Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Anonymous a Stop Vlade - co vy na to?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 15 z 18
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 20:08   Citovat  

Chamtivost není vlastnost peněz, ale lidí Úsměv
Chceš změnit lidi? No, snažili se mnozí, ale marně Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 20:42   Citovat  

Hlavator napsal:

iDnes Se stydím

" Třicetiletý šofér olomouckého Dopravního podniku podle svých slov na protest proti politickým elitám pokreslil nejméně 30 reklam na autobusech, které si před volbami 2010 pronajaly strany. Připisoval na ně slogany, v nichž politiky označoval za lháře, zloděje, korupčníky a prostitutky a maloval jim tykadla.

Nakonec ho udal kolega a Smetana skončil před soudem za poškozování cizího majetku. K trestnímu řízení se s nárokem na náhradu škody připojila ze tří stran, jejichž plakáty na autobusech byly (ODS, ČSSD a KDU-ČSL), pouze ODS a řidič jí musel zaplatit 15,5 tisíce korun.

Kromě toho mu soudkyně Markéta Langerová, manželka někdejšího poslance a lídra olomoucké ODS Ivana Langera, vyměřila 100 hodin obecně prospěšných prací, které ale Smetana na protest proti celému procesu odmítl odpracovat. "

Takze za pomalovani 30 plakatu zaplatil 15,5tis a dostal jako bonus od Langerovi manzelky / jinak kdo by to nevedel tak p.Langer totalne zruinoval ceskou policii OK / 100h prospesnych praci..neni tohle vysmech ceskemu obcanovi?

Jak to bylo s nezaujatostí soudkyně nevím - nikde jsem se nedozvěděl,jestli jí někdo namítal a když se nevyloučila,jestli to bylo přezkoumané. Takže to nechám stranou. Já bych se vyloučil. Byl by to výsměch,kdyby to soudil někdo jiný?

Ad čin a trest: Hodnotil bych to stejně - § 228 odst. 2 tr.zák.. Kdo mu dal právo ničit cizí věc? Nebo to snad bylo jeho? Počárám Ti auto a je to v pořádku? Nepřipojíš se s nárokem na náhradu škody, nebudeš chtít,aby mě soud potrestal? Jen proto, že něco je politické strany nebo státu,tak se to může ničit? Já v tomhle rozdíl nedělám, nezajímá mě čí ten majetek je. Není pachatele,tak nemá právo, s ním cokoli dělat.

Jinak navrhuju lidem nepodmíněný trest třeba i za krádež šamponu a pracího prášku.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 20:45   Citovat  

Minor napsal:
Chamtivost není vlastnost peněz, ale lidí Úsměv
Chceš změnit lidi? No, snažili se mnozí, ale marně Úsměv

Ámen, Minore! Vždycky bude chtít někdo mít víc než druhý,aby se měl lépe.
   Návrat  
Redy je teď offline  Redy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 20:57   Citovat  

OK, jasný signál skončit tuhle diskuzi. Kdyby se lidi snažili marně měnit druhé, tak pořád žijeme v jeskyni. Můj Ámen.
   Návrat  
Aceman je teď offline  Aceman
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 20:58   Citovat  

Presne tak a je jen na nas, jestli budeme sedet na zadnici, nebo pujdeme vzdelavat se, makat, atd. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 21:08   Citovat  

Základní příjem - dávka od státu, na kterou má nárok každý zletilý a která má zmírnit ekonomické rozdíly. Je to tak?
Pokud by byla stejná pro všechny, tak rozdíly nevyrovná, zůstanou stejné, takže pokud by měla vyrovnávat rozdíly,tak rovná být nemůže. Je to tak?

A vyvstává otázka,kde na ní stát vezme?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 21:19   Citovat  

Nemá pouze zmírnit ekonomické rozdíly ale také zbavit lidi pocity nedostatku, kdy se každý snaží být co nejdále od bodu kdy nemůže mít plnohodnotný život, čím víc peněz, tím větší jistota že nebudu já nebo mé děti na ulici v nějaké bídě, napsal jsem to srozumitelně?
Otázkou je spíše zda nejsme příliš pohlceni současným systémem a zda by to naopak nebyla drastická zátěž na zdroje. Pokud by se ale opravdu lidstvo (hlavně to západní) probudilo a dělalo vše pro udržitelnost, neměla by to být zátěž.
Kde na to stát vezme je nastíněno v dokumentu, v podstatě jde o jednu komplexní daň, kdy by se peníze vybírali od lidi ve stejné výši ve které by se jim následně vyplácela pokud jsem to dobře pochopil. Peníze by do jisté míry ztratily hodnotu a fatální moc kterou mají v dnešní době, byl by to opravdu jen prostředek směny.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 21:34   Citovat  

Redy napsal:
Nemá pouze zmírnit ekonomické rozdíly ale také zbavit lidi pocity nedostatku, kdy se každý snaží být co nejdále od bodu kdy nemůže mít plnohodnotný život, čím víc peněz, tím větší jistota že nebudu já nebo mé děti na ulici v nějaké bídě, napsal jsem to srozumitelně?
Otázkou je spíše zda nejsme příliš pohlceni současným systémem a zda by to naopak nebyla drastická zátěž na zdroje. Pokud by se ale opravdu lidstvo (hlavně to západní) probudilo a dělalo vše pro udržitelnost, neměla by to být zátěž.
Kde na to stát vezme je nastíněno v dokumentu, v podstatě jde o jednu komplexní daň, kdy by se peníze vybírali od lidi ve stejné výši ve které by se jim následně vyplácela pokud jsem to dobře pochopil. Peníze by do jisté míry ztratily hodnotu a fatální moc kterou mají v dnešní době, byl by to opravdu jen prostředek směny.

Tohle se mi nějak nezdá... Něco seberu a současně to samé vyplatím? A pokud by měla být od všech stejná,tak nemůže být tak vysoká, aby u někoho nečinila třeba 50% příjmu. A od nezaměstnaných se vybírá jak?
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 21:38  Naposledy upravil Hlavator dne 1.3.2012 , 21:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dGyKuEx2W0s#![/youtube]
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 21:38   Citovat  

Přerozdělování vybraného je jeden z ekonomicky nejztrátovějších počinů.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 21:42   Citovat  

Odkaz

Odkaz

Odkaz

Odkaz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 22:17   Citovat  

Není od všech stejná, závisí na příjmu. Od nezaměstnaných se bere ze základního příjmu. Nebude lepší se na ten dokument mrknout ať se tu nemusíme bavit o každém principu zvlášť Úsměv? je to tam celkem srozumitelně popsané.

Minor: a nerovnoměrné přerozdělování vybraného do menšího procenta obyvatelstva je jaký počin? Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 22:28   Citovat  

Redy napsal:
Není od všech stejná, závisí na příjmu. Od nezaměstnaných se bere ze základního příjmu. Nebude lepší se na ten dokument mrknout ať se tu nemusíme bavit o každém principu zvlášť Úsměv? je to tam celkem srozumitelně popsané.

Takže když vydělám víc, tak mi stát více sebere a dá mi méně... To už dělá na daních a sociálních dávkách už teď...

Nicméně někde jsem četl,že něčím podobným se zabýval i Marx a další..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 22:53   Citovat  

Sám si to musim trochu víc nastudovat, jak říkám bude lepší když se na to podívá víc hlav, ale v podstatě se to tam řešilo v podobě spotřeby, daň se nevybírá nějak plošně ale v závislosti na spotřebě, bude obsažena ve zboží. Člověk s vyšším příjmem zaplatí při spotřebě vyšší daň než člověk s nižším příjmem. Ale možná jsem nepostřehl všechny principy, je to docela obsáhlé.
Každopádně bych neřekl že v dnešní době funguje princip že čím víc vydělám tím víc mi stát sebere a efektivně použije..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 23:03  Naposledy upravil Hellborn dne 1.3.2012 , 23:19, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Redy napsal:
Sám si to musim trochu víc nastudovat, jak říkám bude lepší když se na to podívá víc hlav, ale v podstatě se to tam řešilo v podobě spotřeby, daň se nevybírá nějak plošně ale v závislosti na spotřebě, bude obsažena ve zboží. Člověk s vyšším příjmem zaplatí při spotřebě vyšší daň než člověk s nižším příjmem. Ale možná jsem nepostřehl všechny principy, je to docela obsáhlé.
Každopádně bych neřekl že v dnešní době funguje princip že čím víc vydělám tím víc mi stát sebere a efektivně použije..

Nefunguje,ale kdo zaručí,že tohle bude fungovat,když to bude na stejném principu... Dočetl jsem se,že na aljašce daní kvůli tomu jnak těžbu nerostných surovin. Už vidím,jak se víc zdaní těžba uhlí,tak cena energie poletí ještě výš...

Dobře, daň bude obsažena ve zboží, službách. Jak prodejce pozná kolik beru - budu ukazovat občanku a výplatnici? Nebo to bude podle druhu zboží (např. na TV 50cm bude dań 1%, na 150cm 50% nebo když přijedu na benzinu Accordem,tak budu mít benál za 50, se Swiftem za 30, i když stály oba stejně - jestli jo,tak beru hadičku a přecucávám... HaHaaa )? Budou pak bohatí kupovat více zdaněné zboží nebo se spokojí s nižším? Vyplatí se ho pak vyrábět,když nebude odbyt?
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 23:12   Citovat  

Redy napsal:

ale tak to v současnosti funguje, čím více vydeláš tím více ti sebere, bohužel s tím efektním použitím je to už horší...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.3.2012 , 23:37   Citovat  

Mám obavy,aby tenhle systém nepodporoval nezodpovědnost a vyčůranost (byť celkem krátkozrakou) jako ten v současné době.

My jsme chtěli dítě a chtěli jsme ho přivést do rodiny - manželství, tak jsme se rozhodli a zvážili,jestli to zvládneme. Bubáci šuk jak veverky a berou dávky (které někdy převyšují můj plat i s mateřskou a my na žádnou dávku nárok nemáme - to je konstatování,nepotřebujeme,promysleli jsme si to). Pokud nejsou rodiče oddáni,tak má svobodná matka nárok na vyšší dávky, pokud je vyčůraná,tak otce ani neuvede a dávky v čistém byly před asi 3 lety nad úrovní průměrné mzdy v hrubém. Poslední varianta je z dlouhodobého hlediska krátkozraká,protože dávky skončí,ale spotřeba dítěte poroste a nikdo nezaručí,že spolu otec s matkou budou a pak je problém s výživným... A teď tu bude dávka,na kterou bude mít nárok každý po dosažení zletilosti... to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 8:25   Citovat  

Myslím že nefunguje ani ten systém že pokud víc vydělám tak na mě víc vyberou..maximálně když se někde zjistí že jsem prachatej tak mi uměle nastaví cenu výš...možná že jsou tam nějaký daně pro bohatší, ale v poměru s chudším obyvatelstvem to bude tipuju dost směšný, jinak by se v americe tolik nediskutovalo mnohem větší zdanění bohatých. Budu se muset na ten dokument a vůbec na ty články jak to probíhá podívat ještě jednou, jestli je to na principu transparentnosti a opravdu se nějak ukazuje výplatnice nebo jak to tam bylo myšleno. Navíc pokud si chce někdo ekonomicky zacvičit tak něco podobného zkoumá i řada ekonomů u nás, jmenuje se to ekonomická reforma. Zatím je to ve fázi těžko stravitelné pro běžného občana, takže zde přikládám pdf dokument který má 74stránek tudy odkaz kdo bude chtít mrkněte na to. V podstatě to funguje na podobném principu zbavit peníze jejich fatální moci a vrátit jim pouze směnnou funkci. Těžko bude takový systém plodit nějakou razantní vyčůranost jako v dnešní době pokud budou peníze v této formě a odpadne nutnost jejich střádání jinak ulice.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 9:17   Citovat  

Jo, diskutuje se o vyšším zdanění bohatých,aby měl stát peníze. Možná lidem dojde,že žít na dluh není normální a můžu si dovolit jen to,na si vydělám a našetřím. Peníze samy o sobě moc nemají,ale lze si za ně moc koupit, čímž se opět dostanu k člověku - pokud by nemyslel na sebe,své "přežití",tak by se moc a vliv za peníze koupit nedaly (Má bohatý podnikatel moc nad policajtem při silniční kontrole, protože má prachy? Na čem to bude záležet? Na penězích nebo na člověku? Peníze z kapsy do kapsy samy nepřelezou,někdo je musí vytáhnout a někdo si je musí do kapsy strčit...). Proč lidi chtějí peníze? Aby se mohli mít dobře,aby si mohli koupit,co zrovna chtějí nebo ne? A čím víc mají,tím víc chtějí. Jak ten systém odstraní poměrně jednoduchý výpočet - mám víc peněz, můžu je vyměnit za více věcí? Jak dosáhnou toho, že nebudu muset šetřit,abych si mohl něco koupit? Přijdu za státním úředníkem a řeknu mu,že si chci koupit větší byt,ať mi na něj stát dá nebo jak nebo mi koupí novou TV,když mi stará odejde?

Na dokument jsem kouknul jen na některé kapitoly, celé to číst nemám teď čas - třeba důchod podle návrhu 100% nejvyššího výdělku za posledních 10let,ale max dvojnásobek min. mzdy. Pokud to vezmu na dnešní,tak by max. důchod byl asi 16tis. bez ohledu na předchozí příjmy. Jaký je rozdíl oproti dnešnímu systému, kdy člověk,který bral cca 20čistého má důchod asi 14tis. a člověk,který bral 70tis. má důchod 20tis.? Jeden si polepší na úkor druhého - nepsal jsi někde vpředu,že "někdo zbohatl na úkor druhého a že to je špatně"? Jak to,že zbohatnutí je špatně,ale sebrání peněz jednomu a předání druhému ne? to mi hlava nebere

Zákonodárce lid (ne že bych s neodborností poslanců nesouhlasil): Zákony schvaluje lid v referendu - moc by mě zajímalo,jak by lid v referendu schvaloval nový občanský zákoník s jeho více než 3.000 §§...

Soudy: Soudcem nemůže být člověk,který nebyl Xlet v advokacii. No nazdar... 99% z advokátů,kteří se stanou soudcem nebo státním zástupcem je katastrofa, protože VŮBEC netuší, jak řídit jednání, jak zpracovávat spisy atd. Ty práce jsou v našem systém naprosto diametrálně odlišné. Advokát si do žaloby,odvolání apod. může nablít,co chce a soud se s tím musí vypořádat, i když se to vůbec nevztahuje k případu,ale soud musí rozhodnutí pořádně odůvodnit a to advokáti neumí a musí se to učit a znám případy,kdy se jim to ani po 10letech nepodařilo.

Státní zástupce je povinen v případě, že se dozví skutečnosti neslučitelné se zákonem zahájit neprodlené stíhání i jiného státního zástupce bez ohledu na jeho funkční zařazení ve Státním zastupitelství a to tak, že své důvody pro zahájení trestního stíhání jiného státního zástupce přednese předsedovi příslušného Krajského soudu, který posoudí důvodnost zahájení takového stíhání. Myšlenka zajímavá, ale jak může posuzovat důvodnost zahájení trestního stíhání vedoucí orgánu,který bude rozhodovat o vině? to mi hlava nebere

Vězení: Vězni budou povinně makat (souhlas - ale co budou dělat,aby to bylo prospěšné?) a platit náklady za své uvěznění. Ví autor toho textu, že vězeň za pobyt za vězení platí ubytování a stravné i dnes? Se stydím
Edit: Aha, autor je Ing.,tak mi mnohé vysvětluje... HaHaaa
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 11:13   Citovat  

uplne by stacilo, kdyby na ty vyfik.ndace co politici vymejslej byly referenda, zda to lide chteji , i nevzdelanej clovek vi ze nechce platit za navstevu lekare, predepis, leky, pobyt v nemocnici, operaci ..a zdravotni pojisteni soucasne.... Mrk

tak bych mohl pokracovat do aleluja, pokud nekdo tohle nevidi, tak je mi ho uprime lito KO

nehlede na to ze mam pocit, ze ... uroven spolecnosti se pozna podle toho, jak se dokaze postarat o nemohouci členy, vezmu li v potaz pouze duchodce.... nemyslim si ze prijem 7 tisic mesicne, kdyz plati 6 tisi najem i s poplatky je znakem nejake vyspelosti..... Nebejt deti tak muzou jit bydlet pod most,

snazil jsem se k tomu nevyjadrovat proto ze me to neskutecne vytaci ...... pak si ty prasata za statni prachy nakupujou kancelare, auta, baraky.... a my, muzem sedet a cumet na to jak, rodice kteri celej zivot pracovali pro super system nemaj co do huby KO
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 11:19   Citovat  

a k tem ..... nepřizpůsobivý parazitum ....... nechapu jak nekdo kdo, se neumi podepsat a nikdy nepracoval muze brat socialni davky z prumeru pracujicich lidi ..... to uz se mi opravdu otevira kudla v kapse
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 11:24   Citovat  

jen aby bylo jasno, neztotoznuju se ani s anonymous, jejich manipulativni videa me dost unavujou.... myslim ze kazdej zdravej clovek kterej ma trosku nacionalisticke smysleni zadne anonymous nepotrebuje......

nicmene pokud jejich boj k necemu povede, budu jim drzet palce ...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 13:35   Citovat  

Anonymous nikoho neprotezuji,nikoho neuprednostnuji,nikomu nedelaji reklamu...jen rikaji,ze co se deje je podle nich spatne..
   Návrat  
mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2012 , 16:08   Citovat  

Trošku to tady odlehčím Velmi šťastný
tudy odkaz !
   Návrat  
Vergas je teď offline  Vergas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2012 , 21:45   Citovat  

Možná už jste to viděli, i tak to sem ale dávám. odkaz
   Návrat  
mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.3.2012 , 10:40   Citovat  

tudy odkaz !
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.3.2012 , 10:49   Citovat  

Kdyby nekdo chtel tak V pze muzu dat 2ks masek..vali se mi doma nanic..objednnal sem hned 3 aby se to vubec oplatilo..jednu si nechavam..tu moji ode mne vydyndal tenkrat manik na protest proti acta..cenovka 150kc/ks Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.3.2012 , 10:50   Citovat  

Jinak doufam,ze zmeny dozadujici se obyvatelstvo se dostavi 15.3 na Vaclavak Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.3.2012 , 21:08   Citovat  

Velmi šťastný proste se mame asi dobre..potrebujem vic Kalousku aby nam casteji rikali,ze se mame jak prasata a posilali nam slozenky na zaplaceni statniho dluhu OK

par tisic lidi bylo..a treba je to jen zacatek..

nejlepsi je ze sem potom doma ze zvedavosti dal Tv H.ovna jestli se tam aspn zmini a je fakt,ze sem asi o prvni minuty prisel tak pokud to tam nebylo tak hold jsou asi mnohem dulezitejsi a zajmavejsi zpravy,nez ze se par tisic lidi seslo vyrvavat na namestich Mrk

nezbyva nez podekovat tem co dokazou rict tam venku to co si mysli o tom bordelu tady..ostatnim nezbyva nez poprat krasny a bezstarostny zivot Mrk

Odkaz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2012 , 12:51   Citovat  

Tak jsem si včera taky užil běžný život pracujícího lidu, který se nemůže dostavit a obskakoval jsem mezitím mocipány Velmi šťastný škoda že tak málo lidí zajímá co se kolem nich děje a předem hází flintu do žita, že se stejně nic nezmění a radši sedí doma a dumají, kde vezmou peníze na složenky, nájem, hypotéky, jídlo, rodinu apod. Každopádně bez podpory v ulicích nebo s podporou, dlouho tenhle stav nevydrží a tak jako tak to popadá jako domeček z karet...doufejme, že lidi vezmou rozum do hrsti a nevznikne z toho nějaká zmatená anarchie
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Anonymous a Stop Vlade - co vy na to?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina