Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
MHD jak ji používat?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 7:48   Citovat  

...pls pls umí někdo prosím s MHD v Praze? Jak fungují jízní řády verzus přibližovadla? tento rok jsem se neuspěšně pokusil tuto věc použít třikrát a nikdy jsem ani neodjel,všichni mi tvrdí že to je to nejrychlejší spojení!?! Poprvé nejeli 3 autobusy ,tudíš jsem to vzdal.Sice na silnici bylo něco bílého,ale kalamitou se to zovat nemohlo,stačilo silněji kýchnout a bylo to pryč.Podruhé to jelo jinam než bylo na jízdním řádu,nějaká výluka,tudíš jsem zase byť již navstoupiv vystoupil,protože to zcela vyloučilo cíl mé cesty.A teď,najdu si jediné raní spojení abych nemusel přestupovat třikrát(což by bylo pro mne silně traumatizující)na IDOSu píší odjezd 6:20 na zastávce to psali také ,tak pro jistotu vstanu v 5:30(zastávku mám 2minutky lenivou chuzí. Seřídím velitelský čas s rádiem ,počítačem ,televizí.Vše sedí...k zastávce se v klidu blížím je 6:17 chybí mi cca 50m do zastávky přijíždí dva autobusy naráz ,no a pohoda všichni nastupují,aspon se nebudu tlačit,dveře se zavírají docházím do zastávky a koukám na odjíždějíci autobus a jé on je to ten můj...koukám na hodinky (v mém případě foun)a ono 6:18...přez přestupy to již nestihnu ,tak jdu domu kontroluji čas a ten mi sedí...

najde se někdo ochotný kdo mě naučí MHD jezdit a číst v řádech jízních...nebo se nějak čte mezi řádky?? pls ,děkuji
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:01   Citovat  

Ahoj PAKO,

jestli chceš, tak se ozvi. Napiš mi odkud jezdíš, jakým spojem a já se na to v práci kouknu, co to může být za haluz. Autobus by neměl jet před, maximálně může být zpožděn. Pokud by však přijel dříve, má v zastávce počkat. Kupříkladu u nás na Kačerově přijíždí BUS linka č. 170 dříve a čeká.

M@jk
   Návrat  
Jarys je teď offline  Jarys
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:04   Citovat  

Oni ty červenený autobusy maj jezdit nějak pravidelně? Tak to koukám! Já jdu každý ráno na zastávku a čekám, až něco pojede... Ze začátku jsem se taky snažil řídit jízdním řádem, ale po několika dnech jsem zjistil, že odjezdy autobusů a časy v jízdním řádu spolu nesouvisí.
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:08   Citovat  

V praglu bych do mhd nevlezl.. Sorry, ale jel jsem 2x v zivote metrem a ten posledni zazitek z ranni spicky .. to snad ne Vsude se da dojet autem, kamkoliv po Praze, i zaparkovat. je to dobrý Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:09   Citovat  

Jarys napsal:
Oni ty červenený autobusy maj jezdit nějak pravidelně? Tak to koukám! Já jdu každý ráno na zastávku a čekám, až něco pojede... Ze začátku jsem se taky snažil řídit jízdním řádem, ale po několika dnech jsem zjistil, že odjezdy autobusů a časy v jízdním řádu spolu nesouvisí.

Tak jestli jezdíte na okraji Prahy červenými autobusy tzv. příměstských linek, tzn. 3xx, na kterých je napsáno VEOLIA TRANSPORT, tak se nedivte, že to nejezdí na čas. A víte proč? Protože v rámci PID - Pražské Intergrované Dopravy, je několik dopravců a ne jen DPP, a.s. - Dopravní Podnik Praha, a.s.. A bohužel zrovna na VEOLII TRANSPORT je mnoho stížností a nejezdí včas, jsou problémy s řidiči při uznávání jízdenek ... už se to řeší na vyšší úrovni v rámci odebrání licence na provozování.

Pokud se jedná o autobusy DPP, a.s. tak pokud není technická porucha či jiný provozní problém a v neposlední řadě silná IAD - Individuální automobilová doprava, jedzí na čas většinou ...

Jezdí MHD do a z práce a nemám problém. Mohu vyjmenovat většinu míst, kde je problematická IAD ... Břevnov, Malovnka, Černokotelecká, Dejvice, Hradčanská, Barrandovský most, Braník, Uhříněves, cesta z Říčan ... občas u Krčské nemocnice
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:09   Citovat  

alicante napsal:
V praglu bych do mhd nevlezl.. Sorry, ale jel jsem 2x v zivote metrem a ten posledni zazitek z ranni spicky .. to snad ne Vsude se da dojet autem, kamkoliv po Praze, i zaparkovat. je to dobrý Velmi šťastný

Jsem zvědavej, jak budeš parkovat v centru, resp. za kolik, a jak dlouho tam pojedeš... Ble
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:11   Citovat  

alicante napsal:

Ano, také jezdím na ranní...ale to není problém DPP, a.s., ale lidí ...

Lidi - JSOU DOBYTEK

ráno:
30% voní, jsou upraveni, elegantně a vše v pořádku - to sem i já ... Úsměv
20% tak nějak mezi ... mladí buhužel dospělé ženy a muži
50% smrdí, neupraveno a smrdí - bohužel dospělé ženy a muži

To je výchovou a hygienickými návyky ...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:14   Citovat  

M@jk napsal:
Tak jestli jezdíte na okraji Prahy červenými autobusy tzv. příměstských linek, tzn. 3xx, na kterých je napsáno VEOLIA TRANSPORT, tak se nedivte, že to nejezdí na čas. A víte proč? Protože v rámci PID - Pražské Intergrované Dopravy, je několik dopravců a ne jen DPP, a.s. - Dopravní Podnik Praha, a.s.. A bohužel zrovna na VEOLII TRANSPORT je mnoho stížností a nejezdí včas, jsou problémy s řidiči při uznávání jízdenek ... už se to řeší na vyšší úrovni v rámci odebrání licence na provozování.

Pokud se jedná o autobusy DPP, a.s. tak pokud není technická porucha či jiný provozní problém a v neposlední řadě silná IAD - Individuální automobilová doprava, jedzí na čas většinou ...

Jezdí MHD do a z práce a nemám problém. Mohu vyjmenovat většinu míst, kde je problematická IAD ... Břevnov, Malovnka, Černokotelecká, Dejvice, Hradčanská, Barrandovský most, Braník, Uhříněves, cesta z Říčan ... občas u Krčské nemocnice

To měla bejt trošku nadsázka Se stydím ze zastávky, ze který každý ráno jezdím (s DPP), autobusy prostě na čas nejezdí - asi silná IAD Úsměv Jinde taky nemám problem Mrk
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:15   Citovat  

Jarys napsal:
Jsem zvědavej, jak budeš parkovat v centru, resp. za kolik, a jak dlouho tam pojedeš... Ble

Jezdim do centra casto a parkuju tam.. jen to vzdycky musim parkrat obrouzit, no problemo. Neplatim nic, mam parkovaci kartu. Ale je fakt, ze kazdej den by me to s..., nerad jezdim do Prahy.. Ble
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:18   Citovat  

díky bohu za náš venkov Velmi šťastný 5km dopráce, potkám cca 3 auta ( jestli to nebude tim že jezdim před pátou HaHaaa ) prostě paráda

MHD v Praze nerozumim, všude jezdim autem. Když už MHD ( většinou nějaký koncert ) tak metro.

Ono autobusy a tramvaje v Plzni v cca 7:15 směr ZČU taky neni žádná káva Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:19   Citovat  

alicante napsal:
Jezdim do centra casto a parkuju tam.. jen to vzdycky musim parkrat obrouzit, no problemo. Neplatim nic, mam parkovaci kartu. Ale je fakt, ze kazdej den by me to s..., nerad jezdim do Prahy.. Ble

No já kartu nemám a při představě, že bych měl jet ráno hodinu přes ucpanou Prahu autem do práce, radši překonám odpor z toho davu lidí v metru a jedu 30 min městskou...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:21   Citovat  

Ještěže to mám do práce 10min MHD... Autem mi to trvá občas déle - kvůli hledání místa na zaparkování... Ale autem jezdím vyjímečně - za ty 4km se neohřeje... Ble
   Návrat  
beruska.evuska je teď offline  beruska.evuska
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:22   Citovat  

M@jk napsal:

Lidi - JSOU DOBYTEK

ráno:

Přesně..to bylo peklo, jak ty lidi vždycky i po ránu páchly, proto MHD nejezdím už cca 5let... HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:22  Naposledy upravil M@jk dne 4.3.2009 , 11:27, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dejf napsal:
díky bohu za náš venkov Velmi šťastný 5km dopráce, potkám cca 3 auta ( jestli to nebude tim že jezdim před pátou HaHaaa ) prostě paráda

MHD v Praze nerozumim, všude jezdim autem. Když už MHD ( většinou nějaký koncert ) tak metro.

Já rád jezdím autem, a možná, že výchovou jsem byl veden k trochu té EKOlogičnosti. A tak i z důvodu rychlosti a EKOnomické výhodnosti zaměstnance za xx,- na rok se pohybuji MHD po Praze. Jde o to, si jen zjistit správné spojení. Nikdy jsem s orientací i jinde v Evropě /Mnichov, Stuttgart, Frankfurt, Paříž, Berlín, Warszawa, Wien .../ neměl problém.

Další otázkou je kultura cestování, kterou si LIDÉ DĚLAJÍ SAMI ... A OPRAVDU: KDYŽ RÁNO V 5HODIN VSTÁVÁTE, SKOČÍTE DO SPRCHY, OHOLÍTE SE, ČISTĚ OBLÉKNETE A NAVONÍTE A VYRAZÍTE A PAK VÁM POD NOSEM SMRDÍ DOBYTEK NEJEN DĚLNICKÝ CIZÍCH STÁTNÍCH PŘÍSLUŠNÍKŮ, ALE STARŠÍ GENERACE, PRACUJÍCÍ, DOSPĚLÍ, tak je vám na blití!!!

Je pravda, že pokud jezdím autem, tak nemám také problém, znám Prahu, myslím si velmi dobře, takže se dokáži vyhnout zácpám a pod. Nebo jet v takovou dobu, kdy je to ideální.
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:25   Citovat  

Já tedy z Prahy nejsem, ale nidky jsem neměl odvahu se pouštět do šíleností typu tramvaje a autobusy. Všude jsem dojel metrem. A to jsme tam letos strávil pěknou dobu Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:27   Citovat  

Dejf napsal:

Jojo...to si taky pamatuju..jaký byly 30ky narvaný... pořádnej výtlem
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:32   Citovat  

beruska.evuska napsal:

už na střední sem jezdil autem, pěkně mi to wc mhd hodinu i víc a autem sám v klidu za 15minut přímo na místě meetallll
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:36   Citovat  

posero napsal:
už na střední sem jezdil autem, pěkně mi to wc mhd hodinu i víc a autem sám v klidu za 15minut přímo na místě meetallll

To já na ZČU taky jezdila autem...3minuty cesty... pořádnej výtlem autobusama tak 45minut
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:37   Citovat  

posero napsal:

No jo no ... na střední jsem si o autě mohl nechat zdát ... HaHaaa Tož v té Praze je to trošku jiné ...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:47   Citovat  

na auta sem si musel vydělat a na benzín taky takže jaký si to uděláš takový to máš, jinak autobusy na borech to je katastrofa
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:48   Citovat  

koukám, samej rozmazlenej autíčkář. Já jezdim denně 30minut autobusem do práce a z práce a problémy mi to teda nedělá. Jen v létě je to teda při vedrech dost děs.
   Návrat  
Verča je teď offline  Verča
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:50  Naposledy upravil Verča dne 4.3.2009 , 11:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Díky bohu už taky jezdit nemusím..na střední to autem bylo 15 min. a busem 50 to snad ne odpoledne narvanej autobus smradlavejma dělníkama, z některých se zvedal žaludek už při pohledu.. to snad ne ale 4 roky jsem to vydržela..
Pokud to jde, radši jedu na kole Mr. Green poslední dobou upřednostňuju spíš 4 kola Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:51   Citovat  

M@jk napsal:
Já rád jezdím autem, a možná, že výchovou jsem byl veden k trochu té EKOlogičnosti. A tak i z důvodu rychlosti a EKOnomické výhodnosti zaměstnance za xx,- na rok se pohybuji MHD po Praze. Jde o to, si jen zjistit správné spojení. Nikdy jsem s orientací i jinde v Evropě /Mnichov, Stuttgart, Frankfurt, Paříž, Berlín, Warszawa, Wien .../ neměl problém.

Další otázkou je kultura cestování, kterou si LIDÉ DĚLAJÍ SAMI ... A OPRAVDU: KDYŽ RÁNO V 5HODIN VSTÁVÁTE, SKOČÍTE DO SPRCHY, OHOLÍTE SE, ČISTĚ OBLÉKNETE A NAVONÍTE A VYRAZÍTE A PAK VÁM POD NOSEM SMRDÍ DOBYTEK NEJEN DĚLNICKÝ CIZÍCH STÁTNÍCH PŘÍSLUŠNÍKŮ, ALE STARŠÍ GENERACE, PRACUJÍCÍ, DOSPĚLÍ, tak je vám na blití!!!

Je pravda, že pokud jezdím autem, tak nemám také problém, znám Prahu, myslím si velmi dobře, takže se dokáži vyhnout zácpám a pod. Nebo jet v takovou dobu, kdy je to ideální.

to já se nikdy v MHD nevyznal, možná tak u nás po vesnicích HaHaaa kam nedojedu autem, tam holt nejedu

a já kdybych se měl po ránu holit a hodit sprchu, tak bych musel vstávat ve tři ráno a na to bych hodil leda tak bobek Úsměv

beruska.evuska napsal:

no ten jeden semestr ( než jsem zjistil, že jsem se nezrodil pro titul ing. ) se to dalo vydržet, ale byl to oprus.

když bylo hezky, tak bylo rychlejší jít z tramvaje pěšky Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:54   Citovat  

No já nevim, kromě některých extrémních případů jsem si smradu lidí v mhd nikdy moc nevšiml (doufám, že to není tím, že sám jsem smradonosič, ale každý rámo se sprchuju, tak snad ne Velmi šťastný). Spíš mi víc vadí lidská hloupost a bezohlednost - lidi, kteří nedokážou pochopit, že nejdřív se vystupuje, že by měli pustit sednout starší, že by neměli omezovat ostatní a chovat se trochu slušně KO Měl jsem možnost jezdit chvíli metrem po NY a nevycházel jsem z údivu - lidi jsou tam k sobě nějak milejší nebo co. Nestrkaj se, usmívaj se, jsou ohleduplný a hlavně naprosto cizí lidi si spolu v metru povídaj Tak to koukám! prostě "atmosféra" cestování je tam úplně jiná. Holt jiná kultura...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:55   Citovat  

Dejf napsal:
no ten jeden semestr ( než jsem zjistil, že jsem se nezrodil pro titul ing. ) se to dalo vydržet, ale byl to oprus.

když bylo hezky, tak bylo rychlejší jít z tramvaje pěšky Úsměv

Naprosto přesně...já vydržela dva semestry a taky sem zjistila...že Ing. pro mě neni to pravé ořechové... HaHaaa a pěšky sem tam šla asi taky jednou... je to dobrý
   Návrat  
Nick je teď offline  Nick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:56   Citovat  

M@jk napsal:

Lidi - JSOU DOBYTEK

ráno:

Bohužel, většina lidí jsou smraďoši, i dobytek oproti nim voní :-DDD... Ani to nemusí bejt bezdomáč, a že těch tam je taky dost.... to snad ne
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 11:59   Citovat  

Jarys napsal:
No já nevim, kromě některých extrémních případů jsem si smradu lidí v mhd nikdy moc nevšiml (doufám, že to není tím, že sám jsem smradonosič, ale každý rámo se sprchuju, tak snad ne Velmi šťastný). Spíš mi víc vadí lidská hloupost a bezohlednost - lidi, kteří nedokážou pochopit, že nejdřív se vystupuje, že by měli pustit sednout starší, že by neměli omezovat ostatní a chovat se trochu slušně KO Měl jsem možnost jezdit chvíli metrem po NY a nevycházel jsem z údivu - lidi jsou tam k sobě nějak milejší nebo co. Nestrkaj se, usmívaj se, jsou ohleduplný a hlavně naprosto cizí lidi si spolu v metru povídaj Tak to koukám! prostě "atmosféra" cestování je tam úplně jiná. Holt jiná kultura...

Ono, když jedeš brzy ráno, když jedou dělníci, tak to je mazec. Později už to je lepší, hele. To jako zase klobouk dolů, to se zlepšilo za pár let.
V létě je to horší neříkám nic. Holt klimatizace BUSů je problém no. A chování, to je největší problém. Přesně tohle mi vadí ... říci zdovolením apod. ... nic ... Praha? Totálně kokotistické neosobní cestování MHD, hlavně, že mají lidé plná ústa keců, jak to vše stojí za prd ... a mohou si za to sami.

To Dejf: Sprcha, oholit a jsem za 15minut hotov ... snídaně ranní "přečtení" novin na netu a fora Velmi šťastný a za 40minut odcházím ... 15minut nikoho ráno nezabije, v případě, že se mu nechce večer ... no.
   Návrat  
vencakapa je teď offline  vencakapa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 12:16   Citovat  

Dejf napsal:

Ono vubec MHD v plzni stoji za 2 veci :] jezdi si to kdy chce, porad se vali nejaky tramvaje v sobe v sadech35tniku Velmi šťastný ... uz rok sem tim zaplat pan buh nemusel jet.. a z konzertu radeji litam taxanama... Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 12:21   Citovat  

v plzni to ještě jde ale dojet busem z plzně do plzence je porod je to pár km ale problém ohromnej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 12:22   Citovat  

vencakapa napsal:
Ono vubec MHD v plzni stoji za 2 veci :] jezdi si to kdy chce, porad se vali nejaky tramvaje v sobe v sadech35tniku Velmi šťastný ... uz rok sem tim zaplat pan buh nemusel jet.. a z konzertu radeji litam taxanama... Velmi šťastný

plzeň je proti praze balada, co do dopravy. je to taková velká vesnice

já tam jezdim rád, MHD sice nevyužívám, ale v plzni ani neni potřeba

občas si sice člověk postojí na klatovský, ale jde to

taky se pražáci smějou když plzeňák vypráví jak čekal v tý strašný zácpě 20 min HaHaaa

posero napsal:
v plzni to ještě jde ale dojet busem z plzně do plzence je porod je to pár km ale problém ohromnej

choď pěšky ne Velmi šťastný to máš přes kopec Hihi
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
MHD jak ji používat?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina