Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak vám to startuje v zimě?
Fórum: Videa
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 20:29   Citovat  

žaky napsal:
Když je -10 a míň tak mam ztuhlý řízení , nevíte čím to je, docela mě to štve.
mě udělá taky něco podobnýho, když to natočim tak mi to cukne s volantem.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 20:51   Citovat  

zjistil sem, ze fakt paradnicky, nechat natlacit cerpadlo, nastartovat, jen pootocit volantem, otocit zpatky klickem, pak znova, nechat natlacit cerpadlo, znasne ček endží a vrk a jedem Úsměv
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 21:27   Citovat  

Start po 4 dnech, kdy stál venku v těchto mrazech. Myslím, že je to celkem obstojný start. Acco 5g.
(před nastartováním jsem třikrát otočil klíčkem tam a zpět, aby se natlačil benzín z čerpadla)
Odkaz
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 23:02   Citovat  

Moje startování dneska ráno, chvilku to trvalo, imobilisér mi občas zabliká že se odblokoval ale jaksi tomu tak není Velmi šťastný Takže znovu klíčky ven ze zapalování, odblokovat imobilisér a pak znovu zkusit startovat, omlouvám se za tu tmu, ale přecijen startuju ve třičtvrtě na šest ráno kdy ještě světlo není.

Odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.2.2012 , 18:11   Citovat  

no pekne ochotne vam to chyta, asi bych s tim mym lenivcem mel neco delat
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2012 , 18:27   Citovat  

FastCivic napsal:
no pekne ochotne vam to chyta, asi bych s tim mym lenivcem mel neco delat

no ja sem odpojil magic car a hned to startuje lepe jenom si musim zvyknout na zamykani klicem Velmi šťastný
   Návrat  
yarina je teď offline  yarina
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 14:09   Citovat  

Odkaz

Moc se tomu nechtělo - ráno bylo -15°C, ale v noci víc, tak to bylo pěkne zamrzlý. Když je ale tak do -12°C, chytá podstatně líp a bez těch strašnějch zvuků. Dneska v noci bylo ale -23°C a startování skoro jako v létě. Asi pomohly aditiva Velmi šťastný
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 19:59   Citovat  

Dnesni start, -6°C seriova D14A4 s OBD1 P28ECU a D16Z6 manifoldem

Odkaz
   Návrat  
padam je teď offline  padam
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 21:48   Citovat  

Doplnil bych moje video s CR-Z v -16st z původního příspěvku na Honda-dnes:

Odkaz

O pár dní později při -18st. už řídící jednotka IMA nechtěla trápit 100V NiMH akumulátor a startoval jsem tudíž z normální 45AH baterie, docela divný, když jsem si zvyknul na startování pomocí IMA.
Ani jsem netušil, že CR-Z má i klasický startér. Kdyby bylo letos u nás ještě -18st. tak to zkusím natočit.
   Návrat  
boratko je teď offline  boratko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 22:02   Citovat  

Dnes ráno -19st napoprvé, i když nechtělo a objevil se nápis system pruffen. Nevím, co to znamená.
Právě teď je -20st.
   Návrat  
Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 22:32   Citovat  

n3uro napsal:
Me baterka v patek chcipla, tak sem ji nabil (po roce Velmi šťastný) a ted uz startuje, i kdyz je pri velmi nizkych teplotach slyset ze dostava zahul.. Startovani je pomalejsi (asi o 2-3s) a nezni prilis zdrave. Otacky jak kdy, 900, nekdy hned 1500...
Potreboval bych abych ji nemusel znova tuhle zimu dobijet, myslite ze vydrzi? Startuju tak 2x-3x za 2 dny.
A co to skrtnuti a pak nastartovani, jak uz tu nekdo psal, nevybiji se vic baterie?
Zkusim to kdyztak na tu ctyrku trochu predem roztlacit..

Čéčé,já sem oživoval baterku už v létě, takže pokaždé než nastartuju tak si říkám "dneska to ještě dáš baterečko".
Jezdím denně a zatím jakžtakž nastaruju, ale sleduju, že životnost baterky je přímoúměrná teplotě, takže čím větší mrazy - tím bližší smrt baterky.
To škrtnutí jsem zkoušel, nejeví se mi to úplně zbytečný, něco na tom je...akorát to možná může zvenku vypadat, že neumíš otočit klíčem HaHaaa
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 22:49   Citovat  

Nemate nekdo zkusenosti s timhle nebo necim podobnym?
solar
Teoreticky by to snad fungovat melo, zvlaste pak ted, pri techto slunecnych dnech. Sice zatim startuju celkem v pohode, ale zadny dalky se s auten nejezdi, takze baterka dostava celkem za usi...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 22:52   Citovat  

SaKaL napsal:
solar
Teoreticky by to snad fungovat melo, zvlaste pak ted, pri techto slunecnych dnech. Sice zatim startuju celkem v pohode, ale zadny dalky se s auten nejezdi, takze baterka dostava celkem za usi...

Na co to má přípojku do zapalovače? to mi hlava nebere Kdyby to mělo jen kabely +/-,tak prosím,ale takhle.. to mi hlava nebere
   Návrat  
Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 23:31   Citovat  

SaKaL napsal:
solar

Solární článek je ošidná věcička a pokud nemáš kapotu o ploše kamionovýho návěsu tak je to podle mě k ničemu.Aby solární panel totiž pracoval na 99% potřebuje přímé sluneční záření bez clon jako mraky, mráčky, stín a podobně.Stačí letní mráček a solar ztrácí výkon v desítkách procent.
Navíc tento panel má 2,6W (= max v ideálních podmínkách!) což ti tak postačí na nabití telefonu.
Když vemeš v úvahu, že parkovačka má 5W, a kontrolka v budíkách tuším 1,4W tak je jasný, že v našich podnebních podmínkách sotva udržíš svítit tu kontrolku.
Jestli bys chtěl udržet baterii ve skvělé kondici tak bys musel ten solar udržet řekněme aspoň 20 hodin na přímým slunci...hrubýho odhadu.
Nevěřím tady těm nabíječkám a udržovačkám po mých testech se solarem.Čekal jsem jak to bude supr a zkoušel s tím různý věci, který mě utvrdily v tom, že buď musím žit v poušti nebo mít pole a panelům zajistit jižní svah, když je neopatřím natáčením se ke slunci alá slunečnice.
Šťávu ze slunka jde čerpat, ale je potřeba dostatečně velké pole panelu, zajistit přímý svit, akumulátor a regulátor, který se postará o správné udržování akumulátoru.Z tohoto aku pak můžeš tahat třeba 220VAC pomocí měniče.

Toto je tak dobrý k rybníku, kde týden vegetíš pod stanem na dobití malýho rádia na rybolovu mravenec a možná telefonu. Bueee
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.2.2012 , 8:52   Citovat  

Hellborn napsal:
Na co to má přípojku do zapalovače? to mi hlava nebere Kdyby to mělo jen kabely +/-,tak prosím,ale takhle.. to mi hlava nebere

No víš jak, u starších aut, kde ještě nebyla autozásuvka vázaná na otočení klíčku v zapalování a byla trvale pod napětím, to má své opodstatnění.
Samozřejmě u novějších aut, kdy se objeví "šťáva" v zásuvce až po otočení klíčku je to bezpředmětné...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.2.2012 , 9:05   Citovat  

Honcord napsal:
Solární článek je ošidná věcička...

No, vzhledem k tomu, že jsem majitelem vysvědčení z elektro oboru, tak si nedělám iluze, že tohle bude nějaká hitparáda, to zase né. Jen jsem myslel, že by to té baterce alespoň částečně mohlo pomoci v těhle holomrazech. Při postavení auta směrem na jih by to třeba nějakejch, dejme tomu, 5 hodin mohlo něco vyplodit a alespoň malinko jí helpnout... Samozřejmě za předpokladu plného "volume" ze slunce...
Ale máš samozřejmě pravdu, při velikosti toho panelu (panýlku) je to spíš lákadlo na lidi, který si jen přečtou popis a nerozumí zcela úplně parametrům...
   Návrat  
123ano456 je teď offline  123ano456
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 21:19   Citovat  

caute.kazdu zimu mam taky mensi problem s rannym startovanim pri teplotach pod 5°C.motor toci vzdy dlhsie(co sa da mozno povazovat za normalne),no pri startovani sa rozsvieti engine check.ked uz motor chyti,kontrolka zhasne.robi to len pri studenych startoch.za tepla chyta prakticky na brnk a kontrolka sa nerozsvecuje.mate nejake tipy,pripadne rady?sviecky maju asi 7tis km,motor d15z6.vdaka
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 16:32   Citovat  

123ano456 napsal:
caute.kazdu zimu mam taky mensi problem s rannym startovanim pri teplotach pod 5°C.motor toci vzdy dlhsie(co sa da mozno povazovat za normalne),no pri startovani sa rozsvieti engine check.ked uz motor chyti,kontrolka zhasne.robi to len pri studenych startoch.za tepla chyta prakticky na brnk a kontrolka sa nerozsvecuje.mate nejake tipy,pripadne rady?sviecky maju asi 7tis km,motor d15z6.vdaka

A zkoušel jsi vyblikat chybové kódy ECU?
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 16:37   Citovat  

123ano456 napsal:

i v létě by se měl check engine rozsvítit při druhé poloze klíčku, po cca 2-3s má zhasnout. nemyslíš náhodou tohle ? pokud ne, tak vyblikat chybu, návod je tady na foru ve FAQ přátele
   Návrat  
123ano456 je teď offline  123ano456
PříspěvekZaslal: 3.11.2012 , 9:49   Citovat  

vyblikat som to neskusal,bo som tomu nevenoval velku pozornost kedze to robi len cez zimu a zhruba pri teplote pod 5°C.vcera rano bolo napriklad 8°C Velmi šťastný a startovanie prebehlo normalne,bez zasvietenia kontrolky pocas startovania.
nemylim si to s rozsvietenim kontrolky v polohe II.ked zhasnu kontrolky,ktore maju,startujem a pocas pretacania(startovania) motora sa rozsvieti engine check.akonahle sa motor nastartuje,kontrolka zhasne.a ako hovorim robi to len za fakt studenych ranach Úsměv naštvanej
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak vám to startuje v zimě?
Fórum: Videa
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina