Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Seat Leon vs Audi A6
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Quiksilver je teď offline  Quiksilver
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 18:45   Citovat  

Mam trable, vim, ze se nejedna o hondu, ale urcite kazdej druhej tady nema jenom hondu.A nevim kde jinde bych se mohl poradit, tak se ptam tady. Osobne mam crx 2g vt. Chci ale jeste pohodli a luxus. Po x hodinach hledani, zjistovani, jsem dosel k tomu, ze mezi adepty na dalsi auto je Audi A6 c5 avant, 2.5tdi 132kw - kuze,navigacni panel atd atd.. 132kw proto, ze je pry mnohem lepsi a povedenejsi nez 110kw. Druhy adept je seat leon 1.9 tdi 110kw.
Audi proto,ptze je to luxus sam o sobe,hlavne vnitrek je pecka,ale spotreba nebude zas moc naftacka, 8+...
Seat proto,ptze 1.9, ptze 110 kw po uprave nemusi byt az tak line, a tech 6L\100,vzdy a vsude,parada,akorat vnitrek je trosku sušší..
Timto zadam majitele techto vozu, nebo ty, kteri s tim maji jakoukoli zkusenost. Nechci tu cist neco jako, Honda todle, honda tamdle... Ja hondu MAM uz treti v rade,nevypravejte mi o hondach:)))
Dekuji Hihi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 18:56   Citovat  

Osobně Leon - platforma stejná s Audi A3, Octavií, Toledo - Leon, Golf IV. Dostupnost a cena dílů jsou jednoznačné pro.
A6 - 2.5 V6 TDI Ble , hliníková ramena na podvozku Ble
110kW bohatě dostačuje, pokud by jsi chtěl more power, koukni na diesel power.cz. Vyhnul bych se chipování samotné ECU.
Sám na podzim kupuju Toledo 2000 1.9TDi jako daily car Velmi šťastný
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 19:22   Citovat  

ta starsi 2.5V6ka mela problem s motorem ne? neco s vackama, ale pry to bylo vse o udrzbe asi jako u vseho Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 19:27   Citovat  

Hlinikova ramena..To je cely co je spatny??
Velikansky plus je proste ten luxus,ten vnitrek,to leon naprosto nema.Takze, trable...
   Návrat  
WendyCRX je teď offline  WendyCRX
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 19:29   Citovat  

Hele a co Leon 1.8 20V turbo se 132Kw ( 180ps ) sehnal jsem to mamce a je s ním naprosto spokojená,a já když s tím jedu tak taky.Auto má výbornej zátah v nižších otáčkách,super podvozek i na ty naše hnusný silnice a spotřebu má 8/100km ( já tak 10L ale protože si to prostě užívám )...Jediné co jí odchází tak jednou do měsíce je žárovka Velmi šťastný jinak bez problémů...a to auto jezdí každej den za každého počasí...

Vím že chceš naftu,ale mám jezdit s ropou za 8 nebo s benálem za 8 a fakt se povozit??
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 19:30   Citovat  

Brnďa napsal:
ta starsi 2.5V6ka mela problem s motorem ne? neco s vackama, ale pry to bylo vse o udrzbe asi jako u vseho Úsměv

To bylo spise u 110kw...Mysliim.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 19:33   Citovat  

WendyCRX napsal:
Hele a co Leon 1.8 20V turbo se 132Kw ( 180ps ) sehnal jsem to mamce a je s ním naprosto spokojená,a já když s tím jedu tak taky.Auto má výbornej zátah v nižších otáčkách,super podvozek i na ty naše hnusný silnice a spotřebu má 8/100km ( já tak 10L ale protože si to prostě užívám )...Jediné co jí odchází tak jednou do měsíce je žárovka Velmi šťastný jinak bez problémů...a to auto jezdí každej den za každého počasí...

Vím že chceš naftu,ale mám jezdit s ropou za 8 nebo s benálem za 8 a fakt se povozit??

Ja kdyz se chci fakt povozit,tak sednu do cera..A benzinove turbo mi nesmi domu.A navic,nepojede to jako cero, a ani luxus to neni... Chctel jsem luxus a ne dalsi "radoby" silny motor.. Ale diky za reakci..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 19:33   Citovat  

Quiksilver napsal:
Hlinikova ramena..To je cely co je spatny??
Velikansky plus je proste ten luxus,ten vnitrek,to leon naprosto nema.Takze, trable...

Ano pěkně zaplacený luxus. Audi je prémiová značka VW koncernu. Leon je 4ka Golf, Octávka...
Hliníkový ramena, jsou drahý, složitý na výměnu a mají nižší životnost. Obecně jdou díly - servis na Audi o dost dražší jak na Seat (samo u dílů zaměnitelných a myslím nákup u aut.dealera)
A 2.5 V6 TDI má prostě zvuk traktoru Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 20:01   Citovat  

Quiksilver napsal:
Ja kdyz se chci fakt povozit,tak sednu do cera..A benzinove turbo mi nesmi domu.A navic,nepojede to jako cero, a ani luxus to neni... Chctel jsem luxus a ne dalsi "radoby" silny motor.. Ale diky za reakci..

A ty máš céro nějak vyladěný??A jel si vůbec v tomhle Leonu??Neber to zle ale s cérem bys neujel.Navíc zrychlení od 100-200 je u Leona nesrovnatelně lepší ( obsah,krouťák ),pohodlí také příjemné... Ale chápu že budeš raději kadlovat ropáka ( třeba audi ) je to pohodlný ale ten zvuk je strašnej...
Ještě copak se stalo že ti turbobenál nesmí do baráku??Máti má natočeno skoro 200tis koupila to při 114tis a turbo je stále OK a dle mechanika ještě dlouho bude.....
Já mám třeba zase blbou zklušenost z TDi,tam mě fouklo těsnění u turba a asi víš co to vše napáchá... to jsem měl najeto jen 89tis!!!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 20:09   Citovat  

WendyCRX napsal:
A ty máš céro nějak vyladěný??A jel si vůbec v tomhle Leonu??Neber to zle ale s cérem bys neujel.Navíc zrychlení od 100-200 je u Leona nesrovnatelně lepší ( obsah,krouťák ),pohodlí také příjemné... Ale chápu že budeš raději kadlovat ropáka ( třeba audi ) je to pohodlný ale ten zvuk je strašnej...
Ještě copak se stalo že ti turbobenál nesmí do baráku??Máti má natočeno skoro 200tis koupila to při 114tis a turbo je stále OK a dle mechanika ještě dlouho bude.....
Já mám třeba zase blbou zklušenost z TDi,tam mě fouklo těsnění u turba a asi víš co to vše napáchá... to jsem měl najeto jen 89tis!!!

Jojo, moje cero neni v serii + 900kg..V leonu jsem nejel. Ja bych mel zase nesrovnatelne lepsi zrychleni o-Ioo.
No, ja se priznam, na te audine me laka jenom ten displej HaHaaa HaHaaa Jinak si myslim ze bych se v tom unudil asi no... Smutný
   Návrat  
Tranďák je teď offline  Tranďák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 20:17   Citovat  

Musíš si sám uvědomit co vlastně chceš . Tydle dvě auta jsou naprosto rozdílné . Bral bych to asi takhle . V seatu mám něco naježděné - a jak tady psal už někdo přede mnou - je to prostě octavia v jínem kabátu .... Sic jede pěkně , ale nic extra .... nemá to , jak bych to nazval , duši . Audi je už o něčem jiném . Pár audin jsem projel a v každé jsem se cítil parádně . Ale , jak už tady někdo psal , myslím že ty , nuda . ...až na R8 ... to bylo nejlepší povození v životě ... bohužel jsem neřídil ... Bueee ... někdy příště , doufám . Úsměv
Kdybch měl 20 roků šel bych do seatu , kdybych měl 30 tak beru audinu .
Toť vše .... snad jsem ti trochu pomohl ... pifko papa
   Návrat  
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 20:20   Citovat  

otec ma A6 132KW 2.5TDI kombi v plny palbe auto luxus jezdi nadherne a spotreba 8+?kdes na to prisel?kdyz jezdis normalne tak ma rocni prumer tech 7 a to bezi v lete klima.jinak nekdo rikal ze se lamou vacky motor mame od 85 tisic a auto ma neco malo prez 250tisic a vse slape scela v poradku a motor jede krasne a ze stim otec taha karavan a jezdi stim prevazne mesto.takze za ty penize co se da sehnat fak muzu doporucit akorat nevyhoda je v zaveseni predni napravy hodne cepu=draha vymena.
   Návrat  
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 20:22   Citovat  

ExEricss napsal:
Ano pěkně zaplacený luxus. Audi je prémiová značka VW koncernu. Leon je 4ka Golf, Octávka...
Hliníkový ramena, jsou drahý, složitý na výměnu a mají nižší životnost. Obecně jdou díly - servis na Audi o dost dražší jak na Seat (samo u dílů zaměnitelných a myslím nákup u aut.dealera)
A 2.5 V6 TDI má prostě zvuk traktoru Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný

tak to jsi slysel nejaky vahadrovany motory ten co mame si prede jak hodinky a to ma prez 250tisic Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 20:36   Citovat  

No nebyly jich desítky, ale bylo jich dost. 2.5 V6 TDI má prostě specifický zvuk Mrk Tak to valím bulvy
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 20:37   Citovat  

WendyCRX napsal:

Leon s timhle motorem meli v nasi vzdalenejsi rodine taky. Holka s tim jezdila za 10-12l./100 a jeji pritel bud za 9 kdyz jezdil podle svych slov jako duchodce nebo okolo 12,13l., kdyz si to prave chtel uzit.
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 21:08   Citovat  

Švagr má Seata a právě pro to bude kupovat Hondu Velmi šťastný vžycky ho něco překvapí, tuhle ložisko, támhle sahara u klimošky, pak zas nějaký čepy a takhle furt dokola. Na najetých 150t km se to docela sype a když to šečetl co měsíčně dává do oprav jde Seat z baráku.....a to si 90% oprav dělá sám že platí jenom matroš. Na obhajobu je třeba říct že motor jako takovej drží (zatím Velmi šťastný ), ale už měl taky potíže s turbem že to jednou foukalo, pak zase ne, nakonec se závadu podařilo odstranit bez výměny turba.

Jestli chceš "dospělý" auto, kup si Accorda a máš klid. Kůži a navigaci tam budeš mít taky a oproti Leonovi, kterej má interier vyloženě na po wc jsi uplně jinde. K tý audině nevím co říct - když jí chceš tak si jí kup Úsměv

to marty89ul: žádnej diesel nepřede jako hodinky, chrochtá uplně každej, ale jinak hlasitě HaHaaa
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 21:11   Citovat  

ExEricss napsal:
No nebyly jich desítky, ale bylo jich dost. 2.5 V6 TDI má prostě specifický zvuk Mrk Tak to valím bulvy

takovej šestiválcovej... Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 21:30   Citovat  

Quiksilver napsal:
Jojo, moje cero neni v serii + 900kg..V leonu jsem nejel. Ja bych mel zase nesrovnatelne lepsi zrychleni o-Ioo.
No, ja se priznam, na te audine me laka jenom ten displej HaHaaa HaHaaa Jinak si myslim ze bych se v tom unudil asi no... Smutný

Nesrovatelně lepší zrychlení Se stydím vyvracet ti to nebudu ale říkáš nesmysly...
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 22:14   Citovat  

Já osobně bych šel určitě do Audi, podle mě se ty dva auta nedaj moc srovnávat. Úsměv
   Návrat  
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 22:59   Citovat  

Z vlastní zkušenosti bych šel do Seata. Mel sem tu moznost a behem mesice sem videl 3 A6 2.5 TDI. 2 meli vacky na hadr a vzhledem k cene to majitele prodali na dily, 3ti A6ka mela prumernou spotrebu 12,5L ve meste, dalky se nedostal pod 10L. Ale mohli to bejt vylitany vrany. Plus ta predni naprava to snad ne

Seata ma ted kamos, sice trosku chiplej ( prej 200k ) , ale jezdi skoro jen mesto a prumer necelejch 8L. Spokojenej, dilu mraky a za super ceny.

Kazdopadne ve svezeni to je jina liga no HaHaaa
   Návrat  
Keak je teď offline  Keak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 23:08   Citovat  

bmw e46 kombi 320d nebo 330d...luxus....a dobrý motory... OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 5:35   Citovat  

Keak napsal:
bmw e46 kombi 320d nebo 330d...luxus....a dobrý motory... OK

Kurde, to taky neni spatny...Nektery maj taky displejicek HaHaaa nevi nekdo co to umi vsechno??
A co spotreba u toho 330???
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 6:05   Citovat  

A kdyz jsme u toho, jak se lisi ceny dilu mezi A6 a BMW?
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 7:43   Citovat  

Quiksilver: dle aut, mezi kterymi se rozhodujes bych rekl, ze neni cas na rozhodovani, ale na "navrat k rysovacimu prknu". Pokud nevis, jestli chces "Civika nebo Legenda kombi", je podle me neco spatne. Pokud jsou obe auta srovnatelne draha, bude predpokladam Audi bud podstatne starsi, nebo podstatne v horsim stavu, pripadne oboji. Pokud se divas na stejne stara auta ve stejnem stavu, tak bude Audi nutne vyrazne drazsi (a pak bych cekal trochu jina auta, mezi kterymi se rozhodujes).

Jinak u ojetin bych byl s ropaky velmi opatrny - vstriky a turbo nejsou za par supu. Na kolik km rocne to chces? Kolik % km z toho najedes ve meste/na okreskach/na dalnici? Vyplati se vubec diesel i s jeho riziky, zvlast v pripade starych aut s buhvijakou historii?

Zivot je moc kratkej nez aby ho clovek travil pri duneni chrochtaku Mrk
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 8:23   Citovat  

tak tak. Taky je dobry nejak prurezove sledovat ceny ojetin, asi ne nahodou je napr. A7g pomerne hodne drahy auto jako ojetina - trh asi vi, proc. ( Nebo jinak - Audi muzes sehnat pomerne levne, asi trh vi proc)
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 8:30   Citovat  

Kolik máš peněz na opici (auto) a na banány (servis)? Abys to utáh... Obzvlášť u ropáka (nad které v ČR není a musí se to ukazovat)...
   Návrat  
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 9:12   Citovat  

Kazdopadne ta 2.5 neni vubec vytaciva jako ta 1.9tka a ani moc nejede, tuhle sem s ni "zavodil" s mym mg a ujizdela malicko, je to postaveny na dlouhy trasy kde se ten motor jen prevaluje, mimoto nese taky oznaceni nejhorsiho motoru co vyrobili (nevim co je na tom pravdy) ale sel bych spis do 1.9, leona ma na kladne kazdej socak, volil bych neco jinyho se stejnou motorizaci..
   Návrat  
Keak je teď offline  Keak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 9:25   Citovat  

Quiksilver napsal:
Kurde, to taky neni spatny...Nektery maj taky displejicek HaHaaa nevi nekdo co to umi vsechno??
A co spotreba u toho 330???

dá se stím jezdit za 7,5 v pohodě 330d ma na diesel ještě pěknej zvuk a krásně jede..320d jezdí kolem 7 litrů je stejně kultivovaná ale nejede tolik,zároveň na diesel je výkon dostačující.auto je to nesrovnatelně hezčí než třeba a6 nebo leon..Uvnitř je e46 moc příjemná a ještě luxusní když pořídíš v lepší výbavě např. sportovní kožené sedačky..Další plus je zadní náhon a dobrej podvozek užiješ si v tý ropě i celkem dost zábavy...Já osobně bych neváhal a už bych hledal bejt tebou.. Velmi šťastný vyprdni se na celej koncern a sežeň m packet OK

a kdybys opravdu trval na koncernu neber leona ani a6 ale kup peknou oktávku nebo golfa v kombíku 1.9 tdi...ten 2.5tdi pusť z hlavy zvuk motoru strašnej,výkon mizernej a díly drahý...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 9:52   Citovat  

Pokud je ve hře i to Báwo tak jasná volba... jak zde píšou ostatní.. báwo je opravdu pohodlné,interiér pěkně uspořádanej ( nemusí se ale líbit kažému!! ) zadokolka..jen díly trochu dražší..Ale jako auto jo.
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 9:56   Citovat  

Jako pokud bych měl volit mezi jakymkoli autem od koncernu a BMW, tak jdu do BMW ty diesely jsou tam naprosto někde jinde, hlavně tim zvukem, stačí říct osirisovi, bude na Honday v kempu 530Dčkem ať ti to nakopne a hned na nějakej koncern zapomeneš Úsměv A hlavně ten luxus a pohodlí vevnitř a za dost směšný peníze Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Seat Leon vs Audi A6
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina