Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
TypeR.cz Racing team - Honda Civic EP3, FN2, AttackGTR
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 9
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 16:22   Citovat  

Teď jsme na cestě do Brna...
dopoledne proběhl úspěšně test 8G na okruhu v Mostě... Na ojetých pneu Falken jsem dal lehce pod 2min, z auta odpadl jen kryt poloosy a ten večer přidĕláme. Stejnĕ musíme všechno projít a zkontrolovat, bude lehká noční což není tento týden žádná výjimka...
Zítra pojede vytrvalostní závod jak 7G tak 8G, já pojedu první stint s 8G a poslední s 7G tak budu mít přímé porovnání, zatím se ale 8G tváří lépe než jsem čekal a je pro mě příjemným překvapením. Velmi dobře funguje podvozek, vyvinout pro 8G podvozek s integrovanou pružnou nebylo ani jednoduché a ani levné, nicméně výsledek předčil mé očekávání a stalo to za to... Podvozkove to funguje neskutečně....

20121019_153615.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20121019_153615.jpg, 2.94 MB

20121018_151358.jpg

20121018_151358.jpg, 3.19 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
petrp je teď offline  petrp
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 16:47   Citovat  

Nádhera, at' se daří... Honda
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 17:02   Citovat  

Klobouk dolu za takovou praci. A hodne stesti zitra! je to dobrý
   Návrat  
Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 17:33   Citovat  

Moc hezky danny. Typer.cz jsem zacal sledovat jeste nez jsem poznal honda.club.hodne uspechu s ctr 8g. Jinak jaka je vzadu teda naprava viceprvek na zakazku ? Byla by fotka ? Moc pekny danny
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 17:49   Citovat  

Dany good job!
Fandim a prajem uspesne jazdy s obami autami. Ked hovoris, ze podvozok 8G sa tvari lepsie, nez si cakal... super praca na jeho vyladeni... je to dobrý
Skoda ze s nimi nejdes zajtra na Sk ring... HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 19:17   Citovat  

Dany: potkat tyhle dva bělásky na silnici tak se snad vybourám šuk

rozepiš se víc o zadní nápravě, ukaž svoje umění Úsměv
   Návrat  
Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 22:20   Citovat  

z jakého důvodu jezdíte semislick místo slicku?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 23:00   Citovat  

Tomas Civic napsal:
Moc hezky danny. Typer.cz jsem zacal sledovat jeste nez jsem poznal honda.club.hodne uspechu s ctr 8g. Jinak jaka je vzadu teda naprava viceprvek na zakazku ? Byla by fotka ? Moc pekny danny

Zadní náprave je sériová, jsou jen zakázkové tlumiče tak, aby byla pružina na tlumiči... Když budeš hledat tady na fóru, jsou ty i fotky těch tlumičů...

Podryx napsal:
z jakého důvodu jezdíte semislick místo slicku?

Protože to tak je v předpisech, jinak bychom museli do jiné kategorie...
   Návrat  
Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.10.2012 , 9:32   Citovat  

A jak se na ty zadni naprave dela geometrie kdyz je teda tuha?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.10.2012 , 21:50   Citovat  

Tomas Civic napsal:
A jak se na ty zadni naprave dela geometrie kdyz je teda tuha?

Musí být člověk šikovnej, vymyslet to a je to... A český člověk vymyslí všechno Velmi šťastný ...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 10:18   Citovat  

Tak jsme doma, auta byla dobrá a rychlá, řidiči výborní... Určité zklamání je, ale převládá optimizmus a pozitivní nálada...

CTR7G ... 1. místo ve třídě, celkově 2. místo v sezóně
CTR8G ... 5. místo ve třídě (tentokrát startovalo myslím 11 aut ve třídě)

Posádka CTR7G:
Petr, Kaufi, Jirka, Dany

Posádka CTR8G:
Dany, Loko, Jarda, Petr

Podrobnosti, videa, fotky doplním, jakmile se k tomu dostanu...

20121021_095641.jpg

20121021_095641.jpg, 2.24 MB

20121021_095702.jpg

20121021_095702.jpg, 1.71 MB
   Návrat  
petrp je teď offline  petrp
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 10:43   Citovat  

Gratulace Honda
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 12:39   Citovat  

zeptam se blbe, ale co to jsou porad za zavody? Nemam prehled a ani jsem nevedel ze se vlastne "porad neco jede" Úsměv
To jsou ty Le Most, Le Brno...?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 12:49   Citovat  

Gratulacia celemu timu. je to dobrý
Nebyt technickych problemov, je to na celkove vitazstvo... Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 12:51   Citovat  

FastCivic napsal:
zeptam se blbe, ale co to jsou porad za zavody? Nemam prehled a ani jsem nevedel ze se vlastne "porad neco jede" Úsměv
To jsou ty Le Most, Le Brno...?

Tu najdes vsetko: tudy odkaz Mrk
   Návrat  
Slivka je teď offline  Slivka
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 13:33   Citovat  

Veľká gratulácia celému tímu přátele
Skvelá práca chlapci je to dobrý
Držím palce na ďalšiu sezónu a dúfam, že sa na nejaký pretek prídem pozrieť aj osobne. Je to tam.
   Návrat  
LastV8 je teď offline  LastV8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 18:01   Citovat  

parada chalani...drzim palce...jazdim serial Time Attack na Slovakiaringu (2. miesto v sezone, v triede), takze plne rozumiem vasim pocitom Úsměv je to super, ked sa dostavi vysledok tvrdej driny...len tak dalej....
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 22:36   Citovat  

FOTOALBUM ... tudy odkaz

DSC_0016.JPG

DSC_0016.JPG, 1.95 MB

DSC_0026.JPG

DSC_0026.JPG, 1.97 MB

DSC_0056.JPG

DSC_0056.JPG, 1.66 MB

DSC_0109.JPG

DSC_0109.JPG, 1.95 MB

DSC_0117.JPG

DSC_0117.JPG, 1.92 MB

DSC_0160.JPG

DSC_0160.JPG, 2.05 MB

DSC_0241.JPG

DSC_0241.JPG, 1.95 MB

DSC_0264.JPG

DSC_0264.JPG, 1.83 MB

DSC_0288.JPG

DSC_0288.JPG, 1.95 MB

DSC_0324.JPG

DSC_0324.JPG, 2.03 MB

DSG_0830.jpg

DSG_0830.jpg, 1.75 MB

DSC_0364.JPG

DSC_0364.JPG, 1.91 MB

DSG_0874.jpg

DSG_0874.jpg, 1.83 MB
   Návrat  
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 22:42   Citovat  

Jsou tyto závody přístupné veřejnosti? Že bych se zajel podívat až budete příště na masarikaci.
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 22:44   Citovat  

gratulace kluci
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2012 , 23:03   Citovat  

Gratulace !!
Hezký fotky Úsměv
Vyšlo vám hezký počasí, tady byla celý víkend pěkná mlha
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 8:13   Citovat  

Tady je můj start s CTR8G a souboje o pořadí ...

A tady pak pár soubojů na konci závodu, kdy jsem dojížděl do cíle s CTR7G ...

Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 22:47   Citovat  

Dany napsal:
Tady je můj start s CTR8G a souboje o pořadí ...

A tady pak pár soubojů na konci závodu, kdy jsem dojížděl do cíle s CTR7G ...

Super jazdy Dany! je to dobrý
Chudaci chlapci, musi to byt pre nich frustrujuce, ked sa s nimi takto zahravas. Predbehnes, nechas sa obehnut a zase im to nandas... HaHaaa

Neviem preco ale stale sa mi zda, ze mas 7G "viac v ruke" si s nim zrejme viac zzity ako s novym 8G. Mr. Green
Mohol by si napisat par riadkov o porovnani oboch generacii? Uz po skompletovani si hovoril ze 8G Ta prekvapilo, ze je lepsie nez si si myslel. Ake je teda ich vzajomne porovnanie?
   Návrat  
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 22:50   Citovat  

Gratulace je to dobrý Hlavne k odvedeny praci a vysledkum, 7g uz znas takze vysledek se dal ocekavat, ale 8g me prijemne prekvapilo je to dobrý
   Návrat  
maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 22:51   Citovat  

varuj napsal:
Super jazdy Dany! je to dobrý
Chudaci chlapci, musi to byt pre nich frustrujuce, ked sa s nimi takto zahravas. Predbehnes, nechas sa obehnut a zase im to nandas... HaHaaa

Neviem preco ale stale sa mi zda, ze mas 7G "viac v ruke" si s nim zrejme viac zzity ako s novym 8G. Mr. Green
Mohol by si napisat par riadkov o porovnani oboch generacii? Uz po skompletovani si hovoril ze 8G Ta prekvapilo, ze je lepsie nez si si myslel. Ake je teda ich vzajomne porovnanie?

Dany nějaké porovnání určitě připravuje, bude to zřejmě obsáhlé proto si na tom dáva záležet a napíná nás Úsměv
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 23:04   Citovat  

No 5 dni po zavodech a ARC jeste ani nema vysledky na strankach, to je fakt bida Smutný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 23:10   Citovat  

Já něco napíšu, ale poslední měsíc se jelo opravdu nadoraz a potřebuju si i já trošku oddechnout... Stres a únava se projevila i při závodech, ale naštěstí ne až tak moc Úsměv
To 8G mi spíš méně sedí, nedá se říct, že bych ho měl méně v ruce myslím, jen s ním je prostě menší zábava a nebavilo mě to s ním jako se 7G Smutný
Nicméně start a úvodní předjíždění jsem si užil HaHaaa To zábava byla, ale jakmile jsem předjel ten střed pole a jezdil sám, nebylo to tak zábavné...
Ale já to rozepíšu a dám dohromady, jen mě prosím nechte vydechnout...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 23:14   Citovat  

Dany napsal:
Já něco napíšu, ale poslední měsíc se jelo opravdu nadoraz a potřebuju si i já trošku oddechnout... Stres a únava se projevila i při závodech, ale naštěstí ne až tak moc Úsměv
To 8G mi spíš méně sedí, nedá se říct, že bych ho měl méně v ruce myslím, jen s ním je prostě menší zábava a nebavilo mě to s ním jako se 7G Smutný
Nicméně start a úvodní předjíždění jsem si užil HaHaaa To zábava byla, ale jakmile jsem předjel ten střed pole a jezdil sám, nebylo to tak zábavné...
Ale já to rozepíšu a dám dohromady, jen mě prosím nechte vydechnout...

No dobre, tak mas na oddych k dobru este dnesnu noc... Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.10.2012 , 13:14   Citovat  

Na poslední závody do Brna jsme se připravovali s jasným cílem, poprat se o vítězství… Existovala sice už jen matematická a upřímně i docela málo pravděpodobná možnost, že bychom dosáhli na celkové vítězství ve skupině, ale ani dílčí vítězství není k zahození… Tomu se podřídilo vše…

Situaci trošku zkomplikovalo, že jsme urychlili stavbu závodního CTR 8G, tudíž posledních pár týdnů jsem byl ve velkém stresu (dodělat auto, sehnat pro něj řidiče, vše zařídit, udělat strategie, nastavit auto,…) a navíc jsem měl za sebou několik nočních, abychom auto opravdu stačili připravit. Nakonec 8G ve čtvrtek sjelo z geometrie a vypadalo použitelně, takže bylo s konečnou platností rozhodnuto, že pokud vydrží (a podaří se auto nastavit) v pátek dopoledne na testovacích jízdách v Mostě, pojedeme do Brna s oběmi závodními auty…

V pátek ráno 19.10. bylo CTR 8G v Mostě připraveno na první ostré km, nastavování mi sice dalo víc práce, než jsem čekal, auto se chovalo úplně jinak než 7G a tudíž bylo třeba vše zkusit znovu, ale po hodině testů se začínalo vše ubírat správným směrem a já začínal tušit, že to je dobré auto… Chvílemi jsem měl pocit, že auto je dokonce rychlejší a klidnější než závodní 7G…
Po dvou hodinách nastavování a testů, jsem byl s výsledkem docela spokojen a protože nás již tlačil čas, do 19h jsme museli být s auty na přejímkách v Brně, auto si vyzkoušeli ještě všichni piloti, naložili jsme auto a hurá do Brna…

Bylo to sice těsné, ale přejímky se stihly, 8G se ještě večer v boxu kompletně prohlédlo, dotáhlo a hurá na večeři… Tam se probrala taktika, stopa, určilo se pořadí… Aby si auta při servisu nepřekážela, upřednostnilo se 7G, které jelo optimální strategii na 5 zastávek, a 8G jelo alternativní strategii na 6 zastávek, tím jsem spočítal optimální míjení v boxech Úsměv a sám jsem si vzal zkrácený první úsek s 8G, abych ověřil zda vše funguje správně, a potom až poslední úsek se 7G, abych mohl být celou dobu v boxu a pomáhat řídit servisy…

CTR7G:
1. stint … Petr
2. stint … Kaufi
3. stint … MAN
4. stint … Kaufi
5. stint … MAN
6. stint … Dany

CTR 8G:
1. stint … Dany
2. stint … Loko
3. stint … Jarda
4. stint … Petr
5. stint … Loko
6. stint … Jarda
7. stint … Petr

V Brně nás ráno přivítalo teplé počasí s mlhou, která ale ještě před startem zmizela, bylo tedy naprosto optimálně a dnes s odstupem času vidím, že jsme si vybrali poslední krásný víkend, při pohledu ven a na teploměr se mi ani nechce věřit, že to není ani týden rozdílu…

Start proběhl bez problému a já s 8G se začal prokousávat kupředu startovním polem, neboť jsme jako již letos tradičně, dostali startovní místa až skoro na konci startovního pole… Petr s 7G se prokousával pomaleji, jeho základní úkol byl vydržet na trati co nejdéle a bez problémů přivést auto do cíle. Zatímco já v první polovině stintu zkoušel, co auto umí a vydrží, abych ve druhé polovině trošku zvolnil, nechtěl jsem auto uhnat a upřímně to byly i nuda, když jsem před sebou ani za sebou nikoho neviděl Úsměv

Auto jsem předával z prvního místa ve třídě se slušným náskokem asi po hodině závodu, vše fungovalo bez problémů, bohužel ihned po výměně jsme o náskok přišli, neboť Lokovi hned ve druhém kole došel benzín Smutný Tady se ukázal první problém s 8G, zatím co 7G po odlití normálně dále jede a se sníženými otáčkami motoru můžete jet klidně ještě 3 kola, 8G už Lokovi prostě auto nechytlo, museli ho dotáhnout do depa a ačkoli se natankovalo 46litrů (něco v nádrži tedy bylo) auto nedokázalo samo dojet, toto okamžitě změnilo strategii tankování 8G a dále se tankovalo pro jistotu již každou výměnu pilota. Tento problémek nás stál 3kola a auto se propadlo z prvního na 9 místo ve třídě…

7G zatím jelo bez problémů a Petr vydržel na trati opravdu dlouho, čímž položil základní kámen k pozdějšímu úspěchu. Předával tuším na 3. místě Kaufimu, který za to naopak vzal hned od začátku a začal rychle dotahovat čelo třídy... V tu chvíli mělo technický problém zatím vedoucí Clio (jak v závodu, tak i průběžně v seriálu) a po opravě se propadlo na 9 místo ve třídě, tudíž se boj o celkové vítězství otevřel a zdramatizoval, pokud bychom my vyhráli v posledním závodě a toto Clio nedojelo lépe než šesté, byli bychom my celkovými vítězi…

Střed závodu proběhl celkem klidně, 7G se díky strategii více zastávek v boxech střídavě propadávalo z čela, aby ho následně nejrychlejšími časy ve třídě úspěšně dotahovalo… Ano je to riskantní agresivní strategie, která nám zase nemusela vyjít, ale jezdit prostě na „hyenu“ tak, jak to dělala Clia, se nám prostě nechtělo. Clia držela kontakt jen díky tomu, že jela pouze na 3 zastávky s tankováním, protože průměrná ztráta na kolo byla okolo 5s u těch rychlejších až 15s u těch pomalejších…

8G se také pod taktovkou Loka, Jardy a Petra, který obstojně zvládl přesedlání ze 7G, úspěšně dralo kupředu a v polovině závodu vypadalo reálně třetí místo… Bohužel po 6 hodinách závodu dorazila druhá nečekaná rána Smutný v podobě sjetých předních destiček až na plech… Tohle bych nikdy nečekal, neboť zrovna zde jsem použil naprosto osvědčený setup několikrát vyzkoušený na 7G, kde vydrží bez problémů 16hodin !!! Dodnes nevím, kde je problém a desky jsou už poslané do výzkumného oddělení, protože mě se nezdá, že by 150kg rozdílu v hmotnosti takto moc zkrátilo jejich životnost a doufám v prokázání nějaké „zrovna špatné“ série, či něco podobného…

Nicméně výměna destiček, ačkoli jsem se s Petrasem snažil (desky měly něco kolem 150 stupňů), nám nějaký čas trvala a auto ztratilo další neplánované kolo a kousek, jak se později ukázalo, to 8G chybělo právě na vytoužené stupně vítězů…

7G před poslední výměnou mělo náskok jednoho okruhu a díky výjezdu safety caru výměnou řidičů neztratilo tolik, kolik by Clia potřebovala. Přebíral jsem tedy auto do posledního úseku na prvním místě, jenže díky problémům našeho 8G se již náš největší soupeř prodral na pátou příčku, která mu k udržení celkového prvního místa v seriálu stačila…
Mým úkolem v posledním úseku tedy bylo na již téměř sjetých pneu krotit vášně s dovést auto na prvním místě, no a doufat, jestli se problémy našeho soupeře neobnoví…

V posledním kole se ještě z našeho auta vytekla nějaká provozní kapalina, vypadalo to na olej, tak Petr necelé dva kilometry před cílem auto odstavil, protože tento problém již nemohl mít vliv na umístění auta (možná se auto propadlo z 5. místa na šesté, ale zatím nějak výsledky oficiální nemám) a bylo by nesmyslné riskovat následné výraznější poškození… Při následné zběžné prohlídce auta nebylo nalezeno přesně místo odkud olej vytekl, ale vypadá to na vyfouknuté gufero na klice, v motoru zůstalo oleje ještě nad spodní riskou…

Ke konci závodu jsem se bavil závoděním a už nebylo v mých silách nějak zásadně zrychlit a ohrozit tak nejrychlejší čas Kaufiho z druhého stintu (navíc díky větší účasti byl docela hustý provoz na trati a i slibně rozjetá kola byla zmařena třeba jen předjížděním někoho o kolo), ale souboje jsem si užil a hlavně auto jsem do cíle dovezl pohodlně na prvním místě ve třídě, čímž jsme konečně doufám prolomili prokletí letošní sezóny…

Je třeba poděkovat celému teamu za zvládnutí náročných závodů a Petrasovi za ty noční, co se mnou při přípravě 8G strávil, i na něm se únava projevila…
No a v neposlední řadě všem jezdcům, kterým je třeba poděkovat za ukázněnost a respektování mých pokynů… A musím se jim omluvit, že jsem na ně někdy i řval Úsměv

Rozbor a časy na kolo jsou u mě .. tudy odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.10.2012 , 17:02   Citovat  

Pokud bych měl teď rychle a jednoduše zhodnotit sezónu, byla dobrá Úsměv ...

O vítězství nás nakonec nepřipravilo ani tak to častější tankování, protože jsme byli neskutečně rychlí HaHaaa ale spíš ta smůla na SK ringu. Auto bylo spolehlivé a rychlé...

Takže pro příští rok si musíme hlavně zodpovědět otázku co všechno pojedeme, a pokud pojedeme vytrvalostní závody, tak jestli pojedeme styl "hyena", jako ta Clia a další - tedy s velkou nádrží, pomaleji kroužit a těžit z menšího počtu zastávek, nebo zase styl "dravec" - tedy jen pořešit odlévání catch tankem (tím dostat z nádrže o pár litrů navíc) a jezdit na limitu s větším množstvím zastávek...

U mě to je jasné, miluji FUN RACE faktor a než kroužit, to radši budu bojovat jako lev o pozice a předjíždět jedno auto za druhým, abych tu ztrátu z tankování dohnal :twisted:
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
TypeR.cz Racing team - Honda Civic EP3, FN2, AttackGTR
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina