Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vrzání řízení
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Marián je teď offline  Marián
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2016 , 11:59   Citovat  

Marián napsal:
Čaute. Dělá mi to taky, ale o dost víc a je to slyšet i zvenku. Vrže to při točení volantem i v přímém směru při přejezdu nerovností, nebo když zhoupnu předek auta na parkovišti. Měl jsem celej předek na špalkách, ale to bylo při otáčení ticho. Prostříkal jsem všechno možny silikonem dole, ale dělá to furt. Mám dlouho praklou manžetu na řízení, ale vrže to až teď. K uložení tlumiču nahoře jsem se nedostal.

Tak se to vyřešilo samo. Po tomto mém příspěvku, před rokem, to přestalo vrzat, tak jsem to už nějak neřešil. Ale co se nestalo, bratr vyjížděl z kruháče asi kolem 20 km/h, přes nerovnost, velká kovová rána, auto samo zastavilo. Předek auta vpravo sedlej na zemi, kolo schované v blatníku. Ano, byl to vyskočenej spodní čep, uděl mi pěknou drážku do liťáku zevnitř, spodní rameno si sedlo na ráfek. Auto je v tu chvíli dost nemotorný, nejde se rozjet, odtáhnout nejde a na podval to může být taky zajimavé. No vyřešli jsme to tak, zvedli jsme auto a opřeli tu vyskočenou kouli čepu o pozdro čepu v těhlici (tam odkud původně vyskočila). Vrchní a spodní rameno jsem stáhli (s citem) tím oranžovým popruhem s ráčnou, poutají se tím náklady v kamionech. Bratr jel předemnou pomalu na jedničku asi 4 km, já jsem jel za ním s trojuhelníkem za oknem.

Co řící na závěr, opravdu se nevyplatí nechávat vrzání bez povšimnutí, pokud je to teda čepem. Je opravdu nejvyšší čas ho vyměnit, už když vrže. Sice jsem ještě rok jezdil, asi 20 tisíc km, než to upadlo, ale ve vyšší rychlosti by to mohlo být ošklivé. Pár poznatků z výměny čepu v těhlici, nevím jak se to dá lisovat, ta těhlice nejde pořádně opřít, musel by se udělat nějakej přípravek, co to podrží. Takže vylisováni i nalisování proběhlo velkym kladivem Velmi šťastný Koupil jsem čep LEMFÖRDER, některé automobilky ho montují jako prvovýrobu. Jinak jsem zavžoval ještě čepy 555 a Yamato, ale cena v autodíly Cardo kolem 300 je fajn.

Jinak se mi to nepodařilo nacpat do příspěvku, kde se to řešilo konkrétně na c5g, nešlo mi otevřít to menu pro odpověd u těch vlákem. Tak jsem to napsal sem.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vrzání řízení
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina