Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Webasto do Transportera T5
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Manasek je teď offline  Manasek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2011 , 11:33   Citovat  

Ahoj všichni, nejprve bych se rád omluvil za offtopic
nicméně jsme bezradný. Vím že je tu ěnkolik šikovných mozků a rukou a také vím, že tu někteří mají Transportera T,a by mohli tahat milované hondičky sem do čech:-D Mám transportera T 1,9TDI a zakoupil jsme si nezávislé topení webasto termo C a rád bych jej namontoval,a le nikde jsem na netu nenalezl ani, kam přijde namontovat, respektive, kam se ve výrobě montuje. Zajímalo by mě nějaké schéma, jakou hadici kam hodit a kam vlastně namontovat celé to webasto... Díky za jakoukoliv radu;-) Lucy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.3.2011 , 13:06   Citovat  

Ahoj, přímo s Webastem nemám zkušenosti, ale po škole jsem dělal rok vývojáře nezávislýho topení v Atesu. předpokládám princip bude stejný, tj. musíš se napíchnout na elekriku a palivové vedení (nějakým "T"), dále máš na topení výfuk (panceřová hadice), ten vyvedeš někam pod auto, vcelku jedno kam, jen možná raději dál od plastových podběhů, může se slušně rozžhavit), vstup vzduchu neřešíš, řešíš jen výstup, ten musíš nějakým způsobem vyvést do interiéru, buď se ti podaří napojit na origo ventilaci nebo samostatným vývodem, otázka je kde budeš mít topení umístěný, někdo ho totiž umisťuje přímo do interiéru, pak vývod teplého vzduchu logicky neřešíš. Kde je v T5 bufík v origo zástavbě netuším, nespíš bude ale někde v motorovém prostoru a bude mít nějaké napojení na origo ventilaci.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2011 , 13:24   Citovat  

ja teda nechaval montovat webasto do cr-v zakaznikovi a ten teda vyuzival puvodni topeni co bylo v aute namontovany... nebyl tam zadnej "fukar" co by foukal teplej vzduch kamsi dovnitr... ale predpokladam ze tech rad je vic...
   Návrat  
Manasek je teď offline  Manasek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2011 , 13:38   Citovat  

webasto termo C je vodník, to zanemná, že se napojuje T kusama na stávající malý okruh chladícího systému...To znamená, že předhřívá motor, respektove chladící kapalinu. Jednás e mi spíš o to,a by mi někdo řekl, kam se origo do transportera montuje (budou tam na to uchyty, jelikož se u 90% aut dávalo z výroby) a poté ybch se rád vyptal v jakcýh místech přesně webasto na hadice napojit atd.... kouř
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2011 , 13:57   Citovat  

Manasek napsal:
webasto termo C je vodník, to zanemná, že se napojuje T kusama na stávající malý okruh chladícího systému...To znamená, že předhřívá motor, respektove chladící kapalinu. Jednás e mi spíš o to,a by mi někdo řekl, kam se origo do transportera montuje (budou tam na to uchyty, jelikož se u 90% aut dávalo z výroby) a poté ybch se rád vyptal v jakcýh místech přesně webasto na hadice napojit atd.... kouř

Aha, tak to mě nenapadlo, že by to bylo závislé topení Úsměv Tak konkrétně kam to v T5 hodit ti fakt neporadím, možná by ti to za úplatu řekl nějaký Webasto servis nebo to musí vědět ve VW, tak zkusit vrazit technikovi ve VW dvoukilo do kapsy, aby ti to ukázal v manuálu, Webasto má s VW smlouvu od prvomontáži, tak to musejí mít i v servisním manuálu VW Mrk
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.3.2011 , 14:07   Citovat  

A nebo se zeptat na VV klubu Úsměv
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2011 , 14:28   Citovat  

Kolega co to montuje jako bokovku říká, že se u tranďáků montuje pod auto zhruba mezi 1-2 řadou sedaček. trubky se dotáhnou až tam(má je prý možná i doma). jestli to máš topení z T5, tak funguje jen po canbusu!!! a pak se dá spínat hodinama buď po canbusu nebo po wbusu nebo dálkáčem. kdyby si chtěl, tak má origo hodiny.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Webasto do Transportera T5
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina