Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozdíl v jízdních vlastnostech mezi 14" a 15" k
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Geronimo je teď offline  Geronimo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2008 , 23:29   Citovat  

tak já měl na crx II rozměr 195/50/15 a bylo to takový přetahování s volantem, jakmile přišla nějaká kolej tak jsem musel korigovat abych jel rovně, tak jsem dal seriový rozměr 185/60/14 a byl jsem toho všeho zcela zbavený, je pravda že při ostrém průjezdu zatáčkou je trochu cejtit že se to popohrnuje, ale vzhledem ktomu že nemám moc zájem se neustále přetahovat s volantem tak tohle tak nějak přežiju...už celkem dost lidí přechází na 14 např Minor a další
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2008 , 23:43   Citovat  

KOSEI

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2008 , 10:42   Citovat  

Gavly napsal:
To Hellborn:
Díky, ale ještě by mě zajímalo. Pokud bych donesl na uřad toto povolení a nechal bych si tam dopsat těmito výrobci schválená kola tak bych teoreticky potom mohl nasadit i jiná kola se stejnými parametry?

No to těžko říct, protože do "složky Tvého azta" se ten typový list přidá a v něm je zapsaný design kola (např. DOTZ Brands hatch), ale jestli to někdo zkoumá... to mi hlava nebere Každopádně v TP máš jen 7x15 apod...

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2008 , 19:05   Citovat  

Geronimo napsal:
tak já měl na crx II rozměr 195/50/15 a bylo to takový přetahování s volantem, jakmile přišla nějaká kolej tak jsem musel korigovat abych jel rovně, tak jsem dal seriový rozměr 185/60/14 a byl jsem toho všeho zcela zbavený, je pravda že při ostrém průjezdu zatáčkou je trochu cejtit že se to popohrnuje, ale vzhledem ktomu že nemám moc zájem se neustále přetahovat s volantem tak tohle tak nějak přežiju...už celkem dost lidí přechází na 14 např Minor a další

Ty jo tak teď si mě trochu nahlodal Úsměv protože do teď sem byl skoro skálo pevně rozhodnutej, že jdu do těch 195/50/15. Dneska sem se byl zase projet s těma 14" a musí se nechat, že až na to lehký popohrnování při prudkym průjezdu zatáčkou je to řízení s těmahle kolama uplně geniální. Pokud se to ale zhorší jen o to, že budu muset auto trochu korigovat, při průjezdech kolejí, tak ty 15" přežiju. Jen doufám že to nebude podobný jako s těma 215/40/16 co tam byly před tím. S nima stačilo fakt trochu a bylo to k neudržení. Třeba při výjezdu z Prahy na dálnici směrem na Liberec, jak sou tam v pomalym pruhu vyjetý koleje, sem musel držet volant oběma rukama a dost silně ho přetahovat, aby mě to nevyhodilo někam do pryč.

Geronimo je teď offline  Geronimo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2008 , 19:41   Citovat  

no asi takhle, já když tam mám ted ty 14 tak můžu jet dost svižně i kde jsou vyjeté koleje, ale na těch 15 by to fakt nešlo, jak jsi to prostě chvilku nehlídal a nedržel volant obouma rukama a přišli koleje okamžitě to to auto rozházelo, kor když jsem něco předjížděl a musel jet z pruhu do pruhu, to člověk lítal v kolejích jak na člunu:-D jako někdo řiká že 15 dobrý, já si to zdůvodnuji tím že asi v jeho okolí je dobrá silnice, ale já už bych tam ty 15 nechtěl, časem bych chtěl dát céro snížit od (35-40mm) a nebude to ani tak vidět ty 14:-) 15 tam vypadaj fantasticky ale je to na ukor řízení... Tod je můj názor vytvožený z vlastní zkušenosti:-)

Marián je teď offline  Marián
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2008 , 22:53   Citovat  

Já mám na Civicu pneu 205/50 R15. Tak jsem to koupil a je pravda, že když je silnice rovná, tak je to supr. Ale když vjedu do kolejí, tak je to celkem neposedný a musím se s tím furt prát. Se R14 jsem to nezkoušel, tak nemůžu srovnávat, ale něco na tom asi bude.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 0:06   Citovat  

LJay napsal:
Ty jo tak teď si mě trochu nahlodal Úsměv protože do teď sem byl skoro skálo pevně rozhodnutej, že jdu do těch 195/50/15. Dneska sem se byl zase projet s těma 14" a musí se nechat, že až na to lehký popohrnování při prudkym průjezdu zatáčkou je to řízení s těmahle kolama uplně geniální. Pokud se to ale zhorší jen o to, že budu muset auto trochu korigovat, při průjezdech kolejí, tak ty 15" přežiju. Jen doufám že to nebude podobný jako s těma 215/40/16 co tam byly před tím. S nima stačilo fakt trochu a bylo to k neudržení. Třeba při výjezdu z Prahy na dálnici směrem na Liberec, jak sou tam v pomalym pruhu vyjetý koleje, sem musel držet volant oběma rukama a dost silně ho přetahovat, aby mě to nevyhodilo někam do pryč.

Na Civicu 4g (bez serva) mám 15/195/55(50) a ani manželka si nestěžuje... S VTi na 16/205/45 je to "praní", respektive cuknutí volantu na kolejích horší...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 19:37   Citovat  

Tak už je vybráno a objednáno Je to tam.

Nakonec to vyhrály kola ROTA Slipstream v černý barvě a rozměrech 7x15 a pneu budou Toyo T1-R 195/50 R15 V82.

Co říkáte na můj výběr?

ROTA slipstream_5.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
ROTA slipstream_5.jpg, 21.1 kB

Gavly je teď offline  Gavly
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 19:44   Citovat  

LJay napsal:
Tak už je vybráno a objednáno Je to tam.

Nakonec to vyhrály kola ROTA Slipstream v černý barvě a rozměrech 7x15 a pneu budou Toyo T1-R 195/50 R15 V82.

Co říkáte na můj výběr?

pěkné, co to stojí?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 19:52   Citovat  

Gavly napsal:
pěkné, co to stojí?

Dohromady asi 20 tisíc. Je to dost, ale na kolech sem nechtěl šetřit. Snad se to vyplatilo.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 19:57   Citovat  

LJay napsal:
Dohromady asi 20 tisíc. Je to dost, ale na kolech sem nechtěl šetřit. Snad se to vyplatilo.

včetně pneu? tak to není zas tak strašné. uděej pak fotku jak to vypadá na autě. Taky si chci pořídit tmavé kola.
a kolik stále samotné kolo?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 20:22   Citovat  

Gavly napsal:
včetně pneu? tak to není zas tak strašné. uděej pak fotku jak to vypadá na autě. Taky si chci pořídit tmavé kola.
a kolik stále samotné kolo?

Jj včetně pneu. Jeden samotný disk vyšel na 3900,- měl by vážit asi 5,9 kg takže ani váha není špatná, i když ten samý od Spoon váží o 2 kg míň, ale zas je skoro o 6000,- dražší. Takže tyhle kola mi přišly jako dobrý kompromis cena/váha.

Jo a při hledání kola sem narazil na docela dobrý stránky kde jsou uvedený váhy kol. Možná že už to tu našel někdo předemnou, ale pro jistotu to sem hodim tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2008 , 13:19   Citovat  

Hellborn napsal:
2) Koupit kola od Alcaru nebo e-pneumatiky - ke značkám Ronal, Dotz, AEZ... dostaneš typový list, že výrobce kol schválil kola na Tvé auto (bacha třeba Targu nemají v databázi - radši se poptat.) a pak Ti na úřadě ty kola zapíšou...

Ještě dotaz...
Kdybych kola která mají homologaci koupil od někoho už jeté, šlo by tu homologaci na to moje auto potom sehnat? Nebo se to dává jen k novým kolům například ne těch serverech viz. výše...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2008 , 21:35   Citovat  

Tak ROTY už sou na autě a absolutní spokojenost. Jízdní vlastnosti v pohodě. Sice je malinko cejtit pomalejší akcelerace, ale fakt jen malinko. Za to v zatáčkách to teď sedí o hodně líp a ve vyjetých kolejích je to taky cajk, takže nic z toho čeho sem se bál se nedostavilo a já mám konečně pořádný kolečka Úsměv V tejdnu hodím nějaký foto novejch kol.

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2008 , 11:57   Citovat  

Ja se radsi jeste podivam do technicaku, ale jak mam Anglicaka v 1.4 z Fr dovozu, tak mam pocit, ze tam mam napsano R14 i R15... Mozna to vzniklo pri prepisu technicaku k nam.

Jinak by me zajimalo v cem jezdi LJay, jestli ho nahodou nepotkavam, kdyz jste resili ty nove blatniky o thread vedle, tak jste resili lakovnu v LBC a MalTakeovo auto znam z parkoviste u globusu...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2008 , 12:34   Citovat  

Gavly napsal:
Ještě dotaz...
Kdybych kola která mají homologaci koupil od někoho už jeté, šlo by tu homologaci na to moje auto potom sehnat? Nebo se to dává jen k novým kolům například ne těch serverech viz. výše...

Ptal jsem se mailem,co kdybych auto prodal a kola si nechal a pokud bych jim dal číslo jejich f(r)aktury,tak by mi prý poslali nový typový list s mým novým autem...

DrSlimm napsal:
Ja se radsi jeste podivam do technicaku, ale jak mam Anglicaka v 1.4 z Fr dovozu, tak mam pocit, ze tam mam napsano R14 i R15... Mozna to vzniklo pri prepisu technicaku k nam.

Jinak by me zajimalo v cem jezdi LJay, jestli ho nahodou nepotkavam, kdyz jste resili ty nove blatniky o thread vedle, tak jste resili lakovnu v LBC a MalTakeovo auto znam z parkoviste u globusu...

Auta ze zahraničí mají dost často víc rozměrů (na C 4g mám od 13 po 15),protože v zahraničí jdou asi jiná kola napsat mnohem snáž než tady v našem Antitunigstánu...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2008 , 16:43   Citovat  

DrSlimm napsal:

Tak jezdim v červenym CRX ED9 tudy odkaz i když teď zrovna moc nejezdim, protože mi poněkud chybí blatník Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2008 , 10:58   Citovat  

LJay napsal:
Tak jezdim v červenym CRX ED9 tudy odkaz i když teď zrovna moc nejezdim, protože mi poněkud chybí blatník Úsměv

Tak to preju rychlu opravu. Tvyho cervenaka sem v okoli Liberce, Jablonce nejak nezaznamenal. Vim jen jeste o bilem CRX (pretazena kapota, kridlo, ma na okne, ze je na prodej). Chtelo by to nejakej minisraz nekdy. Kdyztak PM.... :hehe:

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2008 , 17:18   Citovat  

DrSlimm napsal:
Tak to preju rychlu opravu. Tvyho cervenaka sem v okoli Liberce, Jablonce nejak nezaznamenal. Vim jen jeste o bilem CRX (pretazena kapota, kridlo, ma na okne, ze je na prodej). Chtelo by to nejakej minisraz nekdy. Kdyztak PM.... :hehe:

Já s ním jezdim většinou jen o víkendech a spíš po okreskách než po městě, takže v Liberci asi moc neuvidíš Úsměv Jinak proti srazíku nic nemám. Jen musim dát dohromady ten blaťas. Neparkuje tohle bílý céro někdy u vlakáče?

koki... je teď offline  koki...
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2008 , 19:48   Citovat  

DrSlimm: Já jsem též z LBC

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2008 , 20:09   Citovat  

koki... napsal:
DrSlimm: Já jsem též z LBC

To se nám to tu hezky schází Úsměv By sme si mohli už pomalu založit téma "liberečáci na hondaclubu" Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2008 , 21:03   Citovat  

Tema zalozeno
tudy odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz