Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pokuta
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 5
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.6.2014 , 17:36   Citovat  

optimas napsal:
Tak jsem píšu opět a stalo se mi to stejné co kolegovi z práce jak jsem psal výše. na 40km/h mi naměřili o 33km více. Jasně moje blbost. Jenže se to stalo před měsícem a já do dnešního dne nedostal od měšťáků žádný dopis abych se dostavil zaplatit pokutu. Kolega to dostal do 14 dní a u mě to už je 4 týden. Jak dlouho mají ti šmejdi čas na to aby mi poslali dopis. Jiný kolega z práce co ho taky chytli ti samí měšťáci tak mu přišel dopis až po 3 měsících. Je to vůbec možné tak dlouho natahovat? Mě jde hlavně o to že už to je měsíc od spáchání přestupku a rok na umazání bodů se počítá až půjdu zaplatit pokutu na ty měšťáky. já si myslel že je to rok od spáchání přestupku a ono ne. jak to vlastně je

Musí to pravomocně vyřešit (tedy rozhodnutí o přestupku nabyde právní moci) do 1 roku od spáchání.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2014 , 17:37   Citovat  

rok životnosti bodů začíná ode dne, kdy byly body pravomocně přiděleny

a mimochodem přestupek je promlčen po roce od spáchání
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2014 , 19:05   Citovat  

Takže jestli mi je přidělí 3 měsíce po spáchání tak vlastně musím jezdit 15měsíců bez přestupku. Takže oni na to mají rok aby to vyřešili?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.6.2014 , 19:32   Citovat  

No teď můžeš přestupky páchat dál,ale jestli Tě chytí, tak budou další body... Úsměv

Je na větě "Musí to být do roka od spáchání pravomocně skončeno" něco nesrozumitelného? to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2014 , 20:00   Citovat  

Pokud by mě chytli se stejným přestupkem tedy za 3 body, protože jsem jel o více jak 20km/h tak by mi už sebrali papíry. Jen by mě zajímalo co jim na tom tak dlouho může trvat. Veškeré nacionále si opsali a spačí jen poslat dopis. Když to přeženu 14 dní a musí to být hotovo, ale do roka je neskutečná prasečina to snad ne
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.6.2014 , 20:07   Citovat  

optimas napsal:
Pokud by mě chytli se stejným přestupkem tedy za 3 body, protože jsem jel o více jak 20km/h tak by mi už sebrali papíry. Jen by mě zajímalo co jim na tom tak dlouho může trvat. Veškeré nacionále si opsali a spačí jen poslat dopis. Když to přeženu 14 dní a musí to být hotovo, ale do roka je neskutečná prasečina to snad ne

A Ty si jako myslíš, že ten policajt a úředník na úřadě (tohle půjde do správního) má na řešení jen Tebe? Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2014 , 20:58   Citovat  

Hellborn napsal:
A Ty si jako myslíš, že ten policajt a úředník na úřadě (tohle půjde do správního) má na řešení jen Tebe? Velmi šťastný

Kolega mėl ten samý přestupek dokonce mu naměřili o 39km více a šel jen na měšťáky osobně zaplatit pokutu po té co mu po 14 dnech přišel dopis aby se dostavil. Do žádného správního řízení nešel. Do spravního by šel kdyby s tou pokutou nesouhlasil. Chápu že nemá jenom mě Velmi šťastný
   Návrat  
owraka je teď offline  owraka
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 4:32   Citovat  

Nekolikrat jsem psal, ze jsem analfabet co se aut tyce... po procteni tohoto vlakna musim priznat, ze jsem naprostejanalfabet uplne ve vsem... klobouk dolu pred bobrem a jemu podobnym.. a ze vas tu je pozehnane.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 9:23   Citovat  

No ono to, že se přestupky řeší dlouho, sice víceméně eliminuje jakýkoliv výchovný efekt celého trestu, ale na druhou stranu se dá v dnešní době (zejména v Praze) táhnout správní řízení tak dlouho, až se přestupek promlčí (a co tak mám vykoumáno z praxe, úředníci často nechávají promlčet přestupky cíleně, pokud vidí, že by se mnou byly jen problémy)

Vím o člověku, co má 10 bodů, dva přestupky ve správním řízení (podotýkám, že vše za relativně bagatelní přestupky nulové společenské nebezpečnosti - on je bohužel profesionální řidič, co denně dává stovky kilometrů), staženej zadek a snaží se to s mou decentní pomocí promlčet všemi možnými způsoby - nemoc, dovolená v zahraničí, zmocněnec v Uzbekistánu atd., protože když jediné z těch správních řízení projede, tak přichází o papíry - práci - hypotéku - byt - rodinu atd.. Ble
   Návrat  
PK81 je teď offline  PK81
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 11:32   Citovat  

Nevím jestli to tu už někde nebylo, pokud ano, tak se omlouvám za spam, ale kolega dnes v práci poslal vtipnou historku ze života... Velmi šťastný

Jedu autem a vidím záblesk kamery. Sem hned pochopil, že mě fotí kvůli překročení rychlosti, i když jsem věděl, že rychlost jsem nepřekročil. Tak abych se ujistil, že mám pravdu, objel jsem ulici a projel znovu v tom samém místě ještě pomaleji. A zase to blesklo. Byla to pro mě zábava, tak jsem projel kolem té kamery ještě třikrát rychlostí želvy a s úsměvem do kamery. Byl jsem si jistý, že rychlost nepřekračuju, tak ať mají policajti pěkné fotky.
Za dva týdny jsem dostal dopis, kde bylo pět složenek za řízení vozidla bez zapnutého pásu...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 11:35   Citovat  

PK81 napsal:
Nevím jestli to tu už někde nebylo, pokud ano, tak se omlouvám za spam, ale kolega dnes v práci poslal vtipnou historku ze života... Velmi šťastný

Jedu autem a vidím záblesk kamery. Sem hned pochopil, že mě fotí kvůli překročení rychlosti, i když jsem věděl, že rychlost jsem nepřekročil. Tak abych se ujistil, že mám pravdu, objel jsem ulici a projel znovu v tom samém místě ještě pomaleji. A zase to blesklo. Byla to pro mě zábava, tak jsem projel kolem té kamery ještě třikrát rychlostí želvy a s úsměvem do kamery. Byl jsem si jistý, že rychlost nepřekračuju, tak ať mají policajti pěkné fotky.
Za dva týdny jsem dostal dopis, kde bylo pět složenek za řízení vozidla bez zapnutého pásu...

Příspěvek Klidas 6.1.2010...
   Návrat  
PK81 je teď offline  PK81
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 11:42   Citovat  

Hellborn napsal:
Příspěvek Klidas 6.1.2010...

aha, tak já to viděl poprvé... Tak sorrrrry, tak to smažte wokurka
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 14:49   Citovat  

PK81 napsal:
aha, tak já to viděl poprvé... Tak sorrrrry, tak to smažte wokurka

V pohodě, ono se to určitě "stalo" více lidem... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 17:17   Citovat  

Jen pro úplnost, v CZ v současné době nejsou kamerové systémy schopny rozpoznávat nezapnutý pás nebo telefon u ucha.. teoreticky by mohli policisté pojmout podezření ze spáchání přestupku na základě optické analýzy fotky z kamery, kterou zrovna prohlížejí z důvodu jiného přestupku (i když se reálně ukládají všechny fotky - odkaz), nejsem si vědom případu, kdy by se tak stalo.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 6:52   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 7:18   Citovat  

No jo, rok je malo, to v praci taky skoro nic nestihnu. Pane boze, to jsou blbci..

Jinak pribeh ze zivota, majetkove vyporadani po rozvodu u nas v rodine kdy predmetem byl pouze byt psany na oba manzele, soudili se pres 13 let... Neverite? Verte.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 7:24   Citovat  

nexus_cz napsal:
No jo, rok je malo, to v praci taky skoro nic nestihnu. Pane boze, to jsou blbci..

Jinak pribeh ze zivota, majetkove vyporadani po rozvodu u nas v rodine kdy predmetem byl pouze byt psany na oba manzele, soudili se pres 13 let... Neverite? Verte.

Nexus_CZ: nechci být neslušný, neznám pozadí, ale málem jsem se sám rozvedl a ještěže jsem to neudělal. Proběhlo by to moc hladce, ve všem panovala shoda. Jakmile jsou v tom peníze a majekty, bohužel děti jdou stranou a z lidí se stávají lačné šelmy. Tak to vždy bylo, je a bude. Jeden se domluvit chce a druhý ne a vleče se to ... hrůza ... smutné. Takže Ti to věřím!!!

přátele
   Návrat  
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 8:00   Citovat  

V pohodě M@jku, naštěstí to nebyl případ mých rodičů, ale prarodičů. Je to smutné, když to má člověk z první ruky a vidí jak se vše dokáže protahovat, jak je vždy důvod něco odložit (nemoc soudce, nemoc advokáta, nemoc klienta,..) a to pořád dokola, pak máte na zápis z jednání čekat maximálně X dnů a čekáte 2x tolik. Je to hrůza, stojí to peníze, stojí to čas a bohužel i klidný život, všichni víme, jak vypadají naše dny, když nás něco trápí... a opravdu když to člověk zažije, teprve uvěří, že je možné se soudit takhle dlouho a to prosím nebyla žádná Horní Dolní, ale hlavní město.

Jeden soud rozhodne tak, další soud rozhodne jinak a jede to vše na novo.

Proto jsem zásadně proti cokoli prodlužovat, rok stačí a tečka, nevyřešili jste to za ROK, pak je asi chyba jinde..a je třeba hledat úsporu času v efektivitě, prodloužení časové lhůty neřeší příčinu problému.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 9:02   Citovat  

nexus_cz napsal:
V pohodě M@jku, naštěstí to nebyl případ mých rodičů, ale prarodičů. Je to smutné, když to má člověk z první ruky a vidí jak se vše dokáže protahovat, jak je vždy důvod něco odložit (nemoc soudce, nemoc advokáta, nemoc klienta,..) a to pořád dokola, pak máte na zápis z jednání čekat maximálně X dnů a čekáte 2x tolik. Je to hrůza, stojí to peníze, stojí to čas a bohužel i klidný život, všichni víme, jak vypadají naše dny, když nás něco trápí... a opravdu když to člověk zažije, teprve uvěří, že je možné se soudit takhle dlouho a to prosím nebyla žádná Horní Dolní, ale hlavní město.

Proto jsem zásadně proti cokoli prodlužovat, rok stačí a tečka, nevyřešili jste to za ROK, pak je asi chyba jinde..a je třeba hledat úsporu času v efektivitě, prodloužení časové lhůty neřeší příčinu problému.

A cos v hlavním městě čekal? Praha má svá specifika - hlavně hodně lidí, firem a s tím souvisí hodně případů. A je jedno jestli jde o soud nebo třeba finančák... Jednoho mého známého jeho finančák buzeroval "proč si koupil dvoje montérky, když by stačili jedny". To se mu v Praze nestane, tady jsou rádi, že jim podáš přiznání. Velmi šťastný

Ale souhlasím, že na přestupek je rok dost. I když vím o zvláštních zákonech, kde je promlčení přestupku třeba až 10let (a pokuta 6 mega). Úsměv
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 10:55   Citovat  

nexus_cz napsal:

Nooo,
přesně jak říkáš.

Hellbi,
ono fakt nejde o to, že je tu dost případů, ono by to vše prošlo asi relativně dosti rychle, ale lidé odporují, odvolávají se, brzdí, blokují a někdy i úmyslně, aby druhé straně soudní spor prodražili, znechutili či znepřijemnili ... hnus.

A dost už negativismu a offtopic
   Návrat  
Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 14:55   Citovat  

Zdravím. Takže příště, když mě chytnou, nic nepodepisovat a natahovat správní řízení (najat si raději nějakou firmu)? Mám 9 bodů (2 za 62km/h v obci a 7 za to, že jsem zabránil dopravní nehodě) a už těm vydřiduchům nic nechci dát. HaHaaa
   Návrat  
nEcroCZ je teď offline  nEcroCZ
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 20:10   Citovat  

tak pripad ktery zalozil tento topic byl promlcen davno...

kazdopadne ted tu mam novy Velmi šťastný

"stani ve vzdalenosti kratsi nez 5metru od zacatku vodorovneho dopravni znacky"

vubec nevim o co jim slo parkuju tam roky a jedna pokuta.. budis

ale de spise o to ze jsem nemel zadny listek a dvy tydny na to mi prislo z magistratu ze chcou po me 500,-
Pokud vim tak mestaci musi davat listek za okno, statni udajne nemusi ale stejne to delaji kdyz uz pisou pokutu za parkovani ale ty stejne nikdy zadny statni nepsal Velmi šťastný
a hlavne po tom ma prijit dopis o podani vysvetleni od PCR ktery jsem vubec nedostal... proste z niceho nic 500,-

tak sem zabehl na magistrat, rekl jsem jim ze to je to blbost... jen sem tam zastavil a ze ten cas ktery mi rekli vubec nesedi, ze jsem nemel listek za oknem a ze mi neprislo ani podani vysvetleni...

baba zacala neco mlet, nejaky pi*oviny tak mi rele za mi to da na miste za 300,-
Tak jsem ji rekl ze ji nic nedam at mi vrati obcanku tu po me hodila a nasrana me vyhodila Velmi šťastný

jalikoz me tahle hra bavi tak jsem na D-FENS docetl par zajimavych postupu pak postupovat a

Podani odporu
Odvolani

s cim mate nejlepsi zkusnosti ? popr. mate nejaky vzorove odvalni nebo tak ? Velmi šťastný
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 20:22   Citovat  

Dal bych jí 300,- a šel do háje, sice si někdo trochu namaže kapsu, ale když si spočítáš čas a nervy to řešit, tak na tom proděláš minimálně 10x víc Velmi šťastný
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 20:50   Citovat  

nEcroCZ: urcite poslat do patricnych mist, hadat se, rozporovat, atd.. je to dobrý Jednak te to vyjde jen na navstevach draz a hlavne ve finale ona ti to "baba" spocita pak na konci i s uroky pořádnej výtlem Ale za tu srandu to stoji a hlavne nez kupovat tuzing, tak at radeji ma stat Velmi šťastný
   Návrat  
nEcroCZ je teď offline  nEcroCZ
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 21:18   Citovat  

ja mam relativne volnou pracovni dobu takze muzu na magistrat jezdit furt...

na dfens je nejaky ukazkovy priklad tak to upravim a zanesu jim to na podatelnu Velmi šťastný
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 21:24   Citovat  

nEcroCZ napsal:

na dfens je nejaky ukazkovy priklad tak to upravim a zanesu jim to na podatelnu Velmi šťastný

když už o tom tak mluvíš něco jsi tu zapoměl abys na ten magistrát nešel jenom tak zbytečně Velmi šťastný sopťa sopťa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 21:40   Citovat  

nEcroCZ napsal:

No jo d-fensovi se musí věřit... Velmi šťastný
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 23:05   Citovat  

Hellborn napsal:
A cos v hlavním městě čekal? Praha má svá specifika - hlavně hodně lidí, firem a s tím souvisí hodně případů. A je jedno jestli jde o soud nebo třeba finančák... Jednoho mého známého jeho finančák buzeroval "proč si koupil dvoje montérky, když by stačili jedny". To se mu v Praze nestane, tady jsou rádi, že jim podáš přiznání. Velmi šťastný

Ale souhlasím, že na přestupek je rok dost. I když vím o zvláštních zákonech, kde je promlčení přestupku třeba až 10let (a pokuta 6 mega). Úsměv

Praha je takový stát ve státě,to je vidět na každém kroku tam na náladě,na atmosféře,na politice,mentalitě lidí,životnímu stylu atd...dělal jsem tam 3 roky a i když jsem se musel řídit jedním zákonem,tak v praze si to pražané vysvětlovaly jinak...zvláštní.Člověk na to musí mít povahu a morálku-né každý může být pražanem X a né každý vesničanem...vše má své +/- asi tak no... offtopic
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.2.2015 , 16:42   Citovat  

dj-bobr napsal:
Jedna z možností je, že zrovna byla ta 70 v tunelu přepnutá na 50 .. běžně se to děje, když je v tunelu nehoda nebo zastavené vozidlo, to pak celý tunel jede padesátkou. Čas od času se tam 50 objeví i bez zjevného důvodu uprostřed noci - asi aby se lidi nachytali a jeli po paměti 70, jak jsou zvyklí..

Druhá možnost je, že začal existovat úsek od konce jednoho úseku do začátku druhého (funguje třeba na Jižní spojce směrem do kopce - první úsek mezi nájezdem od Modřan a OMV+McDonalds+sjezdem, druhý úsek od nájezdu Jesenice ke sjezdu Vršovice, třetí úsek je mezi koncem prvního úseku a začátkem duhého úseku)

což by teda osobně byl pěknej průjeb, neboť já tam nechávám těch 80 tacho prakticky vždycky zmatenej

ajaj..a to sem si daval kua bacha..jebky..Strahovsky tunel smer Patockova na 50ce merenem useku ste jel neuveritelnych 63Km/h tak to mate za 600kc a zaplatte. Darecek ktery mi prisel dnes..spachal sem 21.9.2014 ..abych rekl pravdu tak pomalu premyslim co s tim..zacina se mi to hromadit..a to jezdim kolikrat jedinej podle predpisu kdyz se podivam nekdy kolem sebe pořádnej výtlem

nejak si na Blanku vydelat musi,ze jo
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2015 , 17:01   Citovat  

Je to klasická "výzva provozovateli k úhradě"? V Praze no stress .. odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pokuta