Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
R.I.P. Type-R
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 7
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 10:12   Citovat  

cr4sh3r napsal:
Jen se zeptám, pač Hondu s VSA jsem nikdy neřídil...

Všeci tu řešej sníh a VSA tudíž i s ASR(nebo jak to honda označuje). To je v hondě tak špatnej systém že když je na ledě nebo na kluzkém povrchu, že hned omezuje výkon motoru? Já na svým autě(není to honda) se se systémem ASR a ESP vyškrábu daleko dál než s vyplým systémem, jelikož mi auto přibrzdí protáčející kolo, tudíž se výkon přenese na kolo s větší adhezí, tudíž jedu dál a jsem spokojen. Jak to tedy máte vy honďáci? Přijde mi to jako nešťastný řešení systému.

Stabilizační systém VSA

"Stabilizační systém VSA (Vehicle Stability Assist) pomáhá řidiči udržet si kontrolu nad vozidlem při průjezdu zatáčkou, akceleraci a při náhlých manévrech. V těchto situacích systém podle potřeby přibrzdí pravá nebo levá kola a převezme kontrolu nad škrticí klapkou a zapalováním.

Sledováním údajů z různých senzorů ve vozidle systém VSA vyhodnocuje aktuální jízdní stav vozu a porovnává ho s požadavky řidiče. Pokud je odezva vozidla mimo předpokládaný rozsah (například pokud jsou síly působící při průjezdu zatáčkou větší než možnosti pneumatik), systém VSA automaticky zasáhne a sjedná nápravu. Systém je nastaven tak, aby zajistil stabilní a předvídatelné jízdní vlastnosti, ale aby přitom neomezoval potěšení z jízdy.

V případě přetáčivého chování (které může vést ke smyku) systém VSA přibrzdí vnější přední kolo, které stáčivý trend vyrovná. Na druhé straně, pokud je zjištěna nedotáčivost, systém VSA přibrzdí vnitřní kolo a sníží výkon motoru tak, aby se automobil vrátil zpět do požadovaného směru."

já si to obzvláť teď v zimě nemůžu vynachválit je to dobrý místo abych v oblouku vylít po diagonále zatáčku krásně vykroužim Úsměv (za doprovodu chrastění příbržďovaných kol Úsměv ) jde jenom o zvyk, máš nohu na plynu a ono si to samo ubírá Velmi šťastný
vypínám to jenom při rozjezdu do kopce (na sněhu) a když se potřebuju zavrtat na zasněžený pakrovací místo (nebo z něj vyjet)
v létě mi to do řízení kecá leda při prudkém rozjezdu, kdy prohrábnou kola nebo při jízdě na mokru když jedu v zatáčkách víc než bych měl Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
cr4sh3r je teď offline  cr4sh3r
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 10:25   Citovat  

To jsi nastínil teorii jak VSA/ESP funguje a to ví asi každej.

Já se ptal spíš na to, co udělá VSA když začnu na sněhu hrabat, jestli sáhne po plynu a sebere výkon, nebo udělá (to co moje auto) že přibrzdí protáčející kolo a díky tomu přenese krouťák na druhý kolo. Díky tomu jsem nikdy neměl problém s tím něco vyjet, funguje to jako samosvor - do určité rychlosti.
Takže u mě platí, chceš zapadnout - vypni systém
Chceš jet dál jak rolba - zapni tyhle systémy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 11:53   Citovat  

Crasher:
VSA je nazev celeho systemu od vyrobce Honda , jde o ESP + protiprokluz. Vsechno je rizeno pribrzdovanim jednotlivych kol a pri protiprokluzu samozrejme i blokovanim plynu, tj. omezenim vykonu motoru. VSA a LSD jsou z principu rozdilne veci a pokud na aute nemas seriove LSD, urcite mas to same (mimochodem o kterem aute mluvis ze ho mas?). V cem se potom tyhle systemy u jednotlivych vyrobcu lisi je jejich naladeni a souhra s konkretnim vozem. Zrovna u Hondy za normalnich podminek VSA do rizeni nemluvi skoro vubec, na rozdil od jinych automobilek, opravdu jen pri krizovkach. Ze se tu nekdo ozval s pocitem ze mu VSA naopak brani v tom aby neco vyjel ber s rezervou- tenhle system je logicky ve vozech proto aby pomohl ziskat trakci a zaroven udrzel zvolenou stopu a samozrejme tak funguje. Myslim ze tu nikdo nepsal o tom ze by tomu bylo naopak.
Kdyz chci, tak jde cely system samozrejme kompletne vypnout (opet na rozdil od jinych znacek).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 14:55   Citovat  

To všechno vím co tu píšeš. Mě šlo o jediný, jestli když se s Hondou VSA rozjiždím na sněhu a začne hrabat, jestli ten systém automaticky začne škrtit motor, nebo nejdřív přibrzdí protáčející se kolo a až po té co to nepomůže, omezí motor. Toť vše na co se ptám, funkce ESP, ASR, VSA, LSD a atd. znám, jde mi vážně jen o to hrabání kol a jakým způsobem zasáhne protiprokluz.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 15:23   Citovat  

cr4sh3r napsal:
To všechno vím co tu píšeš. Mě šlo o jediný, jestli když se s Hondou VSA rozjiždím na sněhu a začne hrabat, jestli ten systém automaticky začne škrtit motor, nebo nejdřív přibrzdí protáčející se kolo a až po té co to nepomůže, omezí motor. Toť vše na co se ptám, funkce ESP, ASR, VSA, LSD a atd. znám, jde mi vážně jen o to hrabání kol a jakým způsobem zasáhne protiprokluz.

Funguje to dohromady a radove ve zlomcich vteriny, takze nejsem schopny ti na tvou otazku odpovedet fundovane. Vysledny efekt je takovy, ze se rozjedes aniz by ti kolo nejak vyrazne podklouzlo, to je asi to co te zajima. A taky proc tam ten system vubec je, pochopitelne.
Nenapsal jsi mi co mas za znacku a typ vozu, vazne me zaujalo ze u nej ESP a protiprokluz funguji totozne jako LSD jak tvrdis ("...že přibrzdí protáčející kolo a díky tomu přenese krouťák na druhý kolo"). Prave diky tomu mam pocit ze to vsechno spis nevis, ale nemyslim to nijak ve zlem, rad se necham poucit.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 16:13   Citovat  

Mam Forda Focuse.

U mě funguje tak, že když začnu hrabat na ledě a druhý kolo je na suché vozovce, tak díky obyč diferenciálu a vyplým ASR bych se nerozjel, pač by hrabalo kolo s nulovou adhezí. Ale díky tomu systému, se to kolo přibrzdí, tím že bude klást větší odpor, diferák přenese výkon na kolo s měnším odporem, což bude to nepřibržděný (logicky že ano) pokud ani tohle nepomůže a přední kola se budou točit rychlejc jak zadní, tak pak teprve sebere výkon motoru. Samo že se to děje ve zlomku sekundy, rány od přibržďování kola jsou ale velice slyšitelné, stejně jak od ESP.

Proto mi nešlo do hlavy proč to vypínáte když se chce někdo vyškrábat někde sněhem. Já jezdím s vyplým systémem, ale když zapadnu u garaže a že se mi to stává často, tak systém zapnu a auto bez problému vyjede.
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 16:14   Citovat  

Bully napsal:
Funguje to dohromady a radove ve zlomcich vteriny, takze nejsem schopny ti na tvou otazku odpovedet fundovane. Vysledny efekt je takovy, ze se rozjedes aniz by ti kolo nejak vyrazne podklouzlo, to je asi to co te zajima. A taky proc tam ten system vubec je, pochopitelne.
Nenapsal jsi mi co mas za znacku a typ vozu, vazne me zaujalo ze u nej ESP a protiprokluz funguji totozne jako LSD jak tvrdis ("...že přibrzdí protáčející kolo a díky tomu přenese krouťák na druhý kolo"). Prave diky tomu mam pocit ze to vsechno spis nevis, ale nemyslim to nijak ve zlem, rad se necham poucit.

Ja to teda nikdy nemeril, ale zda se mi divny, ze kdyz se rozjizdim normalne a zacne mi zasahovat protiplokluiz a omezovat vykon motoru protoze kroutici moment se nemuze prenes na ten snih, tak nekdo se na te stejne vozovce rozjede lepe kdyz ten motor vytoci a porad se mu protaci kola bez jakehokolov omezeni vykonu motoru. Od vcera nad tim prispevkem premyslim a nijak mi to nejde do hlavy...
Kdyby to takhle fungovalo, tak by v tom pripade byla nejvetsi fama, ze kdyz se nejde rozjet na 1. rychlostni stupen, tak se to ma zkusit na 2. nebo na 3. protoze na kola pak pusobi mensi kroutici moment a auto se snaze rozjede. To plati o kdyz je clovek rozjety a chce vice zrychlit...
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 16:23   Citovat  

Já se teď v zimě rozjíždím skoro zásadně na dvojku, bez ASR (C5g) a je to o dost lepší, než na jedničku. Prudší rozjezdy na jedničku občas u některých spolujezdců budily dojem, že je spojka po smrti, když otáčky vylítnou kamsi nahoru a pak zase klesnou..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 17:11   Citovat  

cr4sh3r napsal:
Mam Forda Focuse.

U mě funguje tak, že když začnu hrabat na ledě a druhý kolo je na suché vozovce, tak díky obyč diferenciálu a vyplým ASR bych se nerozjel, pač by hrabalo kolo s nulovou adhezí. Ale díky tomu systému, se to kolo přibrzdí, tím že bude klást větší odpor, diferák přenese výkon na kolo s měnším odporem, což bude to nepřibržděný (logicky že ano) pokud ani tohle nepomůže a přední kola se budou točit rychlejc jak zadní, tak pak teprve sebere výkon motoru. Samo že se to děje ve zlomku sekundy, rány od přibržďování kola jsou ale velice slyšitelné, stejně jak od ESP.

Proto mi nešlo do hlavy proč to vypínáte když se chce někdo vyškrábat někde sněhem. Já jezdím s vyplým systémem, ale když zapadnu u garaže a že se mi to stává často, tak systém zapnu a auto bez problému vyjede.

Ty tvrdis od zacatku ze kdyz ti jedno kolo adhezi zacne ztracet, o to vic vykonu/krouticiho momentu se prenese na kolo co je v zaberu. Coz je zjednodusene receno princip LSD a ne klasickeho diferencialu.

Naopak to co popisujes ted uz zni normalne a je tomu tak i u Hondy (i kdyz tahle situace nenastane nikdy, 100% prokluzovani neni nikdy a i s minimalni prilnavosti si ve tve modelove situaci poradi kterekoli auto; samozrejme nepocitam extremni podminky kdy to bez elektroniky nemusi jit vubec). A stejne tak jako u jinych znacek to tak i plne funguje. Reci jako ze tenhle system funguje naopak kontraproduktivne ber s velkou rezervou, o tomhle nema smysl zrovna v tomhle vlakne vyvolavat dalsi zbytecnou diskuzi. Proste to funguje i u Honda , tecka.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 17:12   Citovat  

u tech systemu je problem to, ze ten limit adheze hledaj. hledaj ho nejakym zpusobem - ze to kolo zpomalej daleko vic nez je treba. dalsi faktor je ten, ze na zrychlovani neni nejlepsi rychlost kola a povrchu 1:1 ale kdyz mirne to kolo prokluzuje, plati i na suchu. Rozjedees se lip dycky s mirnym prokluzem. U F1 to spocitali na nejakych 8%.
co ja vidam je prave to hledani adheze, ktery zpusobuje to, ze to auto do kopce zpomaluje misto aby to ridic konstantne drzel treba v mirnym prokluzu.
na yt je video, sice 4x4ky a jde tam o prenos sily na zadek u CRV a dalsich. Ale je tam dost videt, ze auto by to i vyjelo, kdyby se tomu duplo na krk (jedna naprava na valecku coby simulace ledu a druha naprava to ma vyjet). Jenze kdyz se to auto zacne rozjizdet, tak zacnou i klouzat kola a protiprolkuz omezi vykon motoru a zas to hleda adhezi, kterou nenachazi a takle furt dokola. A to je presne ono.
vetsina systemu, co vim, funguje jen na tom principu, ze omezuje prokluzujici kolo a vykon motoru. Ze by to presouvalo kroutak jinam me u focusu prekvapuje.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 17:25   Citovat  

bordel napsal:
Ja to teda nikdy nemeril, ale zda se mi divny, ze kdyz se rozjizdim normalne a zacne mi zasahovat protiplokluiz a omezovat vykon motoru protoze kroutici moment se nemuze prenes na ten snih, tak nekdo se na te stejne vozovce rozjede lepe kdyz ten motor vytoci a porad se mu protaci kola bez jakehokolov omezeni vykonu motoru. Od vcera nad tim prispevkem premyslim a nijak mi to nejde do hlavy...
Kdyby to takhle fungovalo, tak by v tom pripade byla nejvetsi fama, ze kdyz se nejde rozjet na 1. rychlostni stupen, tak se to ma zkusit na 2. nebo na 3. protoze na kola pak pusobi mensi kroutici moment a auto se snaze rozjede. To plati o kdyz je clovek rozjety a chce vice zrychlit...

U rozjizdeni se z nuly na snehu muze jit o daleko vic faktoru. Roztocenim kol muzes dosahnout navic prohrabnuti kol na daleko pevnejsi podklad nez je na povrchu a nebo presunuti kol pohanene napravy na misto s povrchem s vyssi adhezi. Ve vysledku to v techhle pripadech muze zpusobit to, ze se takove auto rozjede dokonce rychleji. Samozrejme ale obecne plati ze je nejucinnejsi kdyz jsou kola pouze v zaberu a neprotaci se. Pri tomhle prokluzovani se potom nejenom vic opotrebovava/poskozuje hned nekolik dilu automobilu soucasne navic (spojka, samotne plaste, lak od odletavajiciho sterku, ..), ale stejne tak se muzes "zahrabat" nebo sklouznout nekam odkud uz sam nevyjedes vubec. Rec je samozrejme o extremech.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 17:32   Citovat  

To není o tom že ti to přenese jinam, to se přenese automaticky u každýho auta s normál diferenciálem. Prostě když pravý hrabe, levý nedostane nic (obyč diferák) ale když to hrabající přibrzdí ten systém, tak bude klást větší odpor jak kolo na stabilnějším povrchu a tudíž zabere to druhý. Ono asi vážně nemá cenu to rozebírat zde. Akorát je to tu samej offtopic

Důležitý je, že to tak funguje i u hondy a o to mi šlo, prostě ten systém nevypínat když se chce člověk z někama vyhrabat.

Tímto se omlouvám zakladateli a kdyžtak to promažte, netušil jsem že se to rozběhne v takovou diskuzi.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 17:40   Citovat  

Bitkar napsal:
u tech systemu je problem to, ze ten limit adheze hledaj. hledaj ho nejakym zpusobem - ze to kolo zpomalej daleko vic nez je treba. dalsi faktor je ten, ze na zrychlovani neni nejlepsi rychlost kola a povrchu 1:1 ale kdyz mirne to kolo prokluzuje, plati i na suchu. Rozjedees se lip dycky s mirnym prokluzem. U F1 to spocitali na nejakych 8%.
co ja vidam je prave to hledani adheze, ktery zpusobuje to, ze to auto do kopce zpomaluje misto aby to ridic konstantne drzel treba v mirnym prokluzu.
na yt je video, sice 4x4ky a jde tam o prenos sily na zadek u CRV a dalsich. Ale je tam dost videt, ze auto by to i vyjelo, kdyby se tomu duplo na krk (jedna naprava na valecku coby simulace ledu a druha naprava to ma vyjet). Jenze kdyz se to auto zacne rozjizdet, tak zacnou i klouzat kola a protiprolkuz omezi vykon motoru a zas to hleda adhezi, kterou nenachazi a takle furt dokola. A to je presne ono.
vetsina systemu, co vim, funguje jen na tom principu, ze omezuje prokluzujici kolo a vykon motoru. Ze by to presouvalo kroutak jinam me u focusu prekvapuje.

Jak cely system funguje vi asi kazdy, ale v cem se u jednotlivych znacek lisi je prave jeho nastaveni a sladeni s danym modelem. Uz to tady zaznelo- tezko se to vymyslelo a pouziva jenom proto aby vyrobce od zakaznika vytriskal vic penez, i kdyz je pravda ze elektronika neni vsemocna a nemuze fungovat ve vsech situacich a jeste dokonale.
   Návrat  
Mrkef je teď offline  Mrkef
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 18:49   Citovat  

Brnďa napsal:
Ja nevim, ale podle fotky nevypada ze by tam nemohl jet 130..

No to je jasný,by mu jinak napařili klasický nepřizpůsobení rychlosti,ikdyž jen čistě teoreticky. Ale nepřizpůsobení jízdy povaze a stavu vozovky ti můžou dát kdykoli,ikdyž jsi jel přepisovou rychlostí... Právě proto se divim,že mu to nefoukli.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 19:08   Citovat  

mozna je to proto, ze to neni v cechach.
to Bitkar: presun kroutaku neni zadna veda, proste kdyz jedno kolo pribrzdis, dostane druhy o to vic. Samozrejme to asi je ztratovejsi nez samosvor.
System pribrzdovani ma mimo jine i BMW 335d....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 19:14   Citovat  

Mrkef napsal:
No to je jasný,by mu jinak napařili klasický nepřizpůsobení rychlosti,ikdyž jen čistě teoreticky. Ale nepřizpůsobení jízdy povaze a stavu vozovky ti můžou dát kdykoli,ikdyž jsi jel přepisovou rychlostí... Právě proto se divim,že mu to nefoukli.

Nevim proc se ptas timhle zpusobem a jeste opakovane, nic dalsiho se tim nedozvis. Kdyz jsem napsal ze me nikdo za nic nezaluje, nepokutuje, ..., tak to znamena ze to proste nedela Mrk Staci si ten muj prispevek precist pozorneji abys pochopil jeho smysl- kde neni zalobce neni soudce a za co bych mel nest vinu/spoluvinu/spoluucast kdyz jsem nikomu nezpusobil zadnou skodu. Jestli ji nekdo zpusobil mne (technicka zavada) se zkouma.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 23:16   Citovat  

smutné na tom je, jak jsi to auto dlouho sháněl, ještě přidal peníze nad limit, a nakonec ještě takováhle divná nehoda to mi hlava nebere
   Návrat  
LK8G je teď offline  LK8G
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.12.2010 , 1:46   Citovat  

s tímto naprosto souhlasím, VSA je výborná věc OK

xenon04 napsal:
Stabilizační systém VSA

"Stabilizační systém VSA (Vehicle Stability Assist) pomáhá řidiči udržet si kontrolu nad vozidlem při průjezdu zatáčkou, akceleraci a při náhlých manévrech. V těchto situacích systém podle potřeby přibrzdí pravá nebo levá kola a převezme kontrolu nad škrticí klapkou a zapalováním.

Sledováním údajů z různých senzorů ve vozidle systém VSA vyhodnocuje aktuální jízdní stav vozu a porovnává ho s požadavky řidiče. Pokud je odezva vozidla mimo předpokládaný rozsah (například pokud jsou síly působící při průjezdu zatáčkou větší než možnosti pneumatik), systém VSA automaticky zasáhne a sjedná nápravu. Systém je nastaven tak, aby zajistil stabilní a předvídatelné jízdní vlastnosti, ale aby přitom neomezoval potěšení z jízdy.

V případě přetáčivého chování (které může vést ke smyku) systém VSA přibrzdí vnější přední kolo, které stáčivý trend vyrovná. Na druhé straně, pokud je zjištěna nedotáčivost, systém VSA přibrzdí vnitřní kolo a sníží výkon motoru tak, aby se automobil vrátil zpět do požadovaného směru."

já si to obzvláť teď v zimě nemůžu vynachválit je to dobrý místo abych v oblouku vylít po diagonále zatáčku krásně vykroužim Úsměv (za doprovodu chrastění příbržďovaných kol Úsměv ) jde jenom o zvyk, máš nohu na plynu a ono si to samo ubírá Velmi šťastný
vypínám to jenom při rozjezdu do kopce (na sněhu) a když se potřebuju zavrtat na zasněžený pakrovací místo (nebo z něj vyjet)
v létě mi to do řízení kecá leda při prudkém rozjezdu, kdy prohrábnou kola nebo při jízdě na mokru když jedu v zatáčkách víc než bych měl Úsměv
   Návrat  
zam3k je teď offline  zam3k
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2010 , 14:45   Citovat  

kandik napsal:
mozna je to proto, ze to neni v cechach.
to Bitkar: presun kroutaku neni zadna veda, proste kdyz jedno kolo pribrzdis, dostane druhy o to vic. Samozrejme to asi je ztratovejsi nez samosvor.
System pribrzdovani ma mimo jine i BMW 335d....

Mam to taky ne svém bmw (E36 328i) a ASC-T systém skvěle funkuje je to dobrý
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2010 , 21:51   Citovat  

Dneska jsem viděl BESIP (ne že bych ho nějak extra bral), kde byl průjezd zatáčkou na kluzkém povrchu - Laguna při 40km/h šla bokem, Mercedes (divný srovnávat předohrad se zadohrabem) se stabilizací projel... Při 50km/h už žádný systém nepomohl a i Medvěd šel ven... Jak jsem psal výše - bohužel tohle si dost řidičů neuvědomuje... Ble
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 0:15   Citovat  

Ano, jenže my třeba s Martinem jsme lidi na polygonu v Pachfurthu učili zvládat auto v krizových situacích...

Je pravda, že pokud jsou podmínky "přijatelné" pak CTR7G porazí "starší dáma" v Golfu GTI se stabilizací, ale když přejdeme na krizovky na "limitu" tak tam Ti už žádná stabilizace nepomůže (stejně jako tomu Mercedesu) a záleží opravdu na tom, jak ve zlomku vteřiny zareaguješ...

A věř nebo ne, po našem jednodenním intenzivním kurzu byli účastníci schopni reagovat přiměřeně, protože si to vyzkoušeli, mě se pak dokonce dařilo jezdit s předokolou třicetimetrové řízené na vlhkém abrazivním asfaltu smyky jakoby to byla čtyřkola, tohle třeba mě osobně hodně pomohlo přesně odhadovat, kde je limit a posunout (spíš dodat jistotu) mě o něco dál...

A ono naučit se projet ani třicet metrů smykem na kluzkém povrchu není úplně jednoduché (dokonce ani se zadokolou, což by mohl potvrdit Loko a Pipka)... Když se naučíš zvládat tohle, dokážeš se i s autem bez stabilizace přiblížit k autu se stabilizací, ale musíš mít jasno co, jak, proč a kolik čeho...
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 15:12   Citovat  

Hellborn to spíš myslel tak, že ani elektronika neni všemocná. Bohužel si to plno lidí neuvědomuje a jezdí tak jako kdyby přestala platit fyzika; Nám stabilizaci, vona to zvládne... a pak jen rána ...
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 12:43   Citovat  

Dejf napsal:
Hellborn to spíš myslel tak, že ani elektronika neni všemocná. Bohužel si to plno lidí neuvědomuje a jezdí tak jako kdyby přestala platit fyzika; Nám stabilizaci, vona to zvládne... a pak jen rána ...

Přesně tak. Jednou se mi jeden kámoš dokonce chlubil, jak prej mu ESP blikalo celou cestu, jaká to prej byla jízda Tak to koukám!
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 13:02   Citovat  

Dejf napsal:

Přesně tak... Momentálně asi u dost řidičů platí "Mám zimní gumy a stabilizaci = můžu letět jako v létě..." Ble Pak přijde ta krizová situace,co popisuje Dany a papa ... Už jsem psal,že jako berlička to je (někdy) fajn,ale všemocná fakt není...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 14:33   Citovat  

Hellborn napsal:
Přesně tak... Momentálně asi u dost řidičů platí "Mám zimní gumy a stabilizaci = můžu letět jako v létě..." :? Pak přijde ta krizová situace,co popisuje Dany a :papa: ... Už jsem psal,že jako berlička to je (někdy) fajn,ale všemocná fakt není...

ja obcas jezdtim i bez stabilizace jako v lete. Ale jako v lete relativne vpohode jeste, coz znamena zimni ostrou jizdu pro radost :) zrovna vcera jsem si uzil na malo jetych cestach a par zatacek i bez rucky slo stylem RWD aut ;) a stabilizace neni treba k tomu :) konecne jsem si letos trosku ten blbej snih i uzil. Se stabilizaci by asi takova sranda nebyla - si nebudu honit nad tim,ze mi blika kontrolka :D nektery lidi jsou divny...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 15:00   Citovat  

Bitkar napsal:
ja obcas jezdtim i bez stabilizace jako v lete. Ale jako v lete relativne vpohode jeste, coz znamena zimni ostrou jizdu pro radost Úsměv zrovna vcera jsem si uzil na malo jetych cestach a par zatacek i bez rucky slo stylem RWD aut Mrk a stabilizace neni treba k tomu Úsměv konecne jsem si letos trosku ten blbej snih i uzil. Se stabilizaci by asi takova sranda nebyla - si nebudu honit nad tim,ze mi blika kontrolka Velmi šťastný nektery lidi jsou divny...

Vsak od toho tam mas to tlacitko "On-Off", ne? Proc by meli byt lidi hned divni?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 16:14   Citovat  

Bully napsal:
Vsak od toho tam mas to tlacitko "On-Off", ne? Proc by meli byt lidi hned divni?

protoze onanujou nad sviticim svetylkem stabilizace :) si to precti co psal strelec. A takovych lidi je dost. ...misto aby to vyply a bavili se doopravdy.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 20:43   Citovat  

Tak uzaviram tema. Pojistovna + odkup vraku mi daji nakonec plnou kupni cenu auta i s tim co jsem do toho vrazil hned potom, takze neztracim nastesti nic. Auto ma kupce za velmi dobrou cenu, takze i kdyz jsem tu neco s nekym resil, po dohode jsem to stejne nechal takhle. Oficialni expertizu pro zjisteni ev. technicke priciny nehody mi nechtel udelat nikdo, neoficialni prohlidkou se zjistilo ze rizeni neruplo, jenom poloosy, ale to asi az behem nehody samotne, kdo vi. Takze jde nejpravdepodobneji o shodu nekolika nestastnych udalosti v rade, co vedly az k tomuhle prusvihu: olej na vozovce, nove a zimni pneu, nezvladnute necekane ustreleni vozu- logicky kdyz k nemu doslo behem normalni klidne jizdy a ne pri rychle ostre jizde kdyz to clovek ceka. Nikdo mi nedava zadnou vinu, neporusil jsem zadny zakon, neprichazim o zadny bod ani neplatim zadnou pokutu.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 21:17   Citovat  

Bully napsal:
Tak uzaviram tema. Pojistovna + odkup vraku mi daji nakonec plnou kupni cenu auta i s tim co jsem do toho vrazil hned potom, takze neztracim nastesti nic. Auto ma kupce za velmi dobrou cenu, takze i kdyz jsem tu neco s nekym resil, po dohode jsem to stejne nechal takhle. Oficialni expertizu pro zjisteni ev. technicke priciny nehody mi nechtel udelat nikdo, neoficialni prohlidkou se zjistilo ze rizeni neruplo, jenom poloosy, ale to asi az behem nehody samotne, kdo vi. Takze jde nejpravdepodobneji o shodu nekolika nestastnych udalosti v rade, co vedly az k tomuhle prusvihu: olej na vozovce, nove a zimni pneu, nezvladnute necekane ustreleni vozu- logicky kdyz k nemu doslo behem normalni klidne jizdy a ne pri rychle ostre jizde kdyz to clovek ceka. Nikdo mi nedava zadnou vinu, neporusil jsem zadny zakon, neprichazim o zadny bod ani neplatim zadnou pokutu.
OK OK Honda
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 22:07   Citovat  

Bully napsal:

škola života, a ještě zadarmo, tak to máš pěknej dárek k vánocům OK OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
R.I.P. Type-R
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina