Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda electric (2020)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 8
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2021 , 16:02   Citovat  

Napadlo mě, jaké jsou další náklady na provoz elauta?
Něco jako olej, dálniční známka (elauta neplatí, zatím), atp. pro normální auta...
Abych se dopočítal porovnání provozních nákladů...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2021 , 16:28   Citovat  

6-9 Kč za kW toje teda dost.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.2.2021 , 18:08   Citovat  

to marab: Koukám na poslední faktůru za elektřinu a mám tam 4,70 za kWh Velmi šťastný Ale těším se na léto a další faktůru, jak se projeví téměř trvalý Home Office kvůli Covidu Velmi šťastný
No jsem zvědavý jak bude provoz vycházet až to bude aktuální.
Zatím mi to vychází na 150,-/100km s větší rezervou u dobíjení EV vs. cca 230,-/100km u spotřeby 8L N95 u spalovací alternativy, kterou by asi jinak přítelkyně jezdila.

to piskot: další úlevy nebo náklady navíc
- dálnička zdarma
- minimálně v Praze parkování za hubičku

+ často atypické, tzn. drahé pneumatiky, navíc často vyšší váha může vést k rychlejšímu sjíždění (i3 má například 155/70R19 nebo 155/60R20, v tomto má Éčko výhodu, nejdražší sestava bude 205/45R17 předek + 225/45R17 zadek)
+ otázkou je jak rychle půjdou do háje brzdy, jsou to auta spíš do města, tzn. brzda v pohotovosti a zeprve provoz ukáže kolik toho pobere rekuperace a jak rychle budou mizet samotné kotouče/desky
   Návrat  
marab je teď offline  marab
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.2.2021 , 9:41   Citovat  

Na Fiatu 500e jsem najel na celoročních pneu Michelin CrossClimate cca 40tis km a ještě jednu sezónu vydrží. A to jsem nejezdil moc vybíravě. Váha auta nemusí být nutně vyšší. éčko má cca 1600kg a to se mezi městskými EV považuje za cvalíka. Většina městských EV má 1300-1500kg, takže nějaké větší sjíždění pneu díky hmotnosti asi moc nehrozí. i3 je s pneu paskvil a těžký atyp, ale jinak bych řekl, že ostatní EV mají běžné rozměry pneu za rozumné ceny. 225/45R17 je u éčka úlet Velmi šťastný Zajímal by mě rozdíl ve spotřebě, když by to bylo na nějakých 155tkách jako i3.

Co se týká různých úlev na dálniční známce, parkování v Praze apod, tak kvůli tomu si EV určitě nepořizujte. Jsou to všechno dočasné věci. Zrovna parkování v Praze je hodně na hraně, protože s nástupem rozdávání EL značek všem plugin hybridům, co mají CO2 do 50g/km tomu moc nepomáhá a Praha už odsouhlasila nějaký postup, jak to bude ořezávat. Vše bude asi nějakou dobu levnější, ale rozhodně to do budoucna nebude zadarmo.

>2Bep: Pokud budeš mít doma EV, můžeš si nechat udělat lepší tarif, tuším že se dá dostat až k nějakým 3Kč/kWh při nočním nabíjení. Takže reálný provoz se u městského EV dá v klidu dostat někam mezi 0,6-1Kč/km. Aspoň tam mi to dává smysl.

Jinak co se týká provozních nákladů, tak za 3 roky a 40tis km po Praze v 500e jsem řešil 1x pneu, 1x čepy a uložení stabilizátoru jinak mě ohledně pravidelného servisu nic jiného nenapadá. Jasně...klima, pylový filtr, STK a tak, ale to jsou věci, které jsou u každého auta stejné.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 8:50   Citovat  

to marab: Ať už srovnám váhově normální benzínovou 500 vs. 500e, Jazze benzínového či hybridního vs. E nebo co mě osobně spíš zajímalo Leaf nebo ID3 vs. běžný hatch nižší střední, tak vychází elektra o 200-500kg těžší než srovnatelně velká a prostorná klasika. Takže Tvůj nájezd dejme tomu 2 sezóny a 80tkm není marný, ale otázkou je, jak by si na stejných gumách vedla obyč benzínová 500 lehčí o 200-300kg.
Proto bych tam osobně očekával rychlejší mizení pneu. A když už revoluční konstrukcí zachrání hmotnost jako u i3, tak to zaříznou atyp rozměrem pneu.

Jasný, pak už se třeba vyplatí kombinace "silného a slabého proudu", ale i tak budou muset nižší provozní náklady nejprve vyrovnat vyšší investici v řádech stastisíců, za EV Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 9:16   Citovat  

p.s. Primárně na pluginy se pokud vím připravuje v EU bič ve formě monitorování a evidování reálné spotřeby HaHaaa Pak už to bude jen krok od odebírání úlev či nějaké vyšší poplatkování.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 15:28   Citovat  

2bep napsal:
p.s. Primárně na pluginy se pokud vím připravuje v EU bič ve formě monitorování a evidování reálné spotřeby HaHaaa Pak už to bude jen krok od odebírání úlev či nějaké vyšší poplatkování.

V Praze to přijde daleko dřív...protože ten nástup aut s EL značkami v Praze je poměrně velký a parkovacích míst je méně, než jich Praha prodá Úsměv V té první vlně, kdy umožnili parkování všem hybridům to trvalo asi 1,5 roku, než jim to došlo a zrušili to. Teď to bude o to složitější, že jsou vydané EL značky....ale Praha v tomhle není nafukovací....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 15:53   Citovat  

2bep napsal:

Takže to co už zavedli pro spalovací motory...
Kupodivu nižší daň na naftu stále je, bo by jinak nafťáky skončili úplně...

Co bude dál? Povinná minimální obsazenost auta dvěma lidma? Zákaz jezdit dál než 100-200 km, aby se zastřela (ne)kapacita baterek?
Omezení nabíjení na 80 %, aby přeci byla rezerva pro samotný provoz auta, aby systém rekuperace měl kam rekuperovat?
No jo, rekuperujou elauta? Jak se to promítá na alespoň udržení papírového dojezdu?

Ještěže pořád existujou státy, kde je normální mít 6 válec, 3.6 l, (jako základní motor), se spotřebou i 13,8 l/100 km. Bežně 14,5 l... Pomalu nastává doba, kdy v EU za tohle budou lidi ukřižovávat.
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 16:02   Citovat  

Btw já mám 2.2kč / kWh (D57d), takže jezdím třeba za 50kč/100km?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 16:08   Citovat  

Daver napsal:
Btw já mám 2.2kč / kWh (D57d), takže jezdím třeba za 50kč/100km?

Ano, ale pšššt, nikomu to neříkej, zejména ČEZu...Úsměv
Už se mluví o samostatném tarifu jen pro nabíjení elaut...
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 16:09   Citovat  

2bep: finančně se provoz elektrodebilu nevyplatí nikdy, pokud nedojde k brutálnímu zdražení benzínu. Nicméně už dnes jsou ceny za kWh na nabíječkách dost šílené a bude hůř. Kdo se raduje, že bude levně nabíjet doma nejspíš časem narazí na nutnost dvou elektroměrů a mastné spotřební daně na energii pro auto.

V zásadě je to celé neskutečně špatně a s ekologií to nemá společného vůbec nic naštvanej Zaraduje se tak možná Bakala a horníci zase začnou nadšeně překračovat plán v další pětiletce.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 19:24   Citovat  

to marab: Zrovna v Praze to je spíš podle síly lobingu. Na chvíli vyhrála Toyka, pak ji přetlačila silnější EV/plugin loby Smutný V mém okolí je přístup k EV spíše skeptický. V garážích, kde mám DelSolku, mají pro jistotu EV zákazáno nabíjení i parkování, a u stání pod bytem se SVJ taky zrovna nehrne do investice na "elekrofriendly" stání. Možná kdyby se objevila nějaká fešná dotace na pumpnutí Velmi šťastný Takže moje úvahy jsou čistě v teoretické rovině.
Situaci v centru na modrých zónách moc zmapovanou nemám, ale zatím o "EL***" značky na každém rohu nezakopávám. Že Praha provozuje "overbooking" není nic nového a holt možná zpoplatní časem i EV, ale zároveň i víc osolí klasiku.
Vlastní auto ve městě není patřičně progresivní, že drazí soudruzi... Jim na to šuk Aktuálně mám 2 a časem bude 3. kouř

to piskot: Snížení daně na naftu bylo ve jménu podpoření ekonomiky zlevněním dopravy. Holt se s tím svezou i traktoristi v osobácích, ale sami rudnou vzteky, pokud se začnou řešit bonusy pro EV pořádnej výtlem
V USA už máš jízdní pruhy kam můžeš jen v případě, že v autě je víc jak jeden člověk Mrk Zrovna rekuperace v hybridech a EV myslím funguje celkem obstojně. Občas se i říká, že je lepší jezdit víc stylem brzda/plyn než na lehkou pravou nohu, jako u spalováku, když chceš šetřit. Průšvih je, když vyjedeš mimo město a moc nerekuperuješ.
Spíš je lehce podraz, kdy řada EV Ti ukáže spotřebu energie jen za samotný pohon. Zatají Ti, že šťávu žere i topení/klima a všechny periferie co v autě máš nebo můžeš připojit.

to skyline: Tak kupovat EV a nabíjet ho primárně na "čerpačkách" nedává smysl dle mě ani dnes. To je fakt jen pro režim, kdy v 95% tankuješ z vlastní zásuvky. Že se státy začnou časem rozhlížet, kde zalepit miliardové díry v rozpočtu (u nás je to cca 100Mld ze spotřební daně z paliv), je jisté.
Jak píše výše, zatím není vyřešen základní problém "nabíjení doma", takže pouhé úvaha Úsměv
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 20:05   Citovat  

piskot napsal:
Ano, ale pšššt, nikomu to neříkej, zejména ČEZu...Úsměv
Už se mluví o samostatném tarifu jen pro nabíjení elaut...

Já to mám u ČEZu teda Úsměv Ale dobře, nebudu jim to říkat Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 20:06   Citovat  

Pokud to někoho zajímá, tady je odkaz na usnesení rady hl. města Prahy ohledně strategického plánu na podporu alternativních pohonů do roku 2030...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 20:14   Citovat  

Kluci vy jste nějací škarohlídové. V domácnostech rozhodně nebudou řešit jestli tam máš elektromobil nebo ne, obecně vůbec nechápu, proč někdo neustále tvrdí, že bude elektřina zdražovat - tvrdí to lidi už 10 let a už 10 let se stále zlevňuje. S elektřinou je jeden problém, lze jí vyrobit mnoha způsoby a to i v domácích podmínkách a výrobci energií to samozřejmě vědí.

S ekologií není problém, problém je v rozjetém ancáblu kolem uhlí, kdy se na výrobě energií podílí hromada subjektů s velkými ambicemi a jmény. Jinak stačí přicvaknout pár bloků jaderek a jsme vysmátí.

Mě osobně dává příměstská elektromobilita velký smysl a toužebně jsem několik let čekal, až bude v mém price-range nějaká slušná ojetá baterka (což se stalo) a už bzučím.
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 21:00   Citovat  

mít na Elektrický samohohyb tak jsem vysmáty bo mám Kw za 1,75Kč :)Ale když v létě jezdím do práce na kole a v zimě na LPG tak to taky nevychází zle OK ale at se nikdo nezlobí dělník na EV nikdy mít nebude , neb milion za auto nedá.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 21:47   Citovat  

to marab: Díky, snad na to někdy najdu sílu Se stydím

to Daver: Že bys napsal jaké bzíkátko Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 22:05   Citovat  

Daver napsal:
a už bzučím.

Moment, já měl za to, že dle nařízení EU má elauto být vybaveno imitací zvuku/hluku spalovacího motoru...?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2021 , 22:26   Citovat  

Daver napsal:
Kluci vy jste nějací škarohlídové. V domácnostech rozhodně nebudou řešit jestli tam máš elektromobil nebo ne, obecně vůbec nechápu, proč někdo neustále tvrdí, že bude elektřina zdražovat - tvrdí to lidi už 10 let a už 10 let se stále zlevňuje.

No, zlevňuje... Se stydím
Jo, a elektromobilní tarif už je, cca. 2,1 Kč nízký tarif, 4,10 Kč vysoký tarif.
Zmíněná D57d je cca. 2,20 nízký tarif, 2,30 vysoký.
Viz. tudy odkaz

Takže čisté náklady na jízdu jsou fakt u ČEZu někde kolem 0,50 Kč/1 km...

Dopustil jsem se výpočtu, Tourer x "éčko". Čistě z hlediska "pohonných hmot" "éčko se začne vyplácet mezi 12 a 13 rokem užívání... Benzín jsem bral 30,- Kč/l, spotřebu 7,2 l.
Jaká že je životnost baterek...?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 6:06   Citovat  

Daver: tak určitě, stát peníze z legislativně vytlačených paliv z trhu škrtne a rozhodně je nebude chtít z aut stále vybrat, to je jasný.

Představa o stavbě jádra je v dnešní době úsměvná, všichni ekofašisti chtějí naopak atom zrušit. Naposled vypli loni atomblok Švédové, protože prý fujky jádro nepotřebují, teď jak v nějaké halyvůdské komedii chtějí po lidech, aby neluxovali, protože jsou v háji a cena elektřiny vyletěla na rekordy, o tom, že výpadky se snaží vykrývat elektrárnou na naftu (ať žije ekologie) nemluvě.

V Evropě výrazně stoupla hrozba black-outů, jeden masivní byl málem v lednu. Důvod? OZE. Proč se to nestalo? Náš atom a uhlí. Nicméně masivnímu rozvoji elektromobility to nijak nepřeje. Až přijdou nesmysly typu smartgrid, ještě se majitel elektromobilu bude divit, že místo, aby měl ráno nabito, bude mít vybito, protože bude zachraňovat "kritickou infrastrukturu".

Last but not least, tvoje naivní představa o stavbě elektrárny, která toto vyřeší pramení zjevně z neznalosti distribuční sítě. Nabíjení "doma" je u většiny lidí neprůchozí, jen jim to vůbec nedochází. Kdyby si v satelitu každý pořídil wallbox, skončí to zákazem - člověk sice platí za "rezervovaný příkon", ale nejbližší rozvaděč na to ani náhodou nestačí, obvykle je zaplacená kapacita vs. reálná kapacita někde u 1:5. Což funguje, protože se těžko stane, že všichni ve stejnou chvíli pustí k pračce, myčce a sporáku i rychlovarku, kotel a míchačku. Když si ale za takovým rozvaděčem všech 20 partají hodí auto na wallbox (cca 6-20 kW), trafo vyletí, i když jinak budete doma svítit svíčkou, abys mohl jet ráno do práce.

Tj. dnes ti, kteří elektro doma nabíjí, těží z toho, že se jim na kapacitu skládají i sousedé. Až budou sousedé svou část kapacity chtít taky, sranda skončí. To otevírá i jiné otázky skutečného smyslu elektromobility, stačí se zamyslet.

2bep: ještě před rokem to smysl dávalo, tady může i Daver vidět, jak rychle se podmínky mění k horšímu. Důvody, proč se u vás (ani nikde jinde) v bytovce nabíjet jen tak nebude je kapacita rozvodů, která na to nestačí (viz poslední dva odstavce mé odpovědi Daverovi). Do investice ekofriendly stání se SVJ nebude hrnout nikdy, dotace-nedotace, pokud se nezmění doba (a nebude přijatelné, že těch pár aut, která by se tam nabíjet mohla bude jen pro vyvolené a ostatní budou (muset) toto akceptovat).
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 7:49   Citovat  

V Německu připravovali zákon/vyhlášku nebo co, podle které v zájmu zachování funkčnosti sítě bude možno vypnout právě nabíječky elektroaut, takže se může stát že do rána "nenatankuješ" a i další veřejné nabíječky v okresu budou mimo provoz, dokud se situace nezlepší... Má se to týkat jen "špiček", ale jak píše Skyline - pokud bude nabíjet celá čtvrť, tak to asi na špičku bude...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 7:59   Citovat  

K těmhle reakcím zarytých petrolhedů a odmítačům všeho jiného/nového mě napadá...kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody HaHaaa

Byla by docela zajímavá diskuze z dob, kdy se přecházelo z koní na auta a před autem musel běhat frajer s praporkem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:06   Citovat  

marab: určitě je možné hledat způsoby, proč bydlet zase v jeskyni než důvody, proč je nám líp v domech, ale kdo by to dělal?

Plést do toho koně a auta je směšné, říká se tomu diskusní faul. Posun kůň-auto byl obrovský a dobrovolný, posun benzín-elektro je v mnoha ohledech naopak cesta zpět a dobrovolná není.

Hellborn: je vidět, že v Německu už "hledají způsoby" Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:17   Citovat  

skyline napsal:
marab: určitě je možné hledat způsoby, proč bydlet zase v jeskyni než důvody, proč je nám líp v domech, ale kdo by to dělal?

Plést do toho koně a auta je směšné, říká se tomu diskusní faul. Posun kůň-auto byl obrovský a dobrovolný, posun benzín-elektro je v mnoha ohledech naopak cesta zpět a dobrovolná není.

Myslíš, že tenkrát houfně všichni křičeli, že už nechtějí koně a že chtějí smradlavý a drahý auta, který jsou odkázaný na benzínový pumpy a nemůžou se nažrat za barákem? Velmi šťastný

Jinak podle mě je to spíš o úhlu pohledu. Mě do EV nikdo nenutil a jsem rád, že jsem ten krok udělal a dokonce už i opakovaně. Pro mé každodenní potřeby do velkého města je to zn. ideál a pokud to jen trochu půjde, zpátky do fosilu bych už při tomhle způsobu využití nešel. Ale především to auto beru s těmi vlastnostmi které má a nesnažím se na tom hledat srovnání s fosilem a nebo hledat důvody, proč je to špatně.

Ano, ten tlak EU je nepřirozený a asi se můžeme shodnout, že né úplně zdravý. Ale uvidíme, co všechno si lidi nechají líbit, kam to až zajde a co to ve finále přinese.

btw...rozhodně přechod z naftového auta do elektrického nevnímám jako stěhování se zpátky do jeskyně...spíš možná naopak Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:21   Citovat  

Hellborn napsal:
V Německu připravovali zákon/vyhlášku nebo co, podle které v zájmu zachování funkčnosti sítě bude možno vypnout právě nabíječky elektroaut, takže se může stát že do rána "nenatankuješ" a i další veřejné nabíječky v okresu budou mimo provoz, dokud se situace nezlepší... Má se to týkat jen "špiček", ale jak píše Skyline - pokud bude nabíjet celá čtvrť, tak to asi na špičku bude...

No jasně....ale tady se bavíme o vypínání rychlonabíječek, což je asi pochopitelné. Nemyslím si, že je tady řeč o běžné 16-20A zásuvce, ze které si můžeš nabíjet auto přes noc doma....a věř, že si při běžném způsobu užívání auta s tímhle způsobem nabíjení v drtivé většině případů vystačíš.

Je to prostě o jiném mindsetu...nabíjím, když auto nepotřebuju. Rychlonabíječky používám pouze při cestování někam dál, kde dávají smysl. Narozdíl od fosilu....kupuju benzín, když mám prázdnou nádrž.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:32   Citovat  

marab napsal:

Je to prostě o jiném mindsetu...nabíjím, když auto nepotřebuju. Rychlonabíječky používám pouze při cestování někam dál, kde dávají smysl. Narozdíl od fosilu....kupuju benzín, když mám prázdnou nádrž.

S dojezdem 100km se dá cestovat někam dál? Tak to koukám!
To mně připomíná nedávný článek o tesle s vlekem Velmi šťastný : na 1 000 km s naloženým přívěsem strávím 6 hodin čerpáním elektrické energie.“
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:38   Citovat  

marab: to si skutečně nemyslím a ani o tom nemluvím. Mluvím o tom, že auto velmi rychle předvedlo, proč a v čem má nad koněm převahu a bylo rozhodnuto. Elektroauto nic takového nemá.

A jistě, inteligentní člověk si obhájí i Dachau, když bude mít motivaci (a že ji spousta inteligentních Němců měla, vraždit lidi přecejen není pro každého "v pohodě"). Takže lze i obhájit myšlenku, že "se to nesnažím srovnávat s fosilem". To je myšlenka vskutku pitomá, něco jako to bydlení v jeskyni, které se "nebudu snažit srovnávat s domem", to je taky pak o "úhlu pohledu".

Reálně člověk řeší, co mu nabídne auto, které chce koupit, bez ohledu na pohon. Nejsem fanatik, který potřebuje sebehloupějším argumentem obhájit svou volbu nesmyslu a zaklíná se "jiným úhlem pohledu". Dokonce jsem elektro zvažoval, dost toho v nich najel a zkusil to i pro své potřeby (tedy měl jsem to půjčené a zkusil si s tím žít). Možná, kdybych použil "jiný úhel pohledu", tak bych si následně i obhájil, proč nevadí, že to stojí jak dvě auta a nikam to nedojede, ale k tomu nemám důvod.

Tím neříkám, že to někomu pro jeho potřeby vyhovovat nebude - kdybych bydlel ve městě a můj aktivní život se omezoval na okruh pár km, neviděl bych v tom problém. Pak by to bylo jen o ochotě dát za to takový balík, když to vlastně nic nepřináší (protože pro účely ježdění kolem komína je sice OK nemít dojezd, ale už poněkud ztrácí smysl dát za auto tolik peněz).

"Hledat způsoby" by hlavně měly automobilky, ať to má aspoň stejné užitné vlastnosti jako benzín (dojezd, cena), pak nebude nutné aplikovat "jiný úhel pohledu", aby to dávalo smysl.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:39   Citovat  

hopit napsal:
S dojezdem 100km se dá cestovat někam dál? Tak to koukám!

Myšleno obecně ohledně nastavení myšlení ohledně používání EV. Nemluvil jsem o autě, které je primárně určeno jako nákupní taška do města Mrk
Pokud budu chtít auto používat na cestování někam dál, tak si asi nebudu kupovat éčko s takovýmhle dojezdem, ale koupím si např. Konu. Já tohle kupoval primárně na na ježdění po Praze a blízkém okolí. Na cestování a pro rodinu mám naftové FR-V, se kterým bych zase rozhodně nechtěl každý den jezdit po Praze.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:48   Citovat  

skyline stejně jako bloky ATOMu - tady je opravdu hrozba, že EU podlehne dementům, kteří se vydávají za bojovníky za ekologii a všem to zakáže, ale to nebude problém jen elektromobility, to tu všichni zhebnem - lze upgradovat distribuční síť, zatím jsme prej v pohodě říká ČEZ viz tudy odkaz

Navíc já mám malé příměstské vozítko, stejně jako marab, které si nabíjím přes noc na 10A nabíječce a časem k tomu přilepím pár FVE panelů a zatížení sítě bude minimální.

Kdyby to bylo jak ty říkáš, tak by dávno zakázali elektrokotle, které jsou naopak v rozmachu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:50   Citovat  

hopit: jasně, že dá, argumenty, které jsem osobně slyšel (cesta cca 550 km, rychlost po dálnici 100 km-h, cestou 3x nabíjení, celkový čas téměř 2x oproti normálním autům):
- Stejně si musíš odpočinout, není zdravé řídit tak dlouho (ten stejný člověk při návratu ze služebky: to už dáme, nebudem se zdržovat, 600 km na jednu 10 min pauzu)
- Rychlá jízda není ekologická (ten stejný člověk na služebce: 150 tempomat a doma o půl hoďky dřív než tvrdil gugl, 300 km po té výše zmíněné pauze)
- Stejně by ses musel najíst, tak to mezitím nabiješ (ten stejný člověk na služebce: vem si bagetu ať se nezdržujem, natankuju a jedem)
- Všichni navlečení jak na severní točně, aby se ušetřilo za topení a prodloužil dojezd: stejně není zdravý takový rozdíl teplot a je lepší mít bundu když je venku -10 a v autě stačí 15 stupňů), v normálním autě pochopitelně dálky jezdil max ve svetru

To víš, taky "jiný úhel pohledu" Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda electric (2020)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina