Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
otazka na ITR / aftermarket manifold
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 13:15   Citovat  

Zdravím kluci.

Začíná se blískat na lepší časy s penězi.... takže mam v plánu nějaké lehčí úpravičky mého béčka.

moje představa je, nějaký lepší manifold, jiné svody( o těch uřvaných srs co mám si myslím svoje, takže pravděpodobne DC sports + upravit stávající catback podle nových svodů )
lehce poladit hlavu( vačice ventily pružinky, ale rozhodně ne nějakej extrém )
odlehčené řemenice + setrvák a závěrem udělat mapu.

a pokud seženu v anglii nějak rozumě tak ITR stálej převod a LSD

v první řadě bych se chtěl věnovat sacímu traktu.

mám v merku Klapku + vstřiky + listu +manifold z ITR, ale nevím jestli si tím vůbec nějak přilepším proti stávajícím OEM b16A2 mohl by mi to někdo znalí rozebrat,
Další variantou jsou aftermarketové ale nevím jaká uskalí to sebou přináší?

další věc je samotné sání + filtr , včera jsem nahodil origo airbox z B16 a nemůžu říct že bych pocítíl nějakou změnu k lepšímu, možná lehce pružnější ve spodku kolem 2000 ot. Každopádně jsem přišel o nádherný projev Vtecu a to mě celkem štvě takže bych rád nějaké sání které ho neutlumí. doporuční někdo něco? Napadlo mě že bych si dovezl z anglie "wheilepenis" nebo jak se tomu říká , nicméně mám verzy s ABS a mam takovej pocit že mi bude překážet pojistkovka od ABS nebo co to tam je za krabičku, má někdo s přestavbou zkušenost?

další věc co mě zajímá je filtr, na whalepenis , mám nějakej BMC 65mm ale prijde mi docela mrňavej ... doporučte něco Úsměv

Cooo???
díky moc.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 13:29   Citovat  

já bych začal od konce, tzn svody s cat-backem pak nějakou úpravu hlavy ale vše záleží kolik do toho chceš nasypat, tvoje vize bude stát cca 50tis bez té S80 převodovky, viz cocksovo téma s jeho EE8 Úsměv

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 14:01   Citovat  

Jak píše osek není to levná věc... ale jinak ITR mainfold schvaluju resp. Blox kopie, jinak počítej s tím , že jak se pustíš do hlavy , tj vačky pružiny atd, tak už auto přestává být na denní ježdění, je třeba to uvážit. Uvidí jak to pojede po odladění , ale já bychdo toho už asi nešel.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 14:05   Citovat  

salat (R3S) napsal:
Jak píše osek není to levná věc... ale jinak ITR mainfold schvaluju resp. Blox kopie, jinak počítej s tím , že jak se pustíš do hlavy , tj vačky pružiny atd, tak už auto přestává být na denní ježdění, je třeba to uvážit. Uvidí jak to pojede po odladění , ale já bychdo toho už asi nešel.

jo tebe sem tu cekal Úsměv
vecer ti napisu an icq jeslti tu budes a hodime o tom rec:) Mrk

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 14:09   Citovat  

Chces lehce ladit hlavu a pritom uvazujes do svodech DC-sport? Ble
Lepsi svody Ti pridaji vice koni ve vetsim rozsahu otacet nez lehce upravena hlava.
Na moji preludce kombinace hytech (dnes sezenes i cinu) s catbackem Skunk2 = + 25 koni ... To bych musel udelat joo upravu hlavy, abych dosahl stejneho zisku koni a kroutaku.
DC-Sport jsou vybornou alternativou, ale pri prasklych seriovych svodech (levnejsi a vykon +2ps navic).
Takze koukej zmenit ty svody a Tvuj plan bude pochvalnej je to dobrý

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 14:12   Citovat  

ReNo napsal:
Chces lehce ladit hlavu a pritom uvazujes do svodech DC-sport? Ble
Lepsi svody Ti pridaji vice koni ve vetsim rozsahu otacet nez lehce upravena hlava.
Na moji preludce kombinace hytech (dnes sezenes i cinu) s catbackem Skunk2 = + 25 koni ... To bych musel udelat joo upravu hlavy, abych dosahl stejneho zisku koni a kroutaku.
DC-Sport jsou vybornou alternativou, ale pri prasklych seriovych svodech (levnejsi a vykon +2ps navic).
Takze koukej zmenit ty svody a Tvuj plan bude pochvalnej je to dobrý

Cool takže DC svody jsou víceméně stejný zlo jako ty SRS hmm:) podivám se po jiných Cool

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 14:14   Citovat  

Já jsem vyzkoušel čtvery svody, měl jsem stock , pak ITR svody, pak aftermarket 4-1 s 2,5palce výstupema tedka mám od infiho ty 3x ypsilovy , a je fakt že každý svody se na autě chovaj hodně jinak . nemám tedy změřeno ale troufnu si říct , že ty Ypsilony jsou na výkon nej. ale zase nedostaneš tak kat a jakožto máž CAT-Back tak to bude nehorázně řvát.Jako mě..Velmi šťastný

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 14:17   Citovat  

salat (R3S) napsal:
Já jsem vyzkoušel čtvery svody, měl jsem stock , pak ITR svody, pak aftermarket 4-1 s 2,5palce výstupema tedka mám od infiho ty 3x ypsilovy , a je fakt že každý svody se na autě chovaj hodně jinak . nemám tedy změřeno ale troufnu si říct , že ty Ypsilony jsou na výkon nej. ale zase nedostaneš tak kat a jakožto máž CAT-Back tak to bude nehorázně řvát.Jako mě..Velmi šťastný

ja mam tyhle to jsou 4 2 1 ? 3y?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 14:19   Citovat  

Newer napsal:
Cool takže DC svody jsou víceméně stejný zlo jako ty SRS hmm:) podivám se po jiných Cool

Ty SRS budou urco "vykonnejsi" OK
DC-sport je proste levna nahrazka serie. Za dvojnasobek Ti infi sezene podstatne lepsi VTEC
Je strasny rozdil, kdyz jedes v seriovem motoru dopovanem "tuningem kolem" nebo upravenem motoru. Proste duvera v seriovy motor je nehorazne vyssi. Po uprave motoru uz zkoumas divne zvuky a to obcas dost na ukor radosti z jizdy s pekelnym strojem naštvanej

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 14:27   Citovat  

ReNo napsal:
Ty SRS budou urco "vykonnejsi" OK
DC-sport je proste levna nahrazka serie. Za dvojnasobek Ti infi sezene podstatne lepsi VTEC
Je strasny rozdil, kdyz jedes v seriovem motoru dopovanem "tuningem kolem" nebo upravenem motoru. Proste duvera v seriovy motor je nehorazne vyssi. Po uprave motoru uz zkoumas divne zvuky a to obcas dost na ukor radosti z jizdy s pekelnym strojem naštvanej

dik za rady, jeste bud tak hodnej a povez mi co se ti osvedcilo u sani:)

vim ze se zajimas hlavne o h22, ale co bys rekl na ten manifold a klapku z itr na b16, myslis ze je to ****** proti vetru ?Úsměv
ja sem si myslel ze dostatecnej privod chladneho vzduchu je teda zaklad .. s vyfukem Úsměv ale osekspider psal ze mam nejdriv udelat vse kolem ..tak nevim

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 14:29   Citovat  

moje predstava je takova ze koupim ten manifold z itr, ( nevim jak moc velke upravy jsou nutne ... kdyby dokazal nekdo zodpovedet .... doufam ze je to "plug and play" )
na to nabastlim ten weilpenis:) a necham to bejt

dalsi vec co me napada jsou vstriky oem b16 vs oem itr Úsměv maj stenou kapacitu? palivova lista bude pravdepodobne stejna co Mr. Green

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 14:51   Citovat  

Newer napsal:
dik za rady, jeste bud tak hodnej a povez mi co se ti osvedcilo u sani:)

vim ze se zajimas hlavne o h22, ale co bys rekl na ten manifold a klapku z itr na b16, myslis ze je to chcani proti vetru ?Úsměv
ja sem si myslel ze dostatecnej privod chladneho vzduchu je teda zaklad .. s vyfukem Úsměv ale osekspider psal ze mam nejdriv udelat vse kolem ..tak nevim

Nemas zac OK
Toz jak bylo psano. Zprvu bych poladil exhaust celej. Svody, bezkatik (sorry zelenacum, ale ...), catback ... To prida nejvice. S tim sanim je to tak, ze manifold s vetsi klapkou bych poridil pri instalaci ITR vacek a dvojitych pruzin (si neco pamatuju, ze tu resilo dost lidi). Samotnej manifold s vetsi klapkou Ti pomuze opravdu jen lehce. To i dobra sanitrubka pomuze vice. Ale jak pridas i vacky, tak to bude o necem jinem. Jako bys chtel zenu bez prsou .. samotna prsa k nicemu .. a zena bez prsou tez ... potrebujes oboji Lucy

To ohledne vykonu.

Jinak remenice pomuzou slusne. Mozna dokonce vice jak manifold s klapkou (bot pomahaji v celem spektru otacek).
Setrvak pomuze jen na jednicku + lepsi pocit zavodnickeho nacini v ruce (ze tam hezky letaji otacky)

A LSD? To si stopro porid. To je pak uplne jina pohadka. Jak se rika, na rovince ujedes, ale v zatackach dostanes.

Poradi :
1)exhaust
2) tvuj oblibenej weilpenis (ja uprednostnuju Short system)
3) komplet intake (manifold, blox je v pohode) + TBD + vacky a pruzinky z ITR
4) remenicky
5) prevodovka + setrvak + mozna bude zapotrebi lepsi spojka ...

Vstriky bych asi neresil. Tam by asi mela byt slusna rezerva. Ecu by si take mohla poradit. Alespon na H22 si ECU poradila v pohode.

Joo a abych usetril prudicum prispevky, nezapomen na brzdy HaHaaa

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 14:52   Citovat  

Newer napsal:
moje predstava je takova ze koupim ten manifold z itr, ( nevim jak moc velke upravy jsou nutne ... kdyby dokazal nekdo zodpovedet .... doufam ze je to "plug and play" )
na to nabastlim ten weilpenis:) a necham to bejt

dalsi vec co me napada jsou vstriky oem b16 vs oem itr Úsměv maj stenou kapacitu? palivova lista bude pravdepodobne stejna co Mr. Green
uplně plug and play to není , ale není to složité

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 15:06   Citovat  

Je to takzvaný velrybí penis, whale penis.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 15:10  Naposledy upravil R3S dne 13.3.2011 , 18:10, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tady vidíš rozdíl 3xYpsilon a 4-1

01052010249.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
01052010249.jpg, 527.54 kB

Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 15:57   Citovat  

Já bych řekl, že ty tri-Y mají špatnou konstrukci, protože se nejdřív sbíhají větve pístů 1-3 a 2-4, což je špatně.
Toto na jakýchkoli značkových 4-2-1 svodech neuvidíte, všem se sbíhají 2-3 a 1-4, čili písty, které pracují stejně.

Sací komín z ITR je zbytečnost, v celkovém průběhu výkonu je B16 manifold lepší, viz. literatura.
Stačí na něm jen zvětšit vstupní otvor a použít větší klapku, 65mm bude OK.

9-12 koní dají Blox resp. Crower stage1, 15 tuším Skunk2 tuner Stage2, na stock motoru, viz. literatura.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 16:02   Citovat  

Ještě něco ke stálému převodu z ITR: Pro jeho uspěšné namontování do S4C nebo Y21 převodovky potřebuješ kolo jedničky + jeho ložisko. Předlohový hřídel má totiž jiný průměr.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 17:55   Citovat  

Lukas napsal:
Já bych řekl, že ty tri-Y mají špatnou konstrukci, protože se nejdřív sbíhají větve pístů 1-3 a 2-4, což je špatně.
Toto na jakýchkoli značkových 4-2-1 svodech neuvidíte, všem se sbíhají 2-3 a 1-4, čili písty, které pracují stejně.

Sací komín z ITR je zbytečnost, v celkovém průběhu výkonu je B16 manifold lepší, viz. literatura.
Stačí na něm jen zvětšit vstupní otvor a použít větší klapku, 65mm bude OK.

9-12 koní dají Blox resp. Crower stage1, 15 tuším Skunk2 tuner Stage2, na stock motoru, viz. literatura.
člověče toho u těch svodů jsem si ani nevšiml! ale je to fakt

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 18:01   Citovat  

Ale třeba když se podíváš na tydle spoony a Mugeny tak to mají taky tak
tudy odkaz
ale ostaní , jako je JUN,Toda ne.. takže bych to zase jako tak špatné řešení Taky neviděl...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 18:22   Citovat  

salat (R3S) napsal:
Ale třeba když se podíváš na tydle spoony a Mugeny tak to mají taky tak
tudy odkaz
ale ostaní , jako je JUN,Toda ne.. takže bych to zase jako tak špatné řešení Taky neviděl...

4-2-1 Mugeny mam doma...a jsou tak jak jsem psal.

Na tom tvem obrazku je to spojeni celkem dost vzadu, takze v teto vzadlenosti uz to asi nijak prutok vyfukovych plynu neovlivnuje.
Ale u tech tri-Y by diky tomuto klasickemu 4-2-1 spojeni, nevhodne konstruovanemu, mohlo dochazet ke zpetnym razovym vlnam od protibeznych pistu. Spravne skonstruovane svody maji fungovat tak, ze spaliny z protibeznych pistu se maji navzajem strhavat a tim urychlovat proudeni a prispivat tak k efektivnimu vyplachovani pistu.

To ze najdes na nejakych www strankach obrazek ktery pasuje k tvemu presvedceni, jeste neznamena ze odpovida uplatnovane teorii. Mrk

MUGENB4-2-1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
MUGENB4-2-1.jpg, 26.48 kB

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 22:56   Citovat  

To se mýlíš mě internet jen tak neovlivní , naopak tu tvoji teorii uznávám.. a je to pravda , jde o to , že i ty lepší značky dělají svody podobné těm naším kopiím..

co tu luštáím v knize How to build Honda horsepower , tak tady testují svody DC 4-1 na delsol právě s větvemi 1-2 a 3-4 a mají nárust 11.6 hp oproti sérii. ale to může bejt přitažené za vlasy

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2011 , 14:45   Citovat  

salat (R3S) napsal:
To se mýlíš mě internet jen tak neovlivní , naopak tu tvoji teorii uznávám.. a je to pravda , jde o to , že i ty lepší značky dělají svody podobné těm naším kopiím..

co tu luštáím v knize How to build Honda horsepower , tak tady testují svody DC 4-1 na delsol právě s větvemi 1-2 a 3-4 a mají nárust 11.6 hp oproti sérii. ale to může bejt přitažené za vlasy

to asi bude výkon někde před omezovačem ne? někde jsem tu četl že 4-1 přidají ve vyšším otáčkovém spektru. ci se týče těch kopií tak Tri-Y patří mezi nejlepší kopie Hi-tech svodů, ty originály jsou s cenou trochu jinde, ale občas se poštěstí, Marfi tenkrát sehnal jetý mugeny snad za 8tis ale to už je nějakej pátek pokud člověk pase vyloženě po top značkách jako mugen, spoon, toda... tak se mu taky motor pěkně prodraží a dá třeba 40tis jen za svody a výfuk, všechno je to o penězích Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2011 , 14:47   Citovat  

jinak jestli chceš itr sání, mám jedno komplet na prodej za trojku

Obsah fóra Honda-club.cz   
otazka na ITR / aftermarket manifold