Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Acco 7G 2.4 nekdy tahne lip jindy hur
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 7:30   Citovat  

Tak nevim jestli to neni jenom v moji hlave, ale zda se mi za muj acco nekdy jede lip a nekdy hur, zkratka jak se vyspi. Tedy kdyz ho rano vytahnu z garaze tak vetsinou jede dobre. Kdezto opoledne a kdyz je dost zahratej, je to takovy nejaky mdly. Zda se mi ze ma vliv teplota. Odpoledne ve vedrech proste jede hur, je to poznat i na rozjezdu, kdy je treba dat vic plynu na rozjeti. Je mozna souvislost s venkovni teplotou? Cim by to mohlo byt zpusobeny?

Kazdopadne svicky mam novy, olej vymenenej filtry novy.

Pristi tyden du na diagnostiku tak snad se neco dozvim. Co treba lambda nemohl by byt problem tam?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 7:43   Citovat  

Sání teplého vzduchu je pro výkon špatné - proč už nevím (někdo mi to kdysi říkal), to musí vysvětli někdo fundovanější, ale proto se musí pořádně odstínit alu trubky "sportovního sání" a někdo si dělá do sání vstřik vody,aby si ochladil nasávaný vzduch... Nicméně já jsem na žádném z aut nezaznamenal zas tak markantní rozdíl ve výkonu...

master88 je teď offline  master88
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 7:53   Citovat  

Hellborn napsal:
Sání teplého vzduchu je pro výkon špatné - proč už nevím (někdo mi to kdysi říkal), to musí vysvětli někdo fundovanější, ale proto se musí pořádně odstínit alu trubky "sportovního sání" a někdo si dělá do sání vstřik vody,aby si ochladil nasávaný vzduch... Nicméně já jsem na žádném z aut nezaznamenal zas tak markantní rozdíl ve výkonu...

pokud si to dobře pamatuji, teplejší vzduch obsahuje méně kyslíku a tudíž tvoří chudší směs než studený

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 8:05   Citovat  

vzduch se s teplotou rozpina, a tudiz pri stejnym (pod)tlaku sani se dostane min kysliku do motoru ( a vznika mozna bohatsi smes, chudsi bych nerek, protoze chuda smes je malo benzinu hodne vzduchu - myslim ale ze jednotka si to na zaklade udaju z lambdy aj. umicha presne). Proto se jeden z typu sani jmenuje cold air intake, proto maj turba mezichladic, a castecne tenhle princip vyuziva u vstriku N2O ( Nitro)
Fundovany pojednani o tomhle je v clanku o sani
tudy odkaz
od Petra Veita z Hfans

ja sam jsem taky pozoroval, ale to jsou spis placebo pocity, ze na podzim to jezdi lip nez v parnym lete. Ale v parnym lete nic nefunguje jak ma, to je jedno Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 8:16   Citovat  

chudost x bohatost smesi, takze by mohla mit vliv ta lambda, je pravda ze minulej tejden na me blikla kontrolka s vykricnikem a po chvili zmizela. Co takhle cidlo teploty?

Dale me napadaj horsi tlaky ve valcich je mozny aby tenhle faktor byl promenej dle teploty?

Nevim nevim ale rozdil ve vykonu se mi zda dost velkej na to aby to bylo zkratka jenom pocasim.

Kazdopadne mi na dalnici do mirnyho kopce ujel Passat v kombajnu, predpokladam ze tam mel jako 99% TDI...to asi neni uplne v poradku

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 8:27   Citovat  

karnas napsal:
chudost x bohatost smesi, takze by mohla mit vliv ta lambda, je pravda ze minulej tejden na me blikla kontrolka s vykricnikem a po chvili zmizela. Co takhle cidlo teploty?

Dale me napadaj horsi tlaky ve valcich je mozny aby tenhle faktor byl promenej dle teploty?

Nevim nevim ale rozdil ve vykonu se mi zda dost velkej na to aby to bylo zkratka jenom pocasim.

Kazdopadne mi na dalnici do mirnyho kopce ujel Passat v kombajnu, predpokladam ze tam mel jako 99% TDI...to asi neni uplne v poradku

kdovi co v tom bylo to se neda vubec objektivne posoudit... kolik mas najeto???

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 8:31   Citovat  

MattiK napsal:
kdovi co v tom bylo to se neda vubec objektivne posoudit... kolik mas najeto???

Najeto mam 109000 pravda ze to trochu basti olej, jezdim na LPG, nicmene na benzin se to chova stejne, tzn po prepnuti na benzin zadna zmena.

Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 8:42   Citovat  

taky to tak mám s lpg, když je fest vedro, přes 30stupňů, tak ten motor taky "nejede", říkám tomu, že jede "gumově" Úsměv
řekl bych,že na to má vliv a atmosférický tlak, když je po dešti, čistý vzduch a teplota 15-20stupňů,tak jede líp Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 8:45  Naposledy upravil karnas dne 17.6.2011 , 8:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tsmart napsal:
taky to tak mám s lpg, když je fest vedro, přes 30stupňů, tak ten motor taky "nejede", říkám tomu, že jede "gumově" Úsměv
řekl bych,že na to má vliv a atmosférický tlak, když je po dešti, čistý vzduch a teplota 15-20stupňů,tak jede líp Úsměv

Jojo jede gumově to si nazval presne Úsměv s tim rozdilem ze mne to gumovy prijde i na benzin...no uvidim po diagnostice budu treba chytrejsi.

Kazdopadne dneska rano po desti jel paradne.

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 8:46   Citovat  

karnas napsal:
Najeto mam 109000 pravda ze to trochu basti olej, jezdim na LPG, nicmene na benzin se to chova stejne, tzn po prepnuti na benzin zadna zmena.

bylo by fajn napsat ze je to na plyn, vyloucis tim spostu nesmyslnych moznosti.... u aut predelanych na plyn byva vetisna problemu ve ventilovych vulich... kdy jsi je naposled nechaval kontrolovat? jinak 2,4 ma dost casto problem s natazenym retezem a projevuje se to nesmyslnyma chybama v ECU a ma to auto mrtvej spodni rozsah otacek...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 8:49   Citovat  

MattiK napsal:
bylo by fajn napsat ze je to na plyn, vyloucis tim spostu nesmyslnych moznosti.... u aut predelanych na plyn byva vetisna problemu ve ventilovych vulich... kdy jsi je naposled nechaval kontrolovat? jinak 2,4 ma dost casto problem s natazenym retezem a projevuje se to nesmyslnyma chybama v ECU a ma to auto mrtvej spodni rozsah otacek...

Na ventily davam pozor byly delany pred 500 km spolu s olejem a svickama, co se tyka lpg jak jsem rek stejne se to chova i na benzin, kazdopadne dik za rady.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 8:55   Citovat  

podle mě to ve vysoké teplotě dělá víc lidem, kolega má Omegu 2,5TD a má to samý. Pak vyměnil mezichladič za větší a výkonnější a výkon mu to ani nepřidalo, ale už to neztratilo výkon při vysokých teplotách.
Pokud ti nesvítí kontrolka motoru, bral bych, že s tím nic moc neuděláš. Možná to CAI by pomohlo, ale má taky svoje nevyýhody, já zůstanu u originálu.

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 9:35   Citovat  

Tipuju lambdu. Poznat rozdil v zatahu je rozhodne chyba, nikoliv normalni vec. Jasne, kdyz bude jeden den 15 stupnu a druhy den 40, tak to rozdil bude, stejne jako kdyz budu jeden den jezdit v 300 mnm a druhy v 3000 mnm. Ale pri beznych teplotach a stejnem prostredi je neco spatne s autem - a jestli uz lambda blikla, rozhodne bych to hodil do servisu. Co dela spotreba? Spatna lambda se obvykle projevuje taky horsi spotrebou, prave kvuli spatnemu michani smesi.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 9:51   Citovat  

skyline napsal:
Tipuju lambdu. Poznat rozdil v zatahu je rozhodne chyba, nikoliv normalni vec. Jasne, kdyz bude jeden den 15 stupnu a druhy den 40, tak to rozdil bude, stejne jako kdyz budu jeden den jezdit v 300 mnm a druhy v 3000 mnm. Ale pri beznych teplotach a stejnem prostredi je neco spatne s autem - a jestli uz lambda blikla, rozhodne bych to hodil do servisu. Co dela spotreba? Spatna lambda se obvykle projevuje taky horsi spotrebou, prave kvuli spatnemu michani smesi.

Tak spotrebu moc nesleduju ale je to kolem 12l plynu.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 10:17   Citovat  

karnas napsal:
Tak nevim jestli to neni jenom v moji hlave, ale zda se mi za muj acco nekdy jede lip a nekdy hur, zkratka jak se vyspi. Tedy kdyz ho rano vytahnu z garaze tak vetsinou jede dobre. Kdezto opoledne a kdyz je dost zahratej, je to takovy nejaky mdly. Zda se mi ze ma vliv teplota. Odpoledne ve vedrech proste jede hur, je to poznat i na rozjezdu, kdy je treba dat vic plynu na rozjeti. Je mozna souvislost s venkovni teplotou? Cim by to mohlo byt zpusobeny?

Kazdopadne svicky mam novy, olej vymenenej filtry novy.

Pristi tyden du na diagnostiku tak snad se neco dozvim. Co treba lambda nemohl by byt problem tam?

Není to tím ,že v tom vedru častěji spíná klima ? Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 10:26   Citovat  

hopit napsal:
Není to tím ,že v tom vedru častěji spíná klima ? Velmi šťastný

Klima neni na vykonu poznat skoro vubec.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 13:35   Citovat  

karnas napsal:
Klima neni na vykonu poznat skoro vubec.

Tak to asi nebude náplň ve 100% stavu

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 14:01   Citovat  

Klima chladi az moc. Asi zlobi regulace kdyz sou 30tky tak chladi jak svin i kdyz nastavim 26. Ale pristi tejden ji necham znova naplnit a udelat zkousku tesnosti.

Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 14:11   Citovat  

karnas napsal:
Klima chladi az moc. Asi zlobi regulace kdyz sou 30tky tak chladi jak svin i kdyz nastavim 26. Ale pristi tejden ji necham znova naplnit a udelat zkousku tesnosti.

Když už se tu řeší klima tak se optám, jak vám jede kompresor? Klima mi chladí dobře ale kompresor se vypíná a zapíná shruba v 10ti vteřinových intervalech..Je to normální?

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 14:25   Citovat  

karnas: jak pise hopit, muze to byt problem naplne - malo naplne se rychle ochladi, ale taky to pak malo maze, urcite bych to nechal zkontrolovat (kdyz uz tam pujdes s tou lambdou) - kompresor neni zrovna levna vec. Accord ma ale nekdy problem s extremnim chlazenim kvuli cidlu slunecniho svitu - zkus odpozorovat, jestli to chladi moc porad, nebo jen na slunci. Kdyz totiz sviti primo na cidlo, auto ma dojem, ze je potreba chladit do zblbnuti, i kdyz zas takoveh vedro neni (takze se mi zda, ze logika klimy je takova, ze cidlo slunecniho svitu ma prednost pred cidlem teploty).

Newtom: podle me to normalni neni, aspon me to nedela. Z logiky veci tomu kompresoru asi neustale zapinani/vypinani moc nesvedci.

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 15:34   Citovat  

Newtom napsal:
Když už se tu řeší klima tak se optám, jak vám jede kompresor? Klima mi chladí dobře ale kompresor se vypíná a zapíná shruba v 10ti vteřinových intervalech..Je to normální?

taky by to mohlo bejt relatko spinani klimy, i kdyz u me se to projevovalo tak ze kompresor nespinal vubec, resp. loterijně ( coz je asi logictejsi). Zkusil bych ho prohodit s druhym stejnym ktery tam je ( ted nevim presne na co) jestli se neco zmeni ( nebo utratit udajne nejakych 150Kc za novy..).

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 16:51   Citovat  

skyline napsal:
karnas: jak pise hopit, muze to byt problem naplne - malo naplne se rychle ochladi, ale taky to pak malo maze, urcite bych to nechal zkontrolovat (kdyz uz tam pujdes s tou lambdou) - kompresor neni zrovna levna vec. Accord ma ale nekdy problem s extremnim chlazenim kvuli cidlu slunecniho svitu - zkus odpozorovat, jestli to chladi moc porad, nebo jen na slunci. Kdyz totiz sviti primo na cidlo, auto ma dojem, ze je potreba chladit do zblbnuti, i kdyz zas takoveh vedro neni (takze se mi zda, ze logika klimy je takova, ze cidlo slunecniho svitu ma prednost pred cidlem teploty).

Newtom: podle me to normalni neni, aspon me to nedela. Z logiky veci tomu kompresoru asi neustale zapinani/vypinani moc nesvedci.

Tak to presne vypada jak rikas, kdyz slunce sviti tak to chladi do zblbnuti ze to normalne musim vypinat. Kde je to cidlo umisteny? pujde to testnout diagnostikou?

notabene je teď offline  notabene
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2011 , 17:08   Citovat  

Ad. klima, mám černé auto a ta klima tak špatně funguje od novoty, nedá se v podstatě provozovat v Auto režimu.. Chladí prostě přespříliš.

mikos je teď offline  mikos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 8:42   Citovat  

Newtom napsal:

Tohle by mě taky zajímalo. Mě totiž taky spíná a vypíná v intervalech, jen jsem nekoukal po kolika vteřinách.

pinduss je teď offline  pinduss
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 15:05   Citovat  

JJ, já to mám taky po cca 15-20vteřinách, i když není klima zapnutáÚsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 16:24   Citovat  

mě klima spíná po dělší době, většinou mám min 30s rozestupy. Nemůžu si stěžovat, mě funguje parádně.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Acco 7G 2.4 nekdy tahne lip jindy hur
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina