Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Specialitky z údržby aut...
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 20, 21, 22  Další 
Zaslat odpověď

Strana 21 z 22
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 7:09   Citovat  

Reg napsal:
Ano ale to je podle mě prostě naprostej základ co by mekoš měl udělat pokaždé když mu někdo doveze auto, Projet aspoň kilometr aby věděl že zákazníkovi za zatáčkou nevopadaj kola Velmi šťastný Jasně že nezrepásnu půlku auta bez toho aby mi to zákazník zadal ale je spousta věcí o kterejch když se majitel auta dozví a bude postaven před otázku opravit/nechat bejt tak řekne opravit Mrk

a jak bys tou jizdou poznal treba tu brzdovou kapalinu co se tu resila ? proste bys to musel vsecko kontrolovat coz ti nikdo nezaplati pokud to nechtel a skakat pul hodiny kolem auta kdyz mas plno prace ? si vem ze mas treba 5 aut denne a u kazdeho ztratis zbytecne pul hodiny.nemuzes to brat podle lidi tady na foru kteri se, ve vetsine pripadu, snazi mit auto v dobrem stavu, vetsina lidi kteri maji auto jako neco co je dostane z bodu a do bodu b to neresi, oni znaji jezdi/nejezdi a ani korunu navic by do auta nedali
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 12:05   Citovat  

Taky nedávám auto do servisu každej den, ale jen párkrát do roka na výměnu oleje. Na druhou stranu se zeptám zda potřebuje něco víc, než jen vyměnit olej. No a buď to nechám opravit(můj případ), nebo na to prdím, ale vždycky vím jak na tom auto je. To by měla být zásada každýho mechoša. I za cenu, že prolezeš půl auta(ono toho zase tolik není aby to zabralo dvě hodiny), každej slušnej mechanik po projetí a zkouknutí ví celkem hned co tomu chybí. A nemusí za to ani nic chtít, dejme tomu, že to nazvem přidanou hodnotou jeho práce. A jestli zákazník svolí s opravou/výměnou je jen na zákazníkovi, jelikož mechanik svoji práci odvedl více, než měl.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 12:19   Citovat  

Ve vetsine servisu kdyz das zakazku vymenit olej a potom jak prijdes pro auto se zeptas jestli tam je neco vic tak bud zacne vymyslet anebo ti rekne zes chtel menit olej a ne kontrolovat auto
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 12:26   Citovat  

vem si treba vetsi servis kde je 5 mechosu a prijimaci technik bere praci podle toho kdo si co domluvi , neco trva pul hodiny naplanuje pul hodiny, kdyby se mechanici u kazdeho auta zdrzeli kontrolou ktera neni planovana tak jsou pekne v pr. to zas by pak kazdy nadaval ze byl objednany a oni nejsou schopni a bla bla bla
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 12:29   Citovat  

Jasně tlem, se. Ty ve výsledku nejsi zodpovědnej za životy svých zákazníků. To jsou jen oni sami. Na druhou stranu se tímto dostáváme pouze k tomu, že být mechanikem není nic jinýho, než si skálopevně stát za svým názorem, že to co bys jinak třeba na svým autě vyměnil, tak tady to zákazníkovi ani neřekneš, protože on to ani slyšet nechce, opravdu? A co svědomí? Nic? Já bych to asi nedal. A nemyslím kontrolovat věci jako jsou gumičky od stěračů, či vyglajdaná šaltra. Ale o věcech který jsou nebezpečný nejenom pro samotnýho řidiče, ale i pro lidi okolo. A to ti fakt nezabere půl hodiny, protože jestli jo, tak to děláš něco špatně Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 12:38   Citovat  

Nechci nijak moralizovat. Jen mi to přijde trošku na hlavu. A každej kdo dělá nějakou práci delší dobu si najde cit na odhalování prů*erů, a snaží se jím předejít. Neříkám kontrolovat sakumprásk každý auto, ale ty jako mechanik dle IMHO máš cit na průserový auta. A jenom říct vocasovi, kterej se o auto nestará, že když si byl namontovat super hyper kůl spojler a Sencor autorádio, že mu teda jako nebrzdí pravý přední kolo a že by mohl tímto nejednáním zmrzačit nejenom sebe, ale třeba matku s kočárkem na přechodu a skončit na x let v chládku opravdu nezabere půl hodiny. A aspoň máš čistý svědomí a pocit, že jsi pro to udělal vše.

Na druhou stranu záleží jestli máš svůj servis, kde si musíš poradit s hlavním problémem.Tím jsou zákazníci. A věř, že získat zákazníka je mnohem těžší a zdlouhavější, než o něj přijít.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 12:38   Citovat  

az bude chtit auto zkontrolovat pak mu reknu co je treba delat, pokud chce udelat jen to a to tak se dela to a to, pokud si u toho vsimnes ze se mu tam neco sype tak jasne ze mu o tom reknes
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 12:41   Citovat  

Tak v tom případě to bylo nedorozumění Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 12:49   Citovat  

ono v dnesni dobe se objevi i takovi exoti ktery ti da auto a na papirku ma zapsany presny stav km, vynulovane denni pocitadlo nebo mu sviti dojezd 10km , zkus s tim udelat zkusebni jizdu, by vytahl hever od rezervy a dolame te

musis odhadnout zakaznika, vedet co muzes a co ne, ale porad plati ze proletet kazde auto protoze je zrovna na zvedaku nejde
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 12:56   Citovat  

Jasný, to chápu. Takový zákazníky mám každej den(i když v jiným oboru).
   Návrat  
Hp530 je teď offline  Hp530
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 13:14   Citovat  

Já mám dobrýho mechanika ke kterýmu jezdím še všemi auty v rodině(mondeo,jazz,prelude,octavia II,audi a4).A pokaždý mě nadzvedne otázka jaký tam jšou filtry nebo co tam lijeme za olej.Vím že nemůžu chtít aby měl data všech zákazníků ale znám ho 10 let a nechal jem u něj fakt mraky loupáku.Tak by mohl mít ašpoň šešit tak ši píše VIP.Ale je to proště mechoš od mechoše.Zaše je fakt šikovný.A nikdy mě nenechá odjet aby mi neřekl co je a není v pohodě a co še bude příště měnit ať tím počítám.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 13:22   Citovat  

takovych lidi je spousta ,muj fotr je natom stejne ,pokud auto funguje se nekoukne ani pod haupnu a kdyz je neco podelany tak stim jezdi pokud se auto samo nezastavi a pak nadava jak je to drahy ,ale kdyz mu to reknu ,ze o auto je jako zbran a musi se o nej starat ze nemuze jezdi na gumach po 15 letech na kterych auto vyslo ze showrumu tak mi rekne ,ze on nebude do auta sypat penize jako ja ,ze ja mam srot ,ze musim do nej vrazet a pritom kdyz si spocita on sve skody a to jak riskuje zivoty to uz nevidi ,hold takovy jsou lidi a neudelas stim nic .. co se tyce vetsiny servismanu tak je to proste taky tak co mu nereknes to nespravi a z casti jim to neberu ,lidi proste setri a setri a hlavne tam kde by se nemelo ...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 13:29   Citovat  

[quote="Hp530"]Já mám dobrýho mechanika ke kterýmu jezdím še všemi auty v rodině(mondeo,jazz,prelude,octavia II,audi a4).A pokaždý mě nadzvedne otázka jaký tam jšou filtry nebo co tam lijeme za olej.Vím že nemůžu chtít aby měl data všech zákazníků ale znám ho 10 let a nechal jem u něj fakt mraky loupáku.Tak by mohl mít ašpoň šešit tak ši píše VIP.Ale je to proště mechoš od mechoše.Zaše je fakt šikovný.A nikdy mě nenechá odjet aby mi neřekl co je a není v pohodě a co še bude příště měnit ať tím počítám.[/quote]

Tohle je právě mechoš od mechoše. Co se týče garážmajstrů, tak tam je to dost jednoduchý, jednoduše ti vyhovuje, opraví vše za "rozumnej" peníz, je s ním domluva... Pokud ne, najdeš si jinýho. U velkých servisů je tohle dost risk, jelikož tam nepracuje jeden mechoš, ale je jich tam víc, a snad nikde nejsou všichni na stejný úrovni co se kvality týče. Čili jednou může být zakázka super odvedená, podruhý bys jim to omlátil o hlavu. U garážmajstra si musíš akorát pohlídat jestli mu stará nedala kopačky a nebo jak se zrovna ten den vyspal.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 13:32   Citovat  

[quote]takovych lidi je spousta ,muj fotr je natom stejne ,pokud auto funguje se nekoukne ani pod haupnu a kdyz je neco podelany tak stim jezdi pokud se auto samo nezastavi a pak nadava jak je to drahy ,ale kdyz mu to reknu ,ze o auto je jako zbran a musi se o nej starat ze nemuze jezdi na gumach po 15 letech na kterych auto vyslo ze showrumu tak mi rekne ,ze on nebude do auta sypat penize jako ja ,ze ja mam srot ,ze musim do nej vrazet a pritom kdyz si spocita on sve skody a to jak riskuje zivoty to uz nevidi ,hold takovy jsou lidi a neudelas stim nic .. co se tyce vetsiny servismanu tak je to proste taky tak co mu nereknes to nespravi a z casti jim to neberu ,lidi proste setri a setri a hlavne tam kde by se nemelo ...[/quote]

Jasně, ale já neříkám donutit je to vyměnit/opravit. To ani nejde. Ale spíš jim vysvětlit, že to může špatně dopadnout. Já mám rád čistý svědomí a kvalitně odvedenou práci, proto bych mu aspoň řekl jakožto mechanik(čili člověk který rozumí/má rozumět oboru) že si zahrává nejen se svým, ale co je ještě horši, tak s životy jiných lidí. Není to o přesvědčování, je to o vysvětlení
   Návrat  
Hp530 je teď offline  Hp530
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 14:13   Citovat  

Autorizaky jou fabriky na peníze.Nikde nedělá nikdo kdo tomu rozumí a chce to dělat.Š každým autem jšem byl v autorizáku párkrát a už nikdy více.pošlední kapka autorizák autobranka Škoda Mělník když mi tekl olej , tak še mi chytali měnit turbo za cca 40000.A bylo to těnění na klice za 700 i š prací při rozvodech.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 16:44   Citovat  

BunGee napsal:
Tohle je právě mechoš od mechoše. Co se týče garážmajstrů, tak tam je to dost jednoduchý, jednoduše ti vyhovuje, opraví vše za "rozumnej" peníz, je s ním domluva... Pokud ne, najdeš si jinýho. U velkých servisů je tohle dost risk, jelikož tam nepracuje jeden mechoš, ale je jich tam víc, a snad nikde nejsou všichni na stejný úrovni co se kvality týče. Čili jednou může být zakázka super odvedená, podruhý bys jim to omlátil o hlavu. U garážmajstra si musíš akorát pohlídat jestli mu stará nedala kopačky a nebo jak se zrovna ten den vyspal.

takovyho znam ,u Plzne fakt machr ,samozrejme jsi zakazniky vybira ,ale nema problem privezt odvezt a nedrzzi si auto tyden ,ale udela co nejdrive a pak dela dalsi auto ne 10 najednou ,ale kdyz jsem mu rekl ,ze mam pezota tak rekl ne Velmi šťastný
jinak dela hlavne koncern ,ale delal mi vsechny hondy a nemuzu rict ani ň Úsměv vzdy mi rekl co mam blbe a tak je to dobrý

skoda ze takoveho neznam na Slovaci ,vsichni te chctej jen oskubat ..
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 20:23   Citovat  

Taková jedna věcná pro pobavení. Toho aerodecka co jsem teď koupil tak tam očividně někdo někdy brzdovku měnil. Není úplně echt ale je pořád průhledná. Za to spojková kapalina, což je taky brzdovka a je hned vedle v nadobce, to kafe v ní určitě nikdo nikdy neměnil pořádnej výtlem
   Návrat  
majggi je teď offline  majggi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 22:10   Citovat  

Vizualne sa to neda porovnat. Treba odmerat. Ja som menil obe naraz a ta spojkova uz je zas spinavsia jak brzdova to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2016 , 22:24   Citovat  

FastCivic napsal:
Taková jedna věcná pro pobavení. Toho aerodecka co jsem teď koupil tak tam očividně někdo někdy brzdovku měnil. Není úplně echt ale je pořád průhledná. Za to spojková kapalina, což je taky brzdovka a je hned vedle v nadobce, to kafe v ní určitě nikdo nikdy neměnil pořádnej výtlem

to nikdo nemeni Velmi šťastný naco Velmi šťastný mne takhle servisak zmeril spojkovou v CTR a se smichem se zeptal jestli to asi bude dozivotni napln jak nato kouka pořádnej výtlem
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2016 , 14:49   Citovat  

Mi teda mimochodem spojkovka tmavne rychleji než brzdovka.. (používám tu modrou ATE v plechovce a po čtvrtroce je spojkovka kafe a hlina a brzdovka teprve medovatí) - proplach spojkové hydrauliky jsem dělal, válce jsou cajk, nevím čím to.
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.5.2016 , 13:44   Citovat  

Otec na mě, že mu jede "stejšn" jen na tři válce Úsměv. Jsme se divili, že se ten řetízek neprotočil. Pro mladší ročníky ... rozvod OHV na motoru ze staré Octavie co má z něho udělaný traktůrek Úsměv

20160514_161952.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20160514_161952.jpg, 1.03 MB

20160514_162025.jpg

20160514_162025.jpg, 1.31 MB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.6.2016 , 14:05   Citovat  

Transit
Asi zase někdo něco zanedbal Tak to valím bulvy

IMG_20160608_102840.jpg

IMG_20160608_102840.jpg, 2.34 MB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2016 , 16:12   Citovat  

odstraneni zavady motoru pred emisema pořádnej výtlem

ek1.jpg

ek1.jpg, 2.37 MB

ek2.jpg

ek2.jpg, 2.84 MB
   Návrat  
panNedra je teď offline  panNedra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2016 , 15:20   Citovat  

trošku oživím téma... mám na stole svůj motor od GPZ 500 Kawasaki. Převodovka rachtala, říkám si teda že asi bude vytahanej primární řetěz a mlátí do karteru, ok vyndám to přes zimu. Úsměv po rozebrání a očištění jednotlivých částí jsem pochopil proč rachtala. Krom mimořádně opotřebených kluzných pouzder v ozubených kolech, jsem zjistil, že v přesuvném kole které řadí 1 a 5 kvalt, mají být 3 malé kuličky. Ty tam samozřejmě nejsou - mechanik dávající motor dohromady asi zapomněl, že slepé díry pro kuličky jsou jen 3 a 3 další díry jsou pro ostřik kol olejem. Ty ovšem nejsou slepé a kuličky tím pádem vylítaly do převodovky, kde pochroumaly jednotlivé zuby. Dále pán zapomněl, že jednotlivá kola jsou zajištěna proti axiálnímu posuvu ségrovkami a pro jistotu je tam nedal Velmi šťastný tudíž kola vymlela karter jak fréza - zdroj rachtání. No a nyní fotky Velmi šťastný děkuji za mechaniky kteří umožní koupit stroj za 5 000 Kč Úsměv oprava převodovky výměnou stromečků není nákladná, jen to stojí hodně času a nervů Mrk na posledním obrázku je možno vidět otlačenou kuličku v zubu a o zub před ní je vidět krásný lom Úsměv takž tak no Velmi šťastný

20161115_134926.jpg

20161115_134926.jpg, 3.77 MB

20161115_134948.jpg

20161115_134948.jpg, 3.05 MB

20161115_135010.jpg

20161115_135010.jpg, 3.38 MB

20161115_135043.jpg

20161115_135043.jpg, 3.67 MB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.11.2016 , 21:40   Citovat  

Ty kráso taky pěkné Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 20:01   Citovat  

Boxer České pošty Tak to valím bulvy
Bohužel tohle není jedinec, takhle vypadají všechny to snad ne

IMG_20170120_160936.jpg

IMG_20170120_160936.jpg, 1.59 MB
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 20:09   Citovat  

FastCivic napsal:

No o politice vozového parku Pošty, mi ani nemluv zmatenej moc dobře to znám Úsměv
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.1.2017 , 12:18   Citovat  

FastCivic napsal:

Kde má brzdovou destičku? Tak to koukám!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.1.2017 , 13:35   Citovat  

Petr 78 napsal:
Kde má brzdovou destičku? Tak to koukám!
tipuju někde v Havířově nebo jeho blízkém okolí
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.1.2017 , 20:07   Citovat  

pořádnej výtlem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Specialitky z údržby aut...