Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
nechápu to, poradte- rádio
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
coodl je teď offline  coodl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 17:42   Citovat  

Zdravim hondaře a hondařky,

mam takovej divnej problem s radiem Velmi šťastný zapojil jsem radio i s reproduktory(zatim pouze zadni) a radio normalne hraje bez problemu, pokud auto stoji je nastartovano hraje plynule pisnicka za pisnickou pokud jedu do 60 km v hodine, tak tez hraje bez problemu, ale pokud jedu nad 60 km/h tak pisnicka co je v behu tak to normalne dohraje se zvukem a pote je konec pisnicky a zacina nova, jenze nova pisnicka na radiu normalne bezi, ale nejde zvuk, tak snizim rychlost do 60 km/h neboli pod 60 a zvuk zas zacne hrat Velmi šťastný tak jedu zas nad 60 a pisnicka hraje normal za 3 min je opet konec pisnicky a nova zas bez zvuku tak jedu ve meste do 60 km/h a radio hraje v klidku jako nic pisnicka za pisnickou, pote vyjedu na dalnici jedu 120 a po pisnicce zas ticho, tak misto snizeni rychlosti seslapnu spojku a radio zas hraje Velmi šťastný (soudim ze to vice bude na otackach nez na rychlosti zalezet Úsměv ) ale nechapu to hlava mi to nebere a nebavi me kazde tri minuty na dalnici seslapovat spojku Velmi šťastný poradte cim to muze byt Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 17:49   Citovat  

Máš tam nekde Kurschluz OK neboli zkrat OK Treba se ti dostava rušení na napájení.Zkontroluj napájecí kabliky a pro jistotu i od repraku jestli to nemas nekde blbe zapojene nebo nekde treba neskrta o kostru...jinak co mas za radio?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 17:59   Citovat  

Rada36 napsal:
Máš tam nekde Kurschluz OK neboli zkrat OK Treba se ti dostava rušení na napájení.Zkontroluj napájecí kabliky a pro jistotu i od repraku jestli to nemas nekde blbe zapojene nebo nekde treba neskrta o kostru...jinak co mas za radio?

radio tam bylo sony, ale to slo ven na reklamaci, nez jsem ho stihl zapojit a vyzkuset, tak mechanika byla hla, ted tam je nake nove radio co jsem koupil v akci na rychlo asi za dvojku a tusim ze je to sencor ci tak nak ale typ vubec nevim to jsem nestudoval... no a kdybych blbe zapojil repro, tak by nehrali ne? a kabliky mam tusim vsechny omotane paskou, ale muzu to nak omrknout... ale na zapojeni radia jsem nemohl nic zkazit tam byla takova zastrcka a tu jsem jen zapojil a to je vse... to me teda stve zas to cele rozebirat Smutný a jeste v takove kose...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 18:34   Citovat  

coodl napsal:
radio tam bylo sony, ale to slo ven na reklamaci, nez jsem ho stihl zapojit a vyzkuset, tak mechanika byla hla, ted tam je nake nove radio co jsem koupil v akci na rychlo asi za dvojku a tusim ze je to sencor ci tak nak ale typ vubec nevim to jsem nestudoval... no a kdybych blbe zapojil repro, tak by nehrali ne? a kabliky mam tusim vsechny omotane paskou, ale muzu to nak omrknout... ale na zapojeni radia jsem nemohl nic zkazit tam byla takova zastrcka a tu jsem jen zapojil a to je vse... to me teda stve zas to cele rozebirat Smutný a jeste v takove kose...

Počkej a blblo ti i to Sony nebo jen ten Sencor ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 18:57   Citovat  

Rada36 napsal:
Počkej a blblo ti i to Sony nebo jen ten Sencor ?

no jak rikam sony jsem poradne nevyzkousel zapojil normalne hralo stejne jako hraje sencor (kdyz auto stoji) za jizdy jse zkousel jen sencor a ono je vsechno v pohode, jen proste jak jedu rychleji nejde ten zvuk a nevim cim to muze byt... myslis ze kdyz zapojim i predni repro na ktere se chystam v pristim tydnu ze by se to mohlo tim zpravyt? a vadi kdyz jsou nastavovane draty(myslim tim ze drat byl spatnej a nemel koncovku, tak jsem ho nastavil jinym dratem a prelepil gumovou paskou)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 19:09   Citovat  

coodl napsal:
no jak rikam sony jsem poradne nevyzkousel zapojil normalne hralo stejne jako hraje sencor (kdyz auto stoji) za jizdy jse zkousel jen sencor a ono je vsechno v pohode, jen proste jak jedu rychleji nejde ten zvuk a nevim cim to muze byt... myslis ze kdyz zapojim i predni repro na ktere se chystam v pristim tydnu ze by se to mohlo tim zpravyt? a vadi kdyz jsou nastavovane draty(myslim tim ze drat byl spatnej a nemel koncovku, tak jsem ho nastavil jinym dratem a prelepil gumovou paskou)

Ne nastaveni dratu nevadi,ani to ze nemas zapojeny predni repro.Ja bych tam zkusil dat jiny radio a projet to protoze Sencoru bych z odpustěním nevěřil ani barvu drátů....

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 19:12   Citovat  

Není to spíš závislost na otáčkách motoru ?

Jinak mě napadají jedině vyšší vibrace při rychlejší jízdě, na což by reagoval nějaký studený spoj ....

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 19:15   Citovat  

Rada36 napsal:
Ne nastaveni dratu nevadi,ani to ze nemas zapojeny predni repro.Ja bych tam zkusil dat jiny radio a projet to protoze Sencoru bych z odpustěním nevěřil ani barvu drátů....

no ja ho koupil jen abych tam neco mel pak se ma dat do jineho vozu, ale je uplne nove a melo by byt ok... a docela me to zarazi pac jsem mel mnohem vetsi mr.ku taky asi sencor v 6g nez tam slo JVC a slo normal. a tohle taky slape rikam v nicem neni problem ale jak to projedu vytocim motor, tak mam po zvuku a to mi hlava nebere a tim jak jsi rikal zda mi t neskrta o kostru tim jsi myslel co?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 19:16   Citovat  

Daver napsal:
Není to spíš závislost na otáčkách motoru ?

Jinak mě napadají jedině vyšší vibrace při rychlejší jízdě, na což by reagoval nějaký studený spoj ....

jo psal jsem to ze si myslim ze je to spise na otackach Úsměv no vibrace je to mozny je tam jeste ladak Úsměv ale kde ten studenej spoj mam hledat?

sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 19:19   Citovat  

coodl napsal:
jo psal jsem to ze si myslim ze je to spise na otackach Úsměv no vibrace je to mozny je tam jeste ladak Úsměv ale kde ten studenej spoj mam hledat?

v tyhle zimě na celym autě. pořádnej výtlem pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 19:22   Citovat  

coodl napsal:

Daver myslel asi chybu pri vyrobe je to proste spatne pajenej spoj na plošnaku....
jo na tich otackach sem to myslel taky prave tim ze mu to leze do napajeni a buh vi jak to ma sencor odrušeny napajeni atd.jestli mu proste neleze palubni frekvence do radia a nedela neplechu,nebo treba spatne odstineny radio? ze by se to tam na nejakej krystal nebo buh vi co indukovalo?Sakra uz tomu moc nerozumim Smutný hodne jsem toho zapomel HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 19:24   Citovat  

Jinak tomu Sencoru bych fakt neveril ani novemu KO

Cinani to ta mlatej jak vztekly a je to fakt tragedie to snad ne

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 19:30   Citovat  

Tak mě napadá buď ten studeňák v závislosti na vibracích - i když to by na našich silnicích blblo asi kdekoliv bez ohledu na rychlosti nebo otáčkách..
A co vyšší napětí při vyšších otáčkách? Nemůže být něco s tim? U Sencoru bych se nedivil tomu, že by přepěťová pojistka vypínala pouze vestavěný zesilovač a ne celé rádio..
Ale je to docela záhada teda Tak to koukám!

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 20:03   Citovat  

Rada36 napsal:
Jinak tomu Sencoru bych fakt neveril ani novemu KO

Cinani to ta mlatej jak vztekly a je to fakt tragedie to snad ne

btw co dneska z číny není ? HaHaaa HaHaaa sry za offtopic
jedině fakt asi vybrace při vyšších otáčkách...

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 20:48   Citovat  

gear napsal:
btw co dneska z číny není ? HaHaaa HaHaaa sry za offtopic
jedině fakt asi vybrace při vyšších otáčkách...

třeba od panasonicu mám pořád všechno "made in Japan" Hihi teda kromě plasmy,ta je "made in Plzen" :chichi:
Možná je ten sencor nějaká city edition,pak by to odpovídalo Nápad je tu! Bych zprvu okouk ty spoje a kabeláž k repru,pak rádio vyndal a šel na reklamaci,co s tim jinýho..

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:48   Citovat  

coodl napsal:

No to ne vibracema, ale spíše voltáží ... tipl bych si, že rádio má problém se stabilizací zdroje

Čím vyšší otáčky, tím větší napětí v palubní síti (pokud není kontrolováno, očemž v tvém autě pochybuji) a pokud je chyba ve zdroji, tak to prostě rádio nemusí přenést přes srdce.

Připoj si multimetr na palubní síť (třeba zapalovač) a změř si napětí v různých otáčkách ... pak vyzkoušej při jakém napětí ti to rádio začně blbnout ... ale to jen kdyby sis s tím chtěl v té zimě hrát HaHaaa .... jinak reklamuj rádio, pokud je v záruce je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:50   Citovat  

Daver napsal:
No to ne vibracema, ale spíše voltáží ... tipl bych si, že rádio má problém se stabilizací zdroje

Čím vyšší otáčky, tím větší napětí v palubní síti (pokud není kontrolováno, očemž v tvém autě pochybuji) a pokud je chyba ve zdroji, tak to prostě rádio nemusí přenést přes srdce.

Připoj si multimetr na palubní síť (třeba zapalovač) a změř si napětí v různých otáčkách ... pak vyzkoušej při jakém napětí ti to rádio začně blbnout ... ale to jen kdyby sis s tím chtěl v té zimě hrát HaHaaa .... jinak reklamuj rádio, pokud je v záruce je to dobrý
OK

doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:02   Citovat  

otackama to nebude, ale napada mne jedna vec. kdysy se mi to stalo u Fordu Fokusu kdyz jsem montoval radio. totiz nektere auta jsou vybavene ze cim vissi rychlost vozu tak tim by se mela zvysovat hlasitost radia. spatne jsem tento vodic zapojil a to v domneni ze je to spinani od spinacky pri kontrolkach tzv 15, sem napojil na radio a radio vzdy pri cca 80km v hodine vypnulo zvuk. v jakem aute to mas? ve svem? nevim o tom ze by honda u starsich modelu mela tudle funkci.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:08   Citovat  

doktorshondou napsal:
otackama to nebude, ale napada mne jedna vec. kdysy se mi to stalo u Fordu Fokusu kdyz jsem montoval radio. totiz nektere auta jsou vybavene ze cim vissi rychlost vozu tak tim by se mela zvysovat hlasitost radia. spatne jsem tento vodic zapojil a to v domneni ze je to spinani od spinacky pri kontrolkach tzv 15, sem napojil na radio a radio vzdy pri cca 80km v hodine vypnulo zvuk. v jakem aute to mas? ve svem? nevim o tom ze by honda u starsich modelu mela tudle funkci.

To zní sice logicky, ale nezapadá mi do toho ta spojka..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:13   Citovat  

Teď si ale řikám, že tim napětim to taky nebude.. Kdyby tomu vadilo vyšší napětí, tak to těžko dohraje skladbu před vypnutim..
Jsem z toho daněk Tak to koukám!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:15   Citovat  

ma to nejake divne, takhle je to nanic resit. nejlepe vzit merak vse zmerit a pak reklamace radia.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:17   Citovat  

Hifil napsal:
Teď si ale řikám, že tim napětim to taky nebude.. Kdyby tomu vadilo vyšší napětí, tak to těžko dohraje skladbu před vypnutim..
Jsem z toho daněk Tak to koukám!

taky mi to nejde do hlavy, musi to byt nejake nahody a spletitosti

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:23   Citovat  

Nejjednodušší bude zkusit jiné radio. Pokud to bude dělat i s jiným rádiem tak potom můžeš hledat dál. Do té doby je to ztráta času.

puli je teď offline  puli
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:31   Citovat  

podívej se pořádně na přívod proudu k radiu,a hlavně na dráty k reproduktorům,jestli to nikde nekostří,občas to taky dělá pískave zvuky,zvuk jako turboefekt... to pochází od otaček alternatoru.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:43   Citovat  

regulátor napetí? zkoukni zda ti to neprebíjí pri vyzsích otáckách

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:53   Citovat  

PAKO napsal:

napětí by nemělo byt víc jak 15v

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:56   Citovat  

diky za rady asi vymontuju radio a pujdu ho reklamovat pak uvidim co mi reknou mezitim jeste okouknu ty draty, ale zitra jedu pracovne do polska tak az o vikendu na to mrknu, ale nejde mi to do hlavy. jinak to mam ve svem aute v c5g coupe 95´ tak nevim zda to ma ze by to melo zesilovat, rekl bych ze ne, kdyz tam jsou jeste svihadla na okna Velmi šťastný problem je ze ja na tu elektrinu jsem tak trochu mimo, ale nejhorsi je ze to budu muset prolest to auto podivat na draty popripad poupravyt a pak to vse zkouset nekde na dalnici nebo na selnici frekventovane nemuzu to dela v garazi, protoze to zjistim jen za jizdy Smutný to bude klendra a ani grok si nemuzu dat aby me nechytli Velmi šťastný diky za rady kdyby nekdo mel jeste nakej napad klidne ho sem hodte v patek vecer to vse prelouskam a vrhnu se na to. Jinak vyzkouset jine radio me napadlo, ale bohuzel nemam jake Smutnýa kupovat radio dalsi se mi uz nechce abych ho koupil a pak zjistim ze to radiem neni a budu mit dve radia a pak mi mozna prijde jeste to z reklamace Smutný no snad to nak dam dohromady, zatim diky

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:58   Citovat  

PAKO napsal:

to uz tu nekdo psal kdyby to prebíjelo, tak by nedohrala ani ta jedna pisnicka ne? a kdyz seslapnu spojku a pak zas pustim otacky zas vylitnou ale radio hraje dal a pak zas nic to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 23:02   Citovat  

řikam stačí když jen se dotýká kostry drát co vede k repru tak to hnez zlobí

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 23:07   Citovat  

puli napsal:
řikam stačí když jen se dotýká kostry drát co vede k repru tak to hnez zlobí
ok, diky.. mrknu na to uz mozna v patek? ale to asi nestihnu prijedu pozde kvuli pocasi, tak v sobotu rano se na to vrhnu. pak vam dam vedet jak jsem pochodil Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
nechápu to, poradte- rádio
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina