Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic d16z2 - kolísání otáček
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
hasaaak je teď offline  hasaaak
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2008 , 22:50   Citovat  

Zdravim, mam Civica rv. 91 s motorem d16z2 (1,6 16v 82kw PGM-Fi). Pri uplnem zahrati motoru mi zacnou skakat volnobezne otacky z 900 na 1600 ot/min a porad dokola a navic za jizdy u prerazovani mi pri pusteni plynu chvili drzi otacky... nez se zahreje na uplnou pracovni teplotu, je vse v poradku... zjistil jsem akorat,ze za to muze falesny vzduch, ktery to saje pres EACV (ventil regulace nasavaneho vzduchu pri volnobehu). Ventil uz mam po vymene a dela to i ten druhy takze chyba neni v nem. Ted mam prozatimni reseni takove,ze jsem do 2 pinoveho konektoru od EACV dal 10 ohmovy rezistor, coz oblbne ridici jednotku a ventil zustava bez napeti, cili zavreny a nedostava se tam tolik vzduchu, ale neni to reseni naporad. Pri zahratem motoru je sice vse OK, ale pri studenem startu musim drzet plyn,aby mi nezhasl motor. Budu rad za kazdou radu, diky moc
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2008 , 0:32   Citovat  

když víš že ti to přisáva tak to přetěsni...jestli chceš vědět kde konkrétně,tak do rozprašovače dej benál a postupně stříkej na spoje až najdeš kde soichiro nechal díru

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2008 , 7:40  Naposledy upravil monty dne 17.1.2008 , 9:50, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

pako ale ne,on si jen myslí že mu to přisává přes volnoběžnej ventil -buď má vysokej volnoběh a ecu to zkouší stáhnout nebo má vzduchový bubliny u teplotního čidla a blbne to hodnotu .
pro Hasaaak:
Seřiď volnoběh viz FAQ a zkontroluj množství chladící kapaliny ,případně odvzdušni ( v obráceném pořadí prvně kapalina pak seřízení).
až tohle nepomůže přijde čas na hledání netěsností

happy je teď offline  happy
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2008 , 7:51   Citovat  

hasaaak napsal:
Zdravim, mam Civica rv. 91 s motorem d16z2 (1,6 16v 82kw PGM-Fi). Pri uplnem zahrati motoru mi zacnou skakat volnobezne otacky z 900 na 1600 ot/min a porad dokola a navic za jizdy u prerazovani mi pri pusteni plynu chvili drzi otacky... nez se zahreje na uplnou pracovni teplotu, je vse v poradku... zjistil jsem akorat,ze za to muze falesny vzduch, ktery to saje pres EACV (ventil regulace nasavaneho vzduchu pri volnobehu). Ventil uz mam po vymene a dela to i ten druhy takze chyba neni v nem. Ted mam prozatimni reseni takove,ze jsem do 2 pinoveho konektoru od EACV dal 10 ohmovy rezistor, coz oblbne ridici jednotku a ventil zustava bez napeti, cili zavreny a nedostava se tam tolik vzduchu, ale neni to reseni naporad. Pri zahratem motoru je sice vse OK, ale pri studenem startu musim drzet plyn,aby mi nezhasl motor. Budu rad za kazdou radu, diky moc

lucky man ... mi zustava plyn poloze v jake pustim pedal .. takze mam volnobeh klidne 5000 OK OK

Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2008 , 8:29   Citovat  

tohle se ovsem muze stat i pri spatnem serizeni volnobehu - pokud mosazny sroubek na klapce vysroubujeme vic nez je urcity limit EACV ventilu tak ho bude automaticky srazet a bude to porad tahat zpatky - pravidelny kolisani po zahrati

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2008 , 9:43   Citovat  

eeee, ja by som to videl takto: ak ti to robi aj po vymene EACV, ktory predpokladajme ze neni vadny, tak kolisanie otacok sposobuje prisavanie falosneho vzduchu. EACV je tam okrem ineho aj kvoli tomu, aby regulaciou vzduchu udrziaval volnobezne otacky (napr. pri zvyseni ele.odberu, zapnuti klimy atd...)
skontroluj vsetky hadice ponapajane na sacieho pavuka, niekde ti prisava falosny vzduch a EACV sa to snazi regulovat, ale kedze ma pomalu reakciu, sposobuje to behanie otacok. to ze pri jeho odpojeni kolisanie prestane, neznamena ze je chyba v nom!
kazdy si moze overit, ze ked odpoji niektoru podtlakovu hadicu, napr. od posilovaca brzd, zacnu otacky kolisat 500-1500 a EACV bude makat jak saleny, len si s tym neporadi Úsměv))

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic d16z2 - kolísání otáček
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina