Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
výměna čelního skla
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
beruska.evuska je teď offline  beruska.evuska
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 12:03   Citovat  

posero napsal:
já taky vymejšlel jinou barvu ale na nic jsem nepřišel, jinak nastartovaný je to peklo svatoušek skoro jako civic pořádnej výtlem

No Hanz, neměl klíče...ale kdyby to nastartoval...tak věřim tomu, že sem plešatá..Sem si řikala...proč to má prasklý sklo... pořádnej výtlem Ale věřim, že se to dá srovnat s civou... Je to tam. OK pořádnej výtlem
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2016 , 10:58   Citovat  

Oživíme mrtvolu (staré téma)

Tak mám mega prdlý čelní sklo a už mi to fakt vadí a po tom co mi orgán vyhrožoval že mi veme techničák to teda chci vyměnit.

Překontrolujte mi postup kdo to dělal.

Demontáž stěrače + torpédo
demontáž bausetu
vyříznutí skla
očištění starého lepidla (někde se uvadí ponechání vrstvy zhruba 1mm)
místa bez lepidla, nebo kde byla poškozena (říznuta) karoserie ošetříme primerem
odmastíme sklo
naneseme lepidlo na karoserii
nasadíme bauset na sklo
uložíme sklo, dole podložit aby nesjelo (Honda by měla mít nějaký packy na usazení
montáž stěračů a torpéda zpět
auto možno použít za 4hodiny?

Ještě dvě doplňující otázky.

Má někdo na pujčení přísavky?
Má někdo volný ruce na pomoc? Beroun a okolí, Praha?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 17.5.2016 , 11:30   Citovat  

Mám zato, že primer se aplikuje po celé ploše, kam má pak přijít lepidlo - umí reaktivovat staré původní lepidlo a zároveň připraví povrch pro nové.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
-1
PříspěvekZaslal: 17.5.2016 , 18:18   Citovat  

Lepidlo se nanáší na sklo, ne na karoserii.
Doba schnutí záleží na konkrétním lepidle.
Pro jistotu bych to ale nechal alespoň 8 hodin v klidu.

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
1
PříspěvekZaslal: 18.5.2016 , 8:57   Citovat  

Se sklem klidně pomůžu, když se sejdeme časově.
Lepidlo se, aspoň u Hondy, nanáší na karosérii. Je potřeba si správně seříznout špičku na lepidle. Taky je dobré si lepidlo na 10 minut ponořit do horké vody aby změklo a lépe se nanášelo. Pokud se jedná o aerodecka, tak počítej, že budeš mít vyrezlý rám ve spodních rohách a bude potřeba to opravit - minimálně očistit rez, natřít základovkou a potom vrchní barvou - nakonec primerem. Škrábance je lepší taky napřed zatřít barvou.
Co je důležité pořádně všechno odmastit a primer nanést na okraj skla, kam přijde lepidlo. Taky není od věci odmontovat stropní lampičku a stínítka, aby se nepoškodila stropnice. Na jedno sklo vyjde zhruba 1 a 1/2 tuby lepidla.
Auto bych nechal stát do druhého dne, moc bych to neuspěchal.
Ještě bych doplnil, že na odstranění starého lepidla je dobré dobře nabroušené široké dláto, kterým se zbytek lepidla "odřízne". Přísavky nejdou potřeba, nechá se to pohodlně udělat i bez nich. Za to potřebuješ ještě izolepu, aby jsi sklo zafixoval ke střeše, aby neujelo.

nEcroCZ je teď offline  nEcroCZ
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2016 , 11:50   Citovat  

jen bych doplnil ze je dobre otevrit sibr nebo nejaky okna ve dverich kvuli pretlaku aby se okno nehnulo pri zavirani dveri...

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2016 , 11:53   Citovat  

ninja napsal:
Lepidlo se, aspoň u Hondy, nanáší na karosérii. Je potřeba si správně seříznout špičku na lepidle. Taky je dobré si lepidlo na 10 minut ponořit do horké vody aby změklo a lépe se nanášelo. Pokud se jedná o aerodecka, tak počítej, že budeš mít vyrezlý rám ve spodních rohách a bude potřeba to opravit - minimálně očistit rez, natřít základovkou a potom vrchní barvou - nakonec primerem. Škrábance je lepší taky napřed zatřít barvou.
Co je důležité pořádně všechno odmastit a primer nanést na okraj skla, kam přijde lepidlo. Taky není od věci odmontovat stropní lampičku a stínítka, aby se nepoškodila stropnice. Na jedno sklo vyjde zhruba 1 a 1/2 tuby lepidla.
Ještě bych doplnil, že na odstranění starého lepidla je dobré dobře nabroušené široké dláto, kterým se zbytek lepidla "odřízne". Přísavky nejdou potřeba, nechá se to pohodlně udělat i bez nich. Za to potřebuješ ještě izolepu, aby jsi sklo zafixoval ke střeše, aby neujelo.

OK
Jenom já vždy dávám lepidlo na sklo a ještě dodatek při tuhnutí nechat stát auto na rovině, bez hevery, zavřený dveře, otevřený okno, neutrál, odrbžděno a ideálně mokrý hadr na palubku, lepidlo je hydroskopicky a při tuhnutí pohlcuje vlhkost.

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2016 , 9:24   Citovat  

ninja napsal:

Tak já ti nějak příští týden zavolám. Zatím nakoupím potřebné komponenty. Mr. Green

Toshi Hanada je teď offline  Toshi Hanada
BananaMan [5]
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2016 , 10:55   Citovat  

Tak i já budu měnit okno na céru, doufám, že nový i s bausetem seženu. to mi hlava nebere Nemá někdo zkušenosti s cérem? Dílnu mám, vybavení taky. Stačí sehnat okno, bauset a někoho, kdo by kibicoval co a jak. Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2016 , 11:10   Citovat  

Já ho měnil asi cca 5 let zpět, a bylo k sehnání, dokonce s pruhem a bausetem. A co tak koukám po katalogach tak dostupný jsou ...

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2016 , 11:35   Citovat  

já ho nechával měnit cca 3 roky zpět a bez problémů OK

BananaMan [5]
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2016 , 13:44   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Já ho měnil asi cca 5 let zpět, a bylo k sehnání, dokonce s pruhem a bausetem. A co tak koukám po katalogach tak dostupný jsou ...

Tak jsem asi pako, protože ho nikde nemůžu najít. naštvanej V Kelly něco je, ale bez pruhu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2016 , 17:36   Citovat  

Toshi Hanada napsal:
Tak jsem asi pako, protože ho nikde nemůžu najít. naštvanej V Kelly něco je, ale bez pruhu.

Jo pravda, přehlídnul jsem že jsou bez pruhu, tak to budu muset taky něco sehnat do zásoby zmatenej jinak zkus poptat v AGC autoskla.

Já mám ted od Splintexu s nádechem do fialova a modrý pruh a je fakt pěkný, takže doufám že nedostanu šutrem zmatenej s tím asi už nebudu radši jezdit pořádnej výtlem

Dle lingsparts je ještě dostupný origo za lidových 509 dolarů Úsměv

BananaMan [5]
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2016 , 19:40   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Jo pravda, přehlídnul jsem že jsou bez pruhu, tak to budu muset taky něco sehnat do zásoby zmatenej jinak zkus poptat v AGC autoskla.

Já mám ted od Splintexu s nádechem do fialova a modrý pruh a je fakt pěkný, takže doufám že nedostanu šutrem zmatenej s tím asi už nebudu radši jezdit pořádnej výtlem

Dle lingsparts je ještě dostupný origo za lidových 509 dolarů Úsměv

Hm, tak to tam bude asi dlouho za 509 dolarů. Velmi šťastný Jinak s tim AGC máš zkušenosti? Nepotřebuju jejich mobilní servis, klidně to dovezu tam, kde maji pobočku, jestli jsou i v Praze. A od Splintexu jsi kupoval a sám lepil nebo sis to nechal někde dělat?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2016 , 14:19   Citovat  

Toshi Hanada napsal:
Hm, tak to tam bude asi dlouho za 509 dolarů. Velmi šťastný Jinak s tim AGC máš zkušenosti? Nepotřebuju jejich mobilní servis, klidně to dovezu tam, kde maji pobočku, jestli jsou i v Praze. A od Splintexu jsi kupoval a sám lepil nebo sis to nechal někde dělat?

V AGC jsem skla pouze bral, dokázali sehnat i nějaký málo běžný, už nevím na co ale Velmi šťastný . Jinak v Praze jsou někde u Hostivaře/Skalky a tuším že možná někde v Letnanech, koukni na net, už nevím jak to mají.
A od splintexu jsem ho sehnal tenkrát od nějakýho dodavatele dílů, ale jak říkám je to už nějaký ten pátek zpět, lituju, že jsem si to neohlídal a nevzal si do zásoby zmatenej, asi se podívám a zvednu částku u připojištění, abych tam pak dal origo, ale origo bude asi bez pruhu, že? Cooo???

Obsah fóra Honda-club.cz   
výměna čelního skla
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina