Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna oleje ?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
walkingwad je teď offline  walkingwad
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 14:10   Citovat  

zdravím,
sem tu nový a proto se předem omlouvám za trochu nešťastný dotaz. Mám Hondu Civic 1,6 Sport (2003, ta před faceliftem) a v 80 000 bych chtěl udělat výměnu oleje i oleje v převodovce + svíčky a filtr (teď mám najeto cca 79 000, kupoval jsem ji asi v 72 000). Poslední serviska byla při 60 000 ale nevím co všechno tam bylo uděláno. Takže bych to vzal takhle najednou. Měl by to být motor D16V1 SOHC pokud se nepletu. Pročítal jsem tady fórum i FAQ takže nějakou představu mám ale..

Zajímali by mě tři věci:

- Jesli máte někdo doporučení na servis nebo člověka v Brně, popřípadě okolí, který by tohle "zařídil" a kde bych měl jistotu že to bude vše OK.

- A také doporučení jaký olej tam dát (momentálně liju 5W-40) a hlavně jaký olej do převodovky.. Četl jsem že by tam měl být výhradně Honda olej který je ale prý těžké sehnat. No prostě jaké díly "vybrat".

- Na co si dát pozor, jestli bych měl ještě něco vyměnit, popřípadě se na něco zaměřit co by mohlo "odejít". Nerad bych něco zanedbal a nejsem mechanik.

Mám svoji Honda rád a chtěl bych aby mi dlouho vydržela, čili nic nepodcenit..

Děkuji za odpovědi.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 14:13   Citovat  

walkingwad napsal:
zdravím,
sem tu nový a proto se předem omlouvám za trochu nešťastný dotaz. Mám Hondu Civic 1,6 Sport (2003, ta před faceliftem) a v 80 000 bych chtěl udělat výměnu oleje i oleje v převodovce + svíčky a filtr (teď mám najeto cca 79 000, kupoval jsem ji asi v 72 000). Poslední serviska byla při 60 000 ale nevím co všechno tam bylo uděláno. Takže bych to vzal takhle najednou. Měl by to být motor D16V1 SOHC pokud se nepletu. Pročítal jsem tady fórum i FAQ takže nějakou představu mám ale..

Zajímali by mě tři věci:

- Jesli máte někdo doporučení na servis nebo člověka v Brně, popřípadě okolí, který by tohle "zařídil" a kde bych měl jistotu že to bude vše OK.

- A také doporučení jaký olej tam dát (momentálně liju 5W-40) a hlavně jaký olej do převodovky.. Četl jsem že by tam měl být výhradně Honda olej který je ale prý těžké sehnat. No prostě jaké díly "vybrat".

- Na co si dát pozor, jestli bych měl ještě něco vyměnit, popřípadě se na něco zaměřit co by mohlo "odejít". Nerad bych něco zanedbal a nejsem mechanik.

Mám svoji Honda rád a chtěl bych aby mi dlouho vydržela, čili nic nepodcenit..

Děkuji za odpovědi.

Autoelegance Brno.
A výměna oleje v převodovce v 70tis si myslím zbytečná, ale pokud to dáš do origo servisu a dáš jim tento požadavek, tak by ti tam měli nalejt origo. Jinak lze koupit taqdy na fóru od uživatele Rom.

Hory88 je teď offline  Hory88
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 14:32   Citovat  

Taky můžu jen doporučit Autoelegance. Mám s nima jenom dobrý zkušenosti, příjmací technici se ti snaží vždy vyjít vstříc a poradí. Jen musíš počítat s tím, že to tam bude prostě dražší. Jinak mám dojem že mají zrovna smlouvu s Shellem, takže kdyby jsi bral i olej, tak ti tam šoupnou asi ten. Vše potřebné k výměně ti určitě zajistí.

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 14:53   Citovat  

...anebo muzes mesic pockat a udelam to ja,pak bys mohl pomahat a pri praci bych ti to popsal,mel bys to za levno.Olej bys mohl koupit treba na ulici Tábor (teda pokud to tam uz nezavreli).O prevodovce si myslim totez co Crxmann,pockal bych s klidem jeste aspon tech 20tkm.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 15:24   Citovat  

CRXMANN napsal:
Autoelegance Brno.
A výměna oleje v převodovce v 70tis si myslím zbytečná, ale pokud to dáš do origo servisu a dáš jim tento požadavek, tak by ti tam měli nalejt origo. Jinak lze koupit taqdy na fóru od uživatele Rom.

Jde o to že nevím kdy tam byl olej měněný naposledy Smutný Po kolika by se měl měnit v převodovce ? (stačí odhadem) Beru to spíš preventivně protože i když mám servisku tak nevím jak se s Honda zacházelo než sem ji koupil. Jak sem psal, nechci nic opomenout. Neplánuji to dělat hned ale určitě do konce sezóny..

A co ten olej do převodovky, jde koupit někde v Brně ?? A jaký motorový olej by byl nejlepší - 5W-40 je ok ? Někde tady sem našel tabulku kde bylo napsáno 10W-40 ale to se mi zdá jako blbost..

Popřípadě bych uvítal nějaký odkaz kde koupit svíčky, filtr a pod.

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 15:53   Citovat  

Svíčky třeba v USA(mě NGK vyšly na 1200 i s expres poštou.Tady,tušim,860 za kus)
Olej do převodovky koupíš výhradně v hondě,nebo napiš Rom.ovi o olej a vem od něj rovnou i filtr..Případně si kup originál filtr v hondě,zas o tolik dražší než repliky není Mrk

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 17:28   Citovat  

A orig. servisní manuál k autu nemáš? Takže v manuálu k CTR stojí, olej v převodovce měnit za orig. HONDA, tedy MTF HONDA v 80.000 km, takže máš nejvyšší čas a kup ho zde od uživatele Rom. má ho za skvělou cenu je to dobrý Do CTR7G jsem od něj kupoval 2 litry a v pohodě to vyšlo, takže do sporta to bude podle mě skoro to samé. Zároveň si od Rom. s tím MTF kup ještě orig. honda olejový filtr, budeš to mít za jedno poštovné. Pokud si tedy ještě neměnil motorový olej a nevíš kdy to bylo dělaný naposled, tak ho okamžitě vyměň, není na co čekat! V servisce výrobce udává oleje pro CTR, cituji: 0w-20, 0w-30, 0w-40, 5w-30, 5w-40, 10w-30, 10w-40 a 15w-40 s API SG, SH, SJ nebo vyšší, u sporta to zase bude to samé. Takže 5w-40 tam klidně nech, pokud je motor v sérii, leju ho také je to dobrý Ohledně svíček ti už odpověděl spoon, tedy NGK nebo Denso, na netu jsou tabulky, kde si najdeš auto a k němu patřičné svíčky. Tím pádem budeš mít vše potřebné a můžeš si to klidně vyměnit sám (práce max. na hodinu) nebo i neznačkový servis a budeš to mít za pakatel. Uff snad je to dost vyčerpávající odpověď a na nic jsem nazapomněl Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 18:29   Citovat  

Děkuji všem za odpovědi.

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2010 , 15:05   Citovat  

Jen kluky doplním, že já s Autoelegance Brno mám taky jen kladnou zkušenost, ten origo převoďák (nic jiného tam nedávej!) koupíš třeba u nich, nebo u Honda v Židenicích, a taky si myslím, že 80tkm na olej v man. převodovce je maximum, a co se týče obchodu na tu 5w4O, dobrý výběr je třeba v Brně - Heršpicích na ul. Pražákova tudy odkaz

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna oleje ?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina