Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: cena LPG u vás
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 7
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2015 , 9:50   Citovat  

Kmóďa napsal:
Já dostal tip,že nejlépe auto jede a nejvyšší nájezd je na Tomegas. Ten by měli mít právě ve Strakonicích u letiště,na pumpách Tank-Ono...

vyžkouším Úsměv
předevčírem mi nevyšlo tankování u mé oblíbené pumpy, tak jsem schválně nabral u RobinOil za 12,80 a opět auto při 2000ot kucká, na tachu mám 170km a svítí předposlední ledka na ukazateli plynoměru, uvidím kolik bude finální nájezd, ale předpokládám, že s stěží dosáhnu na 350km, takže od června u RobinOil žádná změna Smutný a to jsem předtím víc jak půl roku jinde netankoval
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Teny85 je teď offline  Teny85
PříspěvekZaslal: 26.11.2015 , 11:58   Citovat  

v tom případě taky děkuju za tipy a holt vyzkouším Tomegas OK s používáním Kralupolu jsem právě nezaznamenal žádnou potíž a i filtry byly zatím vždy vcelku čisté při výměně. Ale když máte lepší zkušenosti jinde, proč to neotestovat.
Je pravda, že se mi auto občas na volnoběh trochu třepe, čas od času zasvítí kontrolka motoru (nezapálí některý z válců). A mechanik neví, čím to může být.. Ale když se třepe, tak i po přepnutí na benzín (Verva 100)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2015 , 12:07   Citovat  

Tak nádrž LPG z RobinOil je pryč, nájezd 350km, prostě nic moc. Nabral jsem, kde jsem zvyklej a schválně jsem se zeptal, kdo jim dodává LPG, a je to Kralupol. Tak mi řekněte, kde je problém, když dodavatel je stejný pro obě pumpy.
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.2.2016 , 21:24   Citovat  

Leze to pěkně dolů Velmi šťastný já to snad předělám na plyn Velmi šťastný

WP_20160225_10_55_21_Raw.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
WP_20160225_10_55_21_Raw.jpg, 875.62 kB
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2016 , 21:32   Citovat  

sablos napsal:
Leze to pěkně dolů Velmi šťastný já to snad předělám na plyn Velmi šťastný

Právě že plyn moc neslezl narozdíl od nafty a benzínu. Toto je jeden z nejlevnějších asi. U nás kde tankuju 11.70 a 12.90 Kč
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 26.2.2016 , 21:37   Citovat  

Petura napsal:
Tak nádrž LPG z RobinOil je pryč, nájezd 350km, prostě nic moc. Nabral jsem, kde jsem zvyklej a schválně jsem se zeptal, kdo jim dodává LPG, a je to Kralupol. Tak mi řekněte, kde je problém, když dodavatel je stejný pro obě pumpy.

já u žádné z Honda co doma máme na LPG, nepoznám rozdíl v dodavateli plynu, spíš bych řekl, že je velký rozdíl v síle čerpadla na jednotlivých pumpách a tím se vysvětlují rozdíly v nájezdech a spotřebách
samozřejmě pokud auto na LPG od jednoho dodavatele škube a od jiného ne, tak je to otázka seřízení, nebo jen nastavení mapy, až se na jaře změní poměr propanu a butanu, může být zase "vše jinak" Úsměv
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2016 , 22:37   Citovat  

Jezdím na LPG třetí rok po celé ČR a v podstatě mám vyzkoušeno, že záleží na benzínce.. ještě se mi nestalo, že bych nabral na MOLce plyn a pokořil na nádrž 400 km, nebýt Jindrichův Hradec z ruky, tak bych bral výhradně u Pštrosa.. doteď tomu nerozumím jak na jeho plyn může Civic udělat 500 km, nikde jinde se mi toto nepovedlo. Bohužel jsem v ČB a tam beru na Flaze s věrnostním programem, takže mám alespoň po několika nádržích 10 l free, nájezd se točí kolem 430 km. Ani Tomegas není žádný boom, bral jsem párkrát v Praze a je to takový šedý průměr.
Nezbývá než zkoušet a základní pravidlo - vyhnout se tomu nejlevnějšímu LPG (z mého hlediska MOL).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.2.2016 , 9:17   Citovat  

Bullseye napsal:
Jezdím na LPG třetí rok po celé ČR a v podstatě mám vyzkoušeno, že záleží na benzínce.. ještě se mi nestalo, že bych nabral na MOLce plyn a pokořil na nádrž 400 km, nebýt Jindrichův Hradec z ruky, tak bych bral výhradně u Pštrosa.. doteď tomu nerozumím jak na jeho plyn může Civic udělat 500 km, nikde jinde se mi toto nepovedlo. Bohužel jsem v ČB a tam beru na Flaze s věrnostním programem, takže mám alespoň po několika nádržích 10 l free, nájezd se točí kolem 430 km. Ani Tomegas není žádný boom, bral jsem párkrát v Praze a je to takový šedý průměr.
Nezbývá než zkoušet a základní pravidlo - vyhnout se tomu nejlevnějšímu LPG (z mého hlediska MOL).
Tak to já jsem bral do Accorda vždy na KMproně a pak na Shellce v Chomutově či na ONO, jinak jsem se snažil mit vždy tak abych dojel zpět a natankoval doma.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2016 , 9:35   Citovat  

Rom. napsal:
já u žádné z Honda co doma máme na LPG, nepoznám rozdíl v dodavateli plynu, spíš bych řekl, že je velký rozdíl v síle čerpadla na jednotlivých pumpách a tím se vysvětlují rozdíly v nájezdech a spotřebách
samozřejmě pokud auto na LPG od jednoho dodavatele škube a od jiného ne, tak je to otázka seřízení, nebo jen nastavení mapy, až se na jaře změní poměr propanu a butanu, může být zase "vše jinak" Úsměv

auto bylo tupé a spotřeba lezla nahoru, škubání v chladném počasí a při nízkých otáčkách (průjezd křižovatkou na 3 a moha by být 2)... bavil jsem se s plynařem, a s pumpařema a všichni měli shodnou odpověď, že to je podle toho v jakém poměru se namíchá plyn, že jeden dělá tlak druhý je palivo (nepamatuju si už který z nich je co), nicméně mě opět přemluvila cena u RobinOil 11.50,- tak jsem už několik nádrží natankoval a jsem zase na svých průměrných 10,5L na 100km, auto jede v pohodě a nikdo nic neupravoval (jednotka LPG), takže na kvalitě plynu opravdu záleží

každopádně i po tomhle jsem stále rád, že jsem dal na tvoje rady a jezdím v čem jezdím a nejspíš i do budoucna zůstanu u LPG Mrk OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 0:29   Citovat  

Včera jsem valil docela velký okruh ČB-Mníšek pod Brdy-Beroun-Plzeň-Klatovy-ČB a ten západ je totálně zasekanej těma Robinoilkama, že jsem se zaseknul a nikde netankoval.. no a vida 470 km na plyn a pořád to jede =)
jo Honda a LPG to je v podstatě životní styl, jakmile člověk jednou ochutná nemůže jinak OK
   Návrat  
MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.2.2016 , 16:08   Citovat  

Dnes Bohumín - Sřečoň 10,50 primagas/flaga
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 9:16   Citovat  

Bullseye napsal:
Včera jsem valil docela velký okruh ČB-Mníšek pod Brdy-Beroun-Plzeň-Klatovy-ČB a ten západ je totálně zasekanej těma Robinoilkama, že jsem se zaseknul a nikde netankoval.. no a vida 470 km na plyn a pořád to jede =)
jo Honda a LPG to je v podstatě životní styl, jakmile člověk jednou ochutná nemůže jinak OK

v čem to máš a jak velkou nádrž? Tak to koukám!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 12:27   Citovat  

Petura napsal:
v čem to máš a jak velkou nádrž? Tak to koukám!

To najedu na nádrž taky,když pojedu takový okruh Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 14:09   Citovat  

C7g Sport, nadrz je tam zakladni - mala.. tankoval jsem ted plnou asi za 450 kc coz odpovida 36 litrum, perlicka - pul cesty jsem jel plne nalozenej nakladem.. Acco s 2.4 v LPG jsem mel taky, ale spotreba tam byla vyrazne vyssi v porovnani se Civicem, tam jsem jezdil v prumeru za 10 litru/100 km.. pochopitelne to bylo vykoupeno uplne jinym komfortem.. jednu dobu jsem jezdil s obema auty - Civic na okresky, Acco na dalky, optimalni stav, zanedbatelne provozni naklady je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 15:40   Citovat  

Bullseye napsal:
C7g Sport, nadrz je tam zakladni - mala.. tankoval jsem ted plnou asi za 450 kc coz odpovida 36 litrum, perlicka - pul cesty jsem jel plne nalozenej nakladem.. Acco s 2.4 v LPG jsem mel taky, ale spotreba tam byla vyrazne vyssi v porovnani se Civicem, tam jsem jezdil v prumeru za 10 litru/100 km.. pochopitelne to bylo vykoupeno uplne jinym komfortem.. jednu dobu jsem jezdil s obema auty - Civic na okresky, Acco na dalky, optimalni stav, zanedbatelne provozni naklady je to dobrý

mám 2,0 acco tourer a taky mám v průměru těch 10-11l LPG, svezení příjemné bez nějakého omezování se, při šlapání na plyn Úsměv
kolik plynu si bere ten civic? v tom je 1,6 85kw?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2016 , 23:16   Citovat  

Tak to Ti bere stejně jako ta K24.. benzin 5,5-6,5 l.. v LPG o litr více.. 1.6 81 kw.. ale docela bych to dal všechno pryč a zvolil kompromis mezi tím vším - anglána v kombíku na LPG Velmi šťastný
jediný důvod je ten, že v C7g je pro moje použití málo místa a ten Aerodeck je tak akorát při zachování spotřeby EP2ky
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.3.2016 , 10:43   Citovat  

Bullseye napsal:
Tak to Ti bere stejně jako ta K24.. benzin 5,5-6,5 l.. v LPG o litr více.. 1.6 81 kw.. ale docela bych to dal všechno pryč a zvolil kompromis mezi tím vším - anglána v kombíku na LPG Velmi šťastný
jediný důvod je ten, že v C7g je pro moje použití málo místa a ten Aerodeck je tak akorát při zachování spotřeby EP2ky
hele Marťas tak už si ale vyber Velmi šťastný Acco bych se nezbavoval to byla jiná liga, s 3.0 jsem jezdil za 10-10.5 dálky to bylo nebe a dudy.
   Návrat  
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2016 , 11:16   Citovat  

Bullseye napsal:
benzin 5,5-6,5 l.. v LPG o litr více.. 1.6 81 kw..

pri tyhle spotrebe snad ani lpg montovat nema cenu,ne? Úsměv

Vysoke Myto,smer Hradec lpg za 11,30.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2016 , 11:54   Citovat  

David.306 napsal:

Proč by to nemělo cenu? LPG je prostě levnější,takže pokud mu to bere 7,5 litru LPG/100 km,tak při téhle ceně plynu co si uvedl a při ceně benzinu 24,50 Kč/litr ho to finančně vyjde jakoby jezdil za 3,5 litru benzínu/100 km..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.3.2016 , 13:39   Citovat  

David.306 napsal:

hele když jsem potkal Chevrolet Spark 3válec 0,8L s LPG tak už me nepřekvapí nic Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2016 , 14:14   Citovat  

Kmóďa napsal:
Proč by to nemělo cenu? LPG je prostě levnější,takže pokud mu to bere 7,5 litru LPG/100 km,tak při téhle ceně plynu co si uvedl a při ceně benzinu 24,50 Kč/litr ho to finančně vyjde jakoby jezdil za 3,5 litru benzínu/100 km..

ja nevim,me spotreba 6litru benalu prijde uz tak dost nizka,ze bych tam plyn za 20tis. nerval.

kdyz auto bere 10-15 litru,tam uz to treba smysl ma.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2016 , 15:11   Citovat  

David.306 napsal:
ja nevim,me spotreba 6litru benalu prijde uz tak dost nizka,ze bych tam plyn za 20tis. nerval.

záleží taky na příjmech a kolik měsíčně najedeš... Mrk já se svým nájezdem cca 35tis ročně, jsem měl za necelý rok investici do LPG zpět, ale do 10tkm ročně bych to taky neřešil
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2016 , 17:30   Citovat  

David.306 napsal:

Proč jezdit za 6 litrů když můžeš za 3,5 litru. Ta návratnost je stejná ať to žere 6 litrů nebo 10,vždycky je ta spotřeba na plyn zhruba o litr vyšší než na benzín,tudíž i návratnost stejná. Tobě to za to nestojí,jinému jo...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.3.2016 , 0:04   Citovat  

Přesně jak píšou chlapi - rozhodující je nájezd.. ročně udělám taky v průměru 30k km.. kdyby to bylo do 10k jezdil bych benzín. To máš přibližně úsporu 30k/rok a to je poznat. Servis LPG není tak nakládný a navíc to motoru nijak neškodí.. až se sedla zaklepou, tak stejně bude čas na přetěsnění, tak se přitom vymění i sedla.
Na druhou stránku jsou auta s vyšší spotřebou, kterým bych LPG nedal - třeba takový TypeR Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.3.2016 , 12:09   Citovat  

Bullseye napsal:
Přesně jak píšou chlapi - rozhodující je nájezd.. ročně udělám taky v průměru 30k km.. kdyby to bylo do 10k jezdil bych benzín. To máš přibližně úsporu 30k/rok a to je poznat. Servis LPG není tak nakládný a navíc to motoru nijak neškodí.. až se sedla zaklepou, tak stejně bude čas na přetěsnění, tak se přitom vymění i sedla.
Na druhou stránku jsou auta s vyšší spotřebou, kterým bych LPG nedal - třeba takový TypeR Velmi šťastný

ani eRka bych se to nestyděl nacpat...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.3.2016 , 13:42   Citovat  

Petura napsal:
záleží taky na příjmech a kolik měsíčně najedeš... Mrk já se svým nájezdem cca 35tis ročně, jsem měl za necelý rok investici do LPG zpět, ale do 10tkm ročně bych to taky neřešil

jasny
ja bych pri tomhle najezdu uz volil jiny auto nez civica,ale je to muj nazor.
   Návrat  
Koubelec je teď offline  Koubelec
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.3.2016 , 17:51   Citovat  

Já už taky delší dobu sleduju moji spotřebu a vychazí průměrná na 9,6/100 v plynu s anglanem v aerodecku s B18C4. Rozhodně se neomezuju, jezdim svižně a na benzín přepínám jen když to chci fakt prohnat. Tenhle motor nepovažuju za nějakýho závodníka, takže to jak mi občas někdo říká, že to je škoda dávat do plynu není pravda. Jednim slovem - spokojenost je to dobrý
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.4.2016 , 20:32   Citovat  

Shell Chrudim 11,90
A kdyz to pozoruju tak jezdim cca 11,2-12l/100km. Lexus IS200 rv2004, 6valec 2,0litru 155 koniku, vaha asi 1550kg
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2016 , 21:10   Citovat  

Lubosh napsal:
Shell Chrudim 11,90
A kdyz to pozoruju tak jezdim cca 11,2-12l/100km. Lexus IS200 rv2004, 6valec 2,0litru 155 koniku, vaha asi 1550kg

aaaa koukam dalsi lexusak Úsměv
z vys.myta vyjezd na hradec lpg za 11,30.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.4.2016 , 21:14   Citovat  

Žatec 10,50kč
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: cena LPG u vás
Fórum: Volná diskuze