Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2.4 - akcelerace hučení / pískání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
shortyx je teď offline  shortyx
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 16:40   Citovat  

Kendik napsal:
Nemuzu posoudit, jestli jede normalne, ale prijde mi, ze ano Úsměv Nemam s cim-kym porovnat. Meluzina je divna a podobny zvuk vydava motor na tom videu co jsi daval Ty proto jsem pridal sve video.
U Tebe to bude asi uplne neco jineho, kdyz Ti to dela za jinych podminek. Skoda, ze nemuzes natocit. Kolik ma motor najeto? Zkus natočit něčím lepším a za studena, když píšeš, že je to víc slyšet.Za jak dlouho se Ti motor v tehle zime po nastartovani za studena ztisi?
To rachtani-cvakani by melo taky prece ustat do minuty nez se motor trosku promaze. U A6G jsem nastartoval a do minuty byl-je motor temer neslysitelny. Tady mam prvnich deset minut jizdy pocit, ze jedu s dieselem, ale to sem plest nebudu offtopic Velmi šťastný
Na druhou stranu, A6G F20B6 je SOHC a K20A6 je DOHC a ty byvaji vzdy hlucnejsi nez jednovacky.
Motor urcite necham zkontrolovat.

Můj motor má skoro 200k, jak se zahřeje, už tolik slyšet nejde. Mě to přijde na takovy motor prostě taková klasika. Když je motor zahřaty a porovnam to s videama na YT, tak to vypadá, že to není nic zvláštního. Když to půjde, zkusím to natočit něčím jiným. Jinak motor se stiší mi příjde až se zahřeje, ale v interieru za studena motor moc neslyším, teda spíš vůbec. Cvakání jinak beru u honda jako normální věc - přijde mi, že to dělala každá honda kterou jsem viděl...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dandie33 je teď offline  Dandie33
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 7:55   Citovat  

Kendik napsal:
Takhle nejak ze by trosku jako cirkularka?
Odkaz

¨Kamo takovej podobnej ba skoro stejnej cvakot mam taky akorad ze ja mam K24A3 a najeto zhruba 325 tis - myslel jsem ze to jsou ventili tak jsem je nechal v honde seridit a cvakot je tam furt tak nevim,jedine ze by to cvakal retez

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 8:36   Citovat  

Tak jsem byl s accem v servise, projířžděli jsme to a bylo mi řečeno, že to pískání jednak mže jít od KN sání (nbo to minimálně torchu může podporovat) a druhá věc, kterou mi můj mechanik řekl, že je to prostě vlasnost motoru a že se mu nezdá, že by to bylo něco zvlášstnho. Tak, samozřejmě mu věřím, protože má X let zkušeností Úsměv Třeba to i pár dalších uklidní.

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 15:40   Citovat  

Tak jsem byl v Honde a mechanik, rekl, ze to vyti je v poradku a to cvakani ze muze byt od ventilu, takze tim by se zacalo. To vyti mi tedy neprijde moc v poradku, ale nemuzu se hadat s mechanikem, kdyz nevim jaky ma mit K20A6 zvuk. Úsměv Je to dost slyset i v kabine.
Kdyby byl nekdo odsud ochotny natocit zvuk studeneho motoru s lehkym pridavanim, urcite by to pomohlo nejen me.

0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 16:02   Citovat  

To stejné co já - viz. můj poslední příspěvek. Cvákání je u hondy taky v pořádku. Otázkou je, jak moc je hlasité, nicméně i to hlasitější je v pořádku.

To vytí je údajně taky v pořádku, protože můj mechanik má s hondami opravdu hodně zkušeností a říkal, že v tom nevidím problém. Ještě říkal, že pískání / vytí se může víc projevovat když je třeba filtr KN (ten mám já) a nebo i že je v hondě starý software. Někdy se prý hodně věcí dá vyřešit přes aktualizaci softwaru. Samozřejmě tohle mi neřekl, že určitě pomůže, jen řekl, že aktualizace může změnit některá nastavení a to se na tom může projevit.

přátele

PS: tohle je prý taky v pořádku zvuk: tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 18:20   Citovat  

shortyx napsal:
To stejné co já - viz. můj poslední příspěvek. Cvákání je u hondy taky v pořádku. Otázkou je, jak moc je hlasité, nicméně i to hlasitější je v pořádku.

To vytí je údajně taky v pořádku, protože můj mechanik má s hondami opravdu hodně zkušeností a říkal, že v tom nevidím problém. Ještě říkal, že pískání / vytí se může víc projevovat když je třeba filtr KN (ten mám já) a nebo i že je v hondě starý software. Někdy se prý hodně věcí dá vyřešit přes aktualizaci softwaru. Samozřejmě tohle mi neřekl, že určitě pomůže, jen řekl, že aktualizace může změnit některá nastavení a to se na tom může projevit.

přátele

PS: tohle je prý taky v pořádku zvuk: tudy odkaz
Dekuji za prispevky, ktere pomohly Velmi šťastný je to dobrý Aktualizace softwaru, musim si o ni pozadat a urcite se za to neco plati? Nejdriv asi zjisti, jestli je potreba ne a pak se to resi nebo neresi dal. Ma to neco spolecneho s diagnostikou nebo je to neco jineho? Mel jsem to na ni napichle a mechanik rekl, ze je vse ok, ale jestli kontroloval aktualnost softwaru to nevim.

Ten zvuk mi prijde ok Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 20:54   Citovat  

Kendik napsal:
Dekuji za prispevky, ktere pomohly Velmi šťastný je to dobrý Aktualizace softwaru, musim si o ni pozadat a urcite se za to neco plati? Nejdriv asi zjisti, jestli je potreba ne a pak se to resi nebo neresi dal. Ma to neco spolecneho s diagnostikou nebo je to neco jineho? Mel jsem to na ni napichle a mechanik rekl, ze je vse ok, ale jestli kontroloval aktualnost softwaru to nevim.

Ten zvuk mi prijde ok Úsměv

Snad to nebyla ironie, já se totiž snažím pomoct a taky milion věci nevím a řeším Velmi šťastný

Nicméně s aktualizovani sw je to pokus omyl ale minimálně se to vyplatí z jiných důvodů. Nevím kolik to přesně stojí, mechanik mi to zatím neřekl. Hádám něco kolem 1k. Nevím jestli to souvisí s diagnostikou ale myslím že kromě toho že tam uvidí verzi sw, tak asi nic.
Je to takovej prenosnej pocitac, který se bapoji na jednotku, něco se tám naklika a přehraje. Je to na 10min.

Jde o to, že honda vydá první sw třeba v roce 2008 a pak během X let se vychytávají mouchy. Ono tím že se dá novější se se rozhodne nic nepokazí a vždycky to aspoň něčemu pomůže (prý hlavně u dieslu). Taky třeba lepší reakci na plyn u a8g. Některá nastavení atd. Takze proč ne. Bral bych to i v případě že to vyřeší jen lepší reakci na plyn.

Jinak já bych rád natočil svůj motor ale bohužel mi to nebere mikrofon u telefonu. Nejde to slyšet. Mám ho asi zanesený špínou. V každém případě mám pocit, že studený motor dělá hodně podobné zvuky co mas ty.

Asi si s tím děláme příliš zbytečnou hlavu. Já bych to taky neřekl že je to naprosto ok, ale mechanik to řekl. Se stydím
Pokud máš v pohodě i diagnostiku, tak by to mělo být v cajku. Jen je to proste zvláštní Velmi šťastný OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 22:30   Citovat  

shortyx napsal:
Snad to nebyla ironie, já se totiž snažím pomoct a taky milion věci nevím a řeším Velmi šťastný

Nicméně s aktualizovani sw je to pokus omyl ale minimálně se to vyplatí z jiných důvodů. Nevím kolik to přesně stojí, mechanik mi to zatím neřekl. Hádám něco kolem 1k. Nevím jestli to souvisí s diagnostikou ale myslím že kromě toho že tam uvidí verzi sw, tak asi nic.
Je to takovej prenosnej pocitac, který se bapoji na jednotku, něco se tám naklika a přehraje. Je to na 10min.

Jde o to, že honda vydá první sw třeba v roce 2008 a pak během X let se vychytávají mouchy. Ono tím že se dá novější se se rozhodne nic nepokazí a vždycky to aspoň něčemu pomůže (prý hlavně u dieslu). Taky třeba lepší reakci na plyn u a8g. Některá nastavení atd. Takze proč ne. Bral bych to i v případě že to vyřeší jen lepší reakci na plyn.

Jinak já bych rád natočil svůj motor ale bohužel mi to nebere mikrofon u telefonu. Nejde to slyšet. Mám ho asi zanesený špínou. V každém případě mám pocit, že studený motor dělá hodně podobné zvuky co mas ty.

Asi si s tím děláme příliš zbytečnou hlavu. Já bych to taky neřekl že je to naprosto ok, ale mechanik to řekl. Se stydím
Pokud máš v pohodě i diagnostiku, tak by to mělo být v cajku. Jen je to proste zvláštní Velmi šťastný OK
Nene, myslim to naprosto vazne Úsměv
Takze je to vlastne takovy jemny reflash jednotky Velmi šťastný Kdyby jsi zjistil vic, budu rad, kdyz se podelis Úsměv
Jenom jestli nam to ti mechanici nerikaji schvalne, aby meli klid Velmi šťastný Ale to snad ne Velmi šťastný

A dekuji přátele

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 23:03   Citovat  

Kendik napsal:
Nene, myslim to naprosto vazne Úsměv
Takze je to vlastne takovy jemny reflash jednotky Velmi šťastný Kdyby jsi zjistil vic, budu rad, kdyz se podelis Úsměv
Jenom jestli nam to ti mechanici nerikaji schvalne, aby meli klid Velmi šťastný Ale to snad ne Velmi šťastný

A dekuji přátele

Ahoj,
nooo, tak vida, alespoň nějaký postup.

Já Ti mohu natočit K20A1, jestli to nějak pomůže s údajnými 231.000km na automatické převodovce.

přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 23:09  Naposledy upravil Kendik dne 6.12.2016 , 23:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,
nooo, tak vida, alespoň nějaký postup.

Já Ti mohu natočit K20A1, jestli to nějak pomůže s údajnými 231.000km na automatické převodovce.

přátele

Ahoj, urcite to uvitam Úsměv
Prosim za studena a lehce to poturuj, max do 3000 asi tak jako na mem videu. Rad poslechnu a porovnam.

Dekuji predem Úsměv je to dobrý přátele

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 23:10   Citovat  

Kendik napsal:
Ahoj, urcite to uvitam Úsměv Prosim za studena a lehce to poturuj, tak jako ja na videu. Rad poslechnu a porovnam.
Dekuji Úsměv je to dobrý přátele

Ahoj,
jasná, vydržíš? Zítra až, jsem K.O.! Postnu Ti pak video na WhatsApp ... okay možná ho hodím na YouTube ... přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 23:13   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,
jasná, vydržíš? Zítra až, jsem K.O.! Postnu Ti pak video na WhatsApp ... okay možná ho hodím na YouTube ... přátele
Zadny problem, nespecham. Hlavne aby byl zvuk aspon trosku kvalitne. Preferuji Youtube Úsměv

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 9:33   Citovat  

shortyx napsal:
Tak jsem byl s accem v servise, projířžděli jsme to a bylo mi řečeno, že to pískání jednak mže jít od KN sání (nbo to minimálně torchu může podporovat) a druhá věc, kterou mi můj mechanik řekl, že je to prostě vlasnost motoru a že se mu nezdá, že by to bylo něco zvlášstnho. Tak, samozřejmě mu věřím, protože má X let zkušeností Úsměv Třeba to i pár dalších uklidní.

Tak vidíš. Nakonec se jenom to KNko v tobě snažilo vyvolat sportovní feeling a ty hned hledáš závady HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 10:10   Citovat  

Střelec napsal:
Tak vidíš. Nakonec se jenom to KNko v tobě snažilo vyvolat sportovní feeling a ty hned hledáš závady HaHaaa

Já si pořád myslím, že to jde od altíku tzn. z jiné strany, ale ono jeto ve výsledku fuk Velmi šťastný Je to tam.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 10:58   Citovat  

Střelec napsal:

ja tomu rikam skodovacky syndrom Velmi šťastný mam to taky od doby co jsem mel stodvacitku a utrhla se mi polosa pořádnej výtlem ,
taky mi furt neco nesedi ,momentalne solichani u motoru za studena jakoby bym mezi remenama papir Velmi šťastný
ale pochybuji,ze bych pri tech km mel volnej retez ,prvni co pujde bude nejspis naky lozisko nebo altik..
o cvakani ani nemluvim ,ale to me u dvouvacky tolik nevadi pac vim,ze ventily jsou serizeny ..
jinak o ty aktualizaci softweru slisim prvne Velmi šťastný ale u Hondy nikdo nevi Velmi šťastný
filtr KN nevim , nevim jestli by to bylo slyset pres rezonator ,spis ne ,ja mam penovej pipercros prej je tissi ..

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 20:45   Citovat  

Kendik napsal:
Takhle nejak ze by trosku jako cirkularka?

Čím víc to tak poslouchám, asi to bude to samé, co mám já zmatenej

Nejspíš napíšu ježíškovi o nový řetěz, napínák a vodní pumpu. Na Amayama to zase není taková pálka...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 21:02   Citovat  

Dopis napsal:
Čím víc to tak poslouchám, asi to bude to samé, co mám já zmatenej

Nejspíš napíšu ježíškovi o nový řetěz, napínák a vodní pumpu. Na Amayama to zase není taková pálka...
Nestras. Jsi si jisty, ze to bude tim vsim co jsi tu vypsal? Tak to koukám! Proc mi tedy v Honde tvrdi, ze je to normalni zvuk. Kolik ta sada vyjde? Mohl by jsi natocit zvuk pro porovnani?
Nasel jsem jeste
Odkaz
je to dost podobne memu zvuku.
Take tam vyje pes a rachta to. Dle popisu alternator.
A nebo
Odkaz

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 21:33   Citovat  

Kendik napsal:
Nestras. Jsi si jisty, ze to bude tim vsim co jsi tu vypsal? Tak to koukám! Proc mi tedy v Honde tvrdi, ze je to normalni zvuk. Kolik ta sada vyjde?

Jistý si určitě nejsem Velmi šťastný

Rozdělil bych to na dvě věci, bzučení a cvakání. Na 100% jsem si jistý, že motor při koupi ve 130tkm tyhle zvuky nevydával. Možná malinko to bzučení, ale každopádně to nebylo tak výrazné (hodně je to poznat teď při teplotách kolem nuly).

Cvakání je pořád, i když motor běží na LPG (benz. vstřiky stojí a LPG zní jinak) a je sundaný řemen - nic s příslušenství se netočí. Z toho mi vychází jedině rětěz + napínák.
Řetěz rozvodů není nesmrtelný a napínak taky, navíc, když se řetěz vytahá, tak "ojíždí" ozubené kola jak na vačkách, tak to dvojité na klikovce. Řetěz k olejové pumpě je dle mého ze hry, zátěž na něj je o dost menší (?) než na ten rozvodový.

Bzukot téměř zmizí celkem rychle po startu, jak se motor ohřívá - příslušenství se tak rychle neprohřeje a navíc ložisko kladky už dříve vyměněno a altík jsem měl venku a točil s ním samostatně. Takže mi vychází vodní pumpa. Tady ještě musím zkusit u chladného auta shodit řemen a přidávat plyn. Nebo se pletu a je to třeba ložisko serva.

Jinak napínák a řetěz s poštovným vyjde na 143,29 USD bez DPH, takže cca 4300,- vč. DPH. Otázkou je stav vodicích lišt, popř. jestli už to nějak významně ohlodalo ozub. kola. To už bychom ale byli někde jinde...

No a k tomu pár drobných za gufero krytu rozvodů a víc drobných za práci (na výměnu nemám ani čas/chuť/prostory).

Taky je možné, že jsem úplně mimo a příčina hlučnosti je někde jinde.

Edit: pokud by to přece jen byl altík, tak by to byla výhra. Ložiska za pár korun a trochu nadávek při vyndávání ježka (rozuměj altíku) z klece.

Edit 2: pumpa SKF stojí v ČR 1550,-

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 22:18   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ja tomu rikam skodovacky syndrom Velmi šťastný mam to taky od doby co jsem mel stodvacitku a utrhla se mi polosa pořádnej výtlem ,
taky mi furt neco nesedi ,momentalne solichani u motoru za studena jakoby bym mezi remenama papir Velmi šťastný
ale pochybuji,ze bych pri tech km mel volnej retez ,prvni co pujde bude nejspis naky lozisko nebo altik..
o cvakani ani nemluvim ,ale to me u dvouvacky tolik nevadi pac vim,ze ventily jsou serizeny ..
jinak o ty aktualizaci softweru slisim prvne Velmi šťastný ale u Hondy nikdo nevi Velmi šťastný
filtr KN nevim , nevim jestli by to bylo slyset pres rezonator ,spis ne ,ja mam penovej pipercros prej je tissi ..

Já nechával dělat aktualizaci SW ECU jednotky.Kvůli lepším teplým startům a cukání po ubrání plynu.Změny zvuku jsem si nevšiml.Každopádně v Honda taky chvilku nevěděli co po nich chci.Nakonec to bylo cca 45min práce s diagnostikou za cca 700kč.
Jinak po třeba po reflashi ECU jednotky od MarkaBB se každopádně zvukový projev motoru změní OK

kalich je teď offline  kalich
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 22:42   Citovat  

zdravim,u mne podobne hucelo lozisko u alternatoru,kolega prelisoval a je klid...F20B6 Honda

0
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 7:07   Citovat  

Tak kluci to co dával za poslední videa Kednik, tak úplně tak hrozně mi to nehučí. Je to trošku jiný zvuk, o dost slabší. NICMÉNĚ, může to být předzvěst stejného problému :/ Tenhle zvuk už se mi teda moc nelíbí.

Pokud je to ale jen altík, tak se zase tolik neděje.

Co se týče toho rozvodového řetězu. Můj mechanik mi říkal, že na K24 stojí výměna řetězu (+ vše okolo a práce) asi 25 tisíc cože cože ? zmatenej To je docela ranec :/

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 11:44   Citovat  

shortyx napsal:
Můj mechanik mi říkal, že na K24 stojí výměna řetězu (+ vše okolo a práce) asi 25 tisíc cože cože ? zmatenej To je docela ranec :/

Všechno na 2.4 stojí 25 tisíc.
- poloosy
- výfuk
- řetěz
- podvozek
- určitě jsem ještě na něco zapomněl Úsměv

Já slyším při studeným startu taky takový zvláštní zvuk, ale prý je to zatím ještě normální. Je to jen tak vteřina na začátku .

0
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 12:53   Citovat  

Střelec napsal:
Všechno na 2.4 stojí 25 tisíc.
- poloosy
- výfuk
- řetěz
- podvozek
- určitě jsem ještě na něco zapomněl Úsměv

Já slyším při studeným startu taky takový zvláštní zvuk, ale prý je to zatím ještě normální. Je to jen tak vteřina na začátku .

To jsi mě dostal Tak to koukám! Jen poloosy 25k? Bueee

Noc nic no, když už ten acco mám, musím se s tím smířit.

Co se týče toho tvého zvuku - býval problém s VTC akurátorem ale myslím, že pro 7g to neplatí, jen pro 8G. Záleží, co je to za zvuk.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 13:27   Citovat  

shortyx napsal:

Co se týče toho tvého zvuku - býval problém s VTC akurátorem ale myslím, že pro 7g to neplatí, jen pro 8G. Záleží, co je to za zvuk.

Ahoj,
zkus ALDA servis či Autoelegance Brno, uměli to malinko levněji.

Dnes jsem natočil start K20A1 ze Stream Automat ... poslal Kendikovi, tak uvidíme, jestli mu to pomůže v rozhodování, co je správně a co ne.

přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 13:28   Citovat  

shortyx napsal:

Zkusím ho taky natočit, třeba je to v normálu.

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 15:19   Citovat  

shortyx napsal:

ÁNo, poloosy sú obe za 25, druhovýroba stojí za ....., riešim niečo z USA, či by šlo niečo lacnejšie, lebo t o je totálne prestrelená cena

0
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 15:26   Citovat  

markos napsal:
ÁNo, poloosy sú obe za 25, druhovýroba stojí za ....., riešim niečo z USA, či by šlo niečo lacnejšie, lebo t o je totálne prestrelená cena
Je to trochu OT... poloosy mám zatím v pohodě ale i tak - nejsou třeba na sedana levnější resp. není na něj druhovýroba lepší / kvalitnější ? A jak jsou na tom 8G s dostupností - stejně jako 7G ? Jako 25k je dost no Velmi šťastný Jak se říká - chceš-li mít opici, musíš mít na banány to mi hlava nebere

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 17:20   Citovat  

shortyx napsal:
Je to trochu OT... poloosy mám zatím v pohodě ale i tak - nejsou třeba na sedana levnější resp. není na něj druhovýroba lepší / kvalitnější ? A jak jsou na tom 8G s dostupností - stejně jako 7G ? Jako 25k je dost no Velmi šťastný Jak se říká - chceš-li mít opici, musíš mít na banány to mi hlava nebere

Až na ten vylepšený napínák, neviem o ničom, čo by bolo kvalitnešjie ako OEM Honda. Sedan, tourer majú zhodné poloosy, celá predná náprava je rovnaká či pre disel alebo benzín (poloosy sú pre diesel troška iné).
Veľa ľudí skúšalo mnoho iných druhovýrob, kľudne si preštuduj A7G či podobné témy kde sa to riešilo, a vždy to skončilo pri OEM = jediné dlhodobé riešenie.

Ako som písal, riešim niečo z USA. Ja ich mám tiež v pohode, ale preventívne to chcem mať zistené..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2016 , 14:59   Citovat  

Natocil jsem dalsi video. Je to i lepe slyset. Jeste k tomu tam neco zacalo piskat Velmi šťastný Podotykam, ze jsem byl opakovane v servisu Honda a dalsi mechanik konstatoval, ze je to v poradku. to mi hlava nebere Az bude moznost, zajedu jinam, at to posoudi i jine usi.

Odkaz

tomyks je teď offline  tomyks
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2020 , 10:09   Citovat  

Po pročtení tématu jsem poněkud zklamán, že zatím nikdo na nic nepřišel.
U mně se před půlrokem objevilo pískaní při zátěži, cca od 3000ot. Při tůrování na místě nic není slyšet, jen za jízdy. V servisu jsme s tím jezdili přes půl hodiny, zkoumali všechno možné a shodli jsme se na sání. Vše je originál, píská to s filtrem, bez filtru. Závěr byl takový, že normální to není a jako jediná možnost se jeví rozebrat celé sání i s klapnou, vše vyčistit, zkontrolovat a uvidí se.
Ještě doplním, že jsme si toho jevu všiml po podzimní prohlídce. Nalezl jsem odpojenou hadici odvětrání víka. Nejspíše kvůli kontrole filtru, líp se se sáním manipuluje. Zapojil jsem zpět, píská to méně, ale pořád dost nepříjemně. Od té doby mně nějak nebaví hnát motor do otáček, protože ten krásný zvuk narušuje odporné pískání.
Ještě sleduji spotřebu, ale jelikož poslední dobou se hodně popojíždí po městě, mám dlouhodobě spotřebu přes 10l/100.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2.4 - akcelerace hučení / pískání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina