Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Koroze - boj a prevence
Fórum: Exteriér
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2013 , 23:21   Citovat  

Stepa napsal:
To samé můžu říct o tom co si psal nahoře Úsměv

Oplachový odrezovač od Elchemca

Nechci se hádat, mysli si co chceš přátele

Píšu věci co jsem se dozvěděl za dobu co se zabývám prodejem těchto věcí od lidí, ktaří to používají nebo co jsem vyčetl či byl proškolen.

pokud se ti chce číst, tak jsem na rychlo vyguglil něco přenějšího tudy odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2013 , 23:36   Citovat  

O nic nejde...ale rád bych věděl, jestli je kec, co se píše na té lahvičce, nebo není. Tak co je tedy pravda? Ty tvrdíš opak.

Tu práci jsem jenom prolétl a také tam zmiňují rozpouštění rzi pomocí odrezovačů.

kefa je teď offline  kefa
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2013 , 7:49   Citovat  

Stepa napsal:
O nic nejde...ale rád bych věděl, jestli je kec, co se píše na té lahvičce, nebo není. Tak co je tedy pravda? Ty tvrdíš opak.

Tu práci jsem jenom prolétl a také tam zmiňují rozpouštění rzi pomocí odrezovačů.

nedalo mi to, přemýšlel jsem jsem nad tím a ještě chvilku četl. Jelikož nejsem odborník a znám jen pár druhů odrezovačů, tak je více než pravděpodobné, že pravdu máme oba.

Náš problém je v kyselině fosforečné, která se rzí reaguje ( A to je to, že buď rez rozpouští nebo se na ni naváže a " Zneutralizuje ji")

kdyby tu byl znalý chemik a rozhřešil nás přátele

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2013 , 12:18   Citovat  

k ceně wurthu.. zdál se mi dobrý, použil jsem ho, ale na cenu tectanu který u mě např mnohem lépe vzlíná za cenu 130Kč se prostě nedostanu... jako zkusil jsem všechny tři druhy co jsem vypsal po zimě uvidím který je nejlepší a co nejvíce korozi spomalil. je to dobrý

jinak hádat se tu... alkyton je taková ta barva na vše a přitom na nic.. rez obalí a pod ním to krásně hnije dál.. od toho je odrezovač - základovka - a pak vrchní nátěr např ten alkyton.. je to dobrý já používal antirezol odrezovač a pěkně zašumí zbělá to celé a zajk... to udělám asi 3x a pak natírám. jinak jak již bylo psáno ani 40litru odrezovače a nejlepší kartáč nikomu nenahradí prosté opískování a vybroušení až na zdravý kov. Tudíž za mě... než něco nechat ohnilé a patlat něcím tak prodřít durch a pokud nechci vyvařovat tak laminovat. je to dobrý cena stejná, ale není to jen na sezonu.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 16.10.2013 , 19:35   Citovat  

kefa napsal:
s tím si taky dovolím nesouhlasit. Pokud máš správný tlak na konci aplikační pistole, kvalitní materiál na nástřik a solidní pistol, která neprská a funguje jak má, tak se v životě natírání nemůže srovnat s nástřikem. ( Štetec pořádně nezlomíš do rohů, nedostaneš do různých zákoutí. A nebavím se o tom jak to vypadá.

U nástřiku a materiálů na to používaných je jeden velký problém - velká náročnost na přípravu povrchu.
Jakmile není povrch dokonale očištěný a odmaštěný, tak se nástřik začne po čase loupat.
Dokonalé očištění spodku staršího auta je docela problém a určitě už jsi se několikrát setkal s loupajícím se "bodýčkem" na spodku auta.

Při natírání se barva určená k natírání chytne i na ne úplně dokonale čistý povrch. Třeba u takového Tlumexu Plast nehrozí, že by se kdy oloupal ikdyby se natřel na špinavý spodek.
S odpovídajícím štětcem se dá dostat i do těch nejmenších zákoutí.
Třeba takové palivové a brzdové trubičky vedené pod podlahou nemáš šanci nastříkat na jejich vrchní straně (blíž k podlaze) zatímco štětcem "zárohákem" tuto část natřeš úplně krásně.
O tom jak vypadá povrch natřený štětcem rozhoduje šikovnost "natěrače", použitý materiál a štětec.
A krom toho ikdyby to nevypadalo úplně krásně, tak na spodku je to fuk.

Nástřik by se (při ideálních podmínkách) možná nátěru vyrovnal, ale je tam moc faktorů, které to v praxi bohužel překazí.

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2014 , 15:09   Citovat  

Kucí, dovolím si otevřít toto téma.. vařila se podlaha, vyříznutý obdélník vs plát plechu, zespoda nastříkáno silnou vrstvou gumoasfaltu, zvrchu zatím natřeno Rodexolem a rád bych do míst, kde předtím byla černá izolačně-tlumicí asi asfaltová srajda (a kvůli vaření jsme ji museli odrbat), umístil příslušnou hmotu zpět - oloupané kousky rozpustit v benzínu a natřít zpět, nebo rozehřát do tekuta a natřít zpět, nebo je to celý blbej nápad?

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2014 , 19:26   Citovat  

dj-bobr napsal:
Kucí, dovolím si otevřít toto téma.. vařila se podlaha, vyříznutý obdélník vs plát plechu, zespoda nastříkáno silnou vrstvou gumoasfaltu, zvrchu zatím natřeno Rodexolem a rád bych do míst, kde předtím byla černá izolačně-tlumicí asi asfaltová srajda (a kvůli vaření jsme ji museli odrbat), umístil příslušnou hmotu zpět - oloupané kousky rozpustit v benzínu a natřít zpět, nebo rozehřát do tekuta a natřít zpět, nebo je to celý blbej nápad?

Já bych to tak nekomplikoval a napatlal to tím gumoasfaltem i zvrchu.

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2014 , 19:29   Citovat  

Nebo tam natav kus IPY/asfaltového pásu na hydroizolace...tloušťku to bude mít podobnou jako origo srajda Úsměv

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2014 , 0:01   Citovat  

JA som to skúsil pred časo, som zvedavý koľko to vydrží. Ale na koróziu sa nedokážem pozerať Chápeš!

12102010309.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
12102010309.jpg, 744.19 kB

12102010311.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
12102010311.jpg, 634.09 kB

Probos je teď offline  Probos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 19:04   Citovat  

markos napsal:
JA som to skúsil pred časo, som zvedavý koľko to vydrží. Ale na koróziu sa nedokážem pozerať Chápeš!

A co jsi použil za přípravky?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 20:07   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já bych to tak nekomplikoval a napatlal to tím gumoasfaltem i zvrchu.

Gumoasfalt bych nedoporucil.To se na auto dava,kdyz uz se ho chces zbavit.Sam jsem to aplikoval na auto,aby bylo pekne pred stk s tim,ze tam jedu naposled.Gumoasfalt popraska a pod nim to drzi vodu a rezne(i osetrene) az pak upadne gumoasfalt i s vyrezlym plechem.Kdyz uz tak co nejmensi vrstvu,to tak nepraska,ale radsi vubec.Pozor na zacpani odtokovych der v prazich a ramu.Tim gumoasfaltem se to nekdy zadela,jak je husty.
Na to je idealni nastrik na body na podvozek.Je to tenka vrstva a pomerne odolna,kdyz se prejede vetev,apod neprodere se to az na plech a neodloupne jako gumoasfalt.Plechovka do pistole cca.200-500kcs.
Samozrejme predtim radne osetrit mista,ktera reznou a odstranit blato a prach.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Koroze - boj a prevence
Fórum: Exteriér
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina