Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Xenony - Akutně prosím o radu
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 11:20   Citovat  

R4ZoR napsal:
je super sledovat tady ty vaše nazory Velmi šťastný nemam seriový světla!mám HOMOLOGOVANÝ čirý!!!s parabolou...namontoval sem je podle navodu a mají 6000k nemyslím si že by to svítilo vejš než ty srapny seriový žarovky...duvod?techniká...takže klídek...už je tam mam asuper... uvidím ještě dneska večer jak na tom budou v noci...jinak dík za rady Honda

homologovany to urcite HaHaaa proste bez naklapecich cidel jsou ty xenony k nicemu a jenom obtezuji.Ja teda ve vetsine optik cirych na tyhle tjuning civicy videl spis jen cocku a parabola byla az na dalkovy..to je jedno to nehraje roli.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 11:22   Citovat  

Klejzlik napsal:
Když si koupí přestavbovou sadu HID (doporučuji 6000covky), tak bude oslaňovat max srnky ale ostatní řidiče ne...
Xenony doporučuji,zlepší se dohlednost a vše.. Okolní řidiči mají taktéž xenony a pokud nemaj b-xenony,tak nemůžou nikoho oslňovat.. Víš prd

dalsi z radoby kecu...xenon i bixenon je pojem ktery ti neni jasny...xenony patri do aut ktere je maji v tovarnim nastaveni se vsemi senzory a pohybovymi cidli...Ale klidne si je tam dej...At te jednou nekdo vytahne z auta nebo kvuli oslneni do tebe celne najede nediv se,ze mas spalenou hubu od airbagu Mr. Green .Samo ne ze bych ti to pral

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 11:25   Citovat  

diacoon napsal:
budes mit sice krasny fialovy zarovky,ale mysli i na okolni ridice ktere budes svym amaterskym zapojenim oslnovat..tipuju ze si koupis hid prestavbovou sadu za dvojku a narves xenony do patice a startery nekam pripichnes a tim to hasne...nebo budes montovat i naklapeci cidla po celem aute a nechas si homologovat ty svetla ?

třeba mu obyčejné žárovky svítí taky na ho... taky budu časem řešit na C5g xenony jelikož to krásně svítí a v noci jednoduše vidíš Chápeš! a nevím proč oslňovat ostatní řidiče když cca 1/2 aut xenony má a oslňuje tě úplně stejně jako ty je takže šuk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 11:37   Citovat  

oslnuji te ti kteri nemaji cidla....ruku na srdce jde ti jen o to aby to bylo fialovy a byl bys in

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 11:43   Citovat  

OsekSpider napsal:
třeba mu obyčejné žárovky svítí taky na ho... taky budu časem řešit na C5g xenony jelikož to krásně svítí a v noci jednoduše vidíš Chápeš! a nevím proč oslňovat ostatní řidiče když cca 1/2 aut xenony má a oslňuje tě úplně stejně jako ty je takže šuk

Že Tě oslní SUV,když sedíš pod úrovní jeho světel je celkem normálka, ostatní auta jsou v pohodě. Ale xenon v parabole (Targamanova Targa) nebo v nenaklápěcích světlech oslňuje. Je jen dobře,že si na to PČR hodlá "posvítit"... HaHaaa

spacekiller je teď offline  spacekiller
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 11:47   Citovat  

Tak přidám do soudku vlastní názor i jáMrk Známý si pořizoval xenonovou sadu na Forda Pumu(bez čidel samozřejmě...) a krom toho, že to auto vypadá mnohem lépe, tak to taky mnohem lépe svítí. Na druhou stranu, stěžuje si na spolehlivost-3x je reklamoval-buď odešla výbojka, nebo balast, a mnohem větší účinek mělo na kvalitu svícení výměna světlometu za nový, nepoškrábaný atd. A s tím oslňováním to zase tak hrozný není, pokud je to rozumně seřízený. Mnohem víc mi vadí "mlhovkáři" se špatně seštelovanýma světlama...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 12:04   Citovat  

Stejne Xenon by mel bejt v čočce ne?Ještě jsem teda neviděl aby byl origo v parabole.Tam prostě nepatří a hotovo...Já otevřeně říkám ze bych si je poridil maximalne na efekt protoze takovej zazrak to zase neni...

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 12:35   Citovat  

diacoon napsal:
oslnuji te ti kteri nemaji cidla....ruku na srdce jde ti jen o to aby to bylo fialovy a byl bys in

ruku na srdce? chci na silnici vidět papa ukaž mi nějaký dobrý žárovky který busou mít normální výdrž, mám Osram Night Braker a ty vydrží proklatě málo Tak to valím bulvy

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 12:42  Naposledy upravil Rada36 dne 18.5.2009 , 12:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

OsekSpider napsal:
ruku na srdce? chci na silnici vidět papa ukaž mi nějaký dobrý žárovky který busou mít normální výdrž, mám Osram Night Braker a ty vydrží proklatě málo Tak to valím bulvy

U H.I.D. sad si ale s životností nemůžeš bejt jistej vůbec KO to že ti nekdo napíše že to má Xkrát vyšší životnost,platí tak akorát u značkovejch originálních xenonů...

Jinak C6g mi furt svítí líp s bělejším obyč StarLine-ma než Targa s 8000Kelvinovejma Xenonama...

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 12:44   Citovat  

Rada36 napsal:
U H.I.D. sad si ale s životností nemůžeš bejt jistej vůbec KO to že ti nekdo napíše že to má Xkrát vyšší životnost,platí tak akorát u značkovejch originálních xenonů...
hele, ja pocitam ze to odejit muze, ale na aute uz jsou od te doby co se to dovezlo ze svycarska, bavil sem se s majitelkou byvalou. tzn cca pres 6 let a sviti bez problemu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 12:45   Citovat  

a zatim se jich drzim, jelikoz nekdo rozvrtal svetla a upravil pro nejaky xenony, takze tam zarovky vubec nedrzi Ble

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 12:47   Citovat  

Brnďa napsal:
a zatim se jich drzim, jelikoz nekdo rozvrtal svetla a upravil pro nejaky xenony, takze tam zarovky vubec nedrzi Ble

A nemas tam třeba nejakou překopávku třeba z BMW a tak?Mě odešla u H.I.D výbojka hned první den... KO

marab je teď offline  marab
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 13:19   Citovat  

Rada36 napsal:
Stejne Xenon by mel bejt v čočce ne?Ještě jsem teda neviděl aby byl origo v parabole.Tam prostě nepatří a hotovo...Já otevřeně říkám ze bych si je poridil maximalne na efekt protoze takovej zazrak to zase neni...

No s tou čočkou jsem si to myslel taky, ale vyvedl mě z omylu Targaman se svým CTR 8G Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 13:21   Citovat  

marab napsal:
No s tou čočkou jsem si to myslel taky, ale vyvedl mě z omylu Targaman se svým CTR 8G Mrk

A to je zase pravda...že by vyjimka potvrzovala pravidlo? Velmi šťastný

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 13:27   Citovat  

Rada36 napsal:
A to je zase pravda...že by vyjimka potvrzovala pravidlo? Velmi šťastný

ATR... Možná spíš Hondí vyjímka...

Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 13:51   Citovat  

diacoon napsal:
dalsi z radoby kecu...xenon i bixenon je pojem ktery ti neni jasny...xenony patri do aut ktere je maji v tovarnim nastaveni se vsemi senzory a pohybovymi cidli...Ale klidne si je tam dej...At te jednou nekdo vytahne z auta nebo kvuli oslneni do tebe celne najede nediv se,ze mas spalenou hubu od airbagu Mr. Green .Samo ne ze bych ti to pral

HaHaaa A já,že bi-xenon je obyč světlo+dálkové.. No asi jsem mimo,když Ty to víš líp cože cože ?

Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 13:52   Citovat  

kouř
Rozdíl mezi xenony a bixenony?
Stručně - bixenony lze přepnout mezi dalkovými a potkávacími světly. Dociluje toho posunem ohniska záření v tělě zářivky. Tyto kity jsou tedy vhodné k zástavbě do automobilů které mají pouze jednu vícevláknovou žárovku.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 16:23   Citovat  

Rada36 napsal:
A nemas tam třeba nejakou překopávku třeba z BMW a tak?Mě odešla u H.I.D výbojka hned první den... KO
je to mozny, ale fakt jak rikam, nikdo neblika nic, ani policajti nic nerekli, na stk nic a proste minimalne let to tam je

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 17:31   Citovat  

Já bych ty přestavbové sady zas tak úplně nezatracoval. Je jasný, že nemá cenu řešit otázku legálnosti, nelegální to bude vždycky. V podstatě jsou nelegální každé xenony, které nejsou zapsané v TP, takže i ty, co si svépomocí domontovávají majitelé VW group, ač tam namontují automatické seřizování sklonu a ostřik světel. Je jasné, že tovární xenony, ač domontované, nebudou nikoho z orgánů provokovat.
A to, jak to svítí, je jen otázka toho, jak si optika reflektoru porozumí s jiným tvarem ohniska výbojky, u H4 do toho vstupuje ještě clonka pro tlumená světla, která je asi tak 10 větší, než u H4 žárovky. To samozřejmě dělá neplechu, u některých světel se ve světelné stopě objeví tmavé neosvícené fleky. Samozřejmě se bavím o rozumně kvalitní přestavbové sadě, které se výbojky nekvrdlají +- půl centimetru, ale mají ohniska přesně v těch místech, kde má být vlákno žárovky. Na druhou stranu, rozumně kvalitní sadu jsem ještě neviděl Velmi šťastný, co by člověk taky chtěl, když se to všechno vyrábí v číně, pochybnými výrobci. Osobně takto svítím už půl roku, hranice světlo tma není tak ostrá, jako u žárovky, nicméně světla jdou seřídit tak aby neoslňovaly, ale pak nedosvítí tak daleko jako žárovky. Je potřeba zvolit komromis mezi vzdáleností, kam dosvítím a snesitelným oslňováním. Nevím, jestli by se to dalo seřídit nebo zkontrolovat na regloskopu, ale na zdi to kreslí zřetelnou hranici světlo/tma, nemá úplně ideální tvar, ale seřizovat se to podle toho dá úplně v pohodě.
Většina starších Hond jsou nízké placky, mají světla o pořádný kus níž, oproti ostatním autům, takže ani při špatně nastaveném sklonu, nebo rozladěné optice světel tolik neoslňují. Takže bych z toho nedělal až takovou vědu.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Xenony - Akutně prosím o radu
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina