Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 6G - Alu 17"
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2007 , 9:05   Citovat  

Jauda napsal:
Hellborn napsal:
Jasnačka! Výběr neuspěchej! Já je vybíral asi 2 roky a rok na ně šetřil... Úsměv

Tak to jsi mě potěšil, vážně.. já myslel, že jen já jsem takovej vybíravej.. HaHaaa Takže na ně asi budu radši šetřit, ať si pak můžu klidně dovolit dát 25000kč jen za kola bez gum.. stejně jsem to měl v plánu koupit až příští rok před létem..

To se neboj,že bys byl jen Ty tak vybíravý... Úsměv já koukal na nějaká Alessia (než jsem se dozvěděl jaký jsou to žvejkačky), O.Z., Dezent (N), Dotz, Momo (Twin - pěkný, chrom,dvojitý paprsky,ale jak jsou kroucný,tak na každá straně auta vedou jinam... jsou na cartechgroup) a nakonec jsem v jednom starým španělským časáku našel ty Koseie (někdy předloni na podzim - to jsem měl Civic 1.5 +/- 2roky a koupil jsem je loni na podzim) Akorát jsem pak vyměnil auto... Mrk Ale k tomu fialovému laky by se ty kola hodily víc než k zelenému... Ale to se bude řešit až se bude lak opravovat nebo dělat celolak...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2007 , 9:23   Citovat  

Verča napsal:
no já nevím..zatím pořád vyhrává VTi..takže Civouš..

Jo, stůj si za tím.. alespoň budeš mít to, co chceš.. je dobrý vědět, co chceš.. já to někdy nevím.. nebo chvíli vím a potom to zase změním.. Teď už ale vím, že bych nejradši hodil svý Acco do bíla a nacpal tam nejlíp 17" v černé s bílým límcem.. mlask.. Hihi

Havo je teď offline  Havo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2007 , 16:06   Citovat  

Cus, ja jsem ten co mel na honday toho zeleneho accorda.. Jen bych chtěl řict že sice ho mam jen 3 měsíce, ale stihl jsem už najet asi 14000 a zatim nic neklepe.. Navic bych řekl že ten borec přede mnou určitě čepy před prodejem neměnil, takže bych se těch 17 vubec nebal, hlavně tam nesmiš dat nizke gumy, ja tam mam 215/45/17 a myslim si že to trpi mnohem min než kdybych tam mel 205/40/17.........

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2007 , 16:11   Citovat  

Jo, 45 profil bych dával na naše silnice jako minimální...

klema je teď offline  klema
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2007 , 16:33   Citovat  

Havo napsal:
Cus, ja jsem ten co mel na honday toho zeleneho accorda.. Jen bych chtěl řict že sice ho mam jen 3 měsíce, ale stihl jsem už najet asi 14000 a zatim nic neklepe.. Navic bych řekl že ten borec přede mnou určitě čepy před prodejem neměnil, takže bych se těch 17 vubec nebal, hlavně tam nesmiš dat nizke gumy, ja tam mam 215/45/17 a myslim si že to trpi mnohem min než kdybych tam mel 205/40/17.........

cus Havo,pamatujes si na me z Honday,davali jsme si sprinta,cernej passat HaHaaa !Kolik ma nalitano ten tvuj acco a ja ti reknu,jestli je to meneny nebo ne!Ja mam na tomhle najezdeny pres 50tisic za rok a kousek a na tom starym to sami!Myslim si,ze na visce pneumatiky zalezi,ale ty tam mas sportovni podvozek,min.pruziny!Kdyz do toho Jauda pujde,tak at to nenechava v originalu,jinak se mu vymlati i s cepama rizeni,hlavne na nasich silnicich!Ver nebo ne,kdyz dat takovy kola,tak musi prispusobit i tlumeni razu na podvozek,je strasnej rozdil mezi vyskou 55(coz neni ani predpisova pro jeho acco) a 45,to by z jeho podvozkem trochu zatocilo a vyssi o moc dat nemuze,protoze by mu to tam nevyslo!Zaverem: 17 ano,ale i s pruzinama(min.)

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2007 , 16:54   Citovat  

Na kratších pružinách brzo oddělá tlumiče - vlastní zkušenost..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2007 , 17:21   Citovat  

Nevim, ted na tom mam tak nejak 143 000km, ale tak nebal bych se tech 17".. accord je dost velke auto, navic v technicaku jsou povolene 16 (ja mam povolene 17:-)), kdyz si vezmes kolik lidi ma na octavkach a takovych podobnych autech 17".. Rikam, nebal bych se jich.. Navic kdyz tak malo najezdi..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2007 , 18:34   Citovat  

Havo napsal:
Nevim, ted na tom mam tak nejak 143 000km, ale tak nebal bych se tech 17".. accord je dost velke auto, navic v technicaku jsou povolene 16 (ja mam povolene 17:-)), kdyz si vezmes kolik lidi ma na octavkach a takovych podobnych autech 17".. Rikam, nebal bych se jich.. Navic kdyz tak malo najezdi..

tak v tolikati jsem ja menil skoro vsechno,ale ty mas auto z nemec a ja z prahy,takze jsem to daval cely dokupy!Do technicaku se daji udelat vyjimky,to jde uplne snadno,ja mam na svym povoleny od vyrobce 15,zbytek je do technicaku pripsano a myslim,ze kdyz to bylo na tvym aute v nemecku,tak tam udelali vyjimky a po prepisu ti to napsali i u nas!Vis jak to myslim!Je pravda,ze malo najezdi,tak at do toho jde,ale sam mi rekl,ze to auto ma min. na pet let,tak treba za tu dobu nenajezdi tolik,aby to musel vymenovat,to vi jen on sam!Uz mu do toho nebudu kecat,pak na me vzdycky zuri HaHaaa HaHaaa
Dej je tam a mas to.... HaHaaa

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2007 , 18:45   Citovat  

Hellborn napsal:
Na kratších pružinách brzo oddělá tlumiče - vlastní zkušenost..

To s tebou naprosto souhlasim,kazdy zasah do vozidla s necim souvisi!Ja bych(protoze jezdim hodne)oddelal na 17" nejen tlumice,proto jsem volil kompromis 16"!Ale jsem uplne jiny pripad nez Jauda... HaHaaa
Ale to je tak se vsim u jakehokoliv auta,kazda vec je dimenzovana na urcitou zatez a vlivy!Pokud neco zmenis z jakyhkoliv parametru,ma to vliv na jine veci ktere tyhle zvysene parametry vice opotrebuji a tim se snizi jejich zivotnost a nekdy i funkcnost!Nejhorsi jsou ovsem penize,na tech to vetsinou u vsech modifikaci auta vazne!

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2007 , 18:48   Citovat  

Jauda,tak si je tam dej...ale napred mi je musis ukazat,ja ti je schvalim HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2007 , 6:19   Citovat  

Jste se tady ale rozpovídali.. no uvažoval jsem později o pružinách weitec nebo tak se snížením max. 30mm, ale pak bych asi i měnil tlumiče.. brácha si koupil taky kratší pružiny a pak k tomu koupil tlumiče jen s jiným zdvihem, než origo a je to vpoho.. a ty tlumiče teda nejsou snížený, jen pružiny.. uvidíme, za jak dlouho to odrovná..
Klema: hele už mě nes.r s těmy 17".. :twisted: Mrk ne dělám si (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se).. vážně si vážím toho, že mě chceš ušetřit komplikací s podvozkem.. teď jsem si dočetl na Hondaclubu v diskuzi názor toho Kapirossiho a říkal, že ty 17" jsou vpoho.. že na nich najel asi 15000km, ale už asi za nějakou dobu bude muset prý vyměnit zadní tlumiče.. ale ten je nejspíš ještě neměnil a nevím teď kolik má najeto.. ale tak já mám na rozmyšlení asi necelej rok, tak uvidím, k čemu dospěju a na co vůbec budou prachy.. když budou, udělám kola 17"+podvozek.. když nebudou, hodím tam jen 16".. a to víš, že ti je ukážu.. Mrk

Jinak taky díky za radu ohledně těch pneu - chtěl jsem tam dát 205/45 17, ale asi hodím 215/45 17, přecejen to bude o něco lepší.. 45 je tuším výška profilu udávaná v procentech ze šířky.. čili 205/45 je výška 92,25 mm, zatímco 215/45 je výška 96,75mm.. pokud to tak není, opravte mě..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2007 , 11:17   Citovat  

Ok,ja uz do toho nekecam,ja ti je nechci rozmlouvat...mas cas si to rozmyslet a nasetrit na pekny i s podvozkem!Budu rad,kdyz budu prvni,kdo je na tvem faru uvidi... Mrk

Jinoch je teď offline  Jinoch
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 0:43   Citovat  

Já mám na Accordu 6g ráfky 17" a gumy Kumho 215/45. Jsem spokojený v létě je skoro nejde urvat od silnice (na alespoň trochu dobrém asfaltu).

Mám ale výhodu, páč když v to se někdo z Holandska dotáhl tak nechal zapsat tyto kola a pneu do velkého techničáku. Bohužel jsem teď přišel o všechna data na HDD tak foto dodám co nejdříve jak pořídím nová fota. Jen tak trochu divně vypadá otevřené velké kolo a vcleku malé brzdové kotouče Velmi šťastný .

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 0:45   Citovat  

jo abych nezapomněl tak podvozek je origoš bez úprav na ty se teprve chystám svatoušek

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 8:39   Citovat  

Jinoch napsal:
jo abych nezapomněl tak podvozek je origoš bez úprav na ty se teprve chystám svatoušek

Čau.. díky za příspěvek.. budu rád za ty fotky.. o těch brzdičích jsem nepřemýšlel, že budou malý.. a jak si teda vede origo podvozek na těch kolech?? Kolik jsi najezdil na těch 17", kolik jsi toho povyměňoval, jestli vůbec něco??

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 11:15   Citovat  

Mám Honda Accorda teprve 1/2 roku. Jezdím takřka denně. Byl jsem s tím v Chorvatsku a zatím jsem nic neměnil. Je pravdou, že většími koly více trpí náprava, čepy a silentbloky. Jen když se podívám na horní rameno s čepem tak na něm vidím origoš značení (spodní čep jsem ještě nekontroloval kvůli špatnému přístupu - je pod kineťákem) tak si tak říkám trpí, ale zvládá.

Jedná se o to, že když nasadíš větší kola znamené to, že musíš dát nižší gumy z čehož nevyhnutelně vyplývá menší kompenzace rázů v samotném pneu. Jak zde již bylo řečeno tak pneu 215/45 není úplně nejnižší (ale vypadá to čupr) a tím pádem i vcelku dobře kompenzuje rázy. Nižší pneu také znamená to, že cítíš každou dírku na silnici, ale já jsem nepoznal rozdíl, když jsem jel v Honda Accordu 5g mého tchána na kolech 195/65 R16" tak mi to přišlo co se týče komfortu srovnatelné. Teď mluvím o komfortu co se týče adheze jsou mé kola nesrovnatelně lepší svatoušek

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 11:24   Citovat  

Super.. 215/45/17 tam chci dát taky.. tak díky za info.. jsou cenné.. Mrk asi při první příležitosti koupím kolečka na léto.. mám vyhlídlí asi ty Rota SDX bronzový.. nebo jetý Kosei K3 stříbrný.. uvidím podle financí a cen.. a pneu ještě nevím, asi hankook, pirelli, bridgestone.. něco z toho.. podle aktuální ceny v tom rozměru..

Ještě se zeptám, odkud jsi?? A jakou máš verzi (1,8, 2,0??), ES, LS?? Sedan, hatchback?? Nikde jsem tě tu neviděl myslím.. Jsi tu nově??

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 16:20   Citovat  

joo jsme tu nový, dlouho jsem hledal nějaké schopné forum a vidím, že jsem našel.

Tak já mám 1,8 sedan r.v. 1997, 86 Kw. Tažné a je to do tažené z Holandska takže je to na LPG. Přikládám foto kola (PLS sry ale není moc umyté to víš zimní počasí).

DSCN4198.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCN4198.JPG, 322.13 kB

DSCN4200.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCN4200.JPG, 293.14 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 16:44   Citovat  

Aha ty máš 5g.. tak to jo.. no ale chtělo by to snížit, co?? Je tam ještě pořád dost místa mezi kolem a blatníkem.. no ale myslím, že se těch 17" fakt nemusím bát.. když vezmu, že jsem na tom mým viděl už i 18".. ale teď už alespoň vím, co od toho čekat na Accordu s origo podvozkem.. i když ty naše budou asi trochu jiný, ale určo ne tak moc..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 21:38   Citovat  

5g??? Všude kde jsem koukal mi to prezentujou jako 6 generaci Honda VI. Apropo je to vlastně facelift předchozí generace co má tchán Honda V. Liší se v čelní masce a malinko detailech jinak jsou totožné.

Jak jsem již psal tak s podvozkem mám v plánu si pohrát letos ale o moc dolů to dávat nebudu. S většími koly bych viděl kuky kuk problém možná v tom, že když se podíváš za předná kolo tak nad ním je horní čep, který je ukotven ve svislém rameni vedoucímu dolů k náboji ložiska. Když si sáhnu za své kolo tak už tam moc místa od tohoto ramene není nedokáži říci, zda by se tam vešlo Cooo???

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 21:49   Citovat  

když jsem koukal na tvůj WEB tak mám hlavu zamotanou úplně tuto jsem zase viděl s označením Honda 7g vyráběnou od roku 98 (respektive od tuším 9 měsíce roku 97) Moje je těsně před tím 6 měsíc 97.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 6:58   Citovat  

Jinoch napsal:
když jsem koukal na tvůj WEB tak mám hlavu zamotanou úplně tuto jsem zase viděl s označením Honda 7g vyráběnou od roku 98 (respektive od tuším 9 měsíce roku 97) Moje je těsně před tím 6 měsíc 97.

No je pravda, že ve spoustě obchodech s náhradními díly je moje auto uváděno jako 7g, ale není to tak.. ty máš 5g po faceliftu, já 6g před faceliftem, moje se dělal tuším od 10/98 po 2002, od roku 2001 facelift.. pak už jen 7G a letos má vyjet 8g.. když si najdeš nějaký testy o těch autech, tak to tam taky píšou většinou spávně, ale třeba v tom shopu autokelly to mají přeházený, asi díky těm faceliftům.. zkusím něco najít..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 7:10   Citovat  

Mrkni třeba tady - Acco 7G - tam hned v prvním odstavci píšou, co je to za generaci.. a tady se to taky řešilo..
Jinak myslím, že s tím docela zamíchaly kupátka.. ale na 100% je můj 6G, tvůj 5G, model po mém (nemyslím facelift, ale 2003-2006) je 7G a letos má vyjet 8G, což je ofiko informace.. takže snad je v tom jasno.. Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 7:26   Citovat  

to mi hlava nebere vařila myšička kašičku na zelenym rendlíčku a vznikl jí pěkný guláš Je to tam. Lucy . Mno hlavní je, že jsme se dohodli na tom, že 17" na naše auta jdou (tedy dle mě). přátele nikomu svůj názor nevnucuji.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 7:46   Citovat  

Jinoch napsal:
to mi hlava nebere vařila myšička kašičku na zelenym rendlíčku a vznikl jí pěkný guláš Je to tam. Lucy . Mno hlavní je, že jsme se dohodli na tom, že 17" na naše auta jdou (tedy dle mě). přátele nikomu svůj názor nevnucuji.

Jasný.. OK Mr. Green
Jinak mrkni sem na můj poslední příspěvek.. včera mi soused od mladé naboural autí.. Bueee

david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 10:33   Citovat  

Jauda: kecas???jak se to stalo?jinak je to nejak hodne nebo v pohode??

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 11:27   Citovat  

ja jsem s ten tim zelenym accordem:-), uz jsem na nich ujel asi 30 000 km a zatim to drzi a to u nas silnice nic moc a po praze hruuuza, takze se docela divim... ale na jaro to asi pomenim

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 11:42   Citovat  

david.hammer napsal:
Jauda: kecas???jak se to stalo?jinak je to nejak hodne nebo v pohode??

Nekecám.. bohužel.. no není to nějak moc, ale dveře asi radši vyměním.. zvenčí nejdou ani otevřít.. asi klika polámaná nebo něco.. uvidím, kolik proplatí pojišťovna..
Týpek couval svým CR-V od svýho baráku, já stál na druhé straně silnice, asi půl metru do silnice, stál jsem podél na vjezdu. Ty vjezdy jsou naproti sobě, ale místa tam bylo hafol, stačilo dávat trochu bacha.. On asi nasranej, vystartoval, přejel celou silnici až do mě, ani to asi nezaregistroval a jel pryč na celý víkend.. tak jsem zvědavej, jak to dopadne..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 11:59   Citovat  

Havo napsal:
ja jsem s ten tim zelenym accordem:-), uz jsem na nich ujel asi 30 000 km a zatim to drzi a to u nas silnice nic moc a po praze hruuuza, takze se docela divim... ale na jaro to asi pomenim

Já vím, kdo jsi.. Mrk to je fajn vědět.. zase ale ty máš autí dovezený, takže zatímco já mám najeto 160000km jen na českých silnicích (nejspíš) tak ty máš řekněme 120000km na zahraničních a na našich těch 30000km.. to jsem jen plácnul, nevím, kolik máš najeto.. ale zase i těch 30000km je myslím dost na to, aby se něco projevovalo.. takže asi to máš vpohodě.. díky za zkušenost.. OK

david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 20:11   Citovat  

jak to nemohl zaregistrovat, vzdyt to byla pecka docela ne, a nenechal tam cislo nebo neco??ty lidi jsou fakt :mravenec: Tak to koukám!

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 6G - Alu 17"
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina