Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
silentbloky podvozku Hyperflex - zkušenosti?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:14   Citovat  

bik3r napsal:
Ja se taky porad rozhoduju jestli zvolit origo gumove a nebo nejakou pu sadu. Jenze zatim sem nedosel k zadnemu nazoru protoze nikdo nedokazal rict nejaky zaver napr jo mam je na celem aute jsou bezproblemu i pri jizde akorat vyzaduji vice udrzby nez ty gumove. Nebo tenhle typ nekupovat mam je na aute a za pul roku se vyzvykaly. Davam jen priklad. Proste by to chtelo nejakou rozumnou radu co koupit a naopak cemu se vyhnout Úsměv
at koupíš jakoukoliv druhovýrobu, za pár měsíců (dva roky třeba) půjdou zase do kytek. Navíc jsou měkčí než originál, takže ani jízdní vlastnosti už nebudou s neoriginálama to co to bývalo s originálem. Takže buď origo honda (nedoplatíš se) nebo PU (hyperflex, odos)
Nebrat ani hardrace, pro denní ježdění jsou nevhodné. Vlastnosti super, krátká výdrž.
Já mám všude nacpané neorigo silenty, všechny jsou zralé na výměnu a prootže nejsem banka, tak je pomalu všechny postupně měním za polyurethan...
Tolik moje zkušenosti
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:15   Citovat  

bik3r napsal:
Ja se taky porad rozhoduju jestli zvolit origo gumove a nebo nejakou pu sadu. Jenze zatim sem nedosel k zadnemu nazoru protoze nikdo nedokazal rict nejaky zaver napr jo mam je na celem aute jsou bezproblemu i pri jizde akorat vyzaduji vice udrzby nez ty gumove. Nebo tenhle typ nekupovat mam je na aute a za pul roku se vyzvykaly. Davam jen priklad. Proste by to chtelo nejakou rozumnou radu co koupit a naopak cemu se vyhnout Úsměv

Jenže je problém, že tady snad není nikdo, kdo by je měl na autě, se kterým najezdí hodně kilometrů aby mohl hodnotit skutečnou kvalitu a výdrž.
A když už je někdo má, tak se moc nechce chlubit, že s tím jsou nějaké problémy.
Třeba vytáhnout z někoho důležitou informaci, že PU silenbloky začnou po čase vrzat a musí se domazávat, bylo dost těžké.

PU silentbloky určitě mají svoje výhody, ale bohužel se nehodí na DailyCar právě kvůli svojí náročnosti na údržbu.
Ono promazat všechny silenbloky znamená všechny rozebrat a to už si každej v garáži na heveru neudělá. A bez rozebrání je nenamažeš Smutný

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:20  Naposledy upravil oorrbb dne 17.2.2013 , 23:22, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

mam na aute PU silentbloky vsechny co jdou 32 kusu. A vrzou...uz po 4 mesicich, jezdil jsem stim celej rok jaro leto podzim zima. Ale co...za tu kvalitu to fakt stoji. Mazali jsme to co to slo. Ale musim se priznat ze na jezdeni na kazdej den uz bych do toho nesel Úsměv, moje investice byla 12tacu a to vrzdani me docela stvalo ale za chvilku si clovek zvykne je to dobrý meetallll

edit: najezdeno +- 15 000 km
edit2: mam je od odose

bik3r je teď offline  bik3r
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:20   Citovat  

FastCivic napsal:
at koupíš jakoukoliv druhovýrobu, za pár měsíců (dva roky třeba) půjdou zase do kytek. Navíc jsou měkčí než originál, takže ani jízdní vlastnosti už nebudou s neoriginálama to co to bývalo s originálem. Takže buď origo honda (nedoplatíš se) nebo PU (hyperflex, odos)
Nebrat ani hardrace, pro denní ježdění jsou nevhodné. Vlastnosti super, krátká výdrž.
Já mám všude nacpané neorigo silenty, všechny jsou zralé na výměnu a prootže nejsem banka, tak je pomalu všechny postupně měním za polyurethan...
Tolik moje zkušenosti

No na origo sem se dival a cenove cca 250 silent a kdyz to vemes pres aldu tak to prece nemuze byt tak moc penez. Hodne lidi mi doporucovalo odose akorat od nej vyjdou vsecky silenty na cca 10k co je dost. Ted sem treba nasel na ebay hyperflex sadu za 4500 i s postovnym. Ale za ty love to asi nebude zadny zazrak

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:23   Citovat  

oorrbb napsal:
mam na aute PU silentbloky vsechny co jdou 32 kusu. A vrzou...uz po 4 mesicich, jezdil jsem stim celej rok jaro leto podzim zima. Ale co...za tu kvalitu to fakt stoji. Mazali jsme to co to slo. Ale musim se priznat ze na jezdeni na kazdej den uz bych do toho nesel Úsměv, moje investice byla 12tacu a to vrzdani me docela stvalo ale za chvilku si clovek zvykne je to dobrý meetallll

edit: najezdeno +- 15 000 km

Dobre aspon nejaky nazor a kdyz reknu ze a autem budu jezdit jen v lete kazdy den bude to stejne na tech pu jako kdybych jezdil cely rok ? S tim mazanim se asi musi pocitat ale co 4mesice je celkem brzo ne ? Ja bych treba nechtel aby mi to vrzalo taky zalezi jak moc to jde slyset Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:28   Citovat  

bik3r napsal:
Dobre aspon nejaky nazor a kdyz reknu ze a autem budu jezdit jen v lete kazdy den bude to stejne na tech pu jako kdybych jezdil cely rok ? S tim mazanim se asi musi pocitat ale co 4mesice je celkem brzo ne ? Ja bych treba nechtel aby mi to vrzalo taky zalezi jak moc to jde slyset Velmi šťastný

no ja jsem to montoval v lednu minulej rok, takze to dostalo celkem sadu a ta sul tomu taky nepomohla Velmi šťastný. V lete to zacne taky podle meho. Jo a jeste pomuze normalne to prostriknout sprejem kdyz je auto na zvedaku pomuze to docela dost aspon na par mesicu byl klid, ale pak to zas zacalo. Nemusi se nic rozdelavat jen se to strikne a ono to tam trocha zatece. ASi ne vsude ale aspon neco. Nejvic me vrzaji horni predni ramena(ty male dva) ty ani nejdou nastrikat sprejem, proste se tam neda dostat bez rozdelani.

ale tim nikoho neodrazuju stim se musi pocitat - urcite to za tu snahu stoji je to dobrý vysledek je neskutecnej meetallll

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:30   Citovat  

oorrbb napsal:
no ja jsem to montoval v lednu minulej rok, takze to dostalo celkem sadu a ta sul tomu taky nepomohla Velmi šťastný. V lete to zacne taky podle meho. Jo a jeste pomuze normalne to prostriknout sprejem kdyz je auto na zvedaku pomuze to docela dost aspon na par mesicu byl klid, ale pak to zas zacalo. Nemusi se nic rozdelavat jen se to strikne a ono to tam trocha zatece. ASi ne vsude ale aspon neco. Nejvic me vrzaji horni predni ramena(ty male dva) ty ani nejdou nastrikat sprejem, proste se tam neda dostat bez rozdelani.

ale tim nikoho neodrazuju stim se musi pocitat - urcite to za tu snahu stoji je to dobrý vysledek je neskutecnej meetallll

Supr to mi aspon trochu pomohlo a jeste jak moc to vrze ? Jde to hodne slyset pri jizde nebo kdyz parkujes ? A taky ohledne instalace jsou ty pu urcite jednodussi jen to tam nacpes a nepotrebujes k tomu zadne spesl naradi ?

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:36   Citovat  

bik3r napsal:
No na origo sem se dival a cenove cca 250 silent a kdyz to vemes pres aldu tak to prece nemuze byt tak moc penez. Hodne lidi mi doporucovalo odose akorat od nej vyjdou vsecky silenty na cca 10k co je dost. Ted sem treba nasel na ebay hyperflex sadu za 4500 i s postovnym. Ale za ty love to asi nebude zadny zazrak

v sadě chybí dost, na c5g celý zadek Úsměv

mám je na autě, odjel jsem dvě léta a opravdu vržou (nejvíc zadní hlavní), ale auto je určené pro FUN factor a ten je šuk

pokud nechceš aby ti vrzaly kup si Hardrace silenty, tvrzená guma stejně jako Origo Honda

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:40   Citovat  

bik3r napsal:
Supr to mi aspon trochu pomohlo a jeste jak moc to vrze ? Jde to hodne slyset pri jizde nebo kdyz parkujes ? A taky ohledne instalace jsou ty pu urcite jednodussi jen to tam nacpes a nepotrebujes k tomu zadne spesl naradi ?

vrze to na houpani. Napriklad kdyz poskakujes po prahu. Pri parkovani nic.
instalace je silena ale ne jak myslis, nejhorsi je odstranit ty puvodni silenty na to potrebujes lis aspon 10tun.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:42   Citovat  

oorrbb napsal:
vrze to na houpani. Napriklad kdyz poskakujes po prahu. Pri parkovani nic.
instalace je silena ale ne jak myslis, nejhorsi je odstranit ty puvodni silenty na to potrebujes lis aspon 10tun.

Nastesti pro me stare sem zvladl odstranit pomoci piloveho platku kladivka a trubky Velmi šťastný .

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:43   Citovat  

Lukas28 napsal:

mám je na autě, odjel jsem dvě léta a opravdu vržou (nejvíc zadní hlavní), ale auto je určené pro FUN factor a ten je šuk

pokud nechceš aby ti vrzaly kup si Hardrace silenty, tvrzená guma stejně jako Origo Honda

A jaktoze v sade chybi kdyz je tam obrazek celeho setu ? To je podfuck Velmi šťastný . Hardrace psal fast ze nemam brat. Navic budou asi znatelne drahsi.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:46   Citovat  

Lukas28 napsal:

nejde tak o znacku jak o provedeni, pokud se guma bude dotykat kovu tak to musi vzdycky vrzat. Origo omaji hlinikovej obal a vtom je prece guma a ta se nedotyka niceho a v te gume je tycinka ktera je tam nagalvanizovana takze se neotaci. Myslim tim ze vrzou ty boky silnetu...ta tycka uvnitr tolik ne(ale muze taky). Kazdej PU se sklada ze dvou casti original ne a to je ten rozdil. Je to muj nazor nemusi to tak byt - na crx ty puvodni silenty takto vypdaly.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:48   Citovat  

Petr 78 napsal:
To vrzání není kvůli jinému materiálu, ale díky jiné konstrukci PU silentů.
Ty totiž nejsou napevno přilepené k vnitřnímu a vnějšímu pouzdru jako origo, ale jsou tam na volno - otáčejí se v pouzdru nebo kolem osy a právě v tom místě to vrže.

něco za něco, pokud chceš kompromis (to slovo nesnáším) použij originál nebo lepší druhovýrobu, jinak klidně PU silenty, osobně bych po zkušenostech s Energy suspension (hyperflex master kit) šel do Silponix (Odos) a sám je dám do zadních spodních ramen OK

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:50   Citovat  

oorrbb napsal:
nejde tak o znacku jak o provedeni, pokud se guma bude dotykat kovu tak to musi vzdycky vrzat. Origo omaji hlinikovej obal a vtom je prece guma a ta se nedotyka niceho a v te gume je tycinka ktera je tam nagalvanizovana takze se neotaci. Myslim tim ze vrzou ty boky silnetu...ta tycka uvnitr tolik ne(ale muze taky). Kazdej PU se sklada ze dvou casti original ne a to je ten rozdil. Je to muj nazor nemusi to tak byt - na crx ty puvodni silenty takto vypdaly.

Jo přesně tak, proto PU silenty vržou. Protože nejsou do pouzdra přilepené na pevno, ale otáčejí se v něm.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:55   Citovat  

Lukas28 napsal:
něco za něco, pokud chceš kompromis (to slovo nesnáším) použij originál nebo lepší druhovýrobu, jinak klidně PU silenty, osobně bych po zkušenostech s Energy suspension (hyperflex master kit) šel do Silponix (Odos) a sám je dám do zadních spodních ramen OK

a jaky je rozdil mezi tim energy suspension, hyperflexem a odosovymi pu ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:58   Citovat  

bik3r napsal:

Energy suspension=hyperflex master kit

kvalita zpracování hlavně, konstrukce je stejná (vícedílný PU silent)

stránky Odose tudy odkaz
a fotka jeho silentů

hardrace je orrbe jednodílný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:01   Citovat  

bik3r napsal:

V kvalite. Odos me rikal ze ty jeho jsou udelane podle techto znacek ale vylepsene. Vzal si z nich to nejlepsi a pak udelali silponix. Maj to na zavody je to odzkosene. Dobra smes ne zadna smejd guma

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:02   Citovat  

ja mam na Prelude sadu od Energy Suspesion - Hyperflex a nikde me nic nevrze... samozrejme muzete namitnout ze mam maly najezd km, ale na to musim podotknout, ze jsem tyto silenty montoval jeste pred tim nez jsem se pustil do prestavby a v te dobe jsem Preludou jezdil v podstate denne a jak rikam nikdy nic nevrzalo, asi zalezi cim a jak to mazete... ja jsem daval dovnitr tu jejich vazelinu (skoro lepidlo) co bylo v sade a z venku jsem daval obyc. grafitovou vazelinu a do ted zadnej problem...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:04   Citovat  

oorrbb napsal:
V kvalite. Odos me rikal ze ty jeho jsou udelane podle techto znacek ale vylepsene. Vzal si z nich to nejlepsi a pak udelali silponix. Maj to na zavody je to odzkosene. Dobra smes ne zadna smejd guma

Jj to chapu jeste by me zajimalo kdyz si daval ty pu na predni horni ramena jaky to ma vyznam kdyz nemuzes vymenit cep ? Myslim ze je lepsi koupit cele horni rameno nove a necha ho tak a nebo koupim nove a dat tam pu silenty ale zas je skoda tech novych silentu. Nad tim jeste porad premyslim

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:08   Citovat  

bik3r napsal:
Jj to chapu jeste by me zajimalo kdyz si daval ty pu na predni horni ramena jaky to ma vyznam kdyz nemuzes vymenit cep ? Myslim ze je lepsi koupit cele horni rameno nove a necha ho tak a nebo koupim nove a dat tam pu silenty ale zas je skoda tech novych silentu. Nad tim jeste porad premyslim

čep mi vybouchal podvozek KW, takže jsem instaloval dopředu rovnou stavitelná ramena Hardrace i kvůli odklonům ( šuk )

můžeš čep vyměnit kus za kus OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:10  Naposledy upravil oorrbb dne 18.2.2013 , 0:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

bik3r napsal:

Cep muzes menit ale pak ho musis privarit svareckou aby drzel. Kdyz das do hornich ramen pu tak zmenis tuhost podvozku, uplne origo je natvrdo v 90stupnich ale pu se hybe uplne lehce, pak se tuhost ridi jen podle tlumice a ne podle silentu v hornim ramenu. Tim zmenis vlastnost podvozku do lepsiho

Obrazek mojeho podvozku komplet tudy odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:12   Citovat  

Tak ted v tom trochu plavu Velmi šťastný pochopil sem ty stavitelne ramena celkem dobra volba akorat drahsi. A nevim jestli bych pokazde co vymenim cep ho mel odrezat a zavarit .

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:14   Citovat  

bik3r napsal:
Tak ted v tom trochu plavu Velmi šťastný pochopil sem ty stavitelne ramena celkem dobra volba akorat drahsi. A nevim jestli bych pokazde co vymenim cep ho mel odrezat a zavarit .

Jen ho pribodujes neni to nic nenormalniho,dela to vetsina lidi co casto menijou cepy

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:16   Citovat  

oorrbb napsal:
Jen ho pribodujes neni to nic nenormalniho,dela to vetsina lidi co casto menijou cepy

Jasne chapu

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:18   Citovat  

tohle mi poslal Odos, pár silentů jde vidět na obrázku

tudy odkaz

Paja HTB je teď offline  Paja HTB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:20   Citovat  

Lukas28 napsal:
tohle mi poslal Odos, pár silentů jde vidět na obrázku

tudy odkaz

jo tak to je tvůj civic na dílně?? pěkný OK až se dodělá, tak tam bude moja ludra, taky silenty a bc podvozek...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:24   Citovat  

Paja HTB napsal:
jo tak to je tvůj civic na dílně?? pěkný OK až se dodělá, tak tam bude moja ludra, taky silenty a bc podvozek...

můj ne, jezdím modrou pětku Velmi šťastný

snad Hondika Se stydím , jen to berte jako ukázku silentů

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:27   Citovat  

Jo tak to je pekne Úsměv

Paja HTB je teď offline  Paja HTB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:29   Citovat  

Lukas28 napsal:
můj ne, jezdím modrou pětku Velmi šťastný

snad Hondika Se stydím , jen to berte jako ukázku silentů

ahá, jo jinak co se silentů od ondry týče, tak na moje auto se vyráběly "ty první", tj před třema rokama a nemůžu si stěžovat, ted až se dodělá celý podvozek, tak budu schopna podat lepší info je to dobrý

rattray je teď offline  rattray
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 7:47   Citovat  

mam na autě vše od energy,najeto asi 5000km a po vrznutí ani známka.\ani se nedivim,ta vazelínka k tomu byla brutal,sundaval jsem jí sz prstů 2 dny...

Obsah fóra Honda-club.cz   
silentbloky podvozku Hyperflex - zkušenosti?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina