Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký podvozek na CRX ED9 ?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 11:47   Citovat  

Maggoth napsal:
To se máme na co těšit Úsměv

Já si myslím, že CRXáři, co vědí a už poznali jak se zadní náprava chová a mění svojí geometrii při jízdě, budou vědět proč jsem to takhle napsal.

Nejlépe je vidět a poznat kinematika a proměnnost geometrie zadní nápravy na naprosto sériovém a originálním podvozku Céra.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 11:56   Citovat  

Je to spíš k tomu začátku tématu, ale musím se vyjádřit k tomu AP. Máme ho na civicu už asi 3,5 roku, má naježděno po Praze něco přes 60 tisíc a ten podvozek je furt v hodně dobrým stavu. Auto s ním sedí v zatáčkách perfektně a je krásně čitelný a hlavně není přehnaně tvrdej, takže na denní ježdění úplně ideální. Po těch letech se na něm objevuje decentní povrchová koroze, ale štelovat se dá furt, stačí dráťákem přejet a namazat něčím (já používám sprej od Valvoline) a je s ním potom práce jako první den při nasazování. Jezdíme ho all season, na zimu se šteluje auto nahoru, na jaře zase na hodně low style. Jediný co doporučím, tak než se dává na auto, tak upravit lehce tu štelovací matici, konkrétně si tam dovrtat díry na klíč, protože to pak hodně pomůže při štelování. A abych dokázal, že jsem s ním nadmíru spokojenej, tak už ho mám doma i na mojeho civica fungl novýho za 13 tisíc Úsměv Takže za mě 1* za tu cenu OK

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 16:21   Citovat  

Maggoth napsal:
Je to štelovák, ale jen výšky a cenu ti říkat nebudu protože by jsi se zbláznil...

me to muzes klidne napsat ja uz ten svuj prodavat nebudu ani omylem a taky sem mel lepsi cenu nez je uvedena na netu Mrk
navic Wietec patri pod KW takze si myslim ze sem neudelal zadnou chybu

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petk@ je teď offline  Petk@
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 5:35   Citovat  

Tak podvozek obědnanej ten paštikovej stim že na začatku příštího roku pošle do světa Úsměv tak co myslíte vydrží sezonu nebo ne Cooo???
pak jsem hledal na foru jestli to tu nekde neni a nenašel jsem . geometrie na sprint na jaky by to mělo bejt nastavene hodnoty nevíte někdo ? Sbíhavost 0-0 ?

Stean je teď offline  Stean
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 8:32   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Petk@, neboj se ani tvrdých silentbloků, ani podvozku jako žebřiňák, či unibalů.

Boj se správného nastavení geometrie po snížení na zadní nápravě, které mě trvalo skoro tři roky, než jsem naučil Céro jezdit téměř neutrálně, tzn. bez přetáčivého smyku při ubrání plynu, nebo přibrždění do zatáčky. Kup si horní ramena na odklony dozadu, budeš je potřebovat, abys upravil chování zadní nápravy po snížení. Připrav se na seřízení brutální sbíhavosti na zadku pro zachování vlastností vhodného natáčení zadních kol v zatáčkách podle zatížení v zatáčce, prostě pro chování zadní nápravy, které se absolutně změní po snížení. Nebudu se ti rozepisovat v číslech, neznám je, vše jsem si dělal podle citu. Jenom ti napíšu, že odklony byly hodně negativní, za hranicí červeného pole, sbíhavost extrémně pozitivní, taky za hranicí červeného pole. Na životnost pneumatik kašli, nauč fungovat zadní nápravu po výměně podvozku.

Jseště se vrátim o kus zpět, mám na CRX sportovní podvozek Koni se snížením víc než 60mm nejnižší bod na autě je 80mm nad zemí, mám sériový silenty i ramena, nebyla potřeba žádná úprava. Auto sedí úplně perfektně ani na zimních pneumatikám nemám problém vytočit jakoukoly zatáčku. Auto sedí jak přibitý. vůbec bych se nebál zbastlit H&R tlumiče s Koni pružinama Velmi šťastný ale například Weitek dělá taky perfektní podvozky je to dobrý s jinýma nemám zkušenosti, třeba to nekomu pomůže Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 9:59   Citovat  

Stean napsal:
Jseště se vrátim o kus zpět, mám na CRX sportovní podvozek Koni se snížením víc než 60mm nejnižší bod na autě je 80mm nad zemí, mám sériový silenty i ramena, nebyla potřeba žádná úprava. Auto sedí úplně perfektně ani na zimních pneumatikám nemám problém vytočit jakoukoly zatáčku. Auto sedí jak přibitý. vůbec bych se nebál zbastlit H&R tlumiče s Koni pružinama Velmi šťastný ale například Weitek dělá taky perfektní podvozky je to dobrý s jinýma nemám zkušenosti, třeba to nekomu pomůže Úsměv

Byl jsi někdy na okruhu? Podařilo se ti někdy Céro rozmotat v zatáčce na okresce? Řízený smyk v rychlosti a čitelnost Céra na limitu máš v rukách? Kolik desítek tisíc km máš v Céru najeto? Víš jak se mění v zatáčkách geometrie zadní nápravy a chování zadní nápravy na sérii podvozku a na sníženém podvozku?

0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 14:38   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Byl jsi někdy na okruhu? Podařilo se ti někdy Céro rozmotat v zatáčce na okresce? Řízený smyk v rychlosti a čitelnost Céra na limitu máš v rukách? Kolik desítek tisíc km máš v Céru najeto? Víš jak se mění v zatáčkách geometrie zadní nápravy a chování zadní nápravy na sérii podvozku a na sníženém podvozku?

Nechci tady s tebou rozvádět věci do detailu, ale řekni mi kdo z nás bude jezdit s cérem na okruhu, auto máme na ježdění a né na závodění, hodně málo z nás půjde s autem závodit. Myslím si, že nemá smysl přemítat tady věci jak se podvozek chová na hranici svého limitu, když tady chce vědět, jaký podvozek má koupit na běžné ježdění po okreskách Úsměv Žádné zkušenosti se závoděním nemám, a ani mít nebudu, přijde mi to zbytečné hnát auto na kraj svímch možností OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 14:47   Citovat  

Taky to nechci rozebírat do detailů. Okruh jsem zmínil jako jednu z možností. Spousta Cérařů tu o okruzích mluví, ale jezdili jsme asi jenom dva na okruh. Další možnost a velice pravděpodobnou tu máme okresky a mrtvý, nebo zbořený kluky v Cérech na sportovních, snížených podvozcích, kterým auto nedalo vědět, že se něco děje, rozmotalo se a šlo ven ze silnice... Je obrovský rozdíl v čitelnosti - bezpečnosti sériového podvozku a nízkého, tvrdého sportovního podvozku. Céru na jiném, než sériovém podvozku stačí málo v zatáčce, aby šlo přetáčivě ven. Nejsem tu jediný, kdo má takové zkušenosti s nevyzpytatelností Céra. Ajsik, Blackburn, Repi, Exodus, Libas, MatyCRX, můj mrtvý kamarád z Jihlavy, který v Céru zůstal před dávnou dobou. Určitě ti svoje řeknou i Skřítek, Rasta, HTB.

Proto jsem se takhle rozepsal o Céru, snižování, přitvrzování a jeho chování a nutnosti upravit rapidně geometrii zadní nápravy. Je vcelku jedno jakej podvozek na Céro, ale je potřeba jít cestou jeho detailního seřízení pro zachování funkčnosti jako u série, aby se využila jeho možnost a bezpečnost.

Stean napsal:
Nechci tady s tebou rozvádět věci do detailu, ale řekni mi kdo z nás bude jezdit s cérem na okruhu, auto máme na ježdění a né na závodění, hodně málo z nás půjde s autem závodit. Myslím si, že nemá smysl přemítat tady věci jak se podvozek chová na hranici svého limitu, když tady chce vědět, jaký podvozek má koupit na běžné ježdění po okreskách Úsměv Žádné zkušenosti se závoděním nemám, a ani mít nebudu, přijde mi to zbytečné hnát auto na kraj svímch možností OK

0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 14:56   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Taky to nechci rozebírat do detailů. Okruh jsem zmínil jako jednu z možností. Spousta Cérařů tu o okruzích mluví, ale jezdili jsme asi jenom dva na okruh. Další možnost a velice pravděpodobnou tu máme okresky a mrtvý, nebo zbořený kluky v Cérech na sportovních, snížených podvozcích, kterým auto nedalo vědět, že se něco děje, rozmotalo se a šlo ven ze silnice... Je obrovský rozdíl v čitelnosti - bezpečnosti sériového podvozku a nízkého, tvrdého sportovního podvozku. Céru na jiném, než sériovém podvozku stačí málo v zatáčce, aby šlo přetáčivě ven. Nejsem tu jediný, kdo má takové zkušenosti s nevyzpytatelností Céra. Repi, Exodus, Libas, MatyCRX, můj mrtvý kamarád z Jihlavy, který v Céru zůstal.

Proto jsem se takhle rozepsal o Céru, snižování, přitvrzování a jeho chování a nutnosti upravit rapidně geometrii zadní nápravy. Je vcelku jedno jakej podvozek na Céro, ale je potřeba jít cestou jeho detailního seřízení pro zachování funkčnosti jako u série, aby se využila jeho možnost a bezpečnost.

Tak to nemohu jinak než souhlasit. Nedavno jsme se právě bavili s Fegutem, jak je crx nevypočitatelné auto. Stačí málo a auto jde jinam než by mělo. Je lehké a na seřízení podvozku velice záleží.Co se týká deformace auta o tom ani nemluvě. V ohledu bezpečnosti je crx pojízdná rakev o tom neni pochyb, stačilo když se mi nějakej blb.c otřel při parkování o přední blatník, mám to promáčklý jako krá.a Bueee a pěkně mě to štve.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 15:06   Citovat  

Na čelní náraz bez přesazení je Céro docela tvrdý, jinak je to rohlík a doba konstrukce tomu jasně odpovídá. Plechařina je hodně tenká, ale šrámy zůstanou na jakýmkoliv plechu včetně Žigula.

To seřízení je právě ta věc, o které se zmiňuji. Přivést Céro na sníženém a tvrdém podvozku k čitelnosti podobné Céru na sériovém podvozku. Změnou sbíhavosti a odklonů na zadních kolech. Obojí je v zatáčkách silně proměnlivé a u série to vše funguje oproti sportovnímu "kostitřasu" nádherně. Mulder může vyprávět o sériovým podvozku na Céru OK

Stean napsal:
Tak to nemohu jinak než souhlasit. Nedavno jsme se právě bavili s Fegutem, jak je crx nevypočitatelné auto. Stačí málo a auto jde jinam než by mělo. Je lehké a na seřízení podvozku velice záleží.Co se týká deformace auta o tom ani nemluvě. V ohledu bezpečnosti je crx pojízdná rakev o tom neni pochyb, stačilo když se mi nějakej blb.c otřel při parkování o přední blatník, mám to promáčklý jako krá.a Bueee a pěkně mě to štve.

0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 15:15   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Na čelní náraz bez přesazení je Céro docela tvrdý, jinak je to rohlík a doba konstrukce tomu jasně odpovídá. Plechařina je hodně tenká, ale šrámy zůstanou na jakýmkoliv plechu včetně Žigula.

To seřízení je právě ta věc, o které se zmiňuji. Přivést Céro na sníženém a tvrdém podvozku k čitelnosti podobné Céru na sériovém podvozku. Změnou sbíhavosti a odklonů na zadních kolech. Obojí je v zatáčkách silně proměnlivé a u série to vše funguje oproti sportovnímu "kostitřasu" nádherně. Mulder může vyprávět o sériovým podvozku na Céru OK

Plechy jsou na crx vellice slabé, stačí lehce máčknou prstem a ten plech člověk prohne, sám budu teď odklony řešit, na předku při sérii mám krásnej odklon do A, ale zadek je jen lehounce, spíše rovně, budu brát štelovatelný ramena a bude se to řešit, ale stejně když jedu, tak nemám problém vytočit sebehorší zatáčku. to auto perfektně sedí na silnici, takovouhle přilnavost jsem v životě nikde jinde nezažil Mr. Green OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 15:21   Citovat  

Stean napsal:
Plechy jsou na crx vellice slabé, stačí lehce máčknou prstem a ten plech člověk prohne, sám budu teď odklony řešit, na předku při sérii mám krásnej odklon do A, ale zadek je jen lehounce, spíše rovně, budu brát štelovatelný ramena a bude se to řešit, ale stejně když jedu, tak nemám problém vytočit sebehorší zatáčku. to auto perfektně sedí na silnici, takovouhle přilnavost jsem v životě nikde jinde nezažil Mr. Green OK

Ano ano ano, teď v polovině té zatáčky sundej nohu z plynu, nedej bože si ťukni do brzdy - nečekaná překážka, cokoliv, leknutí se... Udělej to se sérií, potom to udělej v té samé rychlosti se sportovním podvozkem.

0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 15:23   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Ano ano ano, teď v polovině té zatáčky sundej nohu z plynu, nedej bože si ťukni do brzdy - nečekaná překážka, cokoliv, leknutí se... Udělej to se sérií, potom to udělej v té samé rychlosti se sportovním podvozkem.

Nemohu soudit crx jsem bez snížení, neměl již jsem ho s tim podvozkem koupil Úsměv každopádně bych se s crx nerad někde vymáznul.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 15:25   Citovat  

Stean napsal:
Nemohu soudit crx jsem bez snížení, neměl již jsem ho s tim podvozkem koupil Úsměv každopádně bych se s crx nerad někde vymáznul.

Tak právě na tohle u Céra pozor jako sviňa Chápeš! Nikdy neodlehčovat zadní nápravu v zatáčce Chápeš! Vždy jet pod plynem, nebo konstantní rychlostí. Ale dá se to na okruhu krásně naučit, nacvičit a řídit OK

0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 17:14   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Tak právě na tohle u Céra pozor jako sviňa Chápeš! Nikdy neodlehčovat zadní nápravu v zatáčce Chápeš! Vždy jet pod plynem, nebo konstantní rychlostí. Ale dá se to na okruhu krásně naučit, nacvičit a řídit OK

tak já jsem zvyklej si před zatáčkou zpomalit a zatáčku celou projed pod plynem, dle mého nejlepší možnost jak projed zatáčku, člověk nemusí točit volantem jak kkt a auto se vyvede ze zatáčky samo Úsměv ale to už zavání offtopic tak se omlouvám Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 17:25   Citovat  

Stean napsal:
tak já jsem zvyklej si před zatáčkou zpomalit a zatáčku celou projed pod plynem, dle mého nejlepší možnost jak projed zatáčku, člověk nemusí točit volantem jak kkt a auto se vyvede ze zatáčky samo Úsměv ale to už zavání offtopic tak se omlouvám Úsměv

Kašlem Petkovi na OT v topicu, to je na nekončící debatování, spílání a vyprávění příhod u píva OK

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 17:34   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Petk@, neboj se ani tvrdých silentbloků, ani podvozku jako žebřiňák, či unibalů.

Boj se správného nastavení geometrie po snížení na zadní nápravě, které mě trvalo skoro tři roky, než jsem naučil Céro jezdit téměř neutrálně, tzn. bez přetáčivého smyku při ubrání plynu, nebo přibrždění do zatáčky. Kup si horní ramena na odklony dozadu, budeš je potřebovat, abys upravil chování zadní nápravy po snížení. Připrav se na seřízení brutální sbíhavosti na zadku pro zachování vlastností vhodného natáčení zadních kol v zatáčkách podle zatížení v zatáčce, prostě pro chování zadní nápravy, které se absolutně změní po snížení. Nebudu se ti rozepisovat v číslech, neznám je, vše jsem si dělal podle citu. Jenom ti napíšu, že odklony byly hodně negativní, za hranicí červeného pole, sbíhavost extrémně pozitivní, taky za hranicí červeného pole. Na životnost pneumatik kašli, nauč fungovat zadní nápravu po výměně podvozku.

tohle me zaujalo je to dobrý mám před sebou kompletni generalku sveho podvozku a na geometrii si chci dat extra zalezet. Upravoval jsi i nejak extra predni napravu nebo tu jsi nechsal na standartnich hodnotach z geometrie? Hlavne me u toho predku nezajimaji ani tak odklony jako sbihavost. Zkousel jsi nekdy mit predek v rozbehu a pak ve sbehu a sledovat rozdil? Ja ted prave dal predek lehce rozbihavy a nadavam na to jak špaček, beha to do vsech stran, na vode ani nemluvim a koleje radeji nepotkat. Oproti tomu jak to bylo ve sbehu to je katastrofa...
aspon dolik moje domnenka

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 20:00   Citovat  

Na předku jsem sbíhavost taky upravoval, škoda, že nemám protokoly s číslama, ale měl jsem nastavenou sbíhavost, rozběh jsem nikdy nezkoušel, přišlo mi to jako ptákovina na tahání auta do stran přesně jak píšeš. Sbíhavost jsem měl nastavenou zhruba do poloviny vnitřních červených polí. MOje Céro se chovalo v zatáčkách krásně, čitelně a dávalo náznak co a jak se asi bude dít. Ale musím se zmínit i o odklonech. Ty jsem měl i vpředu nastavený na vnitřní hranici červenýho pole do negativu. Při nižších rychlostech se předek sunul lehce ven, ale ve vyšších rychlostech přední gumy měly fajnovej grip a držely stopu, až mi tahaly volant trochu do zatáčky. Ono je to spíš podle citu řidiče. Já to zkoušel nastavovat tři roky, než mi auto začalo vyhovovat na můj jízdní styl. Opotřebení pneu jsem nebral nějak v potaz. Mizely rychleji, ale docela symetricky po celé ploše.

Hlavně jsem dával nový originální uložení podélných tyčí uložených v nápravnici, aby se neměnil při brždění a v zatáčkách záklon rejdovýho čepu a rozvor náprav. Ono to lítá i o tři centimetry, když je to uložení vymačkaný, nebo špatně složený. To je docela velká nemoc předních náprav u Hond, který mají ty tyče od příčních ramen do nápravnice.

FastCivic napsal:
tohle me zaujalo je to dobrý mám před sebou kompletni generalku sveho podvozku a na geometrii si chci dat extra zalezet. Upravoval jsi i nejak extra predni napravu nebo tu jsi nechsal na standartnich hodnotach z geometrie? Hlavne me u toho predku nezajimaji ani tak odklony jako sbihavost. Zkousel jsi nekdy mit predek v rozbehu a pak ve sbehu a sledovat rozdil? Ja ted prave dal predek lehce rozbihavy a nadavam na to jak špaček, beha to do vsech stran, na vode ani nemluvim a koleje radeji nepotkat. Oproti tomu jak to bylo ve sbehu to je katastrofa...
aspon dolik moje domnenka

TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
-1
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 22:27   Citovat  

teda tak to jen cumim co tady joefrey dela za cisla s geomkou, muze to nekdo potvrdit, ze je to v poradku? ja kdyz si delal vsechny silace na sve esine a pak geomku, tak se dalo vse na 0 hodnoty, krome odklonu 2 tupne a nikdy se mi nestalo, ze by mi auto ujizdelo do stran(nedrzelo stopu, nebo naopak bylo pretacive, vyzkouseno s ruznymi typy 195/50/15 a 195/45/16, takze by me zajimalo, jestli je to opravdu pravda a chci to slyset od vice lidi, jelikoz tva videa jsem videl a udelal jsem si svuj obrazek Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 22:35   Citovat  

Nejde o videa z okruhů, každý se pořád učíme, nikdo učený z nebe nespadnul a místo chytrých řečí jsem opravdu jezdil, učil se a získával zkušenosti. Jde o zachování funkčnosti podvozku na Céru. Esinu moc srovnávat nejde, kvůli jinému rozvoru a rozložení hmotnosti. Céro je hodně nevyzpytatelné právě kvůli rozvoru. Céro se liší dost brutálně i od C4G právě kvůli rozvoru a hmotnosti na nápravách.

Netvtdím, že můj zásah je ideální, ale mě osobně velice vyhovoval a měl jsem možnost srovnávat sérii podvozek oproti sportu a opravdu jsem byl nemile překvapen negativním chováním po výměně. Prostě auto nedávalo vědět kdy co přijde narozdíl od vcelku hodné a přívětivé série.

I když kamarádovo C5G VTi se taky na sportu a repasovaném podvozku dokázalo rozpárat o meze na kusy zničeho nic v mírné, ale rychlé zatáčce. Prostě nedalo vědět na kostitřasu a šlo bokem a na díly...

TRUcKER napsal:
teda tak to jen cumim co tady joefrey dela za cisla s geomkou, muze to nekdo potvrdit, ze je to v poradku? ja kdyz si delal vsechny silace na sve esine a pak geomku, tak se dalo vse na 0 hodnoty, krome odklonu 2 tupne a nikdy se mi nestalo, ze by mi auto ujizdelo do stran(nedrzelo stopu, nebo naopak bylo pretacive, vyzkouseno s ruznymi typy 195/50/15 a 195/45/16, takze by me zajimalo, jestli je to opravdu pravda a chci to slyset od vice lidi, jelikoz tva videa jsem videl a udelal jsem si svuj obrazek Úsměv

monty je teď offline  monty
Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 17.5.2013 , 4:50   Citovat  

TRUcKER napsal:

pozor 5g má o cca 10cm větší rozvor náprav a nemá velký zadní sklo + mechanismus šíbru na defakto nejvyšším bodě auta -je tak stabilnější.myslím si jofreyho nastavení snížilo grip na zadku a tím ho zčitelnilo -utrhne se dřív ale pomaleji.dany by to asi dokázal odhadnout líp,nějaký cera už dělal.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2013 , 6:51   Citovat  

Přesně tak jak píše Monty. Udělal jsem to Céro čitelnější a řiditelnější na limitu. K racingovému nastavení by se mohl vyjádřit Dany s jeho bohatýma zkušenostma.

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 17.5.2013 , 13:21   Citovat  

Velmi šťastný teď mám akorát rozbíhavé obě nápravy, 2mm přední a 1mm zádní,odklon do negativa
lepší reakce na změnu směru a lepší nakročení do zatáčky OK
uvidíme jak se to bude chovat při vysokých rychlostech

mě to teda vyhovuje, jak psal i Jofrey, je to o ridiči
jinak s tim ubíránim plynu a brzda v zátáčce - naprosto famózní - druhý volant Velmi šťastný
to je to, proč u céra neni potřeba ručka, spolu s dobrym nastavenim podvozku se stává
neuvěřitelně zábavným je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2013 , 14:05   Citovat  

S tim rozbihavym zadkem bych se docela bal, ze se zabiju. Sbihavost na zadku by mela eliminovat v zatacce u Cera pretacivost. Ale je to o sbirani zkusenosti a o zabave. Leva na brzde a prava na plynu pořádnej výtlem

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2013 , 14:33   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
S tim rozbihavym zadkem bych se docela bal, ze se zabiju. Sbihavost na zadku by mela eliminovat v zatacce u Cera pretacivost. Ale je to o sbirani zkusenosti a o zabave. Leva na brzde a prava na plynu pořádnej výtlem
pořádnej výtlem
rozbíhavý předek hojně využívají na rallye právě kvůli reakci na změnu směru, jinak to bude asi horší při držení přímého směru (což mě netrápí)
zadní rozbíhavost mi kdysi poradil Petr Krejza se slovy, že mě to bude bavit Velmi šťastný

snad mě ta kombinace nevyškolí HaHaaa

Martin16 je teď offline  Martin16
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2013 , 15:31   Citovat  

Stean napsal:

no a v lepším případě to dopadá takto (a nebylo to na okruhu) a opravdu už bych to zažít nechtěl Ble

DSC02740.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC02740.JPG, 143.26 kB

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2013 , 16:01   Citovat  

au mam to podobne Velmi šťastný

crx.jpg

crx.jpg, 137.87 kB

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2013 , 18:53   Citovat  

RASTA napsal:
pořádnej výtlem
rozbíhavý předek hojně využívají na rallye právě kvůli reakci na změnu směru, jinak to bude asi horší při držení přímého směru (což mě netrápí)
zadní rozbíhavost mi kdysi poradil Petr Krejza se slovy, že mě to bude bavit Velmi šťastný

jojo, presne tak to ted je, takze muzu potvrdit
rozbihavost nebrat to snad ne

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2013 , 21:46   Citovat  

RASTA napsal:
pořádnej výtlem

No doufám, že ne... Zábava s tím musí bejt každopádně neuvěřitelná, chtěl bych to zkusit poslat někde do utahovačky a ukřižovat se na volant v následným motání pořádnej výtlem Teď to myslím ve srandě. Kamarád má na Impreze GT zadek taky rozbíhavě nastavenej a říká, že je to neskutečná sranda v zatáčkách, vezl mě, musel jsem se přebalit, protože on je fakt chuligán hovadskej, nemá pud sebezáchovy zmatenej

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2013 , 22:02   Citovat  

Ajsiku promiň a dovol mi.

Další z mnoha ukázek chování Céra a jeho podvozku. Stačí jet i 60, dokonce i míň.

Ajsik.jpeg

Ajsik.jpeg, 127.16 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký podvozek na CRX ED9 ?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: