Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
prasknuté přední sklo
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 11.2.2009 , 8:13   Citovat  

To samy se nam stalo s tenkrat novym CRV u ktereho se vymenilo predni sklo kdyz se privezlo a pri prvni vyjizdce na nej ze strechy taky spadl led. Tenkrat to sklo neujelo snad ani 5 km. Resilo se to z pojistky domu, co si pamatuju.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.2.2009 , 9:04   Citovat  

tak je to ok, ja su domluveny se znamym, protoze studuju a nemam penize ze mi necha napsat papir od nejake firmy co mi to menila a ja to dam pojistovne
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 9:35   Citovat  

ahojte lidičky,mám na vás dotaz ohledně výměny čelního skla,něco už je zde v příspěvku napsané,ale nemůžu se v tom vyznat,
já mám normálně sklo pojištěné,teď už ale skoro nic přez něj nevidím a chtěl bych ho vyměnit,kámoš mi radil že ho mám někde vzít kamenem a dojet do servisu.
Proto se vás prám jak to s tím doopravdy je.Co všechno mám udělat,kam zajet a co to obnáší,Předem díky za rady je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 9:50   Citovat  

misan napsal:
ahojte lidičky,mám na vás dotaz ohledně výměny čelního skla,něco už je zde v příspěvku napsané,ale nemůžu se v tom vyznat,
já mám normálně sklo pojištěné,teď už ale skoro nic přez něj nevidím a chtěl bych ho vyměnit,kámoš mi radil že ho mám někde vzít kamenem a dojet do servisu.
Proto se vás prám jak to s tím doopravdy je.Co všechno mám udělat,kam zajet a co to obnáší,Předem díky za rady je to dobrý

Neměl bych to jako zaměstnanec pojišťovny říkat, ale kámoš ti radí dobře Mr. Green Normálně vem kámen a hoď ho do skla aby ti to udělalo pavoučka a pak to nahlš na pojišťovnu že odlít kámen od neznámýho vozidla, nebo pokud má tvoje pojišťovna smluvní autoskla, tak rovnou tam a oni si to zaříděj sami, ty zaplatíš jen spoluúčast jestli ji tam máš je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 9:57   Citovat  

mrgrudge napsal:
Neměl bych to jako zaměstnanec pojišťovny říkat, ale kámoš ti radí dobře Mr. Green Normálně vem kámen a hoď ho do skla aby ti to udělalo pavoučka a pak to nahlš na pojišťovnu že odlít kámen od neznámýho vozidla, nebo pokud má tvoje pojišťovna smluvní autoskla, tak rovnou tam a oni si to zaříděj sami, ty zaplatíš jen spoluúčast jestli ji tam máš je to dobrý

aha díky za info,jdu dělat pavučinku Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 9:59   Citovat  

misan napsal:
aha díky za info,jdu dělat pavučinku Úsměv

Není zač přátele Honda
   Návrat  
Michalka je teď offline  Michalka
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 11:36   Citovat  

já mám sklo připojištěné , výměna byla druhý den od nahlášení hotová, neplatila jsem nic... jo vlastně jo zelený pruh , který jsem si tam nechala udělat OK Na pojišťovně jsem nebyla, jela jsem rovnou na firmu, kde okna opravují...
nemusíš házet kamenem, jestli máš sílu můžeš dát do okna jen pěstí ( můj případ a nervní spolujezdec ) Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 11:40   Citovat  

Další možnost tohoto pojistného podvodu je vzít důlčík a kladivo... Pojišťovny si tyhle věci moc nezjišťují,ale když se na to přijde... Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 11:44  Naposledy upravil DanTe dne 29.10.2010 , 11:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellborn napsal:
Další možnost tohoto pojistného podvodu je vzít důlčík a kladivo... Pojišťovny si tyhle věci moc nezjišťují,ale když se na to přijde... Se stydím

Takovýhle prasklinky se neřešej, ale když ti borec nahlásí že mu někdo rozbil okno a přitom má jasně poškození od otevřený kapoty za jízdy, tak tam už se jedná o pokus o pojistnej podvod a dává se to na policajty, takže tohle zkoušet nedoporučuju je to dobrý

EDIT: Taky sem svojí šikovností chtěl sundat vnitřní zpětný zrcátko u twinga a tak sem zabral, že ruplo celý přední sklo pořádnej výtlem Tak se nahlásil kámen do skla a bylo nový a já tatíkovi dal jen 500,- spoluúčast Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 11:45   Citovat  

mrgrudge napsal:
Takovýhle prasklinky se neřešej, ale když ti borec nahlásí že mu někdo rozbil okno a přitom má jasně poškození od otevřený kapoty za jízdy, tak tam už se jedná o pokus o pojistnej podvod a dává se to na policajty, takže tohle zkoušet nedoporučuju je to dobrý

Neřešej,ale pojistný podvod to je tak jako tak...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 11:47   Citovat  

Hellborn napsal:
Neřešej,ale pojistný podvod to je tak jako tak...

Jop to je to nikomu neberu, ale nějak to pojištění člověk využít musí když už jim platí takový prachy Velmi šťastný
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 11:53  Naposledy upravil bordel dne 29.10.2010 , 11:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

romeo411 napsal:
NIkdo nema zkusenosti s vymnenou predniho skla v Honde?

Diky přátele

Ja ano. Konkretne na CTR8g v Auto Jarov. Od te doby porad neco vrzalo z okoli skla a po umyti na wapce se mi sklo mlzilo. Jeste bych dodal, ze drobnosti, jako usmudlany A sloupky od rukou jsem radsi ani neresil.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 11:53   Citovat  

mrgrudge napsal:
Jop to je to nikomu neberu, ale nějak to pojištění člověk využít musí když už jim platí takový prachy Velmi šťastný

No já jenom,aby si to lidi uvědomili a pak náhodou nečuměli jak puci... Stejně tak kamarádi,kteří jim to poradili, respektive je navedli,protože i navádění je trestné

viz. § 24 trestního zákoníku

Účastník

(1) Účastníkem na dokonaném trestném činu nebo jeho pokusu je, kdo úmyslně

a) spáchání trestného činu zosnoval nebo řídil (organizátor),

b) vzbudil v jiném rozhodnutí spáchat trestný čin (návodce), nebo

c) umožnil nebo usnadnil jinému spáchání trestného činu, zejména opatřením prostředků, odstraněním překážek, vylákáním poškozeného na místo činu, hlídáním při činu, radou, utvrzováním v předsevzetí nebo slibem přispět po trestném činu (pomocník).

(2) Na trestní odpovědnost a trestnost účastníka se užije ustanovení o trestní odpovědnosti a trestnosti pachatele, jestliže trestní zákon nestanoví něco jiného.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 11:55   Citovat  

Hellborn napsal:
No já jenom,aby si to lidi uvědomili a pak náhodou nečuměli jak puci... Stejně tak kamarádi,kteří jim to poradili, respektive je navedli,protože i navádění je trestné

viz. § 24 trestního zákoníku

Účastník

(1) Účastníkem na dokonaném trestném činu nebo jeho pokusu je, kdo úmyslně

a) spáchání trestného činu zosnoval nebo řídil (organizátor),

b) vzbudil v jiném rozhodnutí spáchat trestný čin (návodce), nebo

c) umožnil nebo usnadnil jinému spáchání trestného činu, zejména opatřením prostředků, odstraněním překážek, vylákáním poškozeného na místo činu, hlídáním při činu, radou, utvrzováním v předsevzetí nebo slibem přispět po trestném činu (pomocník).

(2) Na trestní odpovědnost a trestnost účastníka se užije ustanovení o trestní odpovědnosti a trestnosti pachatele, jestliže trestní zákon nestanoví něco jiného.

Mít tu právníka se vyplatí Mr. Green Hezky všechno dopodrobna i s paragrafama OK
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 12:27   Citovat  

Tak jsem včera v garáži zjistil, že mám prasklinu na př. skle dole v rohu. to mi hlava nebere
Pojistka jde využít jen na výměnu za nové nebo i na opravu lepením? Pokud jde o výměnu, mám do pojištěný to 10.000,- tj. započítává se do proplacení jen samotný sklo nebo i věci okolo - nový bauset? Vejdu se u CRX 2G do těch deseti tisíc vč. DPH? Je lepší nechat to vyměnit ještě ted, než dám RZ do depozitu nebo to řešit až po zimě?
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 12:32   Citovat  

Ajsik napsal:
Tak jsem včera v garáži zjistil, že mám prasklinu na př. skle dole v rohu. to mi hlava nebere
Pojistka jde využít jen na výměnu za nové nebo i na opravu lepením? Pokud jde o výměnu, mám do pojištěný to 10.000,- tj. započítává se do proplacení jen samotný sklo nebo i věci okolo - nový bauset? Vejdu se u CRX 2G do těch deseti tisíc vč. DPH? Je lepší nechat to vyměnit ještě ted, než dám RZ do depozitu nebo to řešit až po zimě?

cenově by ses vejít měl. je to celkem malé sklo. Částa je daná na komplet: což je sklo, bauset, lepidlo, primer, práce. Měnil sem teď na c6g, nechal si to poslat na účet a pojišťovna mi poslala něco přes 6000,-
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 12:35   Citovat  

Pojišťovna platí komplet fakturu za všechny úkony s tím spojené do výše pojišťěné částky - spoluúčast...do 10ti se vejdeš natuty. Na C7G mě to vyšlo na 7500,-(pojišťěný jsem to měl na 5k...jsem si naivně myslel, že 5 bude stačit Se stydím )
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 12:40   Citovat  

Ajsik napsal:

rekl bych ze asi zalezi kdo ti to bude delat nevim jestli jsou ceny vsude stejny ale me stala vymena celniho okna na C4G 10500,- se vsim vsudy ale platila to pojistovna vinika na ktereho sem to nechal napsat

jak tady nekdo psal s tim hazenim kamene do okna to neni zrovna dobry napad radsi bych vzal kladivko a klepnul po nem ten kamen ti odleti zpet na kapotu a ponici to lak takze bacha na to
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 13:50   Citovat  

tak jsem byl teď nahlásit pojistnou událost a pojišťovačka a ptala se mě jestli si to nechám zpravit sám nebo mají svojí firmu poblíž která mi zajistí opravu.Tak hsem jí řekl jo ať tam zavolá a že mě ta firma bude kontaktovat.No tak mě volali z té firmy asi po deseti minutách,že se do toho pojistného plnění nevejdou,že musejí dávat originální díly,že jen sklo stojí minimálně 7500,- a a to tam není práce atd.,tak jestli to budu od nich chtít nebo ne,tak sem řekl že si seženu nějaký jiný servis.
A teď se ptám jestli mi to pojišťovna zaplatí když si to nechám u nějakého jiného servisu?
Protože co já vím tak kámoš kupoval sklo za nějakých 2500,-
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 13:53   Citovat  

misan napsal:
tak jsem byl teď nahlásit pojistnou událost a pojišťovačka a ptala se mě jestli si to nechám zpravit sám nebo mají svojí firmu poblíž která mi zajistí opravu.Tak hsem jí řekl jo ať tam zavolá a že mě ta firma bude kontaktovat.No tak mě volali z té firmy asi po deseti minutách,že se do toho pojistného plnění nevejdou,že musejí dávat originální díly,že jen sklo stojí minimálně 7500,- a a to tam není práce atd.,tak jestli to budu od nich chtít nebo ne,tak sem řekl že si seženu nějaký jiný servis.
A teď se ptám jestli mi to pojišťovna zaplatí když si to nechám u nějakého jiného servisu?
Protože co já vím tak kámoš kupoval sklo za nějakých 2500,-

pokud má jiný servis smlouvu s danou pojišťovnou tak ano. je jedno jestli to sprravuješ tam nebo tam, ale důležité je aby byla smlouva nebo co oni mají s danou pojišťovnou
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 13:59   Citovat  

kefa napsal:
pokud má jiný servis smlouvu s danou pojišťovnou tak ano. je jedno jestli to sprravuješ tam nebo tam, ale důležité je aby byla smlouva nebo co oni mají s danou pojišťovnou

aha ,takže mi to zpraví i jinde ale musí ten servis mít smlouvu z danou pojišťovnou,aby mi to pojišťovna proplatila OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 14:08   Citovat  

misan napsal:
aha ,takže mi to zpraví i jinde ale musí ten servis mít smlouvu z danou pojišťovnou,aby mi to pojišťovna proplatila OK

Můžeš si to nechat opravit kde chceš, smlouvy s pojišťovnou jsou na to, že nemusíš hlásit pojistnou událost, ale rovnou jedeš na výměnu a oni to nahlásí a všechno si vyřídí. Tady ti jen přibývá starost s tím, že musíš na pojišťovnu nahlásit, dodat jim kopie dokladů a pak dodat fakturu, nebo zplnomocnit ten danej servis k převzetí poj. plnění. Jinak mě docela překvapilo, že zrovna smluvní servis se do poj. plnění nevejde, naopak většinou smluvní servisy maji s pojišťovnama tichou dohodu udělanou tak, aby se do poj. plnění vešli. Taky samozdřejmě záleží na tom jak to máš pojištěný, někdo je tak hloupej že si třeba sklo který pod 5000,- nesežene nikde pojistí na 5000,- a pak se diví že mu pojišťovna neproplatí celou částku při plnění.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 14:33   Citovat  

mrgrudge napsal:
Můžeš si to nechat opravit kde chceš, smlouvy s pojišťovnou jsou na to, že nemusíš hlásit pojistnou událost, ale rovnou jedeš na výměnu a oni to nahlásí a všechno si vyřídí. Tady ti jen přibývá starost s tím, že musíš na pojišťovnu nahlásit, dodat jim kopie dokladů a pak dodat fakturu, nebo zplnomocnit ten danej servis k převzetí poj. plnění. Jinak mě docela překvapilo, že zrovna smluvní servis se do poj. plnění nevejde, naopak většinou smluvní servisy maji s pojišťovnama tichou dohodu udělanou tak, aby se do poj. plnění vešli. Taky samozdřejmě záleží na tom jak to máš pojištěný, někdo je tak hloupej že si třeba sklo který pod 5000,- nesežene nikde pojistí na 5000,- a pak se diví že mu pojišťovna neproplatí celou částku při plnění.

jo už to začínám chápat Úsměv takže když si třeba koupím osobně čelní sklo (budu mít k němu fakturu na určitou částku)
pak si to někde nechám namontovat( od nich budu potřebovat také fakturu za práci a věci co použili) a pošlu to na pojišťovnu tak mi tu částku proplatí celou,ale musím se vejít do těch 6000,- je to tak?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 14:37   Citovat  

misan napsal:
jo už to začínám chápat Úsměv takže když si třeba koupím osobně čelní sklo (budu mít k němu fakturu na určitou částku)
pak si to někde nechám namontovat( od nich budu potřebovat také fakturu za práci a věci co použili) a pošlu to na pojišťovnu tak mi tu částku proplatí celou,ale musím se vejít do těch 6000,- je to tak?

Přesně tak plus pokud tam máš spoluúčast tak tu ti strhnou z tý celkový částky.
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 15:01   Citovat  

Mě (pojišťovnu) na C5G to stálo 11 000,- Kč, záleží totiž co za sklo si tam necháš nalepit, já tam mám údajně to nejdražší Velmi šťastný s pruhem nahoře Je to tam.
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 16:12   Citovat  

Sklo CRX
Sklo + bauset + lepidlo + prouzek proti slunci a vyslo me to na 10600Kč dostal jsem kvalitni sklo Úsměv
ma se to resit do 14 dnu od prasknuti.
levnejc to mec nebyva protoze pak je to prej napadny a pojistovna by to mohla resit, takze je to podle tabulek jak z origo servisu +- tisicovka
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 18:09   Citovat  

oorrbb napsal:
Sklo CRX
Sklo + bauset + lepidlo + prouzek proti slunci a vyslo me to na 10600Kč dostal jsem kvalitni sklo Úsměv
ma se to resit do 14 dnu od prasknuti.
levnejc to mec nebyva protoze pak je to prej napadny a pojistovna by to mohla resit, takze je to podle tabulek jak z origo servisu +- tisicovka

Díky, taky by jsem raději kvalitní s pruhem nahoře jako má originál. Kde Ti to dělali? Oni asi nepoznaj a ani to nezjišťujou jak je to dlouho prasklý...
Zatím to mám cca 6-7 cm, ale asi se to ještě rozleze. Na fáčku jsem to měl přes rok od 3-10cm a pak se mi to stočilo na střed skla a nakonec prasklina měřila nějakých 30cm. HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 18:54   Citovat  

hlásil sem prasklé sklo skoro po dvou letech a bez problémů. Měl jsme ho teda pojištěneé, nevím jak je to u nepojištěného, když tojde na vinékovu pojišťovnu
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 19:51   Citovat  

Co mi doporučíte:
- nechat výměnu skla až na jaro
nebo
- vyměnit sklo teď, ale s tím že si zkrátím záruku na práci, když by jsem až na jaře zjistil, že tam zatéká...
V obou případech bude auto přes zimu v garáži, kde se drží min teplota okolo 5°C
   Návrat  
shaman23 je teď offline  shaman23
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 23:31   Citovat  

Lubosh napsal:
Mě (pojišťovnu) na C5G to stálo 11 000,- Kč, záleží totiž co za sklo si tam necháš nalepit, já tam mám údajně to nejdražší Velmi šťastný s pruhem nahoře Je to tam.

já měl údajně taky nejdražší, taky s pruhem a vyšlo asi 8000 bez práce
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
prasknuté přední sklo
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina