Polsko a mít možnost pouze jediné etikety ... tak rozhodně vyrobím polskou etiketu, boť jich je skoro 4x více jak nás Úsměv
Mimochodem, toto není otázka pouze olejů. Polovina značkové kosmetiky se u nás prodává s výchozím polským jazykem. To samé platí u elektroniky.
Prostě český národ má předsudky. S německou etiketou je vše nepřekonatelný produkt, ale jakmile etiketu přelepíte polskou etiketou = vzniká z produktu křáp Úsměv

(ReNo)

Já to mám zase obráceně, pokud je někde Germany, tak je to křáp pořádnej výtlem pořádnej výtlem

adosMM je teď offline  adosMM
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2014 , 16:24   Citovat  

Idaho,Georgin: Můžu mít dotaz na oleje Motul 10w40? Jde o 4100 10w40 a 6100 synergie 10w40. Kupovat ho budu jen na ofiko webu dovozce. Tam ale mají pořád skladem 4100 10w40 turbolight za 250kč litr ( nebo 4 litr za 960kč) a jeho nástupce je za 195kč. Což je divné že je levnější. Nevíte proč? 6100 10w40 je norma api SN. 4100 má api SL. Na to jsem se jich už ptal. A vy jste zde psali že ta 4100 turbolight jde sehnat 5 litrovka a oni mají jen 4litr. 6100 10w40 mají jen 1 litrovky to vím.

HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2014 , 18:34   Citovat  

A7G 2.2 i-CTDi - Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 ACEA A1/B1 Úsměv

NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2015 , 12:10   Citovat  

Brzo mi zase příjde na řadě na autě dělat olej... shodou okolností jsem teď kupoval zadní díl výfuku a k tomu mi přišlo i tohle (viz. obrázek). Co na to říkáte? Dřív jsem jezdil na 10w40, teď jsem zkusil 5w30 (spotřeba šla dolů) ale asi nechám kompromis 5w40. Jako za litr by mi to vycházelo 12l oleje.... nebo rovnou 57L soudek a můžu měnit oleje celé rodině Velmi šťastný Na netu jsem hledal že Paramo by měla být česká firma, nikde na to nikdo nenadává....co si o tomto oleji myslíte??

olej.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
olej.jpg, 307.46 kB

Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2015 , 13:55   Citovat  

Tak je to nejlevnejsi co muzes koupit. Jak tak koukam za chvili bude stat motorak jako rostlinnej. pořádnej výtlem

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2015 , 22:02   Citovat  

NoDiz: než bych si takový olej nalil do motoru, tak bych chtěl vidět bezpečnostní list, zajímaly by mě zkušenosti uživatelů a zajímal bych se, jak takový olej umí udržet vnitřek motoru v čistotě případně ho i vyčistit.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2015 , 6:37   Citovat  

Petr 78 napsal:
NoDiz: než bych si takový olej nalil do motoru, tak bych chtěl vidět bezpečnostní list, zajímaly by mě zkušenosti uživatelů a zajímal bych se, jak takový olej umí udržet vnitřek motoru v čistotě případně ho i vyčistit.

budem z toho moudří? tudy odkaz Úsměv

posero je teď offline  posero
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 19.8.2015 , 9:24   Citovat  

a kupodivu do starých pekáčů ty levné oleje stačí Velmi šťastný

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2015 , 10:30   Citovat  

Petr 78 napsal:

A co používáš za olej Ty? K čemu je ti bezpečnostní list? Jak jsi ověřil jak ten Tvůj olej umí udržet a čistit vnitřek motoru?

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2015 , 12:35   Citovat  

crxmann napsal:
A co používáš za olej Ty? K čemu je ti bezpečnostní list? Jak jsi ověřil jak ten Tvůj olej umí udržet a čistit vnitřek motoru?

stejně je to o subjektivním pocitu zákazníka... třeba to není špatný olej, neznám ho, ale když tam dám "značkovej", tak se mi lépe spí Velmi šťastný

Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2015 , 12:59   Citovat  

Kdyby někdo chtel levně olej, tak tu mám tohle tudy odkaz
Pro Hondaře by byl jeste levnejsi.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2015 , 16:57   Citovat  

NoDicz napsal:
budem z toho moudří? tudy odkaz Úsměv

Technické parametry jsou v pohodě.
Škoda jen, že se tam nedozvíme HTHS viskozitu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2015 , 17:07   Citovat  

crxmann napsal:

Já používám Shell Helix Ultra 5W-40.

V bezpečnostním (někdy i technickém) listu se člověk dočte skutečné fyzikální vlastnosti oleje.
V rámci jedné viskozitní třídy totiž bývají mezi různými značkami velké rozdíly.
U lepších výrobců se člověk dozví i nejdůležitější hodnotu oleje - HTHS viskozitu.

Jak jsem si ověřil, že ten můj olej umí čistit vnitřek motoru?
Po první výměně toho oleje, byl vnitřek motoru mnohem čistější než před jeho prvním použitím.
A zůstal dokonale čistý i po 34 000 km s tímto olejem (měněno po 10 000km).
Takže ten olej asi čistí.

Já jsem tuto zkušenost před prvním použití bohužel nikde nenašel, tak doufám, že moje zkušenost někomu dalšímu pomůže při rozhodování, jaký olej koupit.

Jinak ten olej kupuju tady za asi nejlepší cenu: odkaz

Resize of Fotografie1346.jpg

Resize of Fotografie1346.jpg, 87.31 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2015 , 20:42   Citovat  

Aqwertzz napsal:

Petr 78 napsal:
Technické parametry jsou v pohodě.
Škoda jen, že se tam nedozvíme HTHS viskozitu.

Všechny oleje 10w40 jsou v Evropě s normální HTHS viskozitou - nad 3,5mPa.s
....ale u toho Molu Transit nevidím ani jednu benzinovou normu - je to olej pro náklaďáky !!! Jinak aditivovaný -
- pro jiné podmínky a jiné motory: pro jiné pístové rychlosti, pro jiné kroutící momenty, pro jiné otáčky, pro jiné tlaky v ložiskách,pro jiné množství toho oleje v motoru....
Motor se s tím olejem nezadře, ale stovka za litr oleje NENÍ v tomto případě úspora....

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2015 , 20:58   Citovat  

JARYN: ten TRYSK je ale 5W-40. Ale nejspíš i ten bude mít HTHS nad 3,5.

Taky bych si ten olej do náklaďáků do motoru nedal.
Možná bude i ve vysokootáčkovém benzíňáku fungovat a možná taky ne.
Ale netestoval bych to i kdybych ten olej měl zadarmo.

majggi je teď offline  majggi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2015 , 23:42   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já používám Shell Helix Ultra 5W-40.

Tak toto ano Tak to koukám! je to dobrý

Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2015 , 9:45   Citovat  

Benzinova je tam ##A3/B4 - Oleje pro vysokovýkonné zážehové motory a vznětové motory s přímým vstřikováním paliva, vhodné také pro použití popsané v kategorii B3.
Na fotce posledni v rade.
Olej je odskouseny na bmw 320, impreza, forester, Polo vsechno samozrejmne benziny.
Cena muze byt i 80kc za litr. Neni to na vydelek. Úsměv

majggi je teď offline  majggi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2015 , 11:32   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Benzinova je tam ##A3/B4 - Oleje pro vysokovýkonné zážehové motory a vznětové motory s přímým vstřikováním paliva, vhodné také pro použití popsané v kategorii B3.

presne tak olej musi byt s touto normou v pohode. Dokonca normu CI-4 hovori ze : CI-4 oleje mají speciální složení a trvanlivost pro užití v motorech s recirkulací výfukových zplodin (EGR). je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2015 , 16:01   Citovat  

Petr 78 napsal:
JARYN: ten TRYSK je ale 5W-40. Ale nejspíš i ten bude mít HTHS nad 3,5.

Jo, v Evropě i 5w40 má HTHS nad 3,5mPa.s ale já reagoval na ten Mol Transit 10w40 z bazoše....
Aqwertzz napsal:
....ale podle TL má i ACEA A3 - takže je i pro "benzin". A má to i na obale - sorry, nevšiml jsem si Tak to valím bulvy

Jinak já v Accordu 2.0 r.v.2005 v létě Eni-i-sint 10w40 (495,-/4l) a v zimě Mogul Racing 5w40 (379,-/4l - od Bédi Trávníčka)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2015 , 19:52   Citovat  

tak nakonec jsem dneska byl v obchodě eko-raj.cz osobně. odnesl jsem si 20l oleje 5w40 lotos sythetic plus.+ filtr na moju Hondu, tatovo Saxo a Golfa IV co ma přítulka, bratru jsem tam nechal 1620kč za všechno tak doufám že jsem neprohloupil... každopádně poreferuju Honda a Saxo dostane novou náplň v sobotu, Golfik až přítulce nějak provedu dekarbonizaci motorového prostoru protožě dřív olej moc neřešila a to co tam má za bordel je prostě megahumáč.... přemýšlím nad dekarbonizací vodou přímo do sání, slyším na to docela dobré reference.... vím že je to ot. ale doporučí někdo něco? přípravek? Postup?

olej.jpg

olej.jpg, 380.58 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2015 , 20:21   Citovat  

Ty jo, ten olej je za super cenu je to dobrý
Já bych do něj teda nešel, ale třeba bude v pohodě.

Tu dekarbonizaci vodou do sání bych nedoporučil.
Za prvé tím vyčistíš maximálně spalovací prostory a ne mazací část motoru.
Za druhé riskuješ, že ohneš ojnici, když tam té vody foukneš moc - voda je totiž neztlačitelná a ani ojnice nejsou proti tomuto zákonu fyziky odolné.

Na vyčištění motoru zevnitř bych doporučil buď přípravek TEC 2000 nebo nějaký olej, který umí čistit (Shell Helix Ultra, Mobil 1,....)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2015 , 20:32   Citovat  

No, s tím olejem.... třeba nemusí být vůbec špatný, třeba bude. Dám určitě vědět 10 tis najezdím brzo Úsměv Ale zase si říkám auto které má najeto 230tis (tacho), a u kterého si myslím že má min o 2OO tis víc (moje Honda:D)(když jsem si tam např. nechal montovat LPG, tak mi řekli že plyn už tam kdysi byl, a pokud já na LPG najedu skoro 30tis. ročně na LPG tak proč ne ti co to měli předemnou? a jsou další indicie Mrk ), už to nic moc neudělá a bude chrochtat dál Úsměv Motorový prostor mám krásně čistý, olej měním po 9-10 tis a to je hlavní... olej dolévam 0.5l na výměnu. K té dekarbonizaci, kdysi jsem zkoušel experimentovat s E85 jak na Hondě tak na Saxu... a E85 rozpouští bordel... možná by stačilo nabrat přítulce 20l E85 do nárže, vyjet to v kuse najednou a pak provést kontrolu...pokud by to bylo na zahřítém autě tak si nemyslím že by ani vyšší koncentrace E85 nemusela motoru vůbec vadit.... názory? Nemyslím si že olej moc čistí... olej se přece např. do spalovacího prostoru dostat nemá..tam má být palivo Úsměv

ed: pokud už to mám řešit, tak přítulka jezdí na LPG, může být ten vytvořený bordel tím? benzín to auto zná skutečně jen do zahřátí než může zapnout LPG systém

Mike je teď offline  Mike
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2015 , 21:55   Citovat  

Chlapci mám naftovýho ufona.Můžu mít z práce v podstatě jakejkoli olej Mobil 1.Kolega chce 500kč za 7 litrů.Jakej olej od Mobil 1 do naftovýho ufa?? Se stydím

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2015 , 22:18   Citovat  

Jestli tam je DPF, tak Mobil1 ESP Formula 5w30, jestli není DPF, dal bych klidně Mobil1 0w40 NewLife

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo leje jaký olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 57, 58, 59  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina