Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 7G 2.2 i-CTDi předface - za tepla nejde do otáček
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Moooog je teď offline  Moooog
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2017 , 22:49   Citovat  

Ahoj, neřešil jste někdo podobný problém?
- Je-li zima a motor studený, je vše zcela OK.
- Po zahřátí, nebo je-li venku více než 20°C, extrémně ztratí výkon v nízkých otáčkách, akcelerace je trhaná. Okolo 3000 otáček opět zabere. S rostoucí teplotou pak ani to ne...

Odezva na plyn je letargická, z volnoběhu na 2000 otáček to trvá sekundu a půl. Prakticky se nejde rozjet do křižovatky.
Jinak ale běží klidně, startuje zcela bez problémů za tepla i za studena, jen si trochu odkouří.

Accord 2.2 i-CTDi předface
najeto hodně moc, 450t
vstřiky a čerpadlo nejspíš původní; turbo 50t od repase, ale opět trochu houká
paměť závad prázdná
MAP vyměněn za nový, původní ukazoval stále stejnou hodnotu - žádná změna
MAF - vyměněna za jinou "zaručeně dobrou" z vrakoviště, žádná změna
EGR - vyčištěn, včetně vedení a klapky, žádná změna
snímač polohy plyn. pedálu je ok, zrychlování přes tempomat je stejné

Chápu, že čerpadlo i vstřiky budou před smrtí, ale nejde mi do hlavy ta závislost na teplotě. Že by řídla nafta? Nebo kecá tep. čidlo v MAF a ŘJ omezuje dávku?

Bez HDS jsem bohužel slepý Smutný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2017 , 9:32   Citovat  

Moooog napsal:
Ahoj, neřešil jste někdo podobný problém?
- Je-li zima a motor studený, je vše zcela OK.
- Po zahřátí, nebo je-li venku více než 20°C, extrémně ztratí výkon v nízkých otáčkách, akcelerace je trhaná. Okolo 3000 otáček opět zabere. S rostoucí teplotou pak ani to ne...

Odezva na plyn je letargická, z volnoběhu na 2000 otáček to trvá sekundu a půl. Prakticky se nejde rozjet do křižovatky.
Jinak ale běží klidně, startuje zcela bez problémů za tepla i za studena, jen si trochu odkouří.

Accord 2.2 i-CTDi předface
najeto hodně moc, 450t

vstřiky a čerpadlo nejspíš původní; turbo 50t od repase, ale opět trochu houká
paměť závad prázdná
MAP vyměněn za nový, původní ukazoval stále stejnou hodnotu - žádná změna
MAF - vyměněna za jinou "zaručeně dobrou" z vrakoviště, žádná změna
EGR - vyčištěn, včetně vedení a klapky, žádná změna
snímač polohy plyn. pedálu je ok, zrychlování přes tempomat je stejné

Chápu, že čerpadlo i vstřiky budou před smrtí, ale nejde mi do hlavy ta závislost na teplotě. Že by řídla nafta? Nebo kecá tep. čidlo v MAF a ŘJ omezuje dávku?

Bez HDS jsem bohužel slepý Smutný

Ja som mal na Acc8g problém len so zahriatym motorom keď nešlo naštartovať...nakoniec to bolo čerpadlom,ktoré sa začalo zadierať tým,že sa mi do auta nejakým spôsobom dostalo neurčité množstvo benzínu.Auto okrem piskania v oblasti čerpadla pri vypnutí motoru nevykazovalo viac nič....V Bosch car servis som nechal čerpadlo vymeniť (40tis grošov) a už bez problémov. Vysvetlili mi,že v závislosti na teplotě motoru,otáčkach a ešte plno dalších údajov z rôznych čidiel riadiacia jednotka davkuje množstvo dávky paliva do vstrekovačov...mierim k tomu,že aj teplota motoru je faktor,ktorý hrá úlohu v tom,že sa začne prejavovať nejaká vada...doporučujem Bosch car servis,lebo v Honda vedia len čítať to,čo im vyhodí PC a potom len menia súčiastky metódou omyl pokus na tvoje naklady.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jehla23 je teď offline  Jehla23
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2017 , 9:12   Citovat  

Co regulace turba, konkrétně ten IMRC ventil.. Já se s tím momentálně potýkám, auto je v rozsahu turbo zátahu víceméně mrtvý, jen s rozdílem, že to není pokaždé..

0
PříspěvekZaslal: 25.7.2017 , 11:43   Citovat  

Jehla23 napsal:
Co regulace turba, konkrétně ten IMRC ventil.. Já se s tím momentálně potýkám, auto je v rozsahu turbo zátahu víceméně mrtvý, jen s rozdílem, že to není pokaždé..

IMRC ventil je v pořádku - na neutrál je klapka skoro či úplně zavřená, s rostoucíma otáčkama otevírá. Na klapce IMRC je potenciometr, pokud její poloha neodpovídá požadavku ŘJ, padne do chyby, např. P2004

Ventil ovládání turba nějaký chytrák natvrdo přemostil, takže regulace turba byla stále na 100% a neubírala. Domnívám se, že díky zakarbonovanému MAP o tom ŘJ nevěděla a nepadala ve vysokých otáčkách pro nadměrný tlak do nouzáku Smutný Opraveno, ale na závadu to nemá vliv.

Je to jak říká Turkpet - závislostí je hodně, vzhledem k vysokému nájezdu může být viníků víc najednou.

P.S. Zarazilo mě, že zapůjčená Bosch či Delphi diagnostika ukazuje jen vybrané hodnoty, není podporováno logování, ani nezobrazuje referenční úrovně. Vidím jen pár okamžitých hodnot... Při projevu závady - plný plyn na dvojku, lehký kopec a auto téměř nezrychluje: 1650 otáček, tlak v sání 111 kPa při 70°C, váha vzduchu 25,4g/s, tlak v railu 85 500kPa

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 22:14   Citovat  

Update: Po hodině hraní s HDS-kou je hned jasněji Úsměv Úspěšnost testu IMRC je tak 50%, test turba padne hned na začátku. Ostatní testy OK.

Resume:
- slabý a kolísavý podtlak. Hadičky se jeví OK, baňky a ventily také. V podezření zůstává posilovač brzd a vakuová pumpa.
- tlak turba taktéž nekoresponduje, i se zafixovanou regulací nabíhá pomalu a v ustáleném režimu kolísá
- objevena netěsnost výfukových svodů, což by mohlo chování turba vysvětlovat

Derwin je teď offline  Derwin
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2017 , 7:20   Citovat  

Moooog napsal:
Update: Po hodině hraní s HDS-kou je hned jasněji Úsměv Úspěšnost testu IMRC je tak 50%, test turba padne hned na začátku. Ostatní testy OK.

Resume:
- slabý a kolísavý podtlak. Hadičky se jeví OK, baňky a ventily také. V podezření zůstává posilovač brzd a vakuová pumpa.
- tlak turba taktéž nekoresponduje, i se zafixovanou regulací nabíhá pomalu a v ustáleném režimu kolísá
- objevena netěsnost výfukových svodů, což by mohlo chování turba vysvětlovat

Zdravím, mohu se zeptat na přesný projev při jízdě? A máte problém vyřešený?
U mě je to stručně řečeno, hrubý zvuk motoru a nad dva tisíce to má velmi špatný zátah. Nejhorší je, že někdy se stane, že závada uplně zmizí a auto jezdí na 100%. Jednou za 14 dní Úsměv
Jinak první věc, kterou se to projevilo byl špatný IMRC, který jsem vyměnil a chyba už nevyskakuje, ale na projev motoru to vliv nemělo. Smutný zatím moc nevím jak dál, protože všechno kromě kontroly turba už jsem absolvoval.

DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2017 , 8:00   Citovat  

Zapojené podtlaky máte správně? ne jednou jsem se setkal z blbým zapojení při výměně svodů.
Ventil(solenoid) co ovládá turbo je funkčí neseká se v něm ventil.

0
PříspěvekZaslal: 17.10.2017 , 8:09   Citovat  

DworiBak napsal:
Zapojené podtlaky máte správně? ne jednou jsem se setkal z blbým zapojení při výměně svodů.
Ventil(solenoid) co ovládá turbo je funkčí neseká se v něm ventil.

S turbem jsem nic nedělal a dva roky cca 32000 km ten problém nebyl, takže zapojení asi v pořádku.

Solenoid vyměněný, jak jsem psal. Ten byl špatný, i podle diagnostiky. Po výměně chyba nevyskakuje a klapka se hýbe jak má.

Klasická situace dneska. Nastartoval jsem, začal zvuk jak traktor. Špatná reakce na plyn, hlučnej a vibrující motor a najednou se něco stane a auto jede jak drak, ztichne a má správnou reakci na sešlápnutí plynu je cítit jak zatlačí do sedačky. Všechno jak má být.
Za půl dne jedu domů z práce a chování motoru zase špatně a většinou se nic nezlepší ani po zahřátí. Prostě náhodné chování.
Bueee Bueee

DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2017 , 8:12   Citovat  

bylo to myšleno všeobecně na všechny.
I solenoid na turbo je ok.
Nepodfukujou ti vstřiky? neměnil někdo vstřikovače a nepřihlásil je,pokud nejsou přihlášené je odstaven kalibrační odpor,který doseřizuje dávku
Svody máš OK?

0
PříspěvekZaslal: 17.10.2017 , 8:30   Citovat  

DworiBak napsal:
bylo to myšleno všeobecně na všechny.
I solenoid na turbo je ok.
Nepodfukujou ti vstřiky? neměnil někdo vstřikovače a nepřihlásil je,pokud nejsou přihlášené je odstaven kalibrační odpor,který doseřizuje dávku
Svody máš OK?

V soustavě vedení vzduchu by mělo být všechno v pořádku. Byl jsem před několika dny i na origo Honda diagnostice a borec vše testoval zvlášť a nikde nic nenašel. 0 chyb.
Se vstřikovačema nikdo nic nedělal a předpokládám, že to co říkáš, by se na diagnostice projevilo.
Svody zatím nevím, protože mám teď v plánu vymontovat turbo a zkontrolovat je. Nebo se to pozná i bez demontáže?
Má smysl posílat turbo někam na kontrolu? Dostal jsem v Honda servisu tip, že by mohla být nevyvážená hřídel na turbu.

0
PříspěvekZaslal: 20.11.2017 , 0:46   Citovat  

Prasklé svody se obvykle poznají smradem v kabině při stání na místě. Na výkon motoru nemají znatelný vliv.

Kódování vstřiků lze ověřit v HDSce - je tam i obrázek, kde jsou kódy na vstřikovači uvedeny. U mě souhlasí.

Jinak já mám s IMRC solenoidem zajímavou zkušenost. Zkusil jsem ho odstavit, aby zůstala klapka stále otevřená. Sice se rozsvítí kontrolka, ale do nouzáku nepadne. A ejhle, motor ztichnul a najednou běžel jako z praku. (Podotýkám, že ventil je vyměněný a testy v HDS vycházely OK.) Měsíc jsem jezdil s úsměvem od ucha k uchu. Začalo mrznout a problém se pomalu vrací Smutný Když zapnu klimatizaci, mám problém se rozjet do křižovatky Úsměv

Jako další krok mám v plánu shodit celé sací potrubí - když jsem čistil IMRC klapku, tak trubka od EGR byla plná popela a za klapkou byla centimetrová vrstva "mazutu". Předpokládám, že u vstupu k ventilům to bude hodně neprůchodné..

0
PříspěvekZaslal: 20.11.2017 , 7:29   Citovat  

No tak já nakonec mám řešení. Je to tam. Dostal jsem se k borcům, kteří se zabývají dekarbonizací motoru. Udělali jsme vyčištění palivové soustavy. Tzn, včetně vstřiků. Chod motoru se hodně zlepšil. Ale pouze do cca 2100 otáček. No a tak jsem zainvestoval a šel jsem i do vyčištění sací soustavy a olejového prostoru. No a světě div se. Je po problémech. Výsledek je až neuvěřitelnej. Krásnej zvuk, zátah jako prase. Ovšem díky tomu jsem objevil snad už poslední závadu, která se projevila naplno až se zvýšeným výkonem. Prokluzuje spojka Smutný Takže cca ve 2500 trochu vyjedou otáčky a auto na chvíli přestane, na 3., 4. a 5. rychlostní stupeň, zrychlovat. Samozřejmě jen při prudké akceleraci. Takže u mě to bylo hned několik věcí naráz.

Hrubý zvuk = znečištěné sání a vstřiky
Výkonová díra = spojka
Solenoid byl zřejmě následek hodně zadělaného sání.
Tak snad to někomu trochu pomůže.
Investice do dekarbonizace cca 9000,- CZK. + výměny filtrů a oleje.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 7G 2.2 i-CTDi předface - za tepla nejde do otáček
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina