Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kratší převodovku,ANO či NE
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 19:23  Naposledy upravil monty dne 27.1.2008 , 19:31, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

no tohle "Samosvor přenese větší šást síly na kolo z lepší přilnavostí." je blbě , samosvor přenese část síly i na kolo s lepší přilnavostí ,kolik záleží podle procenta jeho svornosti , oproti klasickýmu difu který přenáší většinu i 100% momentu na kolo s menší přilnavostí ,tzn hrabe zrovna kolo který nebere,jinak ok.lamela u karbu je vnější průměr 200 a neseděla ani hřídel do převodovky. bylo to z A3 na A9, A5 bohužel nevím.lamela u karbu byla vnější pr200 , a neseděla ani hřídel na převodovce , jinak bych nechal radši větší lamelu,samozřejmě.
Brzdy jsem měřil , mám taky přestavbu z karbu a mám stejný kotouče jak pgmfi,desky plošně stejný , pouze jiný tvar destiček ,nevím jak průměr pístku v brzdovým třmenu.(kdyby byly větší tak bych je taky měnil,nemělo to cenu)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 19:30   Citovat  

No jasný s tim samosvorem. Jsem to blbě napsal.Záleží na tom jak moc je uzamklej. A ta převodovka? Já jsem vytáhl z 12V a nasadil ji uplně normál na A9. Otázka je,jestli předchůdce tam neměl 16V a já neměnil 16v za 16v. Nepoznal jsem lepší axceleraci,protože jsem i dost upravil motor. Proto jsem se i ptal kde jsou na převodovce typy vyražený,protože tam ty nálepky už nemám ani na jedný...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 19:35   Citovat  

Jakub Erben napsal:
No jasný s tim samosvorem. Jsem to blbě napsal.Záleží na tom jak moc je uzamklej. A ta převodovka? Já jsem vytáhl z 12V a nasadil ji uplně normál na A9. Otázka je,jestli předchůdce tam neměl 16V a já neměnil 16v za 16v. Nepoznal jsem lepší axceleraci,protože jsem i dost upravil motor. Proto jsem se i ptal kde jsou na převodovce typy vyražený,protože tam ty nálepky už nemám ani na jedný...
nebo jsi měl 12v ten typ jak psal rom že jsou stejný , jen šouplá 3.já měl menší průměr hřídele i vnější , na pgmfi byla 220ka. vyražení nevím jen ten nalepenej,možná točit na jednom konci a na druhým počítat poměr kterým to dělí, tak by se to dalo.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 19:47   Citovat  

To je možný....No ale PGM-Fi třeba na motoru A9 má tu 220 a na A5 jsem měl menší,tuším 212,ale nevím přesně kolik,bych ji musel jít dolu změřit... Jo a kód tý karbcový je D2J4.Jsem to našen na jedný u který vím že je na 100% z 12V. A ta me vásla na A9 motor.Tak fakt nevím jak to je vše možný...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 20:01   Citovat  

Jakub Erben napsal:
To je možný....No ale PGM-Fi třeba na motoru A9 má tu 220 a na A5 jsem měl menší,tuším 212,ale nevím přesně kolik,bych ji musel jít dolu změřit... Jo a kód tý karbcový je D2J4.Jsem to našen na jedný u který vím že je na 100% z 12V. A ta me vásla na A9 motor.Tak fakt nevím jak to je vše možný...
jako ona pásne , jen já bych musel dát buď menší lamelu do většího přítlačáku a nebo jako jsem to udělal já,vyměnit i setrvák a přítlačák.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 20:06   Citovat  

Ale tisícihran je stejnej,nebo ne? Tak jak to máš poskládaný?Jaká lamela,motor převodovka?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 20:38   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Ale tisícihran je stejnej,nebo ne? Tak jak to máš poskládaný?Jaká lamela,motor převodovka?
nene právě je menší jinej počet zubů,jinak bych nechal silnější , nešlo.
Mám kastli 12V , motor B20a9 , převodovka B20a3 ,setrvák +lamela +přítlačák b20a3

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 20:46   Citovat  

No ted jsem koukal i na ty ostatní převodovky.asi to tak bude.Ale když je rozhodím a vyměním mrkve a kolečka co jsou na ní,tak to bude OK. ne? Abych mohl nechat velkou spojku a 12V převodovku. Tak jsem předtim vážně měnil asi 16v za 16v.I když jsem ji vydával za 12V.Sakra.

Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 20:56   Citovat  

no tak to jsem zvědavej,hned zítra to zkusím,zda to pásne.

Monty: co říkáš na to že mám r.v.91 lambdu před katem,ale označení a5,,,psal jsem o něco výše. je to tak o.k ?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 21:01   Citovat  

Jakub Erben napsal:
No ted jsem koukal i na ty ostatní převodovky.asi to tak bude.Ale když je rozhodím a vyměním mrkve a kolečka co jsou na ní,tak to bude OK. ne? Abych mohl nechat velkou spojku a 12V převodovku. Tak jsem předtim vážně měnil asi 16v za 16v.I když jsem ji vydával za 12V.Sakra.
otázka jestli to má cenu za tu práci s tím , uvažoval jsem taky že bych nechal obložit tu menší lamelu větším obložením ,nemělo by to dle mě zlobit.Jinak nevšim jsem si že by měla ta menší spojka nějaký problémy s přenosem , asi bude jen větší opotřebení.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 21:05   Citovat  

Nomi napsal:
no tak to jsem zvědavej,hned zítra to zkusím,zda to pásne.

Monty: co říkáš na to že mám r.v.91 lambdu před katem,ale označení a5,,,psal jsem o něco výše. je to tak o.k ?
tohle nevím ,jako vím že by měla mít A5 dvě lambdy ale nedokážu si představit že by to někdo předělával,to by znamenalo výfuk a ecu ,nevím jak by se ecu na dvě lambdy tvářila na jednu rozdělenou.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 21:36   Citovat  

Vejfuk jsem řešil tak,že tu jednu jsem zavařil a do kolen jsem navařil dvě matice a do nich sondy jako na A5. A9 má ocelový svody jak je známo.. Jinak chci keramickou spojku a ta se dělá asi jen 220mm a sportovní přítlačák. Jinou jsem neviděl zatím.Jo a su seriovýho motoru to snad stačí,ale u hodně upravenýcho bych to asi nedal.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 23:07   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Vejfuk jsem řešil tak,že tu jednu jsem zavařil a do kolen jsem navařil dvě matice a do nich sondy jako na A5. A9 má ocelový svody jak je známo.. Jinak chci keramickou spojku a ta se dělá asi jen 220mm a sportovní přítlačák. Jinou jsem neviděl zatím.Jo a su seriovýho motoru to snad stačí,ale u hodně upravenýcho bych to asi nedal.
to jo tady jde spíš o to ,že nomi má A5 tj měl by mít 2 lambdy a má jen jednu vzadu jako A9 tak ho zajímá proč to.já řešil svody takhle odkaz jinak pokud nedáváš turbo nebo nestavíš auto na závody(na což se preluda podle mě moc nehodí) tak bych se tý seriový spojky zas tak nebál

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2008 , 7:46   Citovat  

To nevím,tak asi původně do jeho auta byla A9 a někdo tam dal blok A5 a svody nechal původní...Já mít kabeláž A9 z jednou sondou jsem radši než dvoj sondu z A5 a litinovýma svodama. Tu tady mám vícekrát a kompletní.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2008 , 19:16   Citovat  

Jakub Erben napsal:
To nevím,tak asi původně do jeho auta byla A9 a někdo tam dal blok A5 a svody nechal původní...Já mít kabeláž A9 z jednou sondou jsem radši než dvoj sondu z A5 a litinovýma svodama. Tu tady mám vícekrát a kompletní.

ne,ne ,auto je rok 91,a to complet uplně všecko,nic měněno nebylo,vše origo 91,,ale na bloku A5 Úsměv))

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2008 , 19:21   Citovat  

monty napsal:
nene právě je menší jinej počet zubů,jinak bych nechal silnější , nešlo.
Mám kastli 12V , motor B20a9 , převodovka B20a3 ,setrvák +lamela +přítlačák b20a3

Monty: tak převodovka z 12 V ventila samozrejmě nepásla,průměr hřídele je o par milimetrů menší,takže spojkova lamela se vyklá.
nemůžu tam dát jen lamelu z 12V ? to nevadí že je přítlačák o trošku větší ne,,,hlavně že lamela sedne všude...
nebo ne ?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2008 , 21:31   Citovat  

Nomi napsal:
Monty: tak převodovka z 12 V ventila samozrejmě nepásla,průměr hřídele je o par milimetrů menší,takže spojkova lamela se vyklá.
nemůžu tam dát jen lamelu z 12V ? to nevadí že je přítlačák o trošku větší ne,,,hlavně že lamela sedne všude...
nebo ne ?
jj nebál bych se toho , měnit hřídel v převodovce je trošku náročnější ,možná bych uvažoval nad tím obložit tu menší lamelu větším obložením , je to cca o 0,5cm větší a nějak mě nenapadá čemu by to vadilo a plocha obložení se zvětší

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2008 , 21:35   Citovat  

no na hřídel jsem ani nepomyslel,že bych měnil.ale co když tam dám lamelu 12V (nijak ji neupravím) a 16V (přítlačák,setvrvák,,,)

liší se ty lamely jen v průměru nebo i v tlouštce ?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2008 , 21:44   Citovat  

to nevím už si to nepamatuju ,koukni do manuálu , tam bude min tloušťka uvedená. já to pro sichr vyměnil vše a bez problémů, ale je fakt že ta moje z 12v byla v podstatně lepší kondici než ta 16v (nýty,stav ploch atp)tak to bylo jednodušší rozhodování

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2008 , 21:53   Citovat  

monty napsal:
to nevím už si to nepamatuju ,koukni do manuálu , tam bude min tloušťka uvedená. já to pro sichr vyměnil vše a bez problémů, ale je fakt že ta moje z 12v byla v podstatně lepší kondici než ta 16v (nýty,stav ploch atp)tak to bylo jednodušší rozhodování

tak tomu věřím,ja sem dnes odendal prítlačák a vypadla na mne total ošoupaná lamela,i perko vypadlo Úsměv

a nemáš náhodou dobře vypadající sadu ? nebo jen lamelu 12 V ,,,?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2008 , 22:10   Citovat  

Nomi napsal:
tak tomu věřím,ja sem dnes odendal prítlačák a vypadla na mne total ošoupaná lamela,i perko vypadlo Úsměv

a nemáš náhodou dobře vypadající sadu ? nebo jen lamelu 12 V ,,,?
no to nemám,bohužel .jen tu ze 16v a ta není k použití

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kratší převodovku,ANO či NE
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď