Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Klima do C4G - co to obnáší?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 22:39   Citovat  

sopta napsal:
...No ještě že jsem jí nekoupil, protože postupem času jsem posbíral dostatek varování, že kompresor na freonové médium, které jsem v C5g VTI 93' měl, po naplnění novým bezfreonovým médiem zadřu, protože prostě není konstrukčně připravený na nový médium, kde jsou problémy s mazáním...

Jsou lidi co mají ve staré klimatizaci na R12 normálně R134 a maká jim to,jen vyměnili o-kroužky za odolnější. Nebo prý existuje chladivo jako náhrada za R12...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 22:47   Citovat  

sopta napsal:
...jenže se ukázalo, že vtipně páni inženýři v Hondě s novým médiem zaměnili všechny koncovky trubek. Takže moje trubky neseděly na kompresoru...

Ano s těma koncovkama máš pravdu. Nicméně do C5g se dávali dva druhy klimatizací. Jak na R12,tak na R134. Třeba já mám v autě klimu na R134. Ty díly jak píšeš nejsou záměnné,protože na každém díle jsou jiné koncovky a to včetně plnících. Ty koncovky mají jiný průměr a o-kroužky v jiném místě...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 22:50   Citovat  

Za mě musím napsat že montáž klimy byla pohoda. Dostal jsem nabídku,jel jsem si klimu sám vymontovat z auta a vzal vše co potřebuju. Namontoval do svého,nechal naplnit a hotovo...
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 23:20   Citovat  

FastCivic napsal:
gizmi, sopta: no nepotesili jste me kluci Úsměv

Nevěš hlavu brachu.Do starého typu klimy jde naplnit nová směs ale musíš vyměnit všechny gumičky ve všech spojích (nová náplň by je zničila a aspoň budeš mít jistotu ve 100% spojích) a pak vylít starý olej z kompresoru jinak se to popere.Moje preluda je tímto postupem vyřešena už 5 let a bez problému a minulý rok jsem tomovi montoval digiklimu a ta se taky tak plnila a taky funguje. je to dobrý
Jinak ovládání klimy je taky propojené s ECU a to kvůli volnoběhu.Nárazově třeba světla to snese ale už by s to pralo pokaždé jak se zapne klima.Přeci jen už je to větší zátěž.Apropo.Mám doma komplet klimu z P3G až na vypínač.Trubky by se daly upravit a výparník by mohl být možná stejný. je to dobrý
Jo a starý typ koncovek už ti málo kdo naplní ale o jednom člověku vím co má redukce. Lucy
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.8.2013 , 20:27   Citovat  

Prelude napsal:
Nevěš hlavu brachu.Do starého typu klimy jde naplnit nová směs ale musíš vyměnit všechny gumičky ve všech spojích (nová náplň by je zničila a aspoň budeš mít jistotu ve 100% spojích) a pak vylít starý olej z kompresoru jinak se to popere.Moje preluda je tímto postupem vyřešena už 5 let a bez problému a minulý rok jsem tomovi montoval digiklimu a ta se taky tak plnila a taky funguje. je to dobrý
Jinak ovládání klimy je taky propojené s ECU a to kvůli volnoběhu.Nárazově třeba světla to snese ale už by s to pralo pokaždé jak se zapne klima.Přeci jen už je to větší zátěž.Apropo.Mám doma komplet klimu z P3G až na vypínač.Trubky by se daly upravit a výparník by mohl být možná stejný. je to dobrý
Jo a starý typ koncovek už ti málo kdo naplní ale o jednom člověku vím co má redukce. Lucy
tak redukce je to nejmensi

taky bych si to predstavoval tak, ze dostanu nabidku, pojedu si ji vymontovat a vemu si "vsechno".
Tak pokud se ten starej kompresor nezadre, jak tady psali tak super, dalsi svetylko na konci tunelu...
Budu se divat po klimach z c4g, jde to do meho auta a dobre vis ze potrebuju byt porad mobilni a ne jeste dalsiho pul roku jezdit s polovicni klimou a shanet blbinky...
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.8.2013 , 21:06   Citovat  

tak to ti budu drzet palce at se to podari Úsměv
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.8.2013 , 23:02   Citovat  

Bacha na držáky. Kupodivu jsem narazil u modelu EE9 na dva druhy klimy, které nebyly vzájemně mísitelné. DOHC nevtec má nejspíš zas jinej držák a SOHC nevtec možná taky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.8.2013 , 23:17   Citovat  

Minor napsal:
Bacha na držáky. Kupodivu jsem narazil u modelu EE9 na dva druhy klimy, které nebyly vzájemně mísitelné. DOHC nevtec má nejspíš zas jinej držák a SOHC nevtec možná taky.
jako ze to bude harakiri s tim tak nejak pocitam Velmi šťastný
spis mi hlava nebere proc by mely bat dva uzne typy kompresoru na stejnem aute to mi hlava nebere ze by zas nejaky priplatek za Cooo??? co muze byt na klime lepsiho? snad jen digi, ale to asi nebude ten pripad a navic to nema s kompresorem nic spolecneho

no asi to reknu tak, ze pokud se mi nenaskytne moznost prijit a vymontovat si komplet klimu z jednoho auta tak to kašlu
abych sbiral kousky puzzle dalsi dva roky a pulku si vyrabel sam, na to nemam cas Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2013 , 5:02   Citovat  

Taky mi je to divný proč by u 4g byli dva druhy kompresoru. U 5g to tak bylo,prostě dva druhy klimy,kde ani jeden díl nebyl zamenitelný,ale tam to bylo z toho důvodu,že kolem roku 93-94 se přecházelo na chladivo R134a a R12 bylo zakázáno. Ale u 4g by mělo být vše na R12 snad ještě...
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2013 , 20:10   Citovat  

je to malinko offtopic , ale kdo to ví odpoví - Pujde klima z C6G do C5G nebo je to nemožná věc?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.6.2015 , 22:49   Citovat  

Tak dnesnim dnem byla zahajena renovace a montáz klimatizace do meho vozu Civic ED6 Je to tam. To znamena ze jsem ze sklepa vykopal pro zacatek kompresor, drzak a vymenik a zacnu to pomalu cistit. Tak sem cela zvedava jak to pujde.

Dotaz cislo:
1) umi nekdo prepocitat jaky rozmer ma okrouzek 1/2" na klasicke milimetry?
2) kudma se vyliva starej olej z kompresoru z c4g? Ma to nejakej vypustak nebo se to da vylit vsechno otvorama pro trubky?
3) kde sezenu redukce pro plneni? (plnit si to budu sam, takze nepotrebuju cloveka, ale redukce Úsměv ) Ze stareho typu chladiva na R134a
4) existuje teda nejaky prepocet ze stareho chladiva na R134? nekde jsem tady cetl ze je to +-stejne, rozdil je tam snad 10-50g? Coz je nic

Jinak vysousec budu kupovat novy, ten stoji cca dve stovky, starosti mi zatim dela kondik, ten sem nasel na netu za 2800,- a buh vi jestli jeste vubec pujde objednat to mi hlava nebere
Tak drzte palce at se dilo podari

tudy odkaz
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2015 , 10:23   Citovat  

Kdybys něco potreboval,tak mam sundanou z ED3.Kondenzátor nemám, ani tu trubku před ním,ale zbytek byl funkční.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.8.2015 , 14:01   Citovat  

Tak pomalicku pokracujem s ocistou

IMG_20150815_093457.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20150815_093457.jpg, 1.65 MB

IMG_20150815_101650.jpg

IMG_20150815_101650.jpg, 2.05 MB

IMG_20150815_112015.jpg

IMG_20150815_112015.jpg, 2.25 MB
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2016 , 15:35   Citovat  

Fast mě tak naockoval s klimou, že už taky sháním postupně Úsměv dnes dorazil opožděný Santa z USA Je to tam.

Screenshot_2016-12-29-14-36-36.png

Screenshot_2016-12-29-14-36-36.png, 247.21 kB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Klima do C4G - co to obnáší?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď