Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Horské kolo info
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.9.2013 , 23:32   Citovat  

MOTyLEK napsal:
HonDan: a co třeba něco takového rock machine

kamarad co se tvari ze tomu rozumi rikal ze kakac oproti tem dvoum Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.9.2013 , 23:33   Citovat  

FastCivic napsal:
me se podarilo koupit tohle za 15tis (najeto par km, puvodni pneu, neponicene, snad ani servis to jeste nemelo za sebou)
tudy odkaz

Presedaval jsem na tohle z uplne toho nejobycejnejsiho kola (ruku na srdce, stacilo mi peknych par let a tisice kilometru)
ale ted si pripadam jako bych jel v Pagani Zonde. Mraky vychytavek, lehoučké, pevné, 30rychlostí, jedovaté brzdy...
Zánovní a za ty prachy Tak to koukám!
Už me ani nebavi jezdit autem Velmi šťastný A cestou z prace vyhledavam cim jak nejrozbitejsi trasy HaHaaa

podle toho co pises to vypad na dobry kauf Mrk
nicmene presne takove pocity bych chtel mit Velmi šťastný
   Návrat  
standacer je teď offline  standacer
PříspěvekZaslal: 6.9.2013 , 22:29   Citovat  

Hele od kotoučů se nenech odradit. Dětský nemoci typu tekoucí brzda už snad máme za sebou. Abys ji zavzdušnil při sundaném kole, tak bys musel tak 10x zmáčknout naplno páku, což udělá jenom magor. Navíc se k brzdě dodávají chrániče, který tam můžeš zasunout místo kotouče, ale já to teda nedělám.

No a co je hlavní, tak to brzdí neskonale lépe a citlivěji než jakékoliv Véčka a navíc za každého počasí, tedy i v zimě.

Copak by sis dal na auto dopředu bubny? HaHaaa

Jinak dobrá bazarovka dává smysl, je to jak u auta.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.9.2013 , 8:31   Citovat  

standacer napsal:
Hele od kotoučů se nenech odradit. Dětský nemoci typu tekoucí brzda už snad máme za sebou. Abys ji zavzdušnil při sundaném kole, tak bys musel tak 10x zmáčknout naplno páku, což udělá jenom magor. Navíc se k brzdě dodávají chrániče, který tam můžeš zasunout místo kotouče, ale já to teda nedělám.

No a co je hlavní, tak to brzdí neskonale lépe a citlivěji než jakékoliv Véčka a navíc za každého počasí, tedy i v zimě.

Copak by sis dal na auto dopředu bubny? HaHaaa

Jinak dobrá bazarovka dává smysl, je to jak u auta.

tekouci brzdy? naposled predni XTR 970 na kole moji zeny.

Zavzdusneny brzdy? neni problem kdyz skladas veci do kufru, zmacknuta paka a je to, pripadne jen vyjetej pistek a beznej uzivatel nevi co s tim. Protikusy vozit furt nekde ssebou, samozrejme je vzapeti ztratis.

Neidentifikovatelny pazvuky - staci zkrivenej kotouc - napr. od skladovani v aute, projet louzi a pazvuky na chocholouska. U brzd, ktery jsou staveny natesno ( brzdova desticka/kotouc) obzvlast - viz Avidy na Meride myho brachy za 30000,-

Ze to brzdi NESKONALE lepe je blábol. Vlastni zkusenost z kol na kterych mam moznost se svezt - XTR980kotouce/Hope kotouce/XTR950 Vecka+keramika/Avid Vecka hlinik.Posledni z nich brzdej nejprijemnejc. Dobre serizeny vecka brzdej pro uzivatele jeho typu dostatecne - za beznyho pocasi. Na svym kole mam kotouce Hope a predni jsem po pomerne kratkym sjezdu uvaril. Rekreacni ciklisti za jinyho nez dobryho pocasi nejezdej. Citliveji? to ani nahodou - i dneska jsou kotoucovky ktery brzdej spis ON/OFF ( z doslechu Formula - bez osobni zkusenosti). Vecka jsou jednim imbusem servisovatelna, snadno pochopitelna a opravitelna jednoduchost.
Jinak Hondane, musis ocekavat ze v ksefte ti reknou ze je dobry to, co ti potrebujou prodat. V Honde te asi taky neposlou aby sis koupil EE8 z bazaru ale prodaj ti Civic9g DTEC:). Bazarovyho nakupovani kol ( krome čorkaření) bych se nebal, neni to tak nebezpecny jako s autem. Obecne souhlasim s kolegou vyse, dobra bazarovka dava smysl, navic bych byl rezervovanej vuci novym ( zhusta marketingem krmenym) vecem( kola 29", 27,5", "kotouce a nic jinyho", "fully a nic jinyho").
Stejne tak se ale k tomu da pristoupit zpusobem chci to novy, se zarukou atd. ( Viz muj otec Kia Ceed misto jetyho accorda za pulku)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.9.2013 , 17:23   Citovat  

Tak flame můžeme udělat na bike-foru, jakože už jich tam na tohle téma bylo.
Kotouče jsou opravdu z principu citlivější, to prostě neokecáš.
Nesmíš za tu páku hamstnout jak na Véčkách. Navíc jsi taktně pomlčel o probrzděných ráfcích, prdlých duších z důvodu přehřátého ráfku, sekání ve spoji ráfku u levnějších kol, v zimě to na namrznutých ráfcích nebrzdí atd..Nic z toho u kotoučů nemáš.
Všechno má svoje pro a proti. Jestli jsi uvařil brzdy během chvilky, tak asi blbě brzdíš, nebo máš moc velkou váhu Mrk na malý kotouče.
Samo, že servis je jinej, pro někoho možná složitější. Spousta lidí ale na kolo stejně nešáhne a všechno dává do servisu a pak je to jedno.
Já si všechno na kole dělám sám a nemám s tím problém. Zato auto dávám skoro se vším do servisu Úsměv
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 17:09   Citovat  

trochu z jiného soudku - na čem jezdí/jezdily Vaši prckové? Přemýšlíme, že by jsme koupili juniorovi k Vánocům kolo. Teď mu budou 2 roky, takže z jara by už sedlal kolo. na svůj věk je trošku větší, 95cm a 14kg, chtěli by jsme přeskočit 12" a pořídit 14". Má někdo něco takového doma? Na bazarech nic moc, co jsem koukal na nová, tak se mi docela zalíbil leader fox snake v zeleno-černé barvě.
leader fox snake sice není skladem, ale jezdím okolo každý týden
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 21:19  Naposledy upravil Hellborn dne 25.9.2013 , 21:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Vojta (teď asi 110cm, 19kg) jezdil do cca 3,5let na odrážedle TooToo (odkaz), teď je mu už malý, tak má už 16 Specialized (odkaz).
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 21:22   Citovat  

konečně pořádná značka OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 23:39   Citovat  

Hellborn napsal:
Vojta (teď asi 110cm, 19kg) jezdil do cca 3,5let na odrážedle TooToo (odkaz), teď je mu už malý, tak má už 16 Specialized (odkaz).

5000???? Tak to koukám!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 0:08   Citovat  

HonDan napsal:
5000???? Tak to koukám!

No a? to mi hlava nebere
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 0:17   Citovat  

Hellborn napsal:

Nas Matysek uz letos sam brazdil Sumavu na "Kubikovi"- Cube tudy odkaz za kvalitu se plati, ale zdedi to po nem zase nas mladsi. A obcas ho taham za sebou na Follow Me tudy odkaz (to je teda jeste o dost drazsi nez nejake detske kolo). Ale mam karbonoveho fulla, prakticky ho nemuzu tahat zadnym jinym systemem. Kvalitni vyrobek a funkcne bez debaty to nejlepsi, co muze byt.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 0:21   Citovat  

Bully napsal:
Nas Matysek uz letos sam brazdil Sumavu na "Kubikovi"- Cube tudy odkaz za kvalitu se plati, ale zdedi to po nem zase nas mladsi. A obcas ho taham za sebou na Follow Me tudy odkaz (to je teda jeste o dost drazsi nez nejake detske kolo). Ale mam karbonoveho fulla, prakticky ho nemuzu tahat zadnym jinym systemem. Kvalitni vyrobek a funkcne bez debaty to nejlepsi, co muze byt.

Právě... To Specialzed váží necelých 9kg (jiná třeba 13kg), kvalita vypadá slušně (někde jsem se opřel o řídítka tak se ohýbala, tady nic...), takže by mohlo přežít i pro mladšího. Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 0:31   Citovat  

Hellborn napsal:
Právě... To Specialzed váží necelých 9kg (jiná třeba 13kg), kvalita vypadá slušně (někde jsem se opřel o řídítka tak se ohýbala, tady nic...), takže by mohlo přežít i pro mladšího. Úsměv

Nejenom ta vaha, ale presne jak rikas, i bytelnost. Uz jde konstrukcne o "dospela" kola v malickych rozmerech, neni to zadny supermarketovy vylisek z plechu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 17:16   Citovat  

ceny u kol asi nemá cenu komentovat, je to stejné jako u aut, mobilů, motorek a dalších věcí. Buď si připlatím nebo si vystačím s tím na co mám.
zatím vyhravá tohle DHS , ve 14" toho zas tak moc na výběr není, když chceme, aby mladej brzdil pedály
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 20:05   Citovat  

MOTyLEK napsal:
ceny u kol asi nemá cenu komentovat, je to stejné jako u aut, mobilů, motorek a dalších věcí. Buď si připlatím nebo si vystačím s tím na co mám.
zatím vyhravá tohle DHS , ve 14" toho zas tak moc na výběr není, když chceme, aby mladej brzdil pedály

Nechceš jít radši do té 16tky? Ten Specialized 16" Hotrock má rám tak nízkej, že klidně nahradí i 12tku. My máme doma 12",16", 20" s řazením i 20" bez řazení. 16" je ten Spešl, řádí na něm už třetí děcko a pořád všechno funguje, jen zadní plášť už je druhej.

14" se jako ojetina bude blbě prodávat, zatímco po tom Spešlovi se na bazaru zapráší a prodává se dost často.
tudy odkaz

BTW nemáš nick Motylek i na B-F?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 21:34   Citovat  

standacer napsal:
Nechceš jít radši do té 16tky? Ten Specialized 16" Hotrock má rám tak nízkej, že klidně nahradí i 12tku. My máme doma 12",16", 20" s řazením i 20" bez řazení. 16" je ten Spešl, řádí na něm už třetí děcko a pořád všechno funguje, jen zadní plášť už je druhej.

14" se jako ojetina bude blbě prodávat, zatímco po tom Spešlovi se na bazaru zapráší a prodává se dost často.
tudy odkaz

BTW nemáš nick Motylek i na B-F?

Jo, tu 16 Specialezed zvládá i náš soused (menší něž Vojta - tak 100cm), který jinak jezdí na 14. A to je kol nastavené na Vojtovo výšku.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 21:45   Citovat  

Velikost kola u deti je vzdycky otazka. Zalezi, co mel predtim, jestli to po nem jeste nekdo zdedi, jestli jezdi opravdu s prehledem bez postrannich kolecek (pak mozna zvladne i neohrabanejsi kolo s vetsim prumerem kol). Tech promennych je takova spousta, ze na dalku poradit nejde. Idealni je rozumny prodavac a kupovat v kamenne prodejne.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 21:53   Citovat  

Bully napsal:
Velikost kola u deti je vzdycky otazka. Zalezi, co mel predtim, jestli to po nem jeste nekdo zdedi, jestli jezdi opravdu s prehledem bez postrannich kolecek (pak mozna zvladne i neohrabanejsi kolo s vetsim prumerem kol). Tech promennych je takova spousta, ze na dalku poradit nejde. Idealni je rozumny prodavac a kupovat v kamenne prodejne.

Ten Spešl se prodává i s postranními kolečky. Reálná fotka v příloze. Pilot má 110cm, sedlovku má vytaženou na doraz, už je mu to v podstatě malý. Brodivost slušná je to dobrý

1376315_415595718540470_1818610322_n.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1376315_415595718540470_1818610322_n.jpg, 90.14 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 21:56   Citovat  

Velmi šťastný OK To je fotka Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 11:39   Citovat  

tak zatím vyhrává ten specialized v 16". postranní kolečka výhodou, držátko na sedačce taky dává plus, sice malé, ale dává Velmi šťastný už jen, jestli tady v ČeBu ho budou někde mít zmatenej
standacer: na B-F nejsem, jsem na T-F a O-F Velmi šťastný

Bully: jinak zatím drandí na plastovém odrážedle Mr. Green

teď jsem našel tohle Ghost Powerkid a nevypadá špatně OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2013 , 23:51   Citovat  

neválí se někomu doma zbytečně odrážedlo Cooo???
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.4.2015 , 10:49   Citovat  

Obnova tématu, ale teď kolo pro Vojtu, protože ta 16,co má je mu už malá... Terén jezdit (zatím asi) nebude, ale občas nějaká pěšina se vyskytuje... Úsměv

Zatím se kloním k Specialized Hotrock 20, ale rád si poslechnu tipy i na jiné značky kol v podobné cenovce - přes 10tis. se mi moc dávat nechce... Díky!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2015 , 11:49   Citovat  

myslím, že ani u GHOST nebo Cannondale nešlápneš vedle. Ikdyž Cube taky dělá pěkný, ale už nemá "odpruženou" vidlici. Otázka druhá, jestli má smysl u takového kola na takovou jízdu ta odpružená vidlice smysl to mi hlava nebere ale to už určitě řeknou jiní OK
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.4.2015 , 11:53   Citovat  

Hellborn napsal:
Obnova tématu, ale teď kolo pro Vojtu, protože ta 16,co má je mu už malá... Terén jezdit (zatím asi) nebude, ale občas nějaká pěšina se vyskytuje... Úsměv

Zatím se kloním k Specialized Hotrock 20, ale rád si poslechnu tipy i na jiné značky kol v podobné cenovce - přes 10tis. se mi moc dávat nechce... Díky!

kdyz jsem shanel dvacitku pro Anicku, tak po zbeznym serfovani a dotazuna B-F se ukazalo, ze v tyhle kategorii vicemene vladne ( nebo tehdy vladnul) author. V pomeru cena, vaha a inteligence vyberu komponentu byl nedostiznej - author cosmic
Spešl v odkazu ma odpruzenou vidli, v tyhle kategorii nefunkcni číčovina - ale na machrovani pred sousedovic Tondou a jako tezitko dobry.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.4.2015 , 14:36   Citovat  

kandik napsal:
kdyz jsem shanel dvacitku pro Anicku, tak po zbeznym serfovani a dotazuna B-F se ukazalo, ze v tyhle kategorii vicemene vladne ( nebo tehdy vladnul) author. V pomeru cena, vaha a inteligence vyberu komponentu byl nedostiznej - author cosmic
Spešl v odkazu ma odpruzenou vidli, v tyhle kategorii nefunkcni číčovina - ale na machrovani pred sousedovic Tondou a jako tezitko dobry.

Díky! je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.4.2015 , 13:00   Citovat  

kandik napsal:

Ještě jednou díky za tip. Včera jsem dovez Cosmica ve stříbrnožluté variantě a Vojta je nadšený. Ta fotka dost zkresluje barvy - stříbrná je pěkně matná a žlutá spíš jak zvýrazňovač (vidlice a "tyč řízení" je vidět pěkně z dálky). Váha stejná jako Specialized Hotrock 16´´,co měl doteď, takže ani manipulace mu nedělá problém.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2015 , 9:25   Citovat  

Mně z toho kluka asi klepne... Velmi šťastný Vojta přes léto neskutečně vytáhl, takže jsem dával sedlo i řídítka (ta výš nepůjdou) Cosmica nahoru a obávám se,že mu bude na jaře malý... to mi hlava nebere Ale naštěstí má kamarádka líný děti (její slova), takže chtěla vézt na dětský bazárek skoro nového Authora A-matrix 24 2010 (na kole jsem našel jen 2 škrábance). No nevezla a za 1800,- zabírá tohle zelenidlo (mladší se asi zblázní - má rád zelenou a teď má modrý a 16 máme taky modrou a červenou) další místo v garáži... Se stydím Má to asi 14kg (to je víc než matrix 26 2015), tak jsem zvědav... Se stydím

771101.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
771101.jpg, 63.14 kB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Horské kolo info
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď