Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
meziplyn
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 10:24   Citovat  

dark napsal:
Muzete mi nekdo prosim rict, na co je u PREDOKOLKY davani meziplynu pri podrazovani?

Je sice fakt, ze ja ho taky pouzivam, ale ciste z estetickych duvodu - miluju ten zvuk, ale z praktickyho hledicka v tom nevidim zadnou vyhodu.

japoncici taky jak jezdi best motoring na okruhu taky davaji meziplyny.ja teda meziplyny nedavam.me to prijde zbytecne kdzy jedu mestem pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 10:42   Citovat  

meziplyn dávám dolů, protože většinou řadím rychle, aby nepadaly otáčky a pro ten zvuk... taky nevím proč někdo dává nahoru, mně to přijde pomalejší a zbytečný .. nevim ..
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 10:44   Citovat  

miluji ten zvuk kolem 3000 otacek pořádnej výtlem
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 11:02   Citovat  

dark napsal:
Muzete mi nekdo prosim rict, na co je u PREDOKOLKY davani meziplynu pri podrazovani?

Je sice fakt, ze ja ho taky pouzivam, ale ciste z estetickych duvodu - miluju ten zvuk, ale z praktickyho hledicka v tom nevidim zadnou vyhodu.

Tak když máš převodovku v cajku, tak je to asi zbytečný, podřadíš snadno a rychle a ten kopanec po puštění spojky předokolku asi nerozhodí (ikdyž je fakt že japončíci v BMI podřazujou s meziplynem i u předokolek a kvuli řazení to nebude protože spojku vyšlapujou jen jednou), ale když má někdo synchrony v horším stavu tak ten meziplyn smysl má, ovšem s dvojitým vyšlápnutím spojky samozřejmě, jinak jak už tu psal kacerrr je ten meziplyn zbytečnej, akorát pro frajeřinu Úsměv.

Já podřazuju s meziplynem jenom na dvojku a na trojku, bez něj tam kvalt jde přes zuby. A mám vyzkoušený že u aut co mají synchrony v pořádku to pomáhá v rychlosti a snadnosti samotnýho podřazení, prostě tam ten kvalt padne rychle a bez odporu. Jedinej problém vidím v tom, když se špatně sladí pohyby, netrefí se to a škrknou zuby, to potom převodovka jde rychle do kytek, několik takových škrknutí, otupí se zoubky na synchronech a je to v háji, pak už nezbyde než tak řadit pořád Velmi šťastný. Pak kupujte auto po šíleným hondařovi co se na tom učil řadit s meziplynama HaHaaa.
   Návrat  
Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 11:52   Citovat  

ja si vzdycky myslel ze mezi mezi plyn ma hlavne za ucel nastavit otacky motoru predem do budouci pozice aby nedostali vsechny namahane casti takovej kotel rekneme ze jedu 60 na 5tku pri 1800 otackach a preradim na 2jku s plnym plynem tak to kopne jak prase a urcite je lepsi dat meziplyn a plynule navazat na vysoky otacky to je jedina chvile kdy to povazuju za smusluplnou vec jinak pri podrazeni taky davam ale kdyz clovek pri podrazeni pomalu pusti spojku je to ok
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 12:26   Citovat  

Tak treba kvuli tomu aby to nebyla takova mrda do prevodovky ten rozdil otacek a kvuli tomu aby cestujici jeli v pohode a necukali sebou porad proto ten krasne sladeny meziplyn...kvuli krasnemu zvoucku...kvuli brzdeni motorem ..duvodu je hodne

Meziplyn nahoru pouzivam obcas kdyz synchronky nechcou jit plyn pomuze ale z 1 na 2 mi prohrabne kola takze na sprinty ne moc dobry. Úsměv
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 13:19   Citovat  

já jsem to viděl pořádnej výtlem i to sprosté slovo tam, to jsi rychle smazal ty nebo moderátor? (pokud moderátor, tak je to bordel, jiní za to dostali žlutou Hihi)
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 13:25   Citovat  

to slovo jsem odstranil ja a dia za to ma ode mne zlutou.
Uz tu k tomu nechci zadne OT komentare!!! Od nikoho, jasny?
EOM
   Návrat  
Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 14:38   Citovat  

reknu to za preludez jo - RTFM pořádnej výtlem
   Návrat  
azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 16:18   Citovat  

cocks napsal:
azael74 - HaHaaa jojo..přesně tak..já dělal papíry na IFě a tam to taky byla sranda - neodhadneš meziplyn = nezařadíš Velmi šťastný proto se m ito v autě zdá jako hračka.......

ja na moderní soudobe texnice českosloveské lidovedemokratické armády P V3S modelová rada M a M1/heheheh strelci/ešte doteraz mam tu čest si občas zajazdit na T 148 S3 /je to o inom,ale malo kto to z prítomnýx čo i len tu Velmi šťastný ší Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
xluccasox je teď offline  xluccasox
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 16:30   Citovat  

meziplyn dávám hlavně při podřazování...ale u c4g to moc dobře nejde "pata špička" Velmi šťastný tak když dobržduju si musím tuknout vedle....jinak nahoru mě to příjde zbytečný...
   Návrat  
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 19:48   Citovat  

Rysa to popsal správně,jde jen o to,že celé hnané ustrojí a vlaastně i ten motor nedostanou pecku,ale hladce letí do otáček,bez ztráty výkonu a výše zmiňovaného rázu.

Azael: aautoškola na pv3s,potom š 706,t148,t815,iveco eurotrakker,man 50.403 pětináprava s celkovou 50 tun u nás spíše 60 tun-běžně 40 tun písku na korbě Tak to valím bulvy a s takovou palbou zařadit v kopci bez kvalitního meziplynu,tak se to snad rozpůlí. Kvalitního píšu proto,že iveco,t148 a man měli synchrony,ale zařadit bez meziplynu znamenalo takovou perdu,že to až zabolelo. Ale ty to víš,to ti psát nemusím. Já už se na to vykašlal,je to na delší psaní,teď se učím na bagrech,dozerech,válcích,manipulátorech atp. člověk se učí pořád a celý život. Je mi trochu smutno po tunách železa na kolech,ale určitě si ještě zajezdím.

Takže minikurz pro začátečníky:

meziplyn je přidání plynu při PODŘAZOVÁNÍ,tak abychom vystihli otáčky nutné ke sjednocení hnané a hnací soustavy a tím pádem bylo možno zařadit u nesynchronizované převodovky nižší převodový stupeň. Dále pak slouží i u synchronizovaných při ostré jízdě,nebo u výše popsaného vyjíždění kopce s nákladem.

Při řazení nahoru se dvakrát vyšlapuje spojka,přičmž podruhé je to v neutrálu,který zabezpečí sjednocení oněch rychlostí a umožní zařazení vyššího převodového stupně.

Ten kdo dává meziplyn a drží pedál spojky na podlaze je ... taktéž ten kdo jej dává při dvojtém sešlápnutí směrem nahoru. je to dobrý
   Návrat  
Bull je teď offline  Bull
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 22:27   Citovat  

To kaccerr: Je vidět že letitá praxe a odbornější terminologie umožní dík tobě naším hondičkám řadit o něco déle je to dobrý Konečně se většina hondaborců naučí dávat meziplyn správně a s účelem než meziplyn se spojkou jen pro parádu před něžným pohlavým ve městě při rychlosti 50 km/hod. Je to tam.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 19:47   Citovat  

je to dobrý VTEC přátele
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 20:37   Citovat  

dark napsal:

u me je to kvuli komfortu a zvuku, ale i trenink na zadokolku Mr. Green
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.10.2008 , 0:57   Citovat  

Rysa napsal:
ja si vzdycky myslel ze mezi mezi plyn ma hlavne za ucel nastavit otacky motoru predem do budouci pozice aby nedostali vsechny namahane casti takovej kotel rekneme ze jedu 60 na 5tku pri 1800 otackach a preradim na 2jku s plnym plynem tak to kopne jak prase a urcite je lepsi dat meziplyn a plynule navazat na vysoky otacky to je jedina chvile kdy to povazuju za smusluplnou vec jinak pri podrazeni taky davam ale kdyz clovek pri podrazeni pomalu pusti spojku je to ok

přesně tak.........když jedu 60 a chci dát za 2, tak musim s meziplynem (a stačí to opravdu jen prošlápnout - žádný dvojitý vymáčknutí spojky, to ledastak u náklaďáku) tady jde POUZE o zvýšení otáček motoru do takový úrovně, do jaký se zhruba dostanou při puštění spojky.....to je ten meziplyn , který tu všichni myslí....................druhej případ už má s převodovkou co do činění - při dvojitym vyšlápnutí spojky vyřadíš, pustíš spojku, voroštuješ, spojka, kvalt a je to..ale to je akorát když už jsou synchrony K.O. (nebo tam nejsou - viz náklaďák /myslim ty ultra starý V3S apod)....pokud je máš alespoň trochu cajk tak stačí normálně proroštovat při řazení, bez dvojitýho vyšlapávání.

jinak řazení s "meziplynem" mahoru je blbost, ztrácíš a převodovce škodíš......ty vytáčíš motor vejš ale řadíš vyšší kvalt = otáčky padaj níž, nelezou výš = rázy do spojky a převodovky...to může dělat jen pako... Tak to valím bulvy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.10.2008 , 1:03   Citovat  

Bull napsal:
To kaccerr: Je vidět že letitá praxe a odbornější terminologie umožní dík tobě naším hondičkám řadit o něco déle je to dobrý Konečně se většina hondaborců naučí dávat meziplyn správně a s účelem než meziplyn se spojkou jen pro parádu před něžným pohlavým ve městě při rychlosti 50 km/hod. Je to tam.

ale no tak..........chceš mi snad říct, že tam ten kvalt nevleze o dost líp a i celý auto se "chová plynuleji" (nevím jak jinak to říct) ikdyž dáváš jen ten podle tebe falešnej meziplyn???? V tom případě mam teda asi nějakou prototype převodovku HaHaaa
   Návrat  
Bull je teď offline  Bull
PříspěvekZaslal: 1.10.2008 , 15:14   Citovat  

To:cocks
Já jsem nenapsal že tam nevleze nebo že tam nedostanu kvalt Tak to koukám! . Já jen jsem toho názoru že meziplyn s vymačknutou spojkou neni nic extra co by jsi pro svoje auto mohl udělat. Podle mě je to jen frajeřinka, nebo jen krásný poslech motoru a sání ale nějak nicměně postrádám ten účel. S takovým řazením by jsi u nesinchronizované převodovky nikdy nezařadil Ble a zústal stát v kopci jak lála nebo by jsi pěkně dlouho počítal zuby. Jinak tvoje převodovka samozřejmě je vyrobena tak aby jsi s meziplynem jezdit nemusel. Honda
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.10.2008 , 15:30   Citovat  

Bull napsal:
To:cocks
Já jsem nenapsal že tam nevleze nebo že tam nedostanu kvalt Tak to koukám! . Já jen jsem toho názoru že meziplyn s vymačknutou spojkou neni nic extra co by jsi pro svoje auto mohl udělat. Podle mě je to jen frajeřinka, nebo jen krásný poslech motoru a sání ale nějak nicměně postrádám ten účel. S takovým řazením by jsi u nesinchronizované převodovky nikdy nezařadil Ble a zústal stát v kopci jak lála nebo by jsi pěkně dlouho počítal zuby. Jinak tvoje převodovka samozřejmě je vyrobena tak aby jsi s meziplynem jezdit nemusel. Honda

však to jsem taky netvrdil, myslel jsem to tak, že meziplyn s vymáčknutou spojkou i tak pomůže.....alespoň šetříš silentbloky a spojku, rsp. tlumič rázů.....a podle mě i synchrony, pže podřazovat bez "meziplynu" tak to to tam fakt rvu...ale když ten falešnej meziplyn trefim, tak tam kvalt spadne jedna radost, a proto si myslím, že i něco dělám pro svoje auto..... U náklaďáku je to jasný, však jsem dělal papíry......to bylo peklíčko...ale hned bych se projel čímkoliv co má víc než 3,5 tuny...úžasnej pocit svatoušek

jinak co se týče zvukovýho efektu..jak to hezky zasyčí když tam mam to sání..... Je to tam. to je super....lidé neznalí poěrů si myslí, že tam ma turbo a BOW pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.10.2008 , 19:36   Citovat  

cocks: falešný plyn je jen pro tvůj pocit,ničemu nepomůže,snad jen motor nezakolísá v otáčkách,tady jde o sjednocení rychlostí klikovky a hnané hřídele v převodovce! Což s falešným meziplynem prostě není možné,zvýší se otáčky klikové hřídele,ale otáčky hnané hřídele v převodovce klesají,protože jsi jí odpojil spojkou od motoru..
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.10.2008 , 20:22   Citovat  

skuste si někdy se zadokolkou podřadit v plný rychlosti při nájezdu do zatáčky bez meziplynu a uvidíte ten cirkus... Nějak tu tu diskuzi o falešnym meziplynu nechápu, co je myšleno falešnym meziplynem?
   Návrat  
azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.10.2008 , 20:42   Citovat  

Ryba napsal:
skuste si někdy se zadokolkou podřadit v plný rychlosti při nájezdu do zatáčky bez meziplynu a uvidíte ten cirkus... Nějak tu tu diskuzi o falešnym meziplynu nechápu, co je myšleno falešnym meziplynem?

nerieš/najdu sa tu strelci ktrý pod pojmom medziplyn chápu prevetranie sania z vymáčknutou spojkou a následným podradením a tý najlepší preradením o kvalt vyššie HaHaaa HaHaaa HaHaaa HaHaaa HaHaaa HaHaaa asi tak a spolu z kačerom sa asi márne snažíme pozdvihnúť texnické povedomie tu prítomného národa/nie že by vedel všetko,aj ja mám všetečné otázkyohladom elektriky
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 18:44   Citovat  

ryba: no podle některých tady se nic v té zatáčce stát nemůže. :chichi:
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 18:49  Naposledy upravil Ryba dne 2.10.2008 , 22:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

neska sem ten falejšnej meziplyn zažil na vlastní oči pořádnej výtlem nějaká natuněná vectra si to šinula pomaličku ke světlům a v tom to pořádně prošláp zařadil neutrál a zastavil:)
   Návrat  
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 19:00   Citovat  

Ryba napsal:
neska sem ten falejšnej mezyplyn zažil na vlastní oči pořádnej výtlem nějaká natuněná vectra si to šinula pomaličku ke světlům a v tom to pořádně prošláp zařadil neutrál a zastavil:)

Třeba to oplikum německejm jinak nejde pořádnej výtlem
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 22:02   Citovat  

Ryba napsal:
neska sem ten falejšnej mezyplyn zažil na vlastní oči pořádnej výtlem nějaká natuněná vectra si to šinula pomaličku ke světlům a v tom to pořádně prošláp zařadil neutrál a zastavil:)

to já neska potkal to starý ošklivě hranatý bávo...koukám jak jede ke křižovatce a jen vrrrnnnn vrrrnnnn pořádnej výtlem
pěkně to tam loupnul strýt rejsr jeden HaHaaa
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 23:04   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
Třeba to oplikum německejm jinak nejde pořádnej výtlem

si z toho děláš srandu , ale když jsem měl vectru A , tak převodovka chodila parádně , jenom synchrony se flákaly takovym způsobem že pokud jsi chtěl předvízt solidní jízdu , bylo zapotřebí meziplyn aktivně využívat
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 23:58   Citovat  

kaccerr napsal:
cocks: falešný plyn je jen pro tvůj pocit,ničemu nepomůže,snad jen motor nezakolísá v otáčkách,tady jde o sjednocení rychlostí klikovky a hnané hřídele v převodovce! Což s falešným meziplynem prostě není možné,zvýší se otáčky klikové hřídele,ale otáčky hnané hřídele v převodovce klesají,protože jsi jí odpojil spojkou od motoru..

přesně tak, a proto já jen zvýším otáčky klikové hřídele, pže hřídel v převodovce má v tu dobu už rychlost mnohem vyšší Velmi šťastný

nevim, řešíme nesmysly - i ten falešnej má cenu jen někdy, ale stojí ms iza tím, že to není jen na efekt..přece cejtim, že tam ten kvalt spadne úplně sám......kdybych nedal v jistejch případech falešnej tak mi převodovka nafackuje...což se občas stalo.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
meziplyn
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina