Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zabroušení ventilů
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Wheelman je teď offline  Wheelman
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2008 , 12:08   Citovat  

Chtěl jsem se zeptat, podle manuálu, 3 angle valve job, umí někdo u nás rozumně udělat, nechával jsem teď někde brousit ventili a dosedací plochy a nevim nevim jestli to bylo přesně ono co bylo potřeba. Nebo jakej vercajk na to použít, myslim tim průměry brousků nebo tak něco, něco se dá sehnat na univer.cz, tak bych si to klidně i koupil, ale at to stojí za to, nebo jestli je na každou hlavu nutno použít uplně jinej rozměr atd... prostě něco k tomu kdyby jste někdo něco napsal kdo má zkušenosti.
Je tam taky zmínka a "Prusian blue compound" jestli jsem to dobře pochopil, je to něco jako se používá u zubaře takovej ten papír modrej do kterýho se kousne a ono to tam otiskne dosedací plochu, je to tak? Tak kdyžtak i něco o tom napsat Úsměv

Díky Mr. Green
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2008 , 12:13   Citovat  

Wheelman napsal:
Chtěl jsem se zeptat, podle manuálu, 3 angle valve job, umí někdo u nás rozumně udělat, nechával jsem teď někde brousit ventili a dosedací plochy a nevim nevim jestli to bylo přesně ono co bylo potřeba. Nebo jakej vercajk na to použít, myslim tim průměry brousků nebo tak něco, něco se dá sehnat na univer.cz, tak bych si to klidně i koupil, ale at to stojí za to, nebo jestli je na každou hlavu nutno použít uplně jinej rozměr atd... prostě něco k tomu kdyby jste někdo něco napsal kdo má zkušenosti.
Je tam taky zmínka a "Prusian blue compound" jestli jsem to dobře pochopil, je to něco jako se používá u zubaře takovej ten papír modrej do kterýho se kousne a ono to tam otiskne dosedací plochu, je to tak? Tak kdyžtak i něco o tom napsat Úsměv

Díky Mr. Green

Určitě bych Ti doporučil kontaktovat PK Motorsport, má s tím velké zkušenosti, mě zabrušoval ventili do hlavy asi 2x, takže určitě bude vědět, co doporučit.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2008 , 13:37   Citovat  

Wheelman napsal:

Díky Mr. Green

no teď nějak nechápu o čem je řeč ? o zafrezování sedel a nebo o zabroušení ventilů do sedel ? Ventily se brousí na brusce na kulato , případně soustruh , úhly i rozměry jsou daný . Sedla se frezujou 3 frezkama s různými úhly ,rozměry jsou zase v manuálu , do nich pak ventil zabrušuješ s pomocí brusný pasty , kterou ředíš ,zjemňuješ olejem. Pak zkusíš těsnost , naftou , benzínem. Zabroušení ventilu do sedla poznáš na i ventilu - udělá se na něm šedej proužek v místě kde dosedá , nepotřebuješ žádnej otiskávací papír nebo co .
odkaz tady je sada fréz pro opravu sedel

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2008 , 13:50   Citovat  

Wheele, odvez to ke Kaslovi OK stojí to u něj pár korun.

Udělá opravu sedel strojně, tvarovým nožem který na sedle udělá všechny 3 úhly najednou. Hlavně jde o to aby ty sedla byly ještě použitelný.
Já jsem mu přivezl H22 hlavu aby přefrézoval sedla ale byly rozklepaný jako kráva, takže je vyměnil za nové, vyměnil výfukové vodítka ventilů za nové a mám všechny ventily nové. Tohle všechno (16x sedlo, 8xvodítko, 16x ventil) stálo cca 6000,-

pak si můžeš ventily sám zalapovat jenmou brusnou pastou OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zabroušení ventilů
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina