Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zapsání 17" kol do TP-zapsáno v TP a celkem v klidu:o)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Koubis je teď offline  Koubis
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 15:26  Naposledy upravil Koubis dne 9.11.2010 , 9:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj, dotáhnul jsem Targu z německa a má 17ky kola DOTZ, ale fakturu od kol ani TUV posudek nemám, nevíte kde se dá sehnat (typový list , vyjádření dovozce) nebo nemáte nějakého známého?Zadarmo to nechci je to dobrý
Díky Lukáš VTEC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 17:08   Citovat  

Pocitej spis s tim, ze to nepujde. Kdyby se to nekomu podarilo, tak se hlasim do klubu, ale jinak je to mrtvy business - tohle totiz musi posvetit ofiko dovozce a ti se k tomu hlasit nebudou ani omylem (volal jsem tam pred par lety kvuli VTi a smolik).
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 17:09   Citovat  

Koubis/lkouba@centrum.cz napsal:
Ahoj, dotáhnul jsem Targu z německa a má 17ky kola DOTZ, ale fakturu od kol ani TUV posudek nemám, nevíte kde se dá sehnat (typový list , vyjádření dovozce) nebo nemáte nějakého známého?Zadarmo to nechci je to dobrý
Díky Lukáš VTEC

Na nekterych nemeckych e-shopech s pneu a koly si muzes stahnout TUV certifikat a vytisknout si ho, ale nevim jestli ho sezenes primo pro tvou znacku a typ kol. Ale chce to hledat, ja jenom vim ze jsem tohle volne ke stazeni nekde videl, kdyz jsem si kupoval svoje kola.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 17:12   Citovat  

jj, musel bys to nechat zapsat ještě do německého TP (v Německu) před přihlášením u nás
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 17:18   Citovat  

Nasel jsem to a to dost rychle, jsem frajer Velmi šťastný Maji tam i nekolik typu Dotz v 17", treba ti to vyjde. TUV ti poslou mailem po zaplaceni 12,50- €. Primy odkaz dat nejde, musis se k tomu proklikat, tak bud umis nemecky a mrknes se na tudy http://www.felgen-discount.de/, nebo mi napis SZ a pomuzu ti. Samozrejme za to nic nechci, stejne to budes muset zaplatit sam.

Edit: ale plati to co pise Rom, pokud nejsou kola zapsana v TP nebo v certifikatu (nevim jak to delaji v Nemecku), budes to muset udelat bud tam, nebo si je nechat schvalit oficialne Hondou CR, coz temer jiste neprojde.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 18:56   Citovat  

tudy odkaz
já našel tohle na dotz, ale není tam ve výběru auta CRX .....

na těch německejch stránkách jsem našel i CRXk targu, ale nevím kterej z těch certifikátů budu potřebovat....
nevíte?
TÜV-Teilegutachten

TÜV-ABE-Gutachten

TÜV-ABE-Gutachten eintragungsfrei

tudy odkaz CRX&lk=100.0&lz=4&rh=Dotz&rd=Mugello&pic=dotzmugello5swfp&mid=4358&rgva=8J x 17H2&rgha=8J x 17H2&etva=35&etha=35
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 19:52   Citovat  

http://www.alcar.cz/6565_CZ.0
já našel tohle na dotz, ale není tam ve výběru auta CRX .....

na těch německejch stránkách jsem našel i CRXk targu, ale nevím kterej z těch certifikátů budu potřebovat....
nevíte?
TÜV-Teilegutachten

TÜV-ABE-Gutachten

tudy odkaz CRX&lk=100.0&lz=4&rh=Dotz&rd=Mugello&pic=dotzmugello5swfp&mid=4358&rgva=8J x 17H2&rgha=8J x 17H2&etva=35&etha=35

V podstate to same co jsem nasel ja, ale ja to mam i pro Targu. Jinak v CR ti budou nanic vsechny varianty, ani za pomoci TUV certifikatu v CR jine nez origo autodoplnky bezne neprihlasis.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 20:59   Citovat  

tudy odkaz

no podle tohodle by to mnělo nějak jít, ale je to celkem bojovka:o((
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 21:22   Citovat  

Řeknu to jednoduše a smiřte se s tím...

Pokud to není zapsané v TP origo z Německa nebo jiného státu, kde to zapisují, tak máte smůlu, u nás platí typové schválení a jiné disky ani jiné pneu Vám tam nezapíšou bez souhlasu dovozce a ten Vám ho nemůže dát, protože se řídí předpisy, které mu to zakazují...

Tečka...
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 21:41   Citovat  

nejde pořádnej výtlem žijeme v čr kouř
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 6:52   Citovat  

http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_registrace_a_schvalovani_vozidel/Schvalovani_vozidel/Zapis_rafku_a_pneumatik/

no podle tohodle by to mnělo nějak jít, ale je to celkem bojovka:o((

Podle typového listu to jde,ale kde ho seženeš? Některým úřadům stačí kopie, některé si vezmou originál a založí ho "do spisu Tvého auta" (to se stalo mně)...

Další věc: podle zdejšího člena Václava mu Alcar (jeden z asi dvou prodejců,so dávají typový list) řekl, že jen na auta po r.v. 95...

A poslední věc: Podle mého názoru targu ani v těch svých lejstrech k typovým listům nenajdou (jako jí Norsimu nechtěli ani přihlásit,protože jí nemohli najít v nějaké databázi...)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 8:02   Citovat  

Hellborn napsal:
Podle typového listu to jde,ale kde ho seženeš? Některým úřadům stačí kopie, některé si vezmou originál a založí ho "do spisu Tvého auta" (to se stalo mně)...

Další věc: podle zdejšího člena Václava mu Alcar (jeden z asi dvou prodejců,so dávají typový list) řekl, že jen na auta po r.v. 95...

A poslední věc: Podle mého názoru targu ani v těch svých lejstrech k typovým listům nenajdou (jako jí Norsimu nechtěli ani přihlásit,protože jí nemohli najít v nějaké databázi...)

No právě Alcar má na svých stránkách ty TUV homologace, to je jako Typový list? Ale na Alcaru nemaj v databázi Targu:o(Asi zkusím zajet do Alcaru a domluvit se s nimi jestli nejde získat ten typový list, když jsem to auto s těma alu už dotáhnul...
No asi budu muset koupit zimní 14ky a po přihlašovacím STKčku tam dát zpět letní 17ky Smutný
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 9:07   Citovat  

Koubis: pokud ti jde jen o prihlaseni, tak bude levnejsi to vyresit jinak.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 10:01   Citovat  

skyline napsal:
Koubis: pokud ti jde jen o prihlaseni, tak bude levnejsi to vyresit jinak.

taky my jde o to aby policajti neprudili a abych na STK nemusel furt přehazovat letní za zimmní...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 10:22   Citovat  

taky my jde o to aby policajti neprudili a abych na STK nemusel furt přehazovat letní za zimmní...

Jeď na STK v zimě... HaHaaa
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 10:32   Citovat  

Hellborn napsal:
Jeď na STK v zimě... HaHaaa

Tak nějak.
Ale myslím, že ikdyž přijedeš v červenci na STK na zimákách tak se nikdo divit nebude. Úsměv

Typový list lze získat pouze při koupi nových kol. Dodatečně k použitým ti ho nikdo nedá.
Ještě je možnost místo typového listu použít TÜV certifikát v originále + úřední překlad do češtiny. Četl jsem to kdysi na stránkách ministerstva dopravy, tak se tam mrkni pro podrobnosti.
Každopádně je to u násdrahá a složitá záležitost, takže drtívá většina lidí na to kašle a jezdí na STK na zimákách. Kdyby to bylo snadné jako v třeba v Německu, tak by do toho hodně lidí pro klid duše rádo šlo, rádi by zaplatili a stát by na tom ještě narejžoval nějaký kačky.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 11:04   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tak nějak.
Ale myslím, že ikdyž přijedeš v červenci na STK na zimákách tak se nikdo divit nebude. Úsměv

Typový list lze získat pouze při koupi nových kol. Dodatečně k použitým ti ho nikdo nedá.
Ještě je možnost místo typového listu použít TÜV certifikát v originále + úřední překlad do češtiny. Četl jsem to kdysi na stránkách ministerstva dopravy, tak se tam mrkni pro podrobnosti.
Každopádně je to u násdrahá a složitá záležitost, takže drtívá většina lidí na to kašle a jezdí na STK na zimákách. Kdyby to bylo snadné jako v třeba v Německu, tak by do toho hodně lidí pro klid duše rádo šlo, rádi by zaplatili a stát by na tom ještě narejžoval nějaký kačky.

tudy odkaz
tady to píšou, ale je tam tolik papírování a tolik věcí, že si radši dojdu někam na ten úřad a poptám se osobně, abych něco nescháněl a pak mi něco nechybělo, pak dám vědět jak jsem dopadnul... zmatenej
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 11:06   Citovat  

Petr 78 napsal:
Kdyby to bylo snadné jako v třeba v Německu, tak by do toho hodně lidí pro klid duše rádo šlo, rádi by zaplatili a stát by na tom ještě narejžoval nějaký kačky.

Amen,bratře! Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 11:10   Citovat  

http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_registrace_a_schvalovani_vozidel/Schvalovani_vozidel/Zapis_rafku_a_pneumatik/
tady to píšou, ale je tam tolik papírování a tolik věcí, že si radši dojdu někam na ten úřad a poptám se osobně, abych něco nescháněl a pak mi něco nechybělo, pak dám vědět jak jsem dopadnul... zmatenej

Jo to je vono.
Optej se, ale buď připravenej že na tebe možná bude úředník koukat jak z jara. Moc často to nedělají a když já jsem legalizoval 17" na mého bývalého C5G tak to paní i technik na STK dělali poprvé v životě Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 17:14   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tak nějak.

Ono to sice v EU snadne je, jenomze to stejne malo lidi prihlasi. Pokud mas zaplatit za zapis do TP 200€ a (+ cas na STK potrebny pro vsechno schvalovani, prohlidka atd.) a pritom muzes jezdit vlastne legalne i bez jejich prihlaseni, proc by to kdo taky delal. Jde o to, ze si kola muzes na auto namontovat a jezdit s nimi (pokud sebou vozis TUV certifikat ze splnuji podminky vc. rozmeru pneu na tvoje auto). Potom neni problem ani s policii, ani s pojistovnou pri ev. pojistne udalosti. Spravne by mel clovek provest zapis do TP pri pristi navsteve STK, ale klidne si muzu koupit kola i starsi, ze, nikdo prece nemuze vedet ze je vozim uz delsi dobu. Delam to taky tak. Jenom je proste potreba kola pred STK prehodit, takze pojedu nekdy v kvetnu se zimnimi svatoušek
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 21:08   Citovat  

nevíte kterej z těch certifikátů budu potřebovat, pro naše benga:o)
TÜV-Teilegutachten

TÜV-ABE-Gutachten

odkaz CRX&lk=100.0&lz=4&rh=Dotz&rd=Mugello&pic=dotzmugello5swfp&mid=4358&rgva=8J x 17H2&rgha=8J x 17H2&etva=35&etha=35
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 21:49   Citovat  

nevíte kterej z těch certifikátů budu potřebovat, pro naše benga:o)
TÜV-Teilegutachten

TÜV-ABE-Gutachten

odkaz CRX&lk=100.0&lz=4&rh=Dotz&rd=Mugello&pic=dotzmugello5swfp&mid=4358&rgva=8J x 17H2&rgha=8J x 17H2&etva=35&etha=35

ABE (AlgemeineBetriebsErlaubnis)= obecne povoleni k provozu= homologace, tj. 2. moznost je to co potrebujes. Ta 3. moznost neni certifikat, ale termin ze zadny certifikat nepotrebujes (ze jde napr. o bezne povoleny standardni rozmer).
Jinak kdyz te zastavi PCR a nebudes mit kola zapsana v TP, bude ti tenhle stejne jako jakykoli jiny certifikat naprosto k nicemu, ale to uz ti tady tvrdi porad dokola mnohem vic lidi.
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 9:44   Citovat  

Jen upřesním, že každý takový Typový list ke kolům musí být originál nebo aspon s originálním razítkem a podpisem prodejce, který má oprávnění tyhle typové listy ke kolům vydávat(Alcar, Alessio atd). Seznam je na stránkách MD.
Viz odkaz

MDČR-zápis ráfků
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 10:01   Citovat  

Bully napsal:
ABE (AlgemeineBetriebsErlaubnis)= obecne povoleni k provozu= homologace, tj. 2. moznost je to co potrebujes. Ta 3. moznost neni certifikat, ale termin ze zadny certifikat nepotrebujes (ze jde napr. o bezne povoleny standardni rozmer).
Jinak kdyz te zastavi PCR a nebudes mit kola zapsana v TP, bude ti tenhle stejne jako jakykoli jiny certifikat naprosto k nicemu, ale to uz ti tady tvrdi porad dokola mnohem vic lidi.

To také není úplně přesné, protože ty nemusíš a dokonce bys ani neměl v autě vozit velký TP. V malém TP kola zapsaná nemáš... Takže problém Ti hrozí opravdu jen na technické...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 10:04   Citovat  

Dany napsal:
To také není úplně přesné, protože ty nemusíš a dokonce bys ani neměl v autě vozit velký TP. V malém TP kola zapsaná nemáš... Takže problém Ti hrozí opravdu jen na technické...

A při případné dopravní nehodě. Jiná než předepsaná kola můžou být dobrou záminkou pro pojišťovnu, aby neuznala nárok na pojistné plnění. Ale zdůrazňuju slovo "můžou".
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 10:15   Citovat  

Petr 78 napsal:
A při případné dopravní nehodě. Jiná než předepsaná kola můžou být dobrou záminkou pro pojišťovnu, aby neuznala nárok na pojistné plnění. Ale zdůrazňuju slovo "můžou".

Proto mám přece certifikát a jedu to zrovna (zítra, v pondělí) zapsat do TP, pokud to cheš takto řešit do detailů, ale pokud ta pnenu nejsou sjetá, nevím, jak by to pojišťovna dokázala schodit, pokud budeš alespoň trošku tvrdej...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 10:18   Citovat  

Dany napsal:
Proto mám přece certifikát a jedu to zrovna (zítra, v pondělí) zapsat do TP, pokud to cheš takto řešit do detailů, ale pokud ta pnenu nejsou sjetá, nevím, jak by to pojišťovna dokázala schodit, pokud budeš alespoň trošku tvrdej...

No jo, to je chytrý je to dobrý
To si zapamatuju. Certifikát sebou taky vozím. Aspoň něco.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 10:46   Citovat  

Hlavně se certifikátem oháněj až v případě, že Ti někdo o něj řekne nebo Ti hrozí odebrání osvědčení TP, jinak ne... Řešil jsem to mockrát a konečný výsledek je O, nikdy jsem tam nedokázal jiná kola zapsat...
Nakonec to totiž skončí na zkušebně, všechno to, co je tu napsané je pravda, nicméně v této republice se tím úplně neřídíme a příslušný orgán má totiž v případě nějakých nesrovnalostí nebo nějakého podezření právo požadovat vyjádření státní zkušebny a to je na kola dost ranec... Smutný

Přeju hodně zdaru
   Návrat  
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 10:48   Citovat  

ja mam na civic 4g VT jedini povoleni kola 17 7J a gumi 205/45
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 10:52   Citovat  

dimitar napsal:
ja mam na civic 4g VT jedini povoleni kola 17 7J a gumi 205/45

Teď je otázka, jestli sis to zařizoval, nebo to bylo v německém TP...

Já měl třeba u Preludy 2.2 VTEC 4WS již v roce 1995 v TP legálně disky AZEV-D 8" x 17" s pneu vpředu 215/45 ZR17 a vzadu 235/40 ZR17, jenže to jsem musel udělat v německu dříve, než jsem to přivezl s autem do čech. Zařídil mi to (i zaplatil Úsměv ) ten německý úpravce, kde jsem ty kola a pneu kupoval (aby ne, kolo stálo 20tis, přední pneu 9tis a zadní 13tis Tak to koukám! )
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zapsání 17" kol do TP-zapsáno v TP a celkem v klidu:o)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina