Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Poradtě stavbu PC
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 13:12   Citovat  

chtel bych si postavit pc, nema cenu kupovat nejaky levnyn otebooky, ktery nic nezvladnou. obcas si chci zahrat hru, tak aby to zvladlo neco novejsiho aji Úsměv

stavba PC aby byla cca 7000kč.

nebo pokud mate nekdo na prodej nejakej stroj tak dejte vedet Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 13:21   Citovat  

S krizkem po funuse Smutný prodaval jsem CPU Intel E8400 s deskou a DDR3 (4GB) za par korun ... nicmene si myslim ze za tuto cenu nepostavis nic extra Smutný kazdopadne byt tebou investoval bych do poradne desky a casem upgradoval, do zacatku koupit nejakej obyc CPU a RAM a casem rozsirovat. Vyber zakladovky je podle me dost dulezitej ja tenkrat kupoval deska za 7k a i po skoro 2 letech byla hodne moderni a vyuzila i nove technologie.

Kdyby jsi mnel zajem tak mi po prodeji zustal case (ASUS) celni panek Akasa pro ovaldani 4 vetraku a jeden malej panel ASUS na jeden vetrak v case je 5 vetraku pro dobre chlazeni jeste mam mechaniky (ASUS - DVD a DVDRW) tak bych ti to nechal za nejakej pakatel (kdyztak SZ).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 14:40   Citovat  

Taky jsem nedavno prodaval PC, skoda. Kdybys chtel 250gb sata disk, dej vedet. Jinak bych sel asi cestou aukra, obcas se tam daji objevit hodne zajimavy kousky s jeste zajimavejsi cenou (jak komplet pc, tak i komponenty)
   Návrat  
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 16:53   Citovat  

Brnďa napsal:
chtel bych si postavit pc, nema cenu kupovat nejaky levnyn otebooky, ktery nic nezvladnou. obcas si chci zahrat hru, tak aby to zvladlo neco novejsiho aji Úsměv

a chces to komplet?(monitor,klavesnice,mys,case)nebo jen case?
do 7000 postavis case ale komplet to asi ne no...
   Návrat  
Cajz je teď offline  Cajz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 18:29   Citovat  

DO 7000 tisic neco horsiho sezene, ja znám cloveka co sehnal za 3500kc komp kerý cenove vychází za 80 000kc. Ale jestli chces nejakej fakt nadupanej komp se 4 jádry a 2 jádrouvou GPU tak to vysol alespon 20 000kc pokud máš. Jinak bratranec má pc co bylo puvodně na kancl ale zvládá i nový hry. Je to 2x 3GHZ Amd a 2GB ram co už je dnes hodně malo,Grafika Ati 4850 vapor-X 1GB ddr3. A hraje vsecky nový hry plus ma FULL HD monitor takze rozliseni tam na hrani musi mít vysoký, aby to dobře vypadalo a bez problému i se zahlazováním hran. Potom třeba kdyby časem koupil chladič na CPU muže si to overclockovat třeba na 4GHZ. Je to sice jen dvoujádro, ale levný a rychlý. Taky hodně záleží na rychlosti zakladovky a Grafice. Dobrá deska kolem 3500kc jinak já mám třeba za 1100kč ale to je jedno. Zatim to stačí nejsem člověk co by za kompa dal třeba těch 20 000kč. To radši nacpu do auta.
   Návrat  
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 18:38   Citovat  

Cajz napsal:
DO 7000 tisic neco horsiho sezene, ja znám cloveka co sehnal za 3500kc komp kerý cenove vychází za 80 000kc. Ale jestli chces nejakej fakt nadupanej komp se 4 jádry a 2 jádrouvou GPU tak to vysol alespon 20 000kc pokud máš. Jinak bratranec má pc co bylo puvodně na kancl ale zvládá i nový hry. Je to 2x 3GHZ Amd a 2GB ram co už je dnes hodně malo,Grafika Ati 4850 vapor-X 1GB ddr3. A hraje vsecky nový hry plus ma FULL HD monitor takze rozliseni tam na hrani musi mít vysoký, aby to dobře vypadalo a bez problému i se zahlazováním hran. Potom třeba kdyby časem koupil chladič na CPU muže si to overclockovat třeba na 4GHZ. Je to sice jen dvoujádro, ale levný a rychlý. Taky hodně záleží na rychlosti zakladovky a Grafice. Dobrá deska kolem 3500kc jinak já mám třeba za 1100kč ale to je jedno. Zatim to stačí nejsem člověk co by za kompa dal třeba těch 20 000kč. To radši nacpu do auta.

ta taky zalezi jakej system chces na nem vyuzivat pac 32bitovej vyuzije max 3GB ram pameti narozdil od 64 bitoveho systemu(tusim ze ten zvladne max 16gb)ale spis bych shanel za tech 7000 nejakej jetej se slusnym vykonem pac za 7000 budes mit sice novej,ale ne moc vykonej Úsměv
   Návrat  
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 19:29   Citovat  

na dnešní hry bych doporučil čtyřjádro, 4GB ram, 1GB grafiku a taky počítej že výkonej komp taky bude papat Úsměv
   Návrat  
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 19:47   Citovat  

já momentálně přemýšlím o prodeji grafiky ATI 4890 vapor-x 1gb, rozjede cokoliv a je naprosto tichá, stará tak 6-7měsíců. Měl bych k ní mít všechno včetně celé krabice.
Představuju si tak 3500-4000kč. Kdyby někdo měl zájem, dejte vědět.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 20:13   Citovat  

tsmart napsal:
já momentálně přemýšlím o prodeji grafiky ATI 4890 vapor-x 1gb, rozjede cokoliv a je naprosto tichá, stará tak 6-7měsíců. Měl bych k ní mít všechno včetně celé krabice.
Představuju si tak 3500-4000kč. Kdyby někdo měl zájem, dejte vědět.

kybys měl takovou nvidii tak bych ji bral..
   Návrat  
cednicek je teď offline  cednicek
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 9:47   Citovat  

Brnďa napsal:

ja kupoval komp v lete, tak muzu pocastovat svymi zkusenostmi:

pokud chces hrat dnesni hry, kup PC tak za 10 aspon, pokud chces hrat i za dva roky na tom samym, kup za 15+ Úsměv

jinak jak tu nekdo poznamenal - kup dobrou desku (aby umela 16GB RAM na nejaky slusny frekvenci a umela i procesor i7), at muzes casem pridavat ramky + lepsi procesor pripadne + grafarny se da menit, to je jasny

Ja to udelal presne tak, mam i3 na 2970Mhz, overclock 20% (tzn. 3500Mhz), k tomu chladic za 500 (arctic cool), teploty jsou ok pri hrani, tak proc ne Úsměv procesor i5 je urcite lepsi, ale 2x drazsi..
k tomu 4GB RAM na 1600 Mhz
grafika GeForce GTS 250
+ harddisk a zdroj 550w to stalo novy 13k (bednu a CD mechaniku jsem pouzil puvodni, novy tak 1200Kc +)
a jede mi vse, stahuju novy hry, na max detaily, vyhlazovani na max, rozliseni 1280*1024 (19ka 4:3 monitor). nevim co by to delalo o rozliseni vys, monitor neumi, takze co by takovahle sestava delala treba na 120ce HD televizi tezko rict.. mozna by to neutahla v uplnej maximalnich detailech
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 10:04   Citovat  

Buchtak napsal:
Taky jsem nedavno prodaval PC, skoda. Kdybys chtel 250gb sata disk, dej vedet. Jinak bych sel asi cestou aukra, obcas se tam daji objevit hodne zajimavy kousky s jeste zajimavejsi cenou (jak komplet pc, tak i komponenty)

odkud jseš a co za něj chceš?

Jinak já jsem teď nedávno taky upgradoval. Dvoujádro od Intelu přetaktovaný na 4.5 GHz (z 2.6 = OC +73%) velkej a tichej Noctua chladič, 4 GB RAM s geforce 8800 GT (taky OC edice), 250 GB HDD, Asus deska. Zahraju si na tom úplně všechno a cenově mě to vyšlo na 6000,-. OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 10:08   Citovat  

Střelec napsal:
odkud jseš a co za něj chceš?

Jinak já jsem teď nedávno taky upgradoval. Dvoujádro od Intelu přetaktovaný na 4.5 GHz (z 2.6 = OC +73%) velkej a tichej Noctua chladič, 4 GB RAM s geforce 8800 GT (taky OC edice), 250 GB HDD, Asus deska. Zahraju si na tom úplně všechno a cenově mě to vyšlo na 6000,-. OK

To sice ano ale pokud jsem to dobre pochopil tak on to staci od zakladu takze nema case, mechaniky, zdroj (to bude asi nejdrazsi polozka min to bude chtit 550 nebo radeji 650W) a to uz ti tam naskace nemluve otom kdyz k tomu bude chtit klavesnici, mys, monitor atd...
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 10:12   Citovat  

7k za celej komp(novej) je fakt malo jestli nemas aspon case, zdroj, DVD-RW a disk a za starej komp davat 7k se taky nevyplati... Za takovyhle prachy bych ja koupil AMD, vyjde to levnejc, treba nakou x4ku, k tomu nakou levnejsi desku treba od gigabytu, 4BG RAM a mozna ti jeste zbyde na grafarnu Úsměv... A jestli mas aspon nejakej pouzitelnej zdroj, case a disk, tak se vejdes a poslape ti na tom skoro vse. Pokud ne, tak si jeste tak 1-2 tisice pridej.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 10:43   Citovat  

jeste me napadla jedna varianta, u ktery ti na 100% pojede vse co vyjde a k tomu jeste na jakykoliv velky televizi a ta cena je v idealu - a je to PlayStation 3 Úsměv a hry na to jsou jako na PC temer az na par strilecek, naopak, nektery fakt dobry jsou jen na konzole anebo treba na PC az za nejakou dobu..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 10:59   Citovat  

cednicek napsal:
jeste me napadla jedna varianta, u ktery ti na 100% pojede vse co vyjde a k tomu jeste na jakykoliv velky televizi a ta cena je v idealu - a je to PlayStation 3 Úsměv a hry na to jsou jako na PC temer az na par strilecek, naopak, nektery fakt dobry jsou jen na konzole anebo treba na PC az za nejakou dobu..

pravda pravdouci, jestli to chces jen na hry ak rozhodne kup konzoli ... taky doporucuji PS3, mnel jsem i s PSP a fakt vychytavka Úsměv hlavne to ze si odkudkoli z wifiny muzes lez doma do konzole kdyz je pripojena k netu a sparovana s tim PSP Úsměv
   Návrat  
lukes je teď offline  lukes
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 11:03   Citovat  

Za tuhle cenu bych prodal svůj. Je asi rok a půl starej.
Konfigurace:
CPU:Intel E8400 (2x 3,0GHz bez overclocku), s. 775 45nm 65W
CPU chladič Arctic Cooling
ZD: Gigabyte číslo teď z hlavy nevím
RAM: 4GB @ 80MHz
GPU: GeForce 9600 OC edition - 1GB paměti, frekvence z hlavy nevím
Zdroj: 500W s účinností 85% a tichým 15cm ventilátorem, značku si teď nevzpomenu
HDD: Samsung 500GB, jednoplotna (tichý), SATA II
DVD-RW
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 11:04   Citovat  

tak s tím PS3 souhlasím... vyjde tě +- na 7 tisíc ale zase si hry nestáneš z netu, jinak klidně u toho můžeš ležet v posteli a hrát... a můžeš to použít i jako DVD, Blueray přehrávač, umí hudbu, fotky a i na net s ním můžeš jít Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 12:18   Citovat  

lukes napsal:
Za tuhle cenu bych prodal svůj. Je asi rok a půl starej.
Konfigurace:
CPU:Intel E8400 (2x 3,0GHz bez overclocku), s. 775 45nm 65W
CPU chladič Arctic Cooling
ZD: Gigabyte číslo teď z hlavy nevím
RAM: 4GB @ 80MHz
GPU: GeForce 9600 OC edition - 1GB paměti, frekvence z hlavy nevím
Zdroj: 500W s účinností 85% a tichým 15cm ventilátorem, značku si teď nevzpomenu
HDD: Samsung 500GB, jednoplotna (tichý), SATA II
DVD-RW
to jsou nabidky , ted babo rad Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 12:25   Citovat  

jak jsem ti psal do SZ nabidka slusna, ale jestli chces fakt PC jen na hry tak jdi do konzole, sice ano musis kupovat hry ale konzoli nemusis upgradovat, ted das 7k za PC a za rok to bude to samy a mozna jeste drazsi a to se bude opakovat dokola,

PC - hry, prace, internet, multimedia
Konzole - hry, internet, multimedia, BluRay (v pripade PS3)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 12:27   Citovat  

RobiXman napsal:
jak jsem ti psal do SZ nabidka slusna, ale jestli chces fakt PC jen na hry tak jdi do konzole, sice ano musis kupovat hry ale konzoli nemusis upgradovat, ted das 7k za PC a za rok to bude to samy a mozna jeste drazsi a to se bude opakovat dokola,

PC - hry, prace, internet, multimedia
Konzole - hry, internet, multimedia, BluRay (v pripade PS3)
nechci to zas nma hry jen, jde mi o to , abych mel pc co ma grafiku a kdys mam dlouhou chvili abych si zahral Úsměv ne ze porad parim od rana do vecera Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 13:26   Citovat  

ja bch ti doporucil proste a jednoduse predevsim desku s takovym socketem, na kterou se budou este nejakou dobu delat procesory (tzn. aby pobrala i3, i5, i7), napr. socekt 1156, hodi se i 2xPCI express s crossfirem (deska umi pouzit 2 grafarny najednou) a kapacitu 16 GB RAM, tzn. 4x 4GB sloty. nevim jestli se svet pocitacu nezblazni, ale tahle "sestava" slotu a konektoru snad nejakou dobu bude aktualni.

pak ji muzes osadit necim levnejsim a postupne upgradovat casem co nebude dostacovat.

mel jsem starej comp, co ale utah i nektery hry z roku 2009 v dost dobrejch detailech, koupil jsem do nej totiz pred rokem vykonnou grafarnu do AGP slotu a pak odesla deska - ktera se uz temer neda sehnat (se 4ma slotama na ramku snad vubec), takze mi ted lezi doma funkcni 3Ghz procesor Pentium 4, 1500 RAM a dopohody grafarna ATI3650 a neni to kam osadit!

tim jsem jen chtel rict, ze levnejsi reseni se pak muze dost prodrazit.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 13:34   Citovat  

cednicek napsal:
ja bch ti doporucil proste a jednoduse predevsim desku s takovym socketem, na kterou se budou este nejakou dobu delat procesory (tzn. aby pobrala i3, i5, i7), napr. socekt 1156, hodi se i 2xPCI express s crossfirem (deska umi pouzit 2 grafarny najednou) a kapacitu 16 GB RAM, tzn. 4x 4GB sloty. nevim jestli se svet pocitacu nezblazni, ale tahle "sestava" slotu a konektoru snad nejakou dobu bude aktualni.

pak ji muzes osadit necim levnejsim a postupne upgradovat casem co nebude dostacovat.

mel jsem starej comp, co ale utah i nektery hry z roku 2009 v dost dobrejch detailech, koupil jsem do nej totiz pred rokem vykonnou grafarnu do AGP slotu a pak odesla deska - ktera se uz temer neda sehnat (se 4ma slotama na ramku snad vubec), takze mi ted lezi doma funkcni 3Ghz procesor Pentium 4, 1500 RAM a dopohody grafarna ATI3650 a neni to kam osadit!

tim jsem jen chtel rict, ze levnejsi reseni se pak muze dost prodrazit.

Ja osobne mu radim uz rovnou 1366 socket Úsměv at proste beru to co tu "jeste nejakou chvili bude" Velmi šťastný ... jinak pokud mas to CPU 478 tak v alze maj jeste desky pro tento CPU sice jen 2 RAM sloty (4 sloty mnela treba ASUS P4P800-E ... mnel jsem luxusni deska) ale tu uz asi dneska nesezenes ...
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 13:48   Citovat  

Skoro kazdej resi aby se pocitac dal dobre do budoucna upgradovat... Ale jak casto se takova vec dela? Ja kdyz kupuju pc, tak si sestavim takovej, aby mi vydrzel treba 4 roky. Mezitim tak akorat dokoupim dalsi modul pameti... A za ty 4 roky az budu upgradovat tak se opravdu nevyplati cpat to na 4roky starou desku. Upgradovat treba jen procesor mi vzdycky prislo dost zbytecny pokud nekdo nekupuje ty nejvetsi novinky a nemasti si nad tim dyka... Kupovat starej pocitac se vyplati mozna nekomu kdo na tom chodi jen na internet...

Jestli mas aspon ten case se zdrojem a DVD z nejakyho starsiho kompu, tak za 5-8k si sestavis celej novej komp... Jen to ten zdroj asi nemusi utahnout kdyz tam das naky delo grafarnu Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 14:11   Citovat  

RobiXman napsal:
Ja osobne mu radim uz rovnou 1366 socket Úsměv at proste beru to co tu "jeste nejakou chvili bude" Velmi šťastný ... jinak pokud mas to CPU 478 tak v alze maj jeste desky pro tento CPU sice jen 2 RAM sloty (4 sloty mnela treba ASUS P4P800-E ... mnel jsem luxusni deska) ale tu uz asi dneska nesezenes ...

ty mi snad vidis do krine Úsměv jo presne to je socket 478 a desku jsem mel tu co pises akorat s pridomkem VM - mela 4 sloty a byla osazena 2x256 a 2x512 (tech 2x512 jsem dokoupil s grafarnou a razem mi jelo v plnym rozliseni a detailech s 2x antialiasing burnout paradise, Gears of War, apod., coz bylo na 6 nebo kolik let starej comp dobry, i Assassins Creed se rozjel v poho, ale pak to spadlo - procik neni dvujadro coz to chce a asi se prehral..).

o ty desce v Alze vim, ale nechtel jsem se vzdat tech 2x256 RAM Úsměv tak jsem sel radikalneji a Windows 7 a cistej 1TB disk je fajn a ta i3 se dopohody taktuje. mel jsem ji asi tyden na 4,5Ghz (50% overclock) a pohoda pri hrani, ale pri testu to padalo - 84°C to asi nema rado Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 14:17   Citovat  

cednicek napsal:
ty mi snad vidis do krine Úsměv jo presne to je socket 478 a desku jsem mel tu co pises akorat s pridomkem VM - mela 4 sloty a byla osazena 2x256 a 2x512 (tech 2x512 jsem dokoupil s grafarnou a razem mi jelo v plnym rozliseni a detailech s 2x antialiasing burnout paradise, Gears of War, apod., coz bylo na 6 nebo kolik let starej comp dobry, i Assassins Creed se rozjel v poho, ale pak to spadlo - procik neni dvujadro coz to chce a asi se prehral..).

o ty desce v Alze vim, ale nechtel jsem se vzdat tech 2x256 RAM Úsměv tak jsem sel radikalneji a Windows 7 a cistej 1TB disk je fajn a ta i3 se dopohody taktuje. mel jsem ji asi tyden na 4,5Ghz (50% overclock) a pohoda pri hrani, ale pri testu to padalo - 84°C to asi nema rado Úsměv

mno 84°C je celkem dost na CPU ktery maj pracovni teplotu okolo 40°C ale to by odpovidalo tomu OC... ja jsem svoji E8400@3GHz poslal na 4,5GHz s AC mnel 48°C takze to celkem slo ale ono slo o celkove vetrani celyho PC ... v case jsem mnel 5 vetraku takze no stres Úsměv jinak ty ASUSky P4P a P4C jsou nesmrtleny snad ... znam jeste nekolik lidi co na nich jede a pohoda Úsměv
   Návrat  
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 20:50   Citovat  

mi chces rict ze c2d na 4,5 ghz melo s AC teplotu 48 ? ale asi ne pri zatezi co ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.10.2010 , 12:50   Citovat  

tak desku, procak, ramky, bednu, mechaniky atd by melo byt, ted jeste zda nema nekdo disk a nebo zdroj, pripadne grafiku nejakou obstojnejsi Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2010 , 15:54   Citovat  

Brnďa napsal:
tak desku, procak, ramky, bednu, mechaniky atd by melo byt, ted jeste zda nema nekdo disk a nebo zdroj, pripadne grafiku nejakou obstojnejsi Úsměv

možná bych prodal moji grafiku
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.10.2010 , 20:27   Citovat  

OsekSpider napsal:
možná bych prodal moji grafiku
za?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2010 , 21:19   Citovat  

Brnďa napsal:
za?

musim se mrknout za kolik dou, je mi jasný že 4tis za ní už nedostanu, ač je to jen 512mb tak neni špatná, hry mi zvládá ale na plnej knedlík ak bych chtěl lepsí minimálně giga
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Poradtě stavbu PC
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina