Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
topení
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.12.2007 , 7:48   Citovat  

...tak začla bejt zima a mám problém...normálně mi D15B2 vlaží po 0,5km a topí po 1km,co jsou mrazy tak začíná vlažít až po 1,5-2km.Co s tím??? termostat mám naštelovanej dobře,zkoušen jeho průběch otevření ve vodní lázni...nemám pokaždé čas si to na 2-3minutky nechat nastartované na dvoře a klepat kosu se mi nechce...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.12.2007 , 8:55   Citovat  

No já si myslím že s tím se nedá nic dělat. Holt větší zima=delší čas na ohřátí.Tenkrát sem někde viděl že si lidi dávali v garáži nějaké tělísko ohřívací na elektriku někam,teď nevím jestli do chladiče nebo kam a přes noc jim to ohřívalo motor. Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.12.2007 , 9:19   Citovat  

jj hondy pro sever jsou tím přímo vybaveny....píchneš je i venku do zásuvky a nezamrznou...asi si udělám vyhřívání sedaček...chicht...
   Návrat  
Cubanito je teď offline  Cubanito
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.12.2007 , 15:57   Citovat  

ja to mam taky tak... přátele ...myslim ze resenim muze byt Webasto nebo neco takovyho...ale to ty penize radsi narvu do motoru a budu klepat chvili kosu OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.12.2007 , 15:59   Citovat  

zahodte Hondu a kupte si žigula, ten prej topí dobře OK muhehe
   Návrat  
Weyraak je teď offline  Weyraak
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.12.2007 , 17:25   Citovat  

U Civica jsem to řeišil tak, že jsem zakryl 2/3 přední strany chladiče kusem kartonu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.12.2007 , 17:27   Citovat  

A to ať mi PAKO netvrdí, že to nezná... U starších škodovek s chladičem ve předu a u faviritů se to dělá běžně... a ne jen u nich...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.12.2007 , 18:29   Citovat  

Weyraak napsal:
U Civica jsem to řeišil tak, že jsem zakryl 2/3 přední strany chladiče kusem kartonu.
A můžu znát důvod proč to dělat u Hondy?Navíc tím si nepomůže protože mu jde o pár minut než se ohřeje voda v malém okruhu,pak už to je v pohodě a udrží to termostat.Mě pak už Civic topí super.Clonou před chladičem neudělaš nic,u Škodovek se to dávalo protože tam byl strašně velký okruh zezadu dopředu.Asi 12litrů.
   Návrat  
cultrarius je teď offline  cultrarius
PříspěvekZaslal: 1.12.2007 , 20:37   Citovat  

Me to topi jako prase, diky tomu ze jezdim autem tak nepotrebuju ani bundu pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.12.2007 , 20:53   Citovat  

kucí...to byl joke...pořád někdo otrafuje že mu to netopííí...mě to fákt topí dobře... pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.12.2007 , 23:39   Citovat  

My si z toho děláme :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): ale o Hondě Civic se píše že má slabé topení. Tak nevím proč mi jde z výdechu kolem 60-70 stupňů. meetallll
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.12.2007 , 23:46   Citovat  

Kmóďa napsal:
My si z toho děláme :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): ale o Hondě Civic se píše že má slabé topení. Tak nevím proč mi jde z výdechu kolem 60-70 stupňů. meetallll

Tak to budeš mít určitě nějakou závadu Mr. Green
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.12.2007 , 0:18   Citovat  

fšichni jsme závadní... Je to tam.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2007 , 0:32   Citovat  

Kmóďa napsal:
A můžu znát důvod proč to dělat u Hondy?Navíc tím si nepomůže protože mu jde o pár minut než se ohřeje voda v malém okruhu,pak už to je v pohodě a udrží to termostat.Mě pak už Civic topí super.Clonou před chladičem neudělaš nic,u Škodovek se to dávalo protože tam byl strašně velký okruh zezadu dopředu.Asi 12litrů.
Tak třeba protože se mi to, když byl mráz, bez toho zaclonění nedostatěčně ohřívalo a díky tomu to málo topilo, já to ale nědělal tolik kvůli topení jako kvůli tomu, že se to prostě neprohřálo... A ještě aby bylo jasno, za prvý když bych s tim neměl problém, tak bych to nedělal a za druhý, když bych to nedělal, tak bych to sem ani nepsal!
   Návrat  
Cubanito je teď offline  Cubanito
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2007 , 1:39   Citovat  

PAKO napsal:
kucí...to byl joke...pořád někdo otrafuje že mu to netopííí...mě to fákt topí dobře... pořádnej výtlem

sem si říkal, že mi tenhle dotaz nějak nesedí k autorovi tak, že by byl myšlen vážně muhehe ...hm mě to topí taky mega, mimochodem... meetallll
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2007 , 8:52   Citovat  

Weyraak napsal:
Tak třeba protože se mi to, když byl mráz, bez toho zaclonění nedostatěčně ohřívalo a díky tomu to málo topilo, já to ale nědělal tolik kvůli topení jako kvůli tomu, že se to prostě neprohřálo...
V tom případě to byla závada termostatu.Prostě se zasekl otevřený a kapalina cirkulovala stále ve velkém okruhu přes chladič.Pokud víš jak ten systém funguje,tak tohle musíš uznat
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2007 , 10:55   Citovat  

Kmóďa napsal:
V tom případě to byla závada termostatu.Prostě se zasekl otevřený a kapalina cirkulovala stále ve velkém okruhu přes chladič.Pokud víš jak ten systém funguje,tak tohle musíš uznat
Tak můj termostat se za ty tři roky co jsem Civica měl, vždycky v zimě asi rozhodl že se bude v mrazu zasekávat aby si asi zpestřil život po těch teplých obdobích...
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.12.2007 , 12:08   Citovat  

taky mi to topi v pohode to uz pak po nejakem km ubiram packou na pulku topeni..nemam rad uplne horko.akorat me spise stve ze to nefouka tak jak bych si predstavoval.treba mam spatny pylovy filtr ale i tak.kdyz sem mel vectru a pustil topeni na plno a vetraky taky tak to foukalo uplne masakr
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2007 , 12:22   Citovat  

Weyraak napsal:
Tak můj termostat se za ty tři roky co jsem Civica měl, vždycky v zimě asi rozhodl že se bude v mrazu zasekávat aby si asi zpestřil život po těch teplých obdobích...
Já nepsal že se zasekl vždy v zimě.Měl si ho prostě zaseklý celé ty tři roky.Jenže pokud teploty venku neklesali k nule tak se to ohřálo i přes velký okruh protože okolní vzduch to nechladil jak v zimě. HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2007 , 12:33   Citovat  

Kmóďa napsal:
Já nepsal že se zasekl vždy v zimě.Měl si ho prostě zaseklý celé ty tři roky.Jenže pokud teploty venku neklesali k nule tak se to ohřálo i přes velký okruh protože okolní vzduch to nechladil jak v zimě. HaHaaa
Já taky netvrdím, že si něco takového psal... CHtělo by to ještě víc postřehů od majitelů D16Z6-tek, kterým motor do určitých otáček spaluje chudší směs...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2007 , 12:38   Citovat  

Spíš abychom se nehandrkovali do budoucna bys mi mohl napsat jak je to teda s chlazením u Civica s motorem D16Z6, abych mohl být poučen a nemyslel si nepravdy Úsměv
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2007 , 13:40   Citovat  

mno, kurenie na hondach je vec zapeklita Úsměv
moja povodna 1.5VTEC anglican dobre nekuri ani nechladi, strasne dlho sa zohrieva, na volnobeh sa v teplotach okolo nuly a nizsie nezohreje ani za 20-30 minut, za jazdy to trva tiez celkom dlho. vyfukovane teplo je velmi zavisle na otackach motora a rychlosti. laboroval som aj s termostatom aj pelovym filtrom. zenina D15B7 sa sprava velmi podobne, na mieste sa zohrieva velmi dlho, ak mrzne tak aj pri naplno otvorenom kureni to ledva ledva staci na vykurenie afta. chladenie tiez nic moc, v aute pelovy filter neni a nepomohla ani vymena termostatu.
naopak coupe kuri jak besne, nastartujem studeny motor a do minuty sa zacne dvihat rucicka teploty, do piatich minut je volnobeh na 750rpm a fuka nevydrzatelne horuci vzduch. ovladac teploty sa neda dat viac ako cez polovicu. paradoxne je, ze aj po vymene motora za D16Z9 sa to sprava presne rovnako. takze to pripisujem bud tomu, ze v aute nie je klima alebo je tam cistejsi Úsměv) radiator, mozno vacsi, kua co ja viem...
sused ma anglicana D14A- s klimou a takisto si stazuje, ze mu to nekuri a teraz dal karton pred chladic a vraj mu to dost pomaha
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2007 , 15:34   Citovat  

Weyraak napsal:
Spíš abychom se nehandrkovali do budoucna bys mi mohl napsat jak je to teda s chlazením u Civica s motorem D16Z6, abych mohl být poučen a nemyslel si nepravdy Úsměv
Ona D16Z6 má jiný systém chlazení než ostatní motory od Hondy i jiných značek?Tzn. dva okruhy propojené a oddělené termostatem? to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2007 , 23:45   Citovat  

Kmóďa napsal:
Ona D16Z6 má jiný systém chlazení než ostatní motory od Hondy i jiných značek?Tzn. dva okruhy propojené a oddělené termostatem? to mi hlava nebere
No tak to nevim.... kuky kuk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
topení
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina