Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
C4G 08 versus C5G 09
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.6.2009 , 8:29   Citovat  

Ahojte, tento týden se na stránkách českého zastoupení Hondy objevil nová generace modelu City, tak bych chtěl mrknout a porovnat novou se starší generací (jednak proto že jsem velice spokojeným majitelem City 4. generace, ale i proto že 5. generace mi přijde famózní). Omlouvám se všem Civikářům, co čekali diskuzi a porovnání starších Hondiček.

Honda City 4. generace 1,4 Cool

Motor:
1,4 IDSi
- rozvod SOHC, 8 ventilů, maximální výkon 61 KW/83 koní při 5700 otáčkách, točivý moment 119 Nm dostupný od 2800 otáček
- zajímavostí tohoto motoru je bezesporu jeho zapalování, IDSI (intelligent Dual & Sequential Ignition) je funkce, jež využívá dvou zapalovacích svíček na jeden válec pro zeefektivnění spalování (snížení spotřeby a zvýšení výkonu).
- Tento motor se používá i u Civica 8. generace
- 5ti stupňová manuální převodovka (5. stupeň + 3500 otáček je zhruba 110 Km/h, 4500 otáček je zhruba 140 Km/h, reálné maximum je někde u 190 Km/h)

Karosérie:
Jedná se o čtyř dveřový sedan klasické stavby. Auto disponuje monstrózním kufrem (jak říkají moji kamarádi na mrtvoly) a spoustou místa na předních i zadní sedačkách. Jediným nedostatkem je skosená záď, což velice negativně pocítí vyšší lidé. Přední i zadní partie vyhlížejí velice moderně a elegantně, ale trochu pokulhává design boků. Je potřeba si na toto řešení zvyknout (mne se to koneckonců moc líbí). Zajímavostí karosérie je umístění nádrže. Nádrž je umístěna netradičně pod sedadly řidiče a spolujezdce, což má za následek velice vysoký posez. Díky umístění nádrže se muselo také přizpůsobit vedení výfuku, které prakticky po celé délce vede pod pravým práhem.

Jízdní vlastnosti:
Autíčko je velice poslušné a občas mne až překvapuje. Jednoznačně je potřeba vyměnit původní 14ti palcová kola za 15ky s rozměrem pneu 195/50 (použil jsem T1R a naprostá spokojenost), jinak riskujete nevolnost při průjezdu zatáčkou (přeci jen ty náklony byly dost velké). Co se týče agility vozu, tak zde nemám co vytknout, protože autíčko navzdory 15ti palcovým kolům, své velikosti a poměrně slabé 1,4ce má tendence zrychlovat i na 5tý převodový stupeň na dálnici v táhlém kopci. Při porovnání s papírově zhruba stejným motorem 1,4 ve Fordu Fiesta je rozdíl obrovský.

Výbava a cena:
Ve výbavě modelu Cool je jak už název napovídá manuální klimatizace, všechna okna v elektrice, elektrická zrcátka, ABS, EBD, autorádio na CD a 4x repro. Díky velice výhodným nabídkám před oficiálním koncem prodeje tohoto vozu jste se z ceníkové ceny 359.000 Kč mohli dostat až na úžasnou cenu 199.900 Kč (což byl i můj případ, za čež moooc děkuji hondě Mladá Boleslav Mrk )

City 5. generace

Ačkoliv se City 5.generace v jiných částech světa prodává minimálně půl roku, tak u nás bylo uvedeno až po Brněnském autosalonu. První a velice znatelnou změnou je design, nejedná se o žádný facelift, ale o kompletní změnu vizáže. Autíčko teď trochu připomíná zmenšeného Accorda a je moc líbivé.

Pod kapotou se udála také malá revoluce. Motor IDSI byl nahrazen motorem 1,4 I-VTEC, jehož maximální výkon vzrostl na 100 koní při 6000 otáčkách a točivý moment na 127 Nm. Nevýhodou oproti IDSI může být fakt, že maximum točivého momentu je k dispozici až od 4800 otáček, což je o plných 2000 otáček výše. Tento motor je shodný s tím, který se osazuje do Hondy Jazz.

Při porovnání ceníkových cen zjistíme, že City nové generace je při stejném stupni výbavy zhruba o 40.000 Kč dražší.

2009_honda_city_1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2009_honda_city_1.jpg, 116.1 kB

lhd-2009-honda-city-2-large_417_PakWheels(com).jpg

lhd-2009-honda-city-2-large_417_PakWheels(com).jpg, 29 kB

garage.php.jpg

garage.php.jpg, 290.03 kB

garage.php (1).jpg

garage.php (1).jpg, 301.38 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.6.2009 , 8:33   Citovat  

Jo, nové City se desingově povedlo. OK
   Návrat  
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2009 , 8:36   Citovat  

coz se o predchozi generaci rict neda, nebo aspon ja to rict nemuzu KO
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.6.2009 , 8:42   Citovat  

no t nove city vypada pekne a jestli bude za dobre penize tak to bude super.jinak stare city nic moc design Ble neco jak logan
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2009 , 8:48   Citovat  

jen doplním že i 1,4 i-DSI sdílí City i se starším Jazzem a že maximálka Jazzu se s tímhle motorem pohybuje už kolem 170-175 km/hpřátele
jinak to nové City je oproti staršímu povedený. to starý se mi prostě karosářsky nelíbí...
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2009 , 8:55   Citovat  

Taky jsem původně nebyl úplně nadšený ze City 4g, ale teď po půlroce soužití a nájezdu 17ti tisíc kilometrů jsem o 180 stupňů otočil a zamiloval se Velmi šťastný

Je to ta spolehlivost, pohodlí a praktičnost, která hovoří pro toto autíčko. Asi to nebude nikdy král krásy, ale přesto jezdit sním je pro řidiče a posádku radost (to thalie nikdy dělat nebude).
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.6.2009 , 9:04   Citovat  

Meethos napsal:
Taky jsem původně nebyl úplně nadšený ze City 4g, ale teď po půlroce soužití a nájezdu 17ti tisíc kilometrů jsem o 180 stupňů otočil a zamiloval se Velmi šťastný

Je to ta spolehlivost, pohodlí a praktičnost, která hovoří pro toto autíčko. Asi to nebude nikdy král krásy, ale přesto jezdit sním je pro řidiče a posádku radost (to thalie nikdy dělat nebude).

Čumák ujde (neurazí ani moc nenadchne), ze zadku jsem pořád takový rozpačitý... Ale to je design, jízdní vlastnosti a pohodlí má City celmi slušné. je to dobrý
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2009 , 11:39   Citovat  

novej city je vzhledově moc pěknej je to dobrý
až bude v místním saloně, hned si ho půjdu osahat Úsměv

koncept vypadal nabroušeně Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz