Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
audio zástavba
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
kenny46 je teď offline  kenny46
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 20:36   Citovat  

Zdravim všechny, chtěl bych se zeptat, jestli se vyplati koupit tyto komponenty:
radio http://www.tuningautohifi.cz/autoradia/detail.aspx?id=4410
audio sethttp://www.tuningautohifi.cz/autoradia/detail.aspx?id=3978
díky všem
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 20:44   Citovat  

Asi me Hifil ukope, ale za ty prachy se da sehnat (sice ne set) rekl bych lepsi...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Vojtas je teď offline  Vojtas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 20:47   Citovat  

já bych řekl že je to slušná cena ale záleží jaký s tím kdo má zkušenosti...

mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 20:57  Naposledy upravil mega1 dne 5.2.2009 , 21:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Mardoc napsal:
Asi me Hifil ukope, ale za ty prachy se da sehnat (sice ne set) rekl bych lepsi...

proc myslis, ze te hifil ukope? to neni nas shop, jestli myslis tohle Úsměv

Luke ESi je teď offline  Luke ESi
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 21:12   Citovat  

Co se týče rádia tak pioneer je nejlepší volba pokud chceš dávat kompa a ovaly jen na radio protože má 27W RMS na kanal, s kvalitou výstupu na zesák je na tom trošku líp tohle tudy odkaz nedávno jsem koupil a fakt spokojenost, a k těm reprům, nevím nevím co to bude dělat když kompa a ovaly budeš mít na rádiu a woofer na zesíku, to budeš slyšet pomalu jen basy, pokud jde o peníze tak bych koupil nějaký 4 kanál basak bych dal samostatně a pak levou a pravou sranu repra.

Jinak Ground Zero super poměr cena a kvalita ikdyž u MKček jde o nejnižší model je to v poho.

PS: A taky bych řešil nějaký výtlum nebo velmi dobrý úchyt toho repra jinak ti to bude pěkně třískat Úsměv

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 21:48   Citovat  

Mardoc: Nevim proč bych tě měl ukopat, když haníš nabídku mojí konkurence Úsměv Naopak - máš pravdu.

Luke ESi: Repráky na rádiu a woofer na zesilovači rozhodně nemusí znamenat to, že basy budou příliš hlasitý. Je to otázka jednak nastavení a jednak citlivosti jednotlivých komponent. V tomto případě má subwoofer citlivost 86 dB (což je na bassreflex docela dost málo). Naproti tomu citlivost předních repro je vysoká. Takže hlasitost by se určitě dala sladit.
Na druhou stranu: vysoce citlivé reproduktory jsou v drtivé většině buď neposlouchatelné ve vyšších hlasitostech (uši rvoucí výšky - udávaná citlivost se týká výškových repro, ne celku), nebo drahé. Ty GZ jsou spíš ten první případ.

kenny46: Pioneer je určitě dobrá volba!
Ale v podobné ceně bych šel spíš do kvalitních komponentních reproduktorů napájených zesilovačem. Na předních reprácích záleží absolutně nejvíc, pokud ti de o příjemný poslech při jakékoliv hlasitosti. Ovály by pak mohly být napájené pouze rádiem. SW samozřejmě zesilovačem.
Já bych navrhnul třeba tohle:
Dopředu: Vibe SE-K 60 (na ty nedám dopustit!)
Dozadu: Fli Integrator 69
Zesilovač: Fli Load 900s (ten by napájel přední repro a subwoofer v můstku)
Subwoofer: Aviator AE 301
Jako sestava by to u mě stálo samozřejmě méně, než je součet jednotlivých cen, ale výsledek by stál za to!!!
Možností je samozřejmě spousta. Kdybys to chtěl probrat, napiš na ICQ nebo mail a něco vymyslíme.

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 22:06   Citovat  

ještě k tomu přidej 1000Kč na napájecí a signálový set kouř Obecně jsem názoru, že je lepší koupit starší, ale kvalitnější zesilovač a repra nová, jinak na zadek bych se vykašlal, udělal předek a subáč. Pokud vytlumíš dveře a poženeš přední kompa přes zesilovač, tak budeš nadmíru spokojen, než chřastítka ve dveřích a ovály v platu a sub v kufru je to dobrý je to dobrý Kombinace repro napájené z rádia a subáč přes zesík má tu nevýhodu, že zesilovač nevybudíš na maximum, jelikož zesilovač v autorádiu začne zkreslovat zhruba při 70% hlasitosti, takže zesilovač nepojede na plný výkon, trochu to vyrovnává ovládání SW z rádia, pokud tuto funkci ovšem máš a můžeš si přidat...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 22:22   Citovat  

Dave1984 napsal:
ještě k tomu přidej 1000Kč na napájecí a signálový set kouř Obecně jsem názoru, že je lepší koupit starší, ale kvalitnější zesilovač a repra nová, jinak na zadek bych se vykašlal, udělal předek a subáč. Pokud vytlumíš dveře a poženeš přední kompa přes zesilovač, tak budeš nadmíru spokojen, než chřastítka ve dveřích a ovály v platu a sub v kufru je to dobrý je to dobrý Kombinace repro napájené z rádia a subáč přes zesík má tu nevýhodu, že zesilovač nevybudíš na maximum, jelikož zesilovač v autorádiu začne zkreslovat zhruba při 70% hlasitosti, takže zesilovač nepojede na plný výkon, trochu to vyrovnává ovládání SW z rádia, pokud tuto funkci ovšem máš a můžeš si přidat...

S napájením máš samozřejmě pravdu.
Špičkový bazarový zesilovač vs. nový střední třídy.. To je otázka. Samozřejmě špičková kvalita za nízkou cenu je bezva, na druhou stranu jistota a záruka u nového zesilovače má taky něco do sebe.. To je volba každého.. Po bazarech se válí i špičkové kousky, které někdy někdo například zkratoval a někde nějak opravil.. Nahradil něco, co shořelo něčím, co se "tam vešlo".. Bohužel. Pak je kvalita pryč, ale zvenku to nepoznáš.
To jestli použít zadní repro záleží na typu auta, vkusu, na tom kolik v autě jezdí lidí, ........... Já je taky nepotřebuju.. Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 22:26   Citovat  

Hifil napsal:
To jestli použít zadní repro záleží na typu auta, vkusu, na tom kolik v autě jezdí lidí, ........... Já je taky nepotřebuju.. Úsměv

mne uz je taky zrusil... naštvanej HaHaaa

mendo je teď offline  mendo
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 22:29   Citovat  

co sa tyka ozvucenia tu sa lacno daju pozhanat veci tudy odkaz

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 22:29   Citovat  

rádio za ty prachy dobrý, PIONEER je téměř bezkonkurenční, nebo alespoň před lety, kdy jsem o tom měl přehled, býval.

a ta sada...nevim..Ground Zero je podle mě taková značka asi jako Sencor atd ale třebna se mýlím...já nakoupil jednotlivý komponenty zvlášť /rádio Sony, repro Hertz, tuba a zesik Magnat) a teď jsem s tím měl trochu problémy, je vždycky dobrý koupit komplet celej set s komponentama přímo v jednom celku chápeš...ale rozhodně se neboj do toho jít....

Chápeš! Chápeš! HLAVNĚ ALE NEŠETŘI NA BLBYM MÍSTĚ A JEĎ SI TO NECHAT ZAMONTOVAT DO POŘÁDNÝ A RENOMOVANÝ AUTOHIFI DÍLNY Chápeš! Chápeš!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 22:36   Citovat  

cocks napsal:
rádio za ty prachy dobrý, PIONEER je téměř bezkonkurenční, nebo alespoň před lety, kdy jsem o tom měl přehled, býval.

a ta sada...nevim..Ground Zero je podle mě taková značka asi jako Sencor atd ale třebna se mýlím...já nakoupil jednotlivý komponenty zvlášť /rádio Sony, repro Hertz, tuba a zesik Magnat) a teď jsem s tím měl trochu problémy, je vždycky dobrý koupit komplet celej set s komponentama přímo v jednom celku chápeš...ale rozhodně se neboj do toho jít....

Chápeš! Chápeš! HLAVNĚ ALE NEŠETŘI NA BLBYM MÍSTĚ A JEĎ SI TO NECHAT ZAMONTOVAT DO POŘÁDNÝ A RENOMOVANÝ AUTOHIFI DÍLNY Chápeš! Chápeš!

Groud Zero bych tak jednoznačně neodsuzoval.. Mají hodně široký sortiment - od nejlevnějších šumítek po špičkové (a dražší) produkty..
Nicméně zmíněná sestava je složená spíš z těch levnějších věcí..

Jaký problémy jsi měl? Proč myslíš, že je nejlepší set?

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 23:01   Citovat  

Hifil napsal:
Groud Zero bych tak jednoznačně neodsuzoval.. Mají hodně široký sortiment - od nejlevnějších šumítek po špičkové (a dražší) produkty..
Nicméně zmíněná sestava je složená spíš z těch levnějších věcí..

Jaký problémy jsi měl? Proč myslíš, že je nejlepší set?

- však jsem psal, že se mohu mýlit...že je to jen má domněnka... Úsměv
- No pokud nic nehrálo tak repro jemně pískají, a pak se mi začala přepalovat /když jsem jel palbu/ 60A pojistka Chápeš!
- a občas v reprech zapraskalo.........

problém byl samozřejmě v profláknutym napájecím kabelu, pak v nějak jaksi lehce odpálenym výstupu zesilovače /bazarovej kousek Smutný /

no a co mi právě pak říkal kámoš z autohifi dílny tak prostě já byl hotovej z toho, že mám nový rádio Sony, celkem kvalitní tubu magnat a zesik magnat a komplet koaxy od Hertze (4 kusy) jenže to prostě není ono...tohle je nový tohle je támhleto a tohle zase tamto a prostě jsem zjistil, že autofifi je taková alchymie, až to hezký není.....já sám se považuju za Hifistu, už několik let mám doma komponentní soustavu Technics a sloupy Magnat a předtím jsem i "bedny" stavěl s tátou doma, máme to jako hobby, ale autohifi je fakt mazec, náročný na všechno, otřesy, kvalita instalace, kvalita komponentů, celkové naladění (už z toho jsem nemoh, doma mám na zesiku pár potenciometrů ale to, co je na autozesilovači, z toho jsem vážně jelen) a prostě všechno......

buď seš machr a rozumíš tomu, vyhraješ si s tim a seš spokojenej, nebo seš lůaik jako j áa jen brečíš pže děláš školácký chyby který zaplatíš poškozením komponentů..... Smutný

v-tec je teď offline  v-tec
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 23:08   Citovat  

to Hifil: Skoda,ze jsem te neznal driv,kdyz ja delal svou prvni instalaci v coupe,tak to nebylo v prvni rade s kym probrat,tak jsem cerpal jen s casopisu a podobne,ale vysledek opravdu stoji za to Smutný To co tu nabízis

citace:

je skvela volba ozvuceni vozu.Bohuzel ted uz to mam v aute zbastleny a nemam ani penize ani chut to delat na novo.snad jednou az bude civic 7G sport se ozvu je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 23:16   Citovat  

cocks napsal:
- však jsem psal, že se mohu mýlit...že je to jen má domněnka... Úsměv
- No pokud nic nehrálo tak repro jemně pískají, a pak se mi začala přepalovat /když jsem jel palbu/ 60A pojistka Chápeš!
- a občas v reprech zapraskalo.........

problém byl samozřejmě v profláknutym napájecím kabelu, pak v nějak jaksi lehce odpálenym výstupu zesilovače /bazarovej kousek Smutný /

no a co mi právě pak říkal kámoš z autohifi dílny tak prostě já byl hotovej z toho, že mám nový rádio Sony, celkem kvalitní tubu magnat a zesik magnat a komplet koaxy od Hertze (4 kusy) jenže to prostě není ono...tohle je nový tohle je támhleto a tohle zase tamto a prostě jsem zjistil, že autofifi je taková alchymie, až to hezký není.....já sám se považuju za Hifistu, už několik let mám doma komponentní soustavu Technics a sloupy Magnat a předtím jsem i "bedny" stavěl s tátou doma, máme to jako hobby, ale autohifi je fakt mazec, náročný na všechno, otřesy, kvalita instalace, kvalita komponentů, celkové naladění (už z toho jsem nemoh, doma mám na zesiku pár potenciometrů ale to, co je na autozesilovači, z toho jsem vážně jelen) a prostě všechno......

buď seš machr a rozumíš tomu, vyhraješ si s tim a seš spokojenej, nebo seš lůaik jako j áa jen brečíš pže děláš školácký chyby který zaplatíš poškozením komponentů..... Smutný

Pískání repro je "klasika".. To neni problém použitých věcí, ale instalace /případně altíku apod./

Je fakt, že docílit kvalitního poslechu doma v pokoji, kde si můžeš dát repro skoro kam chceš, kde je mnohem pravidelnější prostor, kde je více méně stálá teplota, zadrnčí ti maximálně skleničky v almaře, máš v zásuvce bezvadně stálých 230V, ........... je něco jiného než v autě. Neřikám, že je to jednoduchý. Například pravidla pro stavbu ozvučnic jsou v autě stejný jako doma..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 23:29   Citovat  

v-tec napsal:
to Hifil: Skoda,ze jsem te neznal driv,kdyz ja delal svou prvni instalaci v coupe,tak to nebylo v prvni rade s kym probrat,tak jsem cerpal jen s casopisu a podobne,ale vysledek opravdu stoji za to Smutný To co tu nabízis

citace:

je skvela volba ozvuceni vozu.Bohuzel ted uz to mam v aute zbastleny a nemam ani penize ani chut to delat na novo.snad jednou az bude civic 7G sport se ozvu je to dobrý

Problém testů v časopisech je, že ty věci většinou netestujou v autě, ale ve studiu, kde jsou uplně jiný podmínky než v autě.. To je mnohdy docela zásadní.

Nechci tvrdit, že testy v časopisech jsou nesmyslný. To určitě ne. Jen při prohlížení testů to chce koukat ne jen na to, co vyhrálo. Pokud například je v testu deset různých komponentních systémů a přečteš si celé texty u všech, můžeš zjistit, že by ti mohl nejlíp vyhovovat ten, co skončil šestý.. A taky je třeba myslet na to, že v tom testu rozhodně neni všechno co si můžeš koupit, takže vítěz testu ještě nemusí být to nejlepší na světě..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2009 , 11:39   Citovat  

[quote="Hifil"]Pískání repro je "klasika".. To neni problém použitých věcí, ale instalace /případně altíku apod./

quote]

Pískání je oblíbená kapitola zde uvedené značky "bezkonkurenčních autorádií Pioneer". Taky mi to dělalo, stačilo vyměnit rádio a hle, problémy zmizely. A to jsem jak blbec kontroloval signálovky, kostry, dokonce jsem kostřil znova altík a přitom to bylo tak skvělé autorádio Pioneer 6800 to snad ne Od té doby mám asi třetí Alpinu a už bych neměnil je to dobrý je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2009 , 13:59   Citovat  

Problém Pioneeru je, že má hodně citlivou elektroniku předzesilovače a tahle elektronika má své pojistky uvnitř rádia.. Často se stává, že když někdo montuje rádio do auta a nemá odpojenou baterii, nebo rádio pustí ,aniž by zkontroloval zapojení všeho, některá z pojistek nevydrží. Přepálená pojistka pak může zapříčinit rušení. To se nestává jen u pioneeru, ale i u jiných rádií. Mnohdy stačí i pustit rádio a mít vypadlej cinch ze zesíku, nebo jen "naházený" cinch výstupy za rádiem, když nejsou zapojený.
Alpine je na stejné úrovni jako pio (kromě ovládání apod.), takže tvá volba je určitě dobrá.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2009 , 14:11   Citovat  

Hifil napsal:
Problém Pioneeru je, že má hodně citlivou elektroniku předzesilovače a tahle elektronika má své pojistky uvnitř rádia.. Často se stává, že když někdo montuje rádio do auta a nemá odpojenou baterii, nebo rádio pustí ,aniž by zkontroloval zapojení všeho, některá z pojistek nevydrží. Přepálená pojistka pak může zapříčinit rušení. To se nestává jen u pioneeru, ale i u jiných rádií. Mnohdy stačí i pustit rádio a mít vypadlej cinch ze zesíku, nebo jen "naházený" cinch výstupy za rádiem, když nejsou zapojený.
Alpine je na stejné úrovni jako pio (kromě ovládání apod.), takže tvá volba je určitě dobrá.

myslíš SMD pojistky?

kenny46 je teď offline  kenny46
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2009 , 14:19   Citovat  

Díky všem za odpovědi, ale měl bych ještě otázečku. Já se v muzice moc nevyznám, ale co jsem se ptal, tak mi radili komponenty Magnat, Alpine, JBL Pioneer, Groun zero a podobne značky. Tudíž se chci zeptat, na jaké úrovní jsou Hifilem nabýzené komponenty. A nemusí to být nějaké super profi muzika, stačí, aby to hezky hrálo, zas takový znalec muziky nejsem.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2009 , 16:09   Citovat  

kenny46 napsal:
Díky všem za odpovědi, ale měl bych ještě otázečku. Já se v muzice moc nevyznám, ale co jsem se ptal, tak mi radili komponenty Magnat, Alpine, JBL Pioneer, Groun zero a podobne značky. Tudíž se chci zeptat, na jaké úrovní jsou Hifilem nabýzené komponenty. A nemusí to být nějaké super profi muzika, stačí, aby to hezky hrálo, zas takový znalec muziky nejsem.

byla moznost poslechnout si Viby na Honday 08 v mym aute a FLIcka u Tygra nebo Viby v aute naseho kamose (BMW), kterej jezdil loni na EMMU a celkem pekne se umistoval v kategorii sound quality..
zatim, kdo si je na Hifilovo doporuceni koupil, tak byl spokojenej ..jsou v pomeru vykon/cena vyborny reseni OK

a hlavne, Hifil neprodava na kseft, ale proto, ze ho to bavi a tak s cistym svedomim nabizi to, o cem je presvedcenej, ze to funguje Mrk

Robo je teď offline  Robo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2009 , 17:16   Citovat  

Hifil napsal:
Problém testů v časopisech je, že ty věci většinou netestujou v autě, ale ve studiu, kde jsou uplně jiný podmínky než v autě.. To je mnohdy docela zásadní.

Nechci tvrdit, že testy v časopisech jsou nesmyslný. To určitě ne. Jen při prohlížení testů to chce koukat ne jen na to, co vyhrálo. Pokud například je v testu deset různých komponentních systémů a přečteš si celé texty u všech, můžeš zjistit, že by ti mohl nejlíp vyhovovat ten, co skončil šestý.. A taky je třeba myslet na to, že v tom testu rozhodně neni všechno co si můžeš koupit, takže vítěz testu ještě nemusí být to nejlepší na světě..

To je napsaný úplně přesně OK Kdysi jsem chtěl skoro všude vychvalovaný DLS MS6 ,ale po poslechových testech jsem v nich neobjevil nic,co by mi dělalo radost z poslechu (měl jsem s sebou naposlouchaný CD).Měly příjemný vyrovnaný zvuk,ale nic zajímavýho.Moje stará kombinace Audison LRx 4.300 + Canton CS2.16 mi prostě zněla líp.Takže jednoznačně doporučuji nějaké poslechové testy je to dobrý

MiBa je teď offline  MiBa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2009 , 20:02   Citovat  

jj robo a hifil a na to kápli, dělal jsem test v kivikovi když jsem si udělal kroužky na stejný písničce od pehy. možnost DLS R6A, Udim el comp6, ///A SPE-17S, JBL gto6507c, MB Quart ESA 216. R6A kuli hloubce tam nešli a z dalších co by jakž takž šli tak jsem vybral udim, nejlíp basovali Úsměv. Zajeď si někam do shopu kde maji stěnu s reprama. Ground zero taky neodsuzuju ale podle mě dělaji dost tlakový věci.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2009 , 20:50   Citovat  

MiBa napsal:
jj robo a hifil a na to kápli, dělal jsem test v kivikovi když jsem si udělal kroužky na stejný písničce od pehy. možnost DLS R6A, Udim el comp6, ///A SPE-17S, JBL gto6507c, MB Quart ESA 216. R6A kuli hloubce tam nešli a z dalších co by jakž takž šli tak jsem vybral udim, nejlíp basovali Úsměv. Zajeď si někam do shopu kde maji stěnu s reprama. Ground zero taky neodsuzuju ale podle mě dělaji dost tlakový věci.

Udim si rád poslechnu (zítra ? Úsměv ), ještě jsem neměl tu čest. Na GZ máme podobnej názor..

MiBa je teď offline  MiBa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2009 , 23:25   Citovat  

já si zas rád omrknu pio Úsměv a zvěrstva na emmu Úsměv. možná i pár známých se nakonec přijede taky podívat na hondičky..

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2009 , 7:35   Citovat  

MiBa napsal:
já si zas rád omrknu pio Úsměv a zvěrstva na emmu Úsměv. možná i pár známých se nakonec přijede taky podívat na hondičky..

zverstva na EMMU jeste nejsou uplne dodelany.. ale hlavne je to na SQ (sound quality) a ne na tlaky nebo neco podobnyho, tak abys nebyl zklamanej Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
audio zástavba
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina