Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Omezovač a ničení motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 9:27   Citovat  

Ahoj,

můžete mi někdo dát důkaz, že se motor v omezovači ničí tak, že jde do kopru? Je mi jasné, že čím víc otáček, tím se motor "víc" opotřebovává...

A jaký je rozdíl pro motor 3 sekundy v omezovači nebo minuta v 7000 otáčkách(omezovač 7200 ot.) ohledně životnosti?

Pač už asi hodinu googlim, a nikde nebylo napsáno, že by motor v omezovači nějak brutálně víc trpěl než ve vysokých otáčkách. Díky

P.S Z vlastní zkušenosti vím, že jsem určitý motor ničil na jedničku a dvojku v omezovači docela dlouho(asi tak 20 hodin s přestávkami) a motor jezdí doteď a má natočeno přes 500 tisíc. A to nepočítám kolikrát jsem ho uvařil. Holt nezničitelný motor ze 120ky Je to tam.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 9:31   Citovat  

Když má motor správný a dostatek oleje, je ohřátý na provozní teplotu tak je to OK.
Navíc každý motor (zvlášť Honda) má minimálně 500-1000 ot. rezervu nad omezovačem.
Podle mne mu víc ubližuješ ježděním v 1500 ot./min.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 9:34   Citovat  

Ono když někdo nastavil na omezovač třeba D15B2 na 7200 tak asi věděli proč, když to přetočíš i když by tě to nemělo pustit tak tvoje ojniční šály a uložení kliky bude mít rádo. Š120 je něco jinýho než Honda

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 9:34   Citovat  

Rom: Mám právě ten samý názor.

Jen mě udivuje, že tady jeden člověk dal video, kde při rozjezdu drží delší dobu(pár vteřin) v omezovači a hned je nazýván hrozným ničitelem a že by si od něj auto nikdy nekoupili...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 9:37   Citovat  

sablos napsal:
Ono když někdo nastavil na omezovač třeba D15B2 na 7200 tak asi věděli proč, když to přetočíš i když by tě to nemělo pustit tak tvoje ojniční šály a uložení kliky bude mít rádo. Š120 je něco jinýho než Honda

Od toho tam ten omezovač je, žejo... Takže když mě ten omezovač nepustí tak to přece neničím. Ještě když má motor vyšší limity než ti povolí omezovač.

WendyCRX je teď offline  WendyCRX
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 9:43   Citovat  

Jen mě udivuje, že tady jeden člověk dal video, kde při rozjezdu drží delší dobu(pár vteřin) v omezovači a hned je nazýván hrozným ničitelem a že by si od něj auto nikdy nekoupili...[/quote]

A to ti jako příde normální drtit auto naprosto zbytečně v omezovači?? to mi hlava nebere Na tom videu je vidět kára co jede jak prase ale řidič s tím asi neumí jezdit...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 9:49   Citovat  

WendyCRX napsal:
Jen mě udivuje, že tady jeden člověk dal video, kde při rozjezdu drží delší dobu(pár vteřin) v omezovači a hned je nazýván hrozným ničitelem a že by si od něj auto nikdy nekoupili...

A to ti jako příde normální drtit auto naprosto zbytečně v omezovači?? to mi hlava nebere Na tom videu je vidět kára co jede jak prase ale řidič s tím asi neumí jezdit...[/quote]

Já neříkám, že mi to přijde normální. Sám jsem měl svoje auto jednou v omezovači...

Ale pokud mám auto 3 vteřiny v omezovači, tak se přece nic neděje, pokud to samozřejmě nedělám pořád.

A já se stále ptám jaký je rozdíl pro motor mít 3 vteřiny omezovač a nebo mít minutu 7 tisíc otáček(omezovač 7200).
Pořád všichni píšete jak se motor omezovačem ničí, tak čekám na odpověď...

josefosmy je teď offline  josefosmy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 9:56   Citovat  

A já se stále ptám jaký je rozdíl pro motor mít 3 vteřiny omezovač a nebo mít minutu 7 tisíc otáček(omezovač 7200).
Pořád všichni píšete jak se motor omezovačem ničí, tak čekám na odpověď...[/quote]

No jasně, že motoru více škodí ho držet minutu v 7000 ot. než 3s v omezovači...těch 200 ot. navíc už neni takovej rozdíl.

I tak je to ale celkem zbytečné řešit. Motor prostě vydrží dost dlouhou dobu ve vyskoých otáčkách, ale ani při závodu nebudeš přece točit třeba těch 7000 ot. minutu apod....natož v běžnym provozu... Úsměv

Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 12:50   Citovat  

v originál příručce k Accordu píšou, že se máš vyvarovat častému točení motoru do červeného pole, jinak můžeš poškodit motor. nic víc.
Konkrétně ti asi nikdo neodpoví.
Osobně hlavně nechápu proč se ptáš na 1 min na omezovači...

a se závodním motorem bych nic neporovnával, ten je stavěnej na jeden závod a pak GO.

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 13:23   Citovat  

jedinej rozdíl bych asi viděl v tom, že když bude točit 7000 konstantně tak se prostě točí... v omezovači tam musí být celkem rázy od toho jak jednotka vypína vstřikování/zapalování ne ? leda tohle. prostě hén-nic-hén-nic-hén-nic... snad mi rozumíte Velmi šťastný

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 13:34   Citovat  

gear napsal:
jedinej rozdíl bych asi viděl v tom, že když bude točit 7000 konstantně tak se prostě točí... v omezovači tam musí být celkem rázy od toho jak jednotka vypína vstřikování/zapalování ne ? leda tohle. prostě hén-nic-hén-nic-hén-nic... snad mi rozumíte Velmi šťastný

No právě jde o ty rázy, psal jsem to už na Hdnes k tomu příspěvku..ecu vypne vstřiky, otáčky klesnou, vstřiky zapne, ráz, motor se zase vytočí, vypnou vstřiky atd pořád dokola Smutný

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 13:37   Citovat  

sablos napsal:

Ono je to spíš obráceně, motor má největší rázy právě při podtáčení a tam vše co píšeš + ojnice rozvody atd. dostává největší "díl"
při přetáčení (bez ohledu jestli to má smysl) tak dokud se stíhají vracet ventily a netrhá se olejový film se nic hrozného neděje.

Jednoduše bych napsal, že podtáčením se ničí motor a přetáčením zkracuje životnost Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 14:10   Citovat  

Rom. napsal:
Ono je to spíš obráceně, motor má největší rázy právě při podtáčení a tam vše co píšeš + ojnice rozvody atd. dostává největší "díl"
při přetáčení (bez ohledu jestli to má smysl) tak dokud se stíhají vracet ventily a netrhá se olejový film se nic hrozného neděje.

Jednoduše bych napsal, že podtáčením se ničí motor a přetáčením zkracuje životnost Úsměv
tak s přetáčenim to už musiš bejt trotl abys třeba z roztáhlý 3ky vrazil 2ku a pustil spojku.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 14:15  Naposledy upravil Hellborn dne 17.2.2011 , 14:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

sablos napsal:
tak s přetáčenim to už musiš bejt trotl abys třeba z roztáhlý 3ky vrazil 2ku a pustil spojku.

Stačí mírný nezvyk - obzvlášť u aut s 6kvaltem... Když jsem poprvé řídil CTR 7g (a sám měl pětikvalt), tak mi moc nešla řadit pětka (hlavně díky kulise),tak se mi stalo,že se řadička sekla v kulise,když jsem jí tlačil moc na stranu nebo jsem trefil trojku (ale pro jistotu jsem spojku pouštěl opatně - přeci jen to nebylo moje auto). Podobně i prvních prá jízd v Accordu... Se stydím

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 14:15   Citovat  

Ono kdyz stojis na miste a drzis motor ve vysokych otackach, tak olej i voda se hodne zahriva a pri prehrati nastane problem. Pri jizde se chladi proudenim vzduchu. Prehraty olej ztraci svoje vlastnosti a hrozi zadreni, nic vic v tom nebude. Druha vec je, ze se pistni krouzky a steny valcu vic opotrevovavaji. Sam jsem to videl na mem CTR, kde jsem po 30tis km dolejval pomerne kvanta oleje, odhadem kolem pul litru na tisic km.

Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 14:24   Citovat  

Trotl ? Stačí lehká neopatrnost, nepřesnost v kulise, nebo prostě jen opotřebovaná táhla a je to. Už jsem takhle viděl EE8 kdy poměrně slušný pilot dal z vytočené čtyřky (8k rpm) trojku na místo pětky. A rozhodně to trotl není. Tehdy mne B16 mile překvapila, když těch 12k rpm přežila bez ztráty kytičky a dodnes drtí konkurenci na sprintech. Tehdy to odnesla jen lamela.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 14:31   Citovat  

Meethos napsal:
Trotl ? Stačí lehká neopatrnost, nepřesnost v kulise, nebo prostě jen opotřebovaná táhla a je to. Už jsem takhle viděl EE8 kdy poměrně slušný pilot dal z vytočené čtyřky (8k rpm) trojku na místo pětky. A rozhodně to trotl není. Tehdy mne B16 mile překvapila, když těch 12k rpm přežila bez ztráty kytičky a dodnes drtí konkurenci na sprintech. Tehdy to odnesla jen lamela.
dobře tak stát se to může, ale málokterý auto d15 apod se dostane na 4 v omezovači.ona honda zas nemá tak špatnou kulisu aby ses netrefil, mě se teda ještě nepovedlo dát ze 4 za 3 při řazení nahoru ale stát se to může.

WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 17:40   Citovat  

Ukazka toho co se stane kdyz se drzi dloooooooooouho v omezovaci na neutral.
Je to ale doba Smutný

Odkaz

Mazec je jak bouchnou saze apak zase ozije.

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 17:46   Citovat  

buhvi kolik tam bylo ceho nalityho .... Mrk

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 17:50   Citovat  

sablos napsal:
dobře tak stát se to může, ale málokterý auto d15 apod se dostane na 4 v omezovači.ona honda zas nemá tak špatnou kulisu aby ses netrefil, mě se teda ještě nepovedlo dát ze 4 za 3 při řazení nahoru ale stát se to může.

mě se povedlo dát u dodávky TD z 5 za 3..málo sem políbil pořádnej výtlem
a jak se mi to povedlo?
na 5 ve 3.200 to jelo cca 100km/h a docela to řvalo..moje honda řve za 2 a je tam 100
tudíž sem vytáhl pětku a říkám si,co dělám dyť je to dodávka a nikam už řadit nemůžu..
a jak sem viděl to kilo,fouknul sem tam za 3 pořádnej výtlem

pinduss je teď offline  pinduss
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 17:53   Citovat  

WickiMan napsal:
Je to ale doba Smutný

Odkaz

Mazec je jak bouchnou saze apak zase ozije.

Chudák malá Smutný

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 19:42   Citovat  

pinduss napsal:
Chudák malá Smutný

Jj, smutný video. Mám z toho stejný pocit jako kdyby tam bylo trápení zvířátek....
Takhle se můžou bavit jenom dementi a ten smích by tomu i odpovídal Velmi šťastný

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 20:01   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jj, smutný video. Mám z toho stejný pocit jako kdyby tam bylo trápení zvířátek....
Takhle se můžou bavit jenom dementi a ten smích by tomu i odpovídal Velmi šťastný

Tak u totalni havarky zkusili co to udela. Sam bych na to taky nemel zaludek, ale zase kdo vi, co tomu motoru navic jeste nebylo.
Trvalo to docela dlouho, zase ale zatopili motoru uplne od studena a ne kdyz uz byl poradne prohraty, potom to je urcite podstatne rychlejsi.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 21:31   Citovat  

Bully napsal:
Tak u totalni havarky zkusili co to udela. Sam bych na to taky nemel zaludek, ale zase kdo vi, co tomu motoru navic jeste nebylo.
Trvalo to docela dlouho, zase ale zatopili motoru uplne od studena a ne kdyz uz byl poradne prohraty, potom to je urcite podstatne rychlejsi.

No ale ohřál se rychle.... Velmi šťastný

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 21:40   Citovat  

WickiMan napsal:
Je to ale doba Smutný

Já tam žádný omezovač neslyším , omezovač by měl zasáhnout mnohem dříve a motor by neběžel tak jak běží nesouhlas

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2011 , 3:38   Citovat  

zas to tak neprozivejte nekdo odkouril nakej stoletej motor v bouracce Velmi šťastný ....
konec sveta z toho rozhodne nebude.

petr7 je teď offline  petr7
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2011 , 10:48   Citovat  

uz sem videl neco podobnyho a utocit to neslo timhle zpusobem s omezovacem ale tady se nejak nechladilo ne - to pak neni divu?

Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2011 , 14:47   Citovat  

josefosmy napsal:
Pořád všichni píšete jak se motor omezovačem ničí, tak čekám na odpověď...

No jasně, že motoru více škodí ho držet minutu v 7000 ot. než 3s v omezovači...těch 200 ot. navíc už neni takovej rozdíl.

I tak je to ale celkem zbytečné řešit. Motor prostě vydrží dost dlouhou dobu ve vyskoých otáčkách, ale ani při závodu nebudeš přece točit třeba těch 7000 ot. minutu apod....natož v běžnym provozu... Úsměv[/quote]

S tou 1 min. je to dost osemetne me nedela problem jet furt ve VTEC na dalnici dele nez 2 min a to nemluvim o VTEC pri zavodech tam ta dvojka frci pekne v 7000. Motor vydrzi hodne moc s doboru udrzbou. Vic dostava prevodovka...

axiszt je teď offline  axiszt
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2011 , 19:32   Citovat  

pinduss napsal:
Chudák malá Smutný

Honda ta se jen tak nevzdá :twisted:

capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2011 , 20:25   Citovat  

Rom. napsal:
Když má motor správný a dostatek oleje, je ohřátý na provozní teplotu tak je to OK.
Navíc každý motor (zvlášť Honda) má minimálně 500-1000 ot. rezervu nad omezovačem.
Podle mne mu víc ubližuješ ježděním v 1500 ot./min.

a to je jediný mínus u automatu, po městě točí max 3500ot/min (aby se dalo jezdit alespoň trochu podle předpisů), když to zprůměruju ta to vychází na cca 1900ot/min a to je na Honda krutý Tak to valím bulvy

jediný řešení je vyřadit na 1 a 2 pojistku na řazení a fungovat s tím jako s manuálem což pak ztrácí to kouzlo Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Omezovač a ničení motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina