Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotosoutěž- Září 2012- Výsledky
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3

Komu dáte svůj hlas?
Míša
9%
 9%  [ 16 ]
M@jk
3%
 3%  [ 7 ]
silenec
28%
 28%  [ 51 ]
Kutlas
12%
 12%  [ 22 ]
Slivka
9%
 9%  [ 17 ]
mira88
7%
 7%  [ 13 ]
2bep
1%
 1%  [ 3 ]
zitnyp
1%
 1%  [ 2 ]
Rocky
3%
 3%  [ 6 ]
maxxi
20%
 20%  [ 37 ]
vespula.mortifer
1%
 1%  [ 3 ]
Hlasovalo : 87
Celkem hlasů : 177

Slivka je teď offline  Slivka
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.8.2012 , 22:32   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj Ivan,
tak máme tu na to od odborníků na slovo vzaté téma, které je přímo ideální ... tudy odkaz

Zítra na MMS Chodov Ti pár věcí řeknu, stativ s sebou budu mít.

M.

Ahoj Majku,

Vďaka, ale problém nie je v tom ako používať statív, to mi je celkom jasné, skôr mám problém s úpravou fotky v nejakom nástroji Se stydím
Vždy keď sa s tým začnem hrať, tak úplne zabijem farby a celé je to také nejaké mdlé Smutný
Viac v tom vlákne vlákne Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2012 , 22:37   Citovat  

Bully napsal:
Precti si na co se ptas, abys vubec mohl pochopit smysl toho co ti odpovidam. Byla by skoda dostat druhou zlutou (= ban) za takove prudeni co tu predvadis, kdybys v tom chtel pokracovat. Protoze verim ze to nedelas schvalne Mrk Tak to valím bulvy

Jake prudeni? Ja se jen snazim pochopit to, proc nekdo nemuze poslat fotku vyfocenou mobilem, ale spatnym fotakem ano, kdyz o tom pak stejne nekdo hlasuje. Neni to pak jedno? Kolik tech fotek prijde? 10? 20? 30? Tipuju tak max tech 30 nebo 40. A i kdyby nahodou vic tak co? Nechce se ti tim probirat? Tak proc tu soutez delas?

To se tu vsichni umite ohanet jen banem,kdyz vam dojdou argumenty?

Kdyz to teda vezmu znova. Fotky mobilem se nesmi posilat, protoze sou malo kvalitni. To znamena, ze takovou fotku poznas i s upravenym exifem. Protoze je proste malo kvalitni, oproti ostatnim fotkam. A kdyz nekdo u fotky upravi exif, stane se fotka kvalitnejsi? Ocividne ano, protoze diky tomu se fotka muze dostat do hlasovani o fotku mesice, ale s exifem by se poznalo, ze je z mobilu a hned by se vyradila Velmi šťastný . Tak kde je smysl toho pravidla? Ty ten smysl fakt vidis? Hnusnou fotku snad pozna kazdej, kdo neni slepej a je jedno cim je focena. Stejne tak snad kazdej pozna peknou fotku, kde je taky jedno cim je focena ne?
   Návrat  
millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2012 , 22:41   Citovat  

M@jk napsal:
Zdravím,

řekl bych, že je to STANOVENO. Tečka. Nic víc. Nic míň. To je, jak píšeš Ty jen Tvůj názor, že si někdo měří pindíky, kvůli kalendáři, který kupříkladu zařizoval Tvůj určitě dobrý kamarád Tomáš alias MOT.

Pokud nesouhlasíš, není problém, sám navrhni pravidla pro tuto soutěž a předlož je radě a pokud to schválí není problém, pokud ne snad vysvětlí proč. Já sám to nevím, ale zajisté nějaký smysl to pravidlo má. Pokud máš lepší náhled na soutěž, je možno navrhnout, aby si ji spravoval Ty.

S tím problém nemám.

přátele

Majku, ja tu po nikom nechci, aby menil pravidla. Jen sem se ptal, proc se nemuze fotit mobilem, protoze smysl toho pravidla mi unikal. A unika mi stale, kdyz ve finale se stejne o fotkach hlasuje a predtim se vybira jestli je fotka kvalitni nebo neni. Tak je to pak prece uplne jedno, cim to ten clovek vyfoti ne?
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.8.2012 , 22:51   Citovat  

millhauz napsal:
Majku, ja tu po nikom nechci, aby menil pravidla. Jen sem se ptal, proc se nemuze fotit mobilem, protoze smysl toho pravidla mi unikal. A unika mi stale, kdyz ve finale se stejne o fotkach hlasuje a predtim se vybira jestli je fotka kvalitni nebo neni. Tak je to pak prece uplne jedno, cim to ten clovek vyfoti ne?

Jasný Milhauzi,
rozumím. Já Ti také psal, že to nevím. Ale že stanovení tohoto pravidla bylo už za ex organizátora Neya a to si myslím, je člověk, který focení rozumí. Myslím, že na Tvou otázku relativně dostatečně odpověděl Bubaak.

Domnívám se, je to můj názor pochopení pravidel, že je to z toho důvodu, aby byla udržena nějaká úroveň právě pro kalendář. Ale díky Tvému dotazování z té diskuze vyplývá, že by bylo lepší, kdyby se mohlo fotky z mobilu používat. Tudíž pak to ale bude chtít změnu pravidel a zapsat i modely telefonů, které je možno používat. ...

Takže nechť mne Bully opraví.

Díky
přátele
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.8.2012 , 23:12   Citovat  

millhauz napsal:
Jake prudeni? Ja se jen snazim pochopit to, proc nekdo nemuze poslat fotku vyfocenou mobilem, ale spatnym fotakem ano, kdyz o tom pak stejne nekdo hlasuje. Neni to pak jedno? Kolik tech fotek prijde? 10? 20? 30? Tipuju tak max tech 30 nebo 40. A i kdyby nahodou vic tak co? Nechce se ti tim probirat? Tak proc tu soutez delas?

To se tu vsichni umite ohanet jen banem,kdyz vam dojdou argumenty?

Kdyz to teda vezmu znova. Fotky mobilem se nesmi posilat, protoze sou malo kvalitni. To znamena, ze takovou fotku poznas i s upravenym exifem. Protoze je proste malo kvalitni, oproti ostatnim fotkam. A kdyz nekdo u fotky upravi exif, stane se fotka kvalitnejsi? Ocividne ano, protoze diky tomu se fotka muze dostat do hlasovani o fotku mesice, ale s exifem by se poznalo, ze je z mobilu a hned by se vyradila Velmi šťastný . Tak kde je smysl toho pravidla? Ty ten smysl fakt vidis? Hnusnou fotku snad pozna kazdej, kdo neni slepej a je jedno cim je focena. Stejne tak snad kazdej pozna peknou fotku, kde je taky jedno cim je focena ne?

Pokud tady budes urazet soutezici co respektuji pravidla ze si tu "pomeruji pindiky", vyzyvat k podvadeni pomoci uprav exifu apod., pak to za prudeni povazovat budu. Napadani moderatora mas potom na ban automaticky- v pravidlech si muzes precist ze mobil= ne a konstruovat tady nesmyslne teorie o tom ze jsem liny delat dobrovolne a zadarmo praci mozna vic hodin tydne nez si sam vubec dokazes predstavit uz za napadani priste povazovat budu. Predved radeji neco ty sam, vyvolavat flame umi kazdy ... (dopln si sam). Nastavovani pravidel jakychkoli soutezi se dela tak aby byla co nejjednodussi pro soutezici i organizatory a ne proto aby dala vsem bez jakehokoli vetsiho smyslu co nejvic prace.

Fotku kde je udelany jakykoli podvod nepoznam automaticky, ale poznat ji muzu (ev. me na to nekdo upozorni, nejsem Ded Vseved). Ponekolikate porad dokola- podvodnici jsou vsude a tady na foru se o podobne veci obcas pokousi lidi taky, klidne se k nim kdokoli pridejte pokud vam to stoji za to. Jinak aby bylo foto z (vyjimecne dobre foticiho) mobilu kvalitnejsi nez z (vyjimecne nekvalitne foticiho) kompaktu, muselo by jit o dost velkou vyjimku. Skoda ze ses neozval na nejakem srazu, rad bych si s tebou zkusil vyfotit v realnych podminkach stejnou vec tvym dozajista dokonalym mobilem a mou relativne prumernou fotovybavou, urcite by to bylo zajimavejsi porovnani nez mlaceni pusou naprazno a vymysleni nesmyslu. Ale tyhle veci se hodi spis do jinych temat o foceni, tento bod pravidel jsem uz nejenom ja a nejenom v tomhle prispevku snad uz dostatecne vysvetlil a proto je tisickrat jednodussi zneni pravidel takove jake je. Spousta lidi tady foti i s dobrou technikou a dokazou editorem prohnat fotku tak ze je vysledek casto mnohem zoufalejsi nez i z toho mobilu, ale to uz jde zase o vyjimky a nebudeme kvuli tomu upravovat pravidla. Potom by jenom precteni takovych pravidel myslicich na vsechny eventuality trvalo tak dlouho ze si je ve finale neprecte nikdo, natoz aby jim mel vubec sanci porozumnet. To mas jako se zakony, i kdyz tam je to jeste mnohem slozitejsi a rozebirat to tady nebudeme.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.8.2012 , 23:19   Citovat  

M@jk napsal:
...Tudíž pak to ale bude chtít změnu pravidel a zapsat i modely telefonů, které je možno používat. ...

A pak se tu budeme podobnym zpusobem donekonecna hadat ktery model mobilu ano a ktery ne, ktery konkretni model mobilu je "lepsi" nez ktery konkretni model kompaktu a proc tedy jedno byt muze a druhe ne, jak se da podvadet s exifem a zamenit radu jednoho mobilu za druhy atd. atd. .
Proto zni pravidla tak jak jsou, vyhovuji drtive vetsine pripadu. Jestli chces vydat nekolik svazku knih s pravidly fotosouteze pro kalendar H-C.cz myslici na vsechny eventuality a aktualizovat cely vytisk s kazdou dalsi vychazejici radou mobilnich telefonu, pak muzes samozrejme zacit.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.8.2012 , 23:29   Citovat  

Bully napsal:
Pokud tady budes urazet soutezici co respektuji pravidla ze si tu "pomeruji pindiky", vyzyvat k podvadeni pomoci uprav exifu apod., pak to za prudeni povazovat budu. Napadani moderatora mas potom na ban automaticky- v pravidlech si muzes precist ze mobil= ne a konstruovat tady nesmyslne teorie o tom ze jsem liny delat dobrovolne a zadarmo praci mozna vic hodin tydne nez si sam vubec dokazes predstavit uz za napadani priste povazovat budu. Predved radeji neco ty sam, vyvolavat flame umi kazdy ... (dopln si sam). Nastavovani pravidel jakychkoli soutezi se dela tak aby byla co nejjednodussi pro soutezici i organizatory a ne proto aby dala vsem bez jakehokoli vetsiho smyslu co nejvic prace.

Fotku kde je udelany jakykoli podvod nepoznam automaticky, ale poznat ji muzu (ev. me na to nekdo upozorni, nejsem Ded Vseved). Ponekolikate porad dokola- podvodnici jsou vsude a tady na foru se o podobne veci obcas pokousi lidi taky, klidne se k nim kdokoli pridejte pokud vam to stoji za to. Jinak aby bylo foto z (vyjimecne dobre foticiho) mobilu kvalitnejsi nez z (vyjimecne nekvalitne foticiho) kompaktu, muselo by jit o dost velkou vyjimku. Skoda ze ses neozval na nejakem srazu, rad bych si s tebou zkusil vyfotit v realnych podminkach stejnou vec tvym dozajista dokonalym mobilem a mou relativne prumernou fotovybavou, urcite by to bylo zajimavejsi porovnani nez mlaceni pusou naprazno a vymysleni nesmyslu. Ale tyhle veci se hodi spis do jinych temat o foceni, tento bod pravidel jsem uz nejenom ja a nejenom v tomhle prispevku snad uz dostatecne vysvetlil a proto je tisickrat jednodussi zneni pravidel takove jake je. Spousta lidi tady foti i s dobrou technikou a dokazou editorem prohnat fotku tak ze je vysledek casto mnohem zoufalejsi nez i z toho mobilu, ale to uz jde zase o vyjimky a nebudeme kvuli tomu upravovat pravidla. Potom by jenom precteni takovych pravidel myslicich na vsechny eventuality trvalo tak dlouho ze si je ve finale neprecte nikdo, natoz aby jim mel vubec sanci porozumnet. To mas jako se zakony, i kdyz tam je to jeste mnohem slozitejsi a rozebirat to tady nebudeme.

No Milhauz byl na RELAXu v Adamově stejně jako Ty ... mohli jste to zkusit. ... přátele
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.8.2012 , 23:44   Citovat  

Nejlepsi bude pouzit rozum a trochu soudnosti (coz se snad i castecne dari, jinak by asi pravidla musely vypadat jinak, sloziteji)- nekdo by mohl prijit s fotkou z ipadu 3. generace a jinych tabletu - protoze se nejedna o mobil tak pravidlum vyhovuje, stejne tak nejruznejsi cinske mp3/4 a jine hracky s fotakem, videokamery atd... pokud by nekdo s necim takovym skutecne poridil fotku k nerozeznani od fotky z klasickeho fotaku, zucastnil se s ni a treba i vyhral, tak bych v tom asi osobne nevidel az tak velky moralni problem - jine by to bylo v pripade souteze fotek z mobilnich telefonu, ve ktere by se nekdo zucastnil se zrcadlovkou, tam je to asi bez debat... v tomto pripade bych to prirovnal k pokusu vyhrat sprinty kategorie dvoulitru s 1.4kou - uplne spatny pocit bych v pripade uspechu asi nemel, ale pravidla jsou pravidla a i tak by se mela respektovat...
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.8.2012 , 23:48   Citovat  

M@jk napsal:
No Milhauz byl na RELAXu v Adamově stejně jako Ty ... mohli jste to zkusit. ... přátele

Jako to měření pindíků?

Sorry, sem musel Úsměv

Pravidla jsou pravidla, stačí porovnat "objektiv" na kterémkoliv mobilu s objektivem kompaktu (vyjímky samozřejmě jsou, ale spočítám je na prstech jedné ruky), o zrcadlovkách se ani nemá cenu zmiňovat...

Zrovna před týdnem jsem řešil fotky svých dětí (formát A4). Nechal jsem si dělat dvě - jednu ze zrcadlovky Canon EOS400D a druhou z mobilu Samsung Wave I (vyfotil jsem jí, když jsem šel cíleně fotit děti, foťák sebou, nicméně paměťovka zapomenutá ve čtečce z předchozího dne doma Smutný ). Ačkoliv si myslím, že fotky Samsung dělá obstojné, na počítači vypadají v pohodě, tak na té A4 je to fakt děs a bída. Jo, jako letmým okem, pro babičky a dědečky je to OK, ale když se na to podívám blíž a blíž... KO
   Návrat  
Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2012 , 13:41   Citovat  

Co se týče fotek z mobilů, tak říkám na rovinu, že dávám za pravdu jak SakaLovi, tak i ostatním, kteří se o focení aspoň trochu zajímají a ví zkrátka o co go..I když mě tohle pravidlo trochu mrzí a fotím rád, tak zatím žádným lepším foťákem nedisponuji, ale jednou ta pravidla jsou stanovena, tak by se to mělo respektovat. Kdo tyhle fotosoutěže sleduje pravidelně nebo se aspoň mrkne, co kdo vyfotil, tak ví, že já, ač jsem fotil mobilem(iPhone 4S), tak s trochou Photoshopu se těm fotkám dá znatelně pomoct a třeba i docela slušně bojovat o místo na "bedně" - SakaL ví.. Velmi šťastný O to ale nejde, psali jsme si o tom se SakaLem a oba jsme se tak nějak shodli, že ne po každý s sebou člověk tahá foťák, objektivy atd, právě proto je pro mnoho lidí snazší vzít ten mobil a fotit takovouhle "nouzovkou". I přesto, že kvalita fotek z dnešních mobilů je pro spoustu lidí dostatečná, tak se to zkrátka, chtě nechtě, "dospělejm" foťákům nevyrovná, to je prostě fakt. Vidím to sám moc dobře, kupříkladu na množství šumu, které je na fotkách z mobilů a to myslím, že iP4S není jako fotomobil, žádnej šmejd. Jasně, beru to, když jsou ty fotky za ideálních světelných podmínek atp, tak to vše vypadá "dokonale", ale kdy člověk takovýhle podmínky má. Abych to nějak ukončil, tak mě to mrzí, ale sám vím, že to pravidlo tu je prostě z dobrého důvodu, tak to respektujte.. Úsměv Ten kalendář je pro nás, pro všechny, tak ať to sakra nějak vypadá.. Velmi šťastný
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 15:21   Citovat  

Tak jsem poslal něco do počtu Úsměv
   Návrat  
maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 21:05   Citovat  

2bep napsal:
Tak jsem poslal něco do počtu Úsměv

Taky jsem stačil něco poslat Úsměv
   Návrat  
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 21:05   Citovat  

Teď jsem zrovna vyfotil jednu nouzovku tak se radši ani nezůčastním Velmi šťastný

sss.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
sss.jpg, 353.54 kB
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 22:22   Citovat  

Tahle soutěž bude jako setkání Ufounů... Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 22:33   Citovat  

2bep napsal:
Tahle soutěž bude jako setkání Ufounů... Velmi šťastný

Taky mam pocit ze jich (nas) je videt cim dal vic Velmi šťastný I kdyz jeste asi ne co do poctu oproti ostatnim generacim, rozhodne jsou jejich majitele jedni z nejaktivnejsich, a to nejenom ve fotosoutezi. Ale to je videt spis vic na UFO-foru.
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 23:23   Citovat  

tak jsem po přečtení posledních dvou zpráv vyšel před barák a narychlo a na poslední chvíli něco spáchal.... aby nebyli v soutěží jenom ufouni .....
   Návrat  
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 23:46   Citovat  

Bully napsal:
Taky mam pocit ze jich (nas) je videt cim dal vic Velmi šťastný I kdyz jeste asi ne co do poctu oproti ostatnim generacim, rozhodne jsou jejich majitele jedni z nejaktivnejsich, a to nejenom ve fotosoutezi. Ale to je videt spis vic na UFO-foru.

Já na "ufo" fórum nechodím mě stačí když vidim co s tím dělá otec. Ale radši bych viděl nějakou k20 než.plastovy doplňky Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.8.2012 , 0:03   Citovat  

Hlasovani prave zacina! je to dobrý H+ Hodne stesti zucastnenym a diky vsem za vas zajem a hlasy přátele
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2012 , 0:20   Citovat  

silenec, Kutlas, Rocky. A moji fotku prosim smazat.
   Návrat  
bigy je teď offline  bigy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2012 , 10:55   Citovat  

Chtel jsem hlasovat pro silence,ale ta z maxiho fotk má tak peknej zadek a nohy.. Velmi šťastný Velmi šťastný Úsměv :hehe:
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.8.2012 , 10:56   Citovat  

Maxxi použil nedovolené úpravy = žena na fotce Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.8.2012 , 10:56   Citovat  

bigy napsal:
Chtel jsem hlasovat pro silence,ale ta z maxiho fotk má tak peknej zadek a nohy.. Velmi šťastný Velmi šťastný Úsměv :hehe:

A Šílenec tam má moc fousatejch xichtů... Velmi šťastný
   Návrat  
maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2012 , 11:45   Citovat  

crxmann napsal:
Maxxi použil nedovolené úpravy = žena na fotce Velmi šťastný

Ano je to tak pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2012 , 13:49   Citovat  

silenec: dobrá fotka, a ještě se mi líbí fotka bílého Accordu - Slivka OK
   Návrat  
Slivka je teď offline  Slivka
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2012 , 14:07   Citovat  

Vďaka přátele
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2012 , 22:20   Citovat  

Miša, šilenec,mira ....hezkýýý
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 0:09   Citovat  

tudy
   Návrat  
species je teď offline  species
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2012 , 1:03   Citovat  

silenec, m@jk, maxxi(sice je tam slecna, ale nepusobi to tak trapne lacine jako velka vetsina fotek auto + slecna, jen tak dal Úsměv) OK

edit - hah flame ohledne fotek z mobilu -> classic!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.8.2012 , 14:09   Citovat  

O pulnoci se zavira "kram"...
A jinak za me silenec (klasika s kapkou atmosfery HonDay) a maxxi (zenskejch neni nikdy dost)
   Návrat  
Evička je teď offline  Evička
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.8.2012 , 15:01   Citovat  

Ale ja nechci cumet porad na zensky na kalendari Velmi šťastný copak jsem nejaka lesba abych je mela na zdi Ble Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotosoutěž- Září 2012- Výsledky
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina